Sporturi și jocuri pentru câini

Mișcarea este importantă și necesară pentru câini. Există multe alternative sportive pentru toți cei care au nevoie de mai multă acțiune decât banalele plimbări zilnice. Dar ce este sportul canin mai exact? Și care este cel potrivit pentru tine și animalul tău? Aici poți afla de ce este importantă activitatea fizică pentru câinele tău. Citește mai mult

5 min

Câinii și bicicleta: ce trebuie să iei în considerare

Ce ar fi mai frumos decât o plimbare relaxantă cu bicicleta în natură? Poate o plimbare cu bicicleta împreună cu patrupedul! În acest articol îți vom arăta cum să obișnuiești câinele să alerge pe lângă bicicletă și la ce să fii atent atunci când îl iei cu tine la o plimbare.

5 min

Canicross – alergarea cu un câine

Mulți iubitori de câini se bucură de activități sportive împreună cu patrupedul lor – chiar și pe drumuri neasfaltate. Pentru perechile om-câine în formă fizică bună – sau pentru cele care tind să fie – Canicross este sportul ideal prin care omul și câinele se pot bucura de natură împreună. Ce înseamnă Canicross? Este un sport în care câinele trage omul pe un traseu, folosind o lesă flexibilă. Sportul nu doar că vă menține în formă, dar și îmbunătățește înțelegerea comenzilor de bază și legătura dintre oameni și animale.

2 min

Dog Agility: sportul și joaca cu un câine

Plimbările lungi sunt prea plictisitoare pentru tine și câinele tău? Vrei să experimentezi mai mult alături de patruped? Atunci dog agility este alegerea potrivită! Este un sport modern pentru câini, care ajută la îmbunătățirea comunicării dintre om și câine și poate fi efectuat foarte bine în aer liber, în timpul verii.

6 min

Fitness pentru câini: cum să-l ajuți să ajungă la greutatea ideală

Drumul spre inima unui câine trece prin stomac. Însă un lucru făcut din iubire poate ajunge să fie cauza kilogramelor în plus. Cu ajutorul tău și cu un program ușor de fitness pentru câini, patrupedul tău poate reduce greutatea în exces. Astfel, va reveni la o formă fizică bună și va fi capabil să se miște din nou fără probleme. În acest articol îți vom arăta ce exerciții îmbunătățesc starea fizică a câinilor și în același timp aduc beneficii și sănătății tale.

6 min

Sfaturi despre plimbarea câinelui

Hai afară – pentru câini plimbările zilnice cu stăpânii lor sunt cele mai frumoase momente din zi. Nu e vorba doar de mișcare și de faptul că-și fac nevoile. Dacă diversifici rutele plimbărilor, poți combina activitatea fizică și cea mentală cu antrenamente și cu multă distracție.

15 min

Sport canin: o prezentare generală

Cine se odihnește, ruginește! Sportul este la fel de important pentru sănătatea omului, cât și pentru sănătatea câinelui. Însă sportul canin înseamnă mult mai mult decât îmbunătățirea condiției fizice. Înseamnă distracție, mișcare, muncă mintală, competiție, educație și interacțiune socială, toate în același timp. Ce sporturi pentru câini există? Și ce sport se potrivește cel mai bine pentru tine și câinele tău? Îți prezentăm cele mai cunoscute sporturi canine.

8 min

Top 10 accesorii de vară pentru câinele tău

Chiar dacă din titlu pare că îți vom prezenta accesorii luxurioase ale modei canine, nu vom face acest lucru, pentru că patrupedul tău atrage suficiente priviri chiar și așa. În schimb îți vom arăta accesorii de vară, care vor face viața câinelui mai plăcută decât este deja.

Sport pentru câini – ce este mai exact?

Sportul canin se referă la aproape toate activitățile, pe care le pot face stăpânul și câinele împreună. Distracția, mișcarea și exercițiile sunt în prim plan.

Ce avantaje are sportul canin pentru câine și stăpân?

Câinii au nevoie de multă mișcare. Sportul canin este o metodă ideală pentru a menține câinele tău ocupat fizic și mintal și pentru a îi oferi noi provocări. Câinele tău este mai relaxat și echilibrat, lucru care bineînțeles că se vede pe comportamentul său. Unele rase de câini au nevoie să fie încurajate să facă efort fizic, pentru a preveni comportamentele negative.

Sportul canin este în mod special de eficient la întărirea și intensificarea legăturii dintre om și animal.

Cu un câine lângă tine, poți avea și un antrenor de fitness gratuit și fără milă, care te motivează cu fiecare lătrat și nu acceptă scuze. Depășiți lenea din voi împreună!

Care tip de sport este cel potrivit?

Există o mare varietate de posibilități pentru tine. Scopul ar trebui să fie însă, să menții mereu câinele ocupat în funcție de condiția sa fizică și temperamentul său. Bineînțeles, rasa și caracterul individual ale câinelui sunt decisive. Pe lângă suficientă mișcare, poți aborda și activități care sunt mult mai orientate pe capacitatea patrupedului de a învăța și de a se concentra.

Și dacă acesta tău a făcut totul bine, nu uita recompensa potrivită!