Animale mici

Aici vei găsi informații despre adopția, îngrijirea și nutriția diferitelor rase de animale mici precum: hamsteri, porcușori de guineea, degu, chinchila și multe altele. Citește mai mult

2 min

Ce înseamnă sunetele făcute de hamster?

În lumea lor, hamsterii își fac simțită prezența nu doar prin mișcările rapide, ci și printr-un limbaj sonor surprinzător de bogat. Deși pot părea creaturi tăcute la prima vedere, hamsterii comunică în moduri subtile și variate, utilizând diferite sunete pentru a-și exprima stările și nevoile. Află din articolul nostru ce înseamnă fiecare sunet în parte!
5 min

Îngrijirea porcușorilor de Guineea

Speedy stă în locul său preferat din cușcă și privește lumea de sus. După eforturile din ultimele ore, este destul de epuizat. Mai întâi o rundă de jogging, apoi o tură de cățărare peste pante și pietre și în final o salată delicioasă. Viața de porcușor de Guineea este foarte obositoare. De aceea, este cu atât mai important să le oferi porcușorilor de Guineea un mediu adecvat. Află tot ce trebuie să iei în considerare din articolul nostru.
3 min

Agility pentru animale mici

Agility nu este un termen comun doar pentru iubitorii de câini. Stăpânii de pisici au descoperit de asemenea acest sport care sporește încrederea și abilitățile tuturor participanților! În mod similar, Agility pentru animalele mici, cum ar fi iepurii și porcușorii de Guineea, veverițele degu, veverițele, chinchila și șobolanii, aduce o anumită varietate în viața rozătoarelor.
14 min

Nutriția adecvată și sănătoasă a iepurelui

Alimentația sănătoasă și adecvată a iepurelui previne bolile dentare și problemele digestive. Prin urmare, ea este baza pentru o viață lungă și sănătoasă a urecheaților noștri. În acest articol îți oferim o scurtă prezentare a aspectelor, de care ar trebui să ții cont.
2 min

Plante otrăvitoare pentru rozătoare

În timpul verii multe animale mici și rozătoare se bucură dacă le lași să alerge libere în grădină. Dar nu tot ceea ce este verde este bun pentru animalul tău! Așa că verifică grădina în mod regulat pentru a vedea dacă există plante otrăvitoare periculoase. Prezența în grădină a anumitor flori sau a unor plante leguminoase poate însemna un pericol pentru ghemotocul tău curios. De aceea, este ideală îngrădirea perimetrului de joacă al blănosului pentru a nu fi tentat să guste din florile tale. Un astfel de țarc de exterior poate fi o soluție eficientă pentru când blănosul are nevoie de mișcare în aer liber. Oferă-i un loc sigur unde se poate antrena și săpa fericit. Fără să îți faci griji că va mesteca mobila, sau cablurile, sau că va fugi din curte pentru a intra în grădină.
2 min

Verdețuri pentru animale mici

Verdețurile proaspete și suculente pentru animale mici precum iepurii*, porcușorii de Guineea ș.a. sunt cel mai adecvat tip de hrană pentru aceste specii și cel mai natural mod de hrănire. Multe tipuri de fructe și legume sunt îndrăgite de majoritatea rozătoarelor și conțin, de asemenea, vitamine și minerale sănătoase!
6 min

Iepurele Olandez

Cunoscătorii de iepuri știu: iepurele olandez este o rasă specială. Olandezul este singurul iepure cu un model tip Pinto. Pe lângă modelul frumos al blănii, el impresionează crescătorii și stăpânii prin caracterul său echilibrat. În acest articol noi îți facem cunoștință cu această frumusețe cu urechi lungi.
9 min

Capybara: un nou trend în capitolul animale de companie?

Capybara este originară din America de Sud. Asemănător castorului sau vidrei, trăiește parțial în apă, ceea ce i-a adus numele alternativ de „porc de apă". Aceste rozătoare simpatice sunt foarte populare pe TikTok, Instagram și alte rețele sociale. Dar ce anume face ca aceste creaturi exotice să fie atât de speciale și este capibara potrivită ca animal de companie?
7 min

Porcușorul de Guineea Peruvian

Porcușorii de Guineea sunt animale de companie populare de ani de zile. Dacă ești în căutarea unui porcușor de Guineea deosebit, atunci vei găsi cu siguranță ceea ce cauți la porcușorul de Guineea peruvian. Drăgălașul animal captivează nu numai prin coafura sa obraznică, ci și prin caracterul său sociabil. Însă blana lungă necesită o anumită îngrijire.
5 min

Digestia iepurelui

Toți stăpânii de iepuri ar trebui să fie familiarizați cu digestia iepurilor, deoarece animalele au nevoie de o dietă specială cu hrană bogată în fibre brute (de exemplu, fân), pentru că transportul hranei poate avea loc numai prin ingerarea continuă de hrană. Aportul neîntrerupt de hrană asigură funcționarea constantă a sistemului digestiv. În caz contrar, pot apărea tulburări digestive periculoase.
Cele mai utile articole
Animale mici Rase de animale mici

Hamster

Nu toți hamsterii sunt la fel. Oare sunt aceste rozătoare pufoase chiar atât de ușor de îngrijit pe cât se pretinde? În acest articol vom vorbi despre cât de potriviți sunt hamsterii ca animale de companie pentru familiile cu copii.
Ultimele articole
Animale mici Creșterea animalelor mici

Îngrijirea porcușorilor de Guineea

Speedy stă în locul său preferat din cușcă și privește lumea de sus. După eforturile din ultimele ore, este destul de epuizat. Mai întâi o rundă de jogging, apoi o tură de cățărare peste pante și pietre și în final o salată delicioasă. Viața de porcușor de Guineea este foarte obositoare. De aceea, este cu atât mai important să le oferi porcușorilor de Guineea un mediu adecvat. Află tot ce trebuie să iei în considerare din articolul nostru.