Găsește nisipul perfect pentru pisi!

Nu știi ce nisip să alegi pentru pisica ta? Te ajută ghidul nostru!

Selectarea celui mai potrivit așternut pentru pisici este crucială pentru menținerea igienei și a unui mediu de viață sănătos atât pentru tine, cât și pentru pisica ta.

Cu o gamă atât de vastă de tipuri de așternut din care poți alege (aglomerare, fără aglomerare ), mărci ( Tigerino, Greenwoods, Cat's Best, World's Best Litter pentru pisici ), materiale (silicat, pelete de lemn, porumb, argilă) și caracteristici specifice (biodegradabil ), a face alegerea corectă poate fi descurajantă.

Deci care așternut este cel mai bun? Din păcate, nu există un răspuns definitiv la întrebarea despre cel mai bun așternut pentru pisici. Cheia este să-l găsești pe cel care se potrivește cel mai bine nevoilor individuale ale pisicii tale. Factorii de luat în considerare includ vârsta, numărul de pisici din gospodăria ta, tipul de blană, sensibilitatea la mirosuri și ușurința de curățare.

Pentru a simplifica procesul de selecție, am dezvoltat Ghidul zooplus pentru alegerea nisipului. Instrumentul nostru te va ajuta să găsești nisipul perfect pentru pisica ta, ținând cont de preferințele tale, eliminând nevoia de încercare și eroare. Spune la revedere de la necazul de a experimenta cu diferite așternuturi și descoperă opțiunea ideală pentru tine și pisica ta!

Ghid pentru alegerea nisipului

Ghid pentru alegerea nisipului

Ghidul nostru te va ajută să afli care este nisipul perfect pentru nevoile pisicii tale. După ce răspunzi la câteva întrebări anonime, ghidul nostru va putea să-ți recomande cel mai potrivit nisip pentru pisica ta.

Tigerino: cel mai vândut brand de nisip pentru pisici

De ce este relevantă vârsta pisicii atunci când aleg nisipul?

Vârsta pisicii tale joacă un rol important în alegerea nisipului. Pisicile tinere, în special, pot avea tendința să se joace cu acesta sau, în unele cazuri, să îl înghită. Din acest motiv, alegerea unui nisip adecvat este crucială.

Am nevoie de un nisip special în funcție de numărul de pisici pe care le am?

Litierele folosite de mai multe pisici trebuie curățate mai des. Cu toate acestea, există anumite tipuri de nisip care, datorită structurii și compoziției lor specifice, asigură o igienă maximă și, prin urmare, sunt ideale pentru o gospodărie cu mai multe pisici.

Ce importanță are blana pisicii atunci când aleg nisipul?

În cazul pisicilor cu părul lung, se poate întâmpla ca nisipul foarte fin să se lipească de blană și de labe. Pentru a evita acest lucru, există nisip cu granulație grosieră, care este potrivit, în special, pentru pisicile cu părul lung. Datorită granulației grosiere, aceasta se lipește mai puțin de blană și labe.

Nu aruncăm în același loc toate tipurile de nisip?

În general, se recomandă aruncarea nisipului la coșul de gunoi menajer. Cu toate acestea, bulgării individuali de la unele nisipuri vegetale se pot arunca și în toaletă datorită compoziției lor. Te rugăm să nu pui mai mulți bulgări în toaletă în același timp. Toaleta de uz casnic nu este, de asemenea, potrivită pentru aruncarea și golirea conținutului unei litiere. Este de preferat să compostezi cantitățile mai mari de nisip utilizat sau să le arunci împreună cu deșeurile menajere, în conformitate cu reglementările locale.

Care e diferența dintre nisipul care formează bulgări și cel care nu formează?

Nisip care formează bulgări: atunci când acest tip de nisip intră în contact cu lichidul, se formează bulgări. În acest fel, mirosurile neplăcute sunt captate și neutralizate, iar eliminarea reziduurilor este ușoară. Pur și simplu scoți bulgării din litieră cu o lopățică. Pentru o igienă maximă, îndepărtează zilnic excrementele solide și bulgării de nisip.

Nisip care nu formează bulgări: spre deosebire de cel de dinainte, acest nisip absoarbe tot lichidul fără a forma bulgări. Urina rămâne în litieră împreună cu granulele de nisip. Prin urmare, nisipul trebuie schimbată complet în mod regulat, iar excrementele solide trebuie îndepărtate o dată pe zi.

Când vorbim despre o pisică sensibilă la mirosuri?

Pisicile sunt animale cu un simț al mirosului sensibil. Din acest motiv, tipurile noastre de nisip conțin arome familiare din natură, cum ar fi, de exemplu, mirosul de iarbă proaspăt tăiată, lavandă, etc. Cu toate acestea, există pisici care resping toate tipurile de mirosuri. Dacă și pisica ta este sensibilă, probabil că ai observat reacțiile ei la anumite alimente, parfumuri și alte mirosuri. În acest caz, se recomandă un nisip fără parfum. Astfel, pisica nu va mai refuza litiera.

Ce parfum este mai potrivit pentru pisica mea?

Deși toate variantele de parfum din gama noastră sunt potrivite pentru pisici, nu toate dintre acestea reacționează la fel la fiecare miros. În general, parfumurile naturale atrag pisicile mai mult decât cele artificiale.

*Evaluare pe baza vânzărilor tuturor magazinelor zooplus din Europa. Ultima actualizare: 12.05.2022.