Ghid

Află tot ceea ce trebuie să știi despre conviețuirea cu un animal de companie! Fie că ai o pisică sau un câine, ghidul zooplus îți va oferi sfaturi valoroase cu privire la hrănirea, îngrijirea sau educarea unui animal. Vei afla despre diferite tipuri de rase, precum și caracteristicile lor specifice. Citește mai mult
Rase de pisici

Devon Rex

Devon Rex este o rasă rară de pisici care iese în evidență față de celelalte rase de pisici datorită aspectului său. Forma craniului este plată cu niște urechi extrem de proeminente și ochi foarte mari.

9 min
Rase de câini

Pomsky

Pomski este o combinație (aproape) irezistibilă între două rase: este o combinație între Pomeranian și Husky Siberian. Scopul acestei rase hibrid este de a completa frumusețea unui Husky cu caracterul afectuos al Pomeranianului și cu mărimea sa mică. Dar, ca toți „câinii de designer”, Pomski are multe surprize pentru noi.
3 min
Sănătatea și îngrijirea pisicilor

Giardia la pisici

Giardia este un parazit unicelular (protozoar) care poate cauza o inflamare severă a intestinului mic, diaree asociată la pisici și la multe alte animale, precum și la oameni. Giardia intestinalis (latină: ce face parte din intestin) apare în toată lumea și poate duce la progresii severe ale bolii, mai ales la pisicile tinere din cauza sistemului imunitar slăbit al acestora. Află ce trebuie să știi despre giardia la pisici în următorul articol!  
6 min
Rase de animale mici

Hamsterul Pitic

Hamsterul pitic se bucură de o mare popularitate ca animal de companie. Aceste creaturi mici nu sunt interesante doar datorită aspectului lor drăguț, ci și datorită unor trăsături fascinante. Articolul nostru este un rezumat al celor importante aspecte și oferă sfaturi pentru îngrijirea animalelor.
 
Cele mai utile articole
Pisici Pisici tinere

Care sunt etapele de dezvoltare ale pisicilor și până la ce vârstă cresc?

Până la ce vârstă cresc pisicile și cât de mari se fac? Asta depinde de genotip pe de o parte, dar și de factori externi, cum ar fi nutriția. Creșterea pisicilor are loc în șase faze, ce se desfășoară pe parcursul primului an de viață. Este necesar să cunoști aceste etape de dezvoltare ale pisicilor, pentru a oferi puiului tău începutul perfect pentru o viață sănătoasă și pentru a îi oferi tot suportul necesar în timpul procesului de creștere.
Câini Sănătatea și îngrijirea câinilor

Perioada de călduri la cățele

Perioada de călduri la cățele este perfect normală. Totuși, comportamentul ciudat al cățelei, petele enervante de pe noul covor sau frica de o sarcină nedorită sunt motive de îngrijorare pentru mulți proprietari de câini. Din acest articol, poți afla ce ar trebui să știi despre zilele de ciclu la cățele și cum puteți trece împreună peste ele fără stres
Ultimele articole
Pisici Rase de pisici

Devon Rex

Devon Rex este o rasă rară de pisici care iese în evidență față de celelalte rase de pisici datorită aspectului său. Forma craniului este plată cu niște urechi extrem de proeminente și ochi foarte mari.
Câini Sănătatea și îngrijirea câinilor

Pot câinii să plângă?

„Câinii nu simt durerea emoțională" sau „Animalele nu simt durerea" sunt afirmații care circulă mereu pe internet. Dar cei care au ei înșiși un câine, de obicei, spun altceva. La urma urmei, fiind cel mai bun prieten al omului, suntem uniți prin dragoste și prietenie. Dar cum rămâne cu lacrimile ca expresie a durerii - pot plânge câinii?
Animale mici Rase de animale mici

Chinchilla

Chinchilla este un animal mic și drăguț. Datorită blănii pufoase, urechilor lungi și cozii stufoase, animalele sud-americane au cucerit inimile oamenilor de mulți ani. Dar care este diferența dintre chinchilla și porcușorii de Guineea sau iepuri și ce o face să fie atât de specială?

Spune adio confuziei cu sfaturile noastre!

Sfaturile din ghidul zooplus te vor ajuta să găsești răspunsuri la toate întrebările legate de câini sau pisici. Astfel, vei reuși să recunoști semnele pe care animalul le transmite când nu se simte bine și chiar să împiedici dezvoltarea afecțiunilor. De asemenea, poți învăța cum să îți îngrijești corect prietenul cu blană și când este nevoie să îl duci la veterinar. Află din zooGhid ce tipuri de animale de companie pot conviețui în armonie și cum le poți ajuta să se accepte reciproc.

Cum să îi asiguri animalului de companie o alimentație corectă?

La fel ca oamenii, animalele de companie au nevoie de o mulțime de vitamine și nutrienți pentru a le menține sănătoase. Deoarece câinii sunt vânători naturali și carnivori, este important ca dieta lor să reflecte acest lucru și să fie bogată în carne premium. Hrana de înaltă calitate trebuie să conțină toate elementele esențiale pentru ca animalul tău să poată susține un stil de viată activ. Dar ține minte că nutriția animalului trebuie adaptată în funcție de rasă și dimensiunile acestuia. De asemenea, nevoile animalului tău se pot schimba în funcție de vârstă, afecțiuni și stil de viață. Aici poți afla totul despre aceste schimbări vitale care trebuie făcute în planul nutrițional al animalului tău de companie.

Adu bucurie maximă în viața ta cu sfaturile noastre pentru animale de companie!

Datorită sfaturilor noastre, în curând vei ști cum să reacționezi corespunzător în orice situație. Înainte de a pleca în călătorie cu animalul tău, poți afla de aici toate modalitățile în care poți face călătoria mai sigură și mai plăcută pentru el. Cu cât călătoria va fi mai lipsită de stres, cu atât experiența la destinație va fi mai plăcută, fie că este vorba de o vacanță sau o vizită la veterinar.

În ghidul zooplus, vei putea găsi sfaturi de la experți, pentru a te ajuta cu îngrijirea prietenului tău necuvântător. De asemenea, poți găsi o mulțime de sfaturi de top despre jucării, exerciții fizice și hrană.