Ghid

Află tot ceea ce trebuie să știi despre conviețuirea cu un animal de companie! Fie că ai o pisică sau un câine, ghidul zooplus îți va oferi sfaturi valoroase cu privire la hrănirea, îngrijirea sau educarea unui animal. Vei afla despre diferite tipuri de rase, precum și caracteristicile lor specifice. Citește mai mult
Rase de câini

Terranova (Newfoundland)

Dacă îți dorești un câine puternic precum un urs și care să înoate de parcă s-ar fi născut în apă, atunci cel din rasa Terranova  este ceea ce cauți. Câinele utilitar de odinioară care ajuta pescarii din nordul îndepărtat al Canadei să-și tragă bărcile din apă la mal, își păstrează și astăzi forța imensă și rezistența, precum și pasiunea pentru înot, chiar dacă zilele în care era folosit drept câine utilitar sunt de mult apuse. Rasa poartă numele insulei de proveniență: Terra Nova, numită și Newfoundland. Prescurtat, acestor câini li se mai spune și Newfie.

9 min
Rase de câini

Chihuahua

Cea mai mică rasă de câini din lume are cei mai faimoși stăpâni și una dintre cele mai mari speranțe de viață. Chihuahua este un câine al superlativelor, pe care îl poți vedea în poșetele vedetelor precum Madonna, Britney Spears sau Paris Hilton. Însă acest câine mexican de rasă este mult mai mult decât un câine luxurios de buzunar.
12 min
Rase de pisici

Burmeză

“Pisica aducătoare de noroc” – această descriere a pisicii burmeze din țara sa de origine se potrivește perfect rasei! Aceste vorbărețe iubesc oamenii și își petrec viața jucându-se și zbenguindu-se!
Cele mai utile articole
Pisici Pisici tinere

Care sunt etapele de dezvoltare ale pisicilor și până la ce vârstă cresc?

Până la ce vârstă cresc pisicile și cât de mari se fac? Asta depinde de genotip pe de o parte, dar și de factori externi, cum ar fi nutriția. Creșterea pisicilor are loc în șase faze, ce se desfășoară pe parcursul primului an de viață. Este necesar să cunoști aceste etape de dezvoltare ale pisicilor, pentru a oferi puiului tău începutul perfect pentru o viață sănătoasă și pentru a îi oferi tot suportul necesar în timpul procesului de creștere.
Câini Sănătatea și îngrijirea câinilor

Perioada de călduri la cățele

Perioada de călduri la cățele este perfect normală. Totuși, comportamentul ciudat al cățelei, petele enervante de pe noul covor sau frica de o sarcină nedorită sunt motive de îngrijorare pentru mulți proprietari de câini. Din acest articol, poți afla ce ar trebui să știi despre zilele zilele de ciclu la cățele și cum puteți trece împreună peste ele fără stres. Pentru mulți stăpâni de câini, perioada de călduri e un haos. Se baricadează în case, evită plimbările lungi în parc, unde ar fi „pândite” de mulți alți masculi, și acoperă paturile și mobila cu tapițerie cu cearceafuri vechi pentru a evita petele urâte. La urma urmelor, mobila e scumpă. Pe lângă asta, nu multor stăpâni de câini le-ar prinde bine o sarcină nedorită. Însă nu îți face griji: cu câteva trucuri și sfaturi poți trece prin această fază fără să îți fie frică de pui nedoriți. Cu cât mai bine te informezi despre perioada de călduri la cățele și despre schimbările care au loc în corpul ei, cu atât mai puțin stresat vei fi și vei reuși să te descurci în această perioadă.
Ultimele articole
Câini Rase de câini

Terranova (Newfoundland)

Dacă îți dorești un câine puternic precum un urs și care să înoate de parcă s-ar fi născut în apă, atunci cel din rasa Terranova  este ceea ce cauți. Câinele utilitar de odinioară care ajuta pescarii din nordul îndepărtat al Canadei să-și tragă bărcile din apă la mal, își păstrează și astăzi forța imensă și rezistența, precum și pasiunea pentru înot, chiar dacă zilele în care era folosit drept câine utilitar sunt de mult apuse. Rasa poartă numele insulei de proveniență: Terra Nova, numită și Newfoundland. Prescurtat, acestor câini li se mai spune și Newfie.
Pisici Sănătatea și îngrijirea pisicilor

Răceala la pisici: cauze, simptome, tratament

La fel ca noi oamenii, și pisicile răcesc. În majoritatea cazurilor de răceală la pisici, simptomele sunt cele tipice: tuse, nas înfundat și oboseală. Acestea sunt rezultatul unei infecții virale inofensive, provocată de agenții patogeni specifici gripei feline. Aceștia sunt întâlniți des în adăposturile de animale sau în casele cu mai multe pisici. Unii agenți patogeni pot afecta grav sănătatea pisicii, motiv pentru care diagnosticarea detaliată urmată de un tratament eficient sunt foarte importante.
Câini Nutriția câinilor

Câinele mănâncă hrană de pisici – ce se poate întâmpla?

Dacă ai atât câine cât și pisică, probabil te-ai mai întrebat ce se întâmplă dacă aceștia își împart mâncarea. Ar trebui să mă îngrijorez când câinele mănâncă hrană de pisici? Răspunsul e clar: câinii și pisicile au nevoie de propria lor hrană specifică. Însă nu e motiv de îngrijorare dacă patrupedul tău canin mănâncă ocazional din bolul pisicii sau invers. Totuși, nu uita că 90% dintre bolile specifice cânilor sau pisicilor sunt cauzate de hrana inadecvată.

Spune adio confuziei cu sfaturile noastre!

Sfaturile din ghidul zooplus te vor ajuta să găsești răspunsuri la toate întrebările legate de câini sau pisici. Astfel, vei reuși să recunoști semnele pe care animalul le transmite când nu se simte bine și chiar să împiedici dezvoltarea afecțiunilor. De asemenea, poți învăța cum să îți îngrijești corect prietenul cu blană și când este nevoie să îl duci la veterinar. Află din zooGhid ce tipuri de animale de companie pot conviețui în armonie și cum le poți ajuta să se accepte reciproc.

Cum să îi asiguri animalului de companie o alimentație corectă?

La fel ca oamenii, animalele de companie au nevoie de o mulțime de vitamine și nutrienți pentru a le menține sănătoase. Deoarece câinii sunt vânători naturali și carnivori, este important ca dieta lor să reflecte acest lucru și să fie bogată în carne premium. Hrana de înaltă calitate trebuie să conțină toate elementele esențiale pentru ca animalul tău să poată susține un stil de viată activ. Dar ține minte că nutriția animalului trebuie adaptată în funcție de rasă și dimensiunile acestuia. De asemenea, nevoile animalului tău se pot schimba în funcție de vârstă, afecțiuni și stil de viață. Aici poți afla totul despre aceste schimbări vitale care trebuie făcute în planul nutrițional al animalului tău de companie.

Adu bucurie maximă în viața ta cu sfaturile noastre pentru animale de companie!

Datorită sfaturilor noastre, în curând vei ști cum să reacționezi corespunzător în orice situație. Înainte de a pleca în călătorie cu animalul tău, poți afla de aici toate modalitățile în care poți face călătoria mai sigură și mai plăcută pentru el. Cu cât călătoria va fi mai lipsită de stres, cu atât experiența la destinație va fi mai plăcută, fie că este vorba de o vacanță sau o vizită la veterinar.

În ghidul zooplus, vei putea găsi sfaturi de la experți, pentru a te ajuta cu îngrijirea prietenului tău necuvântător. De asemenea, poți găsi o mulțime de sfaturi de top despre jucării, exerciții fizice și hrană.