Creșterea pisicilor

Nu există nimic mai frumos decât să îți iei o blănoasă. Dar sunt multe lucruri de luat în considerare înainte de a adopta o pisică. Cântărește bine aceste aspecte înainte de a îi oferi unei pisici o nouă casă. Citește mai mult

5 min

10 semne că pisica te iubește

Datorită naturii sale misterioase, este greu să deslușești semnele că pisica te iubește. Însă există câteva moduri prin care poți observa că pisica iubește stăpânul. Pisica își arată dragostea într-un mod mai subtil decât câinii. Dar un iubitor de pisici poate să recunoască oricum semnele sale de afecțiune. Cu cât ai mai multă încredere în instinctele tale – așa cum pisica are într-ale ei – cu atât mai mult vei înțelege sentimentele pisicii tale.

10 min

10 sfaturi pentru cele mai reușite poze cu pisici

Pisicile sunt printre cele mai iubite subiecte foto. Imaginile cu ochii lor expresivi, cu lăbuțele lor catifelate, cu blana lor strălucitoare și mătăsoasă și cu felul lor grațios de a fi ne fascinează. Nimeni nu poate rezista unei poze cu pisici. Problema: modelele animale sunt destul de încăpățânate. Cu ajutorul următoarelor 10 sfaturi îți vom arăta cum să „capturezi” perfect animalul de companie, în ciuda rezistențelor acestuia.

4 min

5 semne că pisica are încredere în tine

E nevoie de încredere pentru a avea o relație armonioasă cu pisica ta. Dar cum poți construi o astfel de relație și cum arată felinele că au încredere în tine, mai ales că sunt niște animale independente și greu de înțeles? Aceste cinci semne îți vor spune dacă pisica are încredere în tine.

5 min

6 motive pentru a nu dărui cuiva o pisică de Crăciun

Copiii au scris „pisică” cu litere mari pe scrisoarea lor către Moș Crăciun? Sau poate fratele tău crede că pisoii sunt „super drăguți”? Ideea de a oferi o pisică drept cadou de Crăciun pare foarte bună. Dar nu e deloc așa! În acest articol îți vom explica de ce nu este potrivit să oferi o pisică de Crăciun, oricât de bune ar fi intențiile tale.

6 min

Amenajarea unui balcon pentru pisici

Transformă-ți balconul într-o oază de aer proaspăt pentru pisica ta, luând totodată măsurile necesare pentru protecția acesteia. Un balcon pentru pisici este ușor de amenajat – trebuie doar să urmezi sfaturile noastre.

5 min

Au fost pisicile inițial animale de deșert?

Originea pisicilor domestice este cel puțin la fel de misterioasă și fascinantă ca și natura lor. Sunt pisicile cu adevărat animale de deșert - și ce ar însemna asta pentru comportamentul lor? De fapt, pentru o lungă perioadă de timp nu a fost clar de unde provin strămoșii pisicilor noastre domestice. Până când o analiză genetică a scos la lumină misterul întunecat al evoluției pisicilor.

5 min

Calico – pisica purtătoare de noroc

Roșu, negru și alb – pisica purtătoare de noroc iese imediat în evidență prin blana sa tricoloră. Cum se ajunge la acest model special de blană? De ce aproape toate pisicile Calico sunt femele? Chiar aduc noroc? În articolul nostru vei afla răspunsurile la aceste întrebări.

5 min

Ce putem învăța de la pisici?

Eleganță, control, grație – mulți stăpâni de animale admiră felinele pentru aceste calități. Alții, pe de altă parte, au feline stângace și afectuoase care o arată în primul rând prin tors. Dar pe cât de diferite ar fi pisicile, multe trăsături de comportament sunt pur și simplu tipice acestora. Află mai jos ce putem învăța de la pisici și când ar trebui să privim pisica drept un model în viață.

7 min

Cele mai bune 10 filme cu pisici

Cauți inspirație pentru o seară de film relaxantă cu blănoasa ta? Lista noastră cu cele mai bune 10 filme cu pisici îți oferă diferite sugestii cinematografice pentru orice stare de spirit.

10 min

Cum să acomodezi o pisică nouă în casă – echipamente de bază și sfaturi

Urmează să aduci un pisoi acasă? Felicitări! Acum trebuie să găsești o metodă să obișnuiești o pisică nouă în casă. Pisicile sunt creaturi unice, pe atât de independente, cât și de sensibile. Multe pisici simt, cu mustățile lor delicate, starea de spirit a omul lor și le place să îl consoleze când este cazul. Sensibilitatea lor și simțul seismografic sunt atât de pronunțate, încât ele pot presimți fenomene precum cutremure și furtuni.

