10 semne că pisica te iubește

semne ca te iubeste pisica ta

Deși felinele își expun cu greu sentimentele, există moduri prin care îți poți da seama dacă pisica te iubește

Datorită naturii sale misterioase, este greu să deslușești semnele că pisica te iubește. Însă există câteva moduri prin care poți observa că pisica iubește stăpânul. Pisica își arată dragostea într-un mod mai subtil decât câinii. Dar un iubitor de pisici poate să recunoască oricum semnele sale de afecțiune. Cu cât ai mai multă încredere în instinctele tale – așa cum pisica are într-ale ei – cu atât mai mult vei înțelege sentimentele pisicii tale.

Răspunsul la întrebarea „Mă iubește pisica mea?” este parțial identic cu răspunsul la întrebarea „Este fericită pisica mea?”. Pentru că dacă o faci să se simtă fericită în prezența ta, acest lucru este aproape sinonim cu iubirea. Pisica poate fi fericită chiar și când nu ești acolo, dacă are încredere că te vei întoarce. Și această încredere este un semn de iubire, la fel ca în cazul câinelui.

Cum afli dacă pisica iubește stăpânul?

  • Clipește lent cu ambii ochi

Unul dintre cele mai clare semne că pisica te iubește este că aceasta clipește lent când se uită la tine. Acest lucru înseamnă că te sărută cu ochii și e ceva similar cu „Te iubesc”. Dacă vrei să îi răspunzi pe limba ei, trebuie doar să clipești la ea în același mod. Pisica va înțelege.

  • Îți aduce cadouri

 Bineînțeles că nu îți va dărui pantofii doriți. Dar va face ceva din toată inima și care ar trebui să îți arate în același timp talentul său de vânător. Chiar dacă tu nu te bucuri la fel de mult atunci când vezi păsări sau șoricei morți ca atunci când vezi o pereche de pantofi scumpi, tot ar trebui să îi apreciezi cadoul.

  • E comunicativă

Deși vocalizarea poate fi exprimarea problemelor de comportament, a durerii, tensiunii, stresului și a bolilor (surditate, senilitate, demență, boli ale glandei tiroide, boli ale sistemului nervos central, presiune arterială crescută și altele de acest fel), mieunatul face parte din comportamentul normal al pisicilor. Chiar mai mult, mieunatul pozitiv este o exprimare a faptului că pisicii îi merge bine și că își apreciază stăpânul foarte mult.

Trebuie să iei mereu în considerare circumstanțele asociate și să încerci să îți dai seama de bunăstarea iubitei tale pisici. Să ții cont și de faptul că unele rase sunt deosebit de comunicative. În acest caz, poți participa la conversație cu reacții pozitive din partea ta. Dacă ai dubii, poți întreba veterinarul dacă atitudinea comunicativă a pisicii este pozitivă sau negativă.

semne de dragoste la pisica
  • Doarme în apropierea ta

Dacă pisica alege să nu doarmă în culcușul ei, ci se întinde pe birou atunci când muncești sau pe canapea sau în pat lângă tine, e clar: pisica te iubește. Îți arată că vrea să fie aproape de tine.

  • Își expune burta

Acesta este unul dintre cele mai populare semne că pisica te iubește. La fel ca în cazul câinilor, pisica pare vulnerabilă și defensivă atunci când îți arată burta. Printre altele, îți arată că are încredere completă în tine. Și încrederea merge mână în mână cu iubirea.

  • Își freacă capul de tine

Dacă pisica își freacă capul sau nasul de tine sau chiar stă pe umerii, pieptul sau șoldurile tale, ea vrea să își transmită mirosul pe tine pentru ca mirosurile voastre individuale să se amestece. Acesta e un anumit comportament teritorial. Pisica vrea să transmită un mesaj olfactiv către ceilalți: este deja o pisică în viața acestui om. Ea transmite întregii lumi: „Al meu, nu al tău!”

  • Te linge

E simplu de înțeles de ce te linge pisica. În mod sigur este clar că te consideră parte din familia sa felină și vrea să "îți îngrijească blănița". În același timp, îți spune că îi place foarte mult de tine. La fel cum pisicile își arată afecțiunea una față de cealaltă atunci când își ling blana. Mamele întăresc legătura dintre ele și pisoii lor îngrijindu-le blănița. Așa că dacă pisica ta arată acest comportament față de tine, poți să fii bucuros și onorat.

Citește mai mult despre acest comportament și cum poți reacționa atunci când pisica te linge.

  • Își ține coada sub forma unui semn de întrebare

Iată un semn că pisica te iubește deseori întâlnit. Dacă coada pisicii e sub forma unui semn de întrebare, asta înseamnă „Te iubesc”. Chiar și când coada stă în sus, acest lucru arată afecțiune, încredere și faptul că pisica iubește stăpânul.

  • Îți frământă corpul pentru a produce lapte

Pisica are acest obicei de a frământa de pe vremea când era pisoi și voia să stimuleze producția de lapte a mamei. Dacă pisica ta este adultă, frământarea arată satisfacție completă, bucurie și faptul că te adoră. Acest lucru face ca frământarea să fie una dintre cele mai mari dovezi de iubire, pe care ți le poate arăta pisica ta.

  • Se freacă de picioarele tale

Dacă pisica nu se mai satură de picioarele tale, acest lucru arată fie că ai picioare foarte frumoase – sau că pisica te iubește și vrea să îți spună asta (sau ambele). