Creșterea pisicilor

Nu există nimic mai frumos decât să îți iei o blănoasă. Dar sunt multe lucruri de luat în considerare înainte de a adopta o pisică. Cântărește bine aceste aspecte înainte de a îi oferi unei pisici o nouă casă. Citește mai mult

5 min

10 semne că pisica te iubește

Datorită naturii sale misterioase, este greu să deslușești semnele că pisica te iubește. Însă există câteva moduri prin care poți observa că pisica iubește stăpânul. Pisica își arată dragostea într-un mod mai subtil decât câinii. Dar un iubitor de pisici poate să recunoască oricum semnele sale de afecțiune. Cu cât ai mai multă încredere în instinctele tale – așa cum pisica are într-ale ei – cu atât mai mult vei înțelege sentimentele pisicii tale.
11 min

Cum să acomodezi o pisică nouă în casă – echipamente de bază și sfaturi

Urmează să aduci un pisoi acasă? Felicitări! Acum trebuie să găsești o metodă să obișnuiești o pisică nouă în casă. Pisicile sunt creaturi unice, pe atât de independente, cât și de sensibile. Multe pisici simt, cu mustățile lor delicate, starea de spirit a omul lor și le place să îl consoleze când este cazul. Sensibilitatea lor și simțul seismografic sunt atât de pronunțate, încât ele pot presimți fenomene precum cutremure și furtuni.
7 min

Cum să faci din locuința ta un loc sigur pentru pisică

Nu doar traficul rutier este periculos pentru pisici. Există și alte tipuri de pericole ce se ascund prin casă. Acest articol îți prezintă cele mai importante surse de pericol și îți arată cum să faci din locuința ta un loc sigur pentru pisică. Există o zicală veche care spune că pisicile au nouă vieți – și au nevoie de ele. Strada e un loc periculos. Dar și apartamentul are destule riscuri. Pentru că pisicile sunt curioase din fire. Pisoii vor mereu să încerce să se urce peste tot și nu știu să recunoască pericolele din casă. Din fericire există câteva metode prin care poți face din locuința ta un loc sigur pentru pisică. Învață despre asta și elimină cele mai importante surse de pericol.
5 min

Este pisica fericită?

Atunci când iubim pe cineva, e normal să vrem să fie fericit – și ne place să contribuim la fericirea sa. Bineînțeles, acest lucru se aplică și când vorbim despre iubirea pe care o purtăm felinelor cu care ne împărțim viața. La urma urmelor, și ele ne fac fericiți. În primul rând, trebuie să știi că este foarte simplu. Dacă îi oferi o viață adecvată, care să corespundă nevoilor sale, cel mai probabil ai o pisică fericită. Așadar, trebuie să îi oferi pisicii hrana de înaltă calitate. Totodată, are nevoie să o stimulezi cu jucăriile potrivite în funcție de cât de inteligentă este. De asemenea, pisica are nevoie de un stâlp de cățărat pentru a își ascuți ghearele, precum și de unul sau mai multe locuri unde să se poată retrage, cum ar fi o vizuină de pisici. În funcție de rasă sau de personalitatea sa, pisica are nevoie de mai multă sau mai puțină mișcare în aer liber. Și bineînțeles – ai ghicit deja - ce face majoritatea pisicilor foarte fericite: multe mângâieri! Dacă îi oferi pisicii toate acestea, poți să fii sigur că o duce bine. Pentru a fi siguri, am întrebat câțiva experți care sunt semnele clare că ai o pisică fericită. Și acestea sunt răspunsurile:

Alegerea pisicii

Dacă vrei o pisică de rasă, trebuie să apelezi la un crescător autorizat. Poți recunoaște un crescător serios prin faptul că este membru al unei asociații de crescători, crește maxim două rase și animalele au acte. Însă și la adăpost există multe pisici care așteaptă o nouă casă. Dacă nu îți poți dedica timpul liber animalelor, ar trebui să ai minim două pisici, pentru ca acestea să își tină companie reciproc.

Pisica se mută în casa ta

Înainte ca pisica să se mute cu tine, ar trebui să faci niște pregătiri: Dacă ai un balcon, fă-l să fie sigur, de exemplu cu o plasă de siguranță pentru pisici. Pentru pisoi, ar trebui să îndepărtezi decorațiunile fragile. Pisoilor le place să alerge prin casă și să spargă lucruri. În prima zi în noua casă, lasă pisica un pic singură, pentru a se obișnui cu noul mediu. Va veni la tine singură, mai devreme sau mai târziu.

De ce are nevoie pisica ta

Jucăriile, cum ar fi mingile, penele agățate sau șoarecii de jucărie cu iarba-mâței sunt distractive pentru orice pisică. Litiera este obligatorie, chiar și pentru pisicile cu acces afară. De asemenea, trebuie să existe suficiente boluri cu mâncare și apă. Jucăriile, ansamblurile de cățărat și căsuțele de pisici o împiedică să îți folosească mobila ca spațiu de joacă sau ca să își ascută ghearele.

Pisicile și alte animale

Pisica și câinele au limbaje corporale diferite și deseori nu se înțeleg unul pe altul. E nevoie de multă răbdare pentru a îi face să se obișnuiască unul cu prezența celuilalt. Pisicile pot conviețui cu păsările, precum și cu rozătoarele, cu condiția ca pisica să nu se apropie de cușcă. De regulă, pisica privește animalele mici ca pe pradă.