5 semne că pisica are încredere în tine

Pisica doarme în bratele stăpânului

Un culcuș cald - asta face pisicile să se simtă bine. Dacă pisicii îi place să doarmă în brațele tale, atunci sigur are încredere în tine

E nevoie de încredere pentru a avea o relație armonioasă cu pisica ta. Dar cum poți construi o astfel de relație și cum arată felinele că au încredere în tine, mai ales că sunt niște animale independente și greu de înțeles? Aceste cinci semne îți vor spune dacă pisica are încredere în tine.

Semnul nr. 1

Ești oaza ei de liniște

Atunci când vine vorba de afișarea încrederii în oameni, pisicile sunt mai introvertite decât alte animale. În loc să dea din coadă ca un câine și să caute mereu contactul vizual cu stăpânul, o pisică își exprimă încrederea în moduri mai subtile – de exemplu dacă te implică în activitatea sa preferată. Așa că e greu să îți dai seama dacă pisica are încredere în tine.

Indiferent că e vorba de un pisoi sau o pisică adultă – tuturor le place să doarmă și caută din instinct un loc protejat unde să facă asta. Dacă pisica alege poala ta ca adăpost, înseamnă că are încredere 100% că nu i se poate întâmpla nimic rău în prezența ta. Bucură-te de această dovadă de încredere, chiar dacă asta înseamnă că-ți vor amorți picioarele.

Semnul nr. 2

Se pune cu burta în sus

Stăpânii de pisici știu cât de caldă și pufoasă este burta unei pisici. Oricând ai ocazia să mângâi blănoasa pe burtă, nu uita: e unul dintre cele mai sensibile locuri de pe întregul său corp.

Dacă se pune cu burta în sus în fața ta, nu este doar o mare onoare, ci și un semn clar de încredere. Dacă felina se pune pe spate și își întinde burtica blănoasă înspre tine, înseamnă că aceasta este foarte fericită.

Semnul nr. 3

Pisica îți oferă încrederea ei „oarbă”

Pisicile observă mediul din jur cu foarte mare atenție. Închid ochii doar atunci când dorm sau când se simt complet în siguranță. Clipirea înceată și insistentă în direcția ta este un semn de afecțiune, dar și dovada că pisica are încredere în tine.

Clipirea este ca un mic sărut pe care îl poți returna în același mod. Apropo, poți folosi această metodă pentru a îi transmite unei pisici necunoscute că ești prietenul ei și că nu reprezinți un pericol pentru ea.

Semnul nr. 4

Își revendică proprietatea

Pentru noi, oamenii, frecarea capului de ceva este orice, dar nu un semn de afecțiune. Dar pisica vede lucrurile diferit. Dacă felina te împinge gentil cu fruntea sau își freacă capul de piciorul tău cu plăcere, te poți considera norocos. Înseamnă că are încredere în tine și te-a acceptat ca stăpân.

Odată ce te bucuri de încrederea ei deplină, ea va fi bucuroasă să își împartă feromonii cu tine. Din fericire tu nu vei observa aceste marcaje mirositoare. În schimb, vei avea onoarea de a fi recunoscut ca „sponsorul” său oficial pentru mâncare și mângâieri, semn clar că pisica are încredere în tine.

© Tanya / stock.adobe.com

Semnul nr. 5

Pisica îți arată încrederea prin masaje

Îți amintești cât de fără griji și în siguranță te simțeai în copilărie? Și pisicile își amintesc cum au crescut în prezența mamei lor – mai ales când se simt complet în siguranță.

Poți recunoaște aceste momente nostalgice ale pisicii prin felul în care masează o pernă sau chiar stomacul tău cu lăbuțele sale. Pisoii folosesc aceste mișcări pentru a stimula fluxul laptelui la mama lor. Pisicile adulte le folosesc pentru a își arăta încrederea completă în stăpânii lor.

Cum să câștigi încrederea unei pisici

Vezi tu, chiar dacă felinele au o minte proprie și sunt considerate destul de inaccesibile, ele pot forma o relație de încredere cu un om. Ele au multe metode de a îți demonstra asta. Cele cinci puncte menționate sunt doar câteva dintre răspunsurile la întrebarea: are încredere pisica mea în mine?

Probabil pisica are încredere în tine și îți dovedește asta prin multe alte semne. Dacă nu, următoarele sfaturi te vor ajuta dacă vrei să întărești încrederea felinei sau să te împrietenești cu o pisică nouă.

Cum să construiești o legătură puternică cu pisica:

  • Introdu ritualuri pozitive. Pisicile sunt creaturi ale obișnuinței. Le place foarte mult să primească gustări ca recompense.
  • Vorbește mereu calm și iubitor cu blănoasa, evită strigătele și pedepsele.
  • Ține pisica ocupată jucându-te cu ea sau ajutând-o să se curețe – aceste lucruri întăresc relația dintre voi.
  • Oferă-i multă iubire și atenție fără să te impui.
  • Oferă-i spațiu și creează culcușuri călduroase.
  • Mângâie pisica atunci când ți-o cere – nu atunci când doarme sau pare speriată.

E nevoie de timp pentru ca pisicile să formeze o relație de încredere și să se simtă 100% în siguranță cu tine. Așa că cel mai important sfat este: dă-i pisicii timp și „ascultă” felina.

Fiecare pisică are propriul său caracter și propriile nevoi diferite. Cu cât mai bine o cunoști, cu atât mai ușor poți răspunde la aceste nevoi. Și cu cât mai bine o înțelegi, cu atât mai ușor va fi să îi câștigi încrederea.

Cele mai utile articole
4 min

5 semne că pisica are încredere în tine

E nevoie de încredere pentru a avea o relație armonioasă cu pisica ta. Dar cum poți construi o astfel de relație și cum arată felinele că au încredere în tine, mai ales că sunt niște animale independente și greu de înțeles? Aceste cinci semne îți vor spune dacă pisica are încredere în tine.

5 min

10 semne că pisica te iubește

Datorită naturii sale misterioase, este greu să deslușești semnele că pisica te iubește. Însă există câteva moduri prin care poți observa că pisica iubește stăpânul. Pisica își arată dragostea într-un mod mai subtil decât câinii. Dar un iubitor de pisici poate să recunoască oricum semnele sale de afecțiune. Cu cât ai mai multă încredere în instinctele tale – așa cum pisica are într-ale ei – cu atât mai mult vei înțelege sentimentele pisicii tale.

5 min

Pisicile negre: respinse și persecutate

Se spune că pisicile negre aduc ghinion. Mulți oameni resping felinele cu blana neagră din diverse motive chiar și astăzi din păcate – deși blănița de culoare închisă este la fel de adorabilă ca cea a felinelor cu blană albă sau „colorată”.