Coronavirus și câinii

Coronavirus si cainii

Conținut aprobat de medicul veterinar Franziska Gütgemann

Coronavirusul canin (CCoV) este răspândit la nivel mondial și afectează în special câinii de canisă și cățelușii. Comparând coronavirusul uman cu cel canin, primul provoacă probleme respiratorii, pe când cel din urmă duce, în principal, la apariția unor afecțiuni gastrointestinale. Deși o infecție cu coronavirus este adesea ușoară la câini, la animalele imunodeficiente acesta poate cauza episoade de diaree severă și decese.

  • Este Covid-19 periculos pentru câinele meu?

    13.03.2020: La om, Covid-19 este cauzat de noul coronavirus SARS-CoV-2, care își are originea în China. Institutul Friedrich Löffler (FLI), adică Institutul Federal de Cercetare pentru Sănătatea Animalelor monitorizează situația epidemică actuală și publică cele mai recente descoperiri științifice. Până în prezent, cercetătorii suspectează că coronavirusul uman a fost inițial transmis oamenilor de la lilieci, pangolini sau șerpi. A fost anunțat recent un caz în care virușii au fost găsiți și pe nasul și gura unui câine sănătos din Hong Kong. Cu toate acestea, experții presupun că acest virus a ajuns la câine printr-un contact fizic strâns cu proprietarul său bolnav. Conform concluziilor actuale ale cercetătorilor, o infecție efectivă este, prin urmare, exclusă la câine, care se află acum în carantină. Dacă sunteți în carantină, vă recomandăm să solicitați unei persoane apropiate să aibă grijă de câinele dumneavoastră. Cu toate acestea, anumite măsuri de carantină pentru câinii cu stăpâni bolnavi nu au fost încă prescrise.

    Prin urmare, deși Institutul Friedrich-Löffler afirmă că nu există nicio dovadă potrivit căreia câinii să se poată infecta cu Covid-19, există alte coronavirusuri care pot afecta sănătatea câinilor:

Surse:

tieraerzteverband.de, tierklinik.de, erste-hilfe-beim-hund.de