3 min

Cum să faci un țarc pentru pisici în grădină?

Costurile unui gard pentru pisici sunt destul de mari. Pentru a economisi aceste sume uriașe, mulți iubitori de pisici decid să transforme singuri grădina într-un loc sigur pentru pisici. Dar nu subestima timpul necesar! Nu este ușor să faci un țarc pentru pisici la tine în grădină, dar, cu puțină atenție, sigur te vei descurca.

6 min

Cum să îi tai corect ghearele pisicii

La fel ca unghiile oamenilor, ghearele pisicilor cresc la loc în mod continuu. Ele devin deseori prea lungi la pisicile de apartament sau la animalele mai în vârstă. Acest lucru poate duce la complicații dureroase. Articolul nostru oferă sfaturi stăpânilor de pisici și explică metoda corectă de a tăia ghearele pisicii.

5 min

Cum să răsfeți pisica iarna: sfaturi pentru anotimpul rece

Chiar dacă se spune că pisicile au blană groasă, majoritatea preferă să stea la căldură pe timpul iernii. În acest articol îți vom arăta de ce au nevoie felinele de apartament și cele de curte pentru a trece relaxate prin sezonul rece. Îți vom da și câteva sfaturi despre cum să îți răsfeți pisica iarna.

3 min

De ce le este frică pisicilor de castraveți?

Pe internet circulă o mulțime de videoclipuri „amuzante" în care o felină este speriată de un castravete. Ce se află în spatele fricii neobișnuite a pisicii de castraveți? Și de ce aceste videoclipuri nu sunt deloc amuzante în realitate?

7 min

Echipamentul de bază pentru pisici: ce merită cu adevărat?

Decizia a fost luată: urmează să se mute o blănoasă cu tine în casă! Oricine adoptă o pisică pentru prima dată sau decide să aibă din nou un coleg de apartament mieunător după o pauză lungă va trebui, probabil, să meargă mai întâi la cumpărături. Cum arată un kit de bază rezonabil pentru pisică?

4 min

Este pisica fericită?

Atunci când iubim pe cineva, e normal să vrem să fie fericit – și ne place să contribuim la fericirea sa. Bineînțeles, acest lucru se aplică și când vorbim despre iubirea pe care o purtăm felinelor cu care ne împărțim viața. La urma urmelor, și ele ne fac fericiți. În primul rând, trebuie să știi că este foarte simplu. Dacă îi oferi o viață adecvată, care să corespundă nevoilor sale, cel mai probabil ai o pisică fericită. Așadar, trebuie să îi oferi pisicii hrana de înaltă calitate. Totodată, are nevoie să o stimulezi cu jucăriile potrivite în funcție de cât de inteligentă este.

6 min

Idei de cadouri pentru pisici de Ziua Îndrăgostiților

Mulți oameni vor să îi facă fericiți pe cei iubiți în data de 14 februarie. Iar pentru stăpânii de pisici felinele lor sunt în topul listei, alături de ceilalți membri ai familiei. În acest articol am adunat cele mai bune idei de cadouri pentru pisici de Ziua Îndrăgostiților.

4 min

Pisici alb-negru: blănoase în smoching (Tuxedo)

Având un model foarte special, pisicile alb-negru arată de parcă poartă un smoching: corpul lor este predominant negru, combinat cu un piept alb, bărbie albă și stomac alb. Lăbuțele sunt de asemenea albe. În acest articol îți vom explica de unde provine numele de pisică smoching și cum au ajuns felinele să aibă aceste marcaje elegante.

5 min

Pisici pentru persoane alergice

Există multe persoane cu alergii la pisici – dar ce e de făcut pentru acelea, care nu vor să renunțe la a trăi alături de o felină, în ciuda alergiilor? Există rase de pisici hipoalergenice? Află aici ce pisici pot fi potrivite pentru persoanele care suferă de alergii.

5 min

Pisicile negre: respinse și persecutate

Se spune că pisicile negre aduc ghinion. Mulți oameni resping felinele cu blana neagră din diverse motive chiar și astăzi din păcate – deși blănița de culoare închisă este la fel de adorabilă ca cea a felinelor cu blană albă sau „colorată”.

3 min

Pot pisicile să iubească?

Katzen schnurren, wenn wir sie streicheln. Sie kuscheln sich an uns oder reiben sich um unsere Füße. Wir interpretieren das als Zeichen der Zuneigung. Doch können Katzen lieben? Eine Studie zum Bindungsverhalten von Katzen und Menschen liefert interessante Erkenntnisse.
3 min

Pot pisicile să viseze?

Te-ai întrebat vreodată de ce pisica ta se mișcă uneori atât de ciudat în somn? Pentru că și pisicile visează. Află mai multe lucruri interesante despre somnul pisicilor din articolul nostru.

5 min

Psihologia pisicii: ce să faci dacă ai probleme cu pisica

Dacă pisica este adesea anxioasă, agresivă sau chiar își face nevoile în afara litierei, acest lucru îi poate cauza multe probleme stăpânului. În acest caz, comportamentul ieșit din comun este adesea un strigăt de ajutor prin care pisica vrea să spună că este nefericită și că suferă. Psihologia pisicii poate ajuta în astfel de situații dificile.

5 min

Stăpân de pisică vs stăpân de câine

Vechiul clișeu al oamenilor „de” pisici sau câini nu se mai potrivește. Ceea ce este adevărat este că pisicile și câinii sunt foarte diferiți în ceea ce privește caracteristicile și cerințele lor. Este aproape imposibil să decizi care dintre cele două tipuri de animale este cel mai bun animal de companie. Dar care dintre ele este mai potrivit pentru familia ta: câinele sau pisica? Cum este viața de zi cu zi a unui stăpân de câine și cum este cea a unui stăpân de pisică?

7 min

Top 10 cele mai scumpe rase de pisici

Mulți iubitori de animale sunt dispuși să sape adânc în buzunare pentru o pisică unică. Printre acestea se numără pisicile exotice care seamănă cu pisicile sălbatice. Rasele care sunt rezultatul încrucișării cu pisici sălbatice, de exemplu, au deseori prețuri foarte ridicate. În acest articol îți prezentăm zece dintre cele mai scumpe rase de pisici.

7 min

Top 11 accesorii de vară pentru pisici

Pisicile au nevoie vara de aceleași lucruri, de care au nevoie de obicei: mult timp ca să doarmă, să se relaxeze și să mănânce. Și bineînțeles de multe mângâieri, pentru că cele mai bune lucruri nu au forma unor obiecte! Și care nu costă nimic.

8 min

Un Crăciun cu pisica: cum să-ți petreci sărbătorile în siguranță

„Noapte de vis, timp preasfânt” - pentru pisici, perioada festivă de Crăciun este adesea asociată cu mult stres și pericol. Din acest articol vei afla când trebuie să fii prudent și cum poți evita complet situațiile periculoase. Dacă urmează să petreci un Crăciun cu pisica, aceste cinci sfaturi vă vor ajuta să aveți sărbători liniștite.

Alegerea pisicii

Dacă vrei o pisică de rasă, trebuie să apelezi la un crescător autorizat. Poți recunoaște un crescător serios prin faptul că este membru al unei asociații de crescători, crește maxim două rase și animalele au acte. Însă și la adăpost există multe pisici care așteaptă o nouă casă. Dacă nu îți poți dedica timpul liber animalelor, ar trebui să ai minim două pisici, pentru ca acestea să își tină companie reciproc.

Pisica se mută în casa ta

Înainte ca pisica să se mute cu tine, ar trebui să faci niște pregătiri: Dacă ai un balcon, fă-l să fie sigur, de exemplu cu o plasă de siguranță pentru pisici. Pentru pisoi, ar trebui să îndepărtezi decorațiunile fragile. Pisoilor le place să alerge prin casă și să spargă lucruri. În prima zi în noua casă, lasă pisica un pic singură, pentru a se obișnui cu noul mediu. Va veni la tine singură, mai devreme sau mai târziu.

De ce are nevoie pisica ta

Jucăriile, cum ar fi mingile, penele agățate sau șoarecii de jucărie cu iarba-mâței sunt distractive pentru orice pisică. Litiera este obligatorie, chiar și pentru pisicile cu acces afară. De asemenea, trebuie să existe suficiente boluri cu mâncare și apă. Jucăriile, ansamblurile de cățărat și căsuțele de pisici o împiedică să îți folosească mobila ca spațiu de joacă sau ca să își ascută ghearele.

Pisicile și alte animale

Pisica și câinele au limbaje corporale diferite și deseori nu se înțeleg unul pe altul. E nevoie de multă răbdare pentru a îi face să se obișnuiască unul cu prezența celuilalt. Pisicile pot conviețui cu păsările, precum și cu rozătoarele, cu condiția ca pisica să nu se apropie de cușcă. De regulă, pisica privește animalele mici ca pe pradă.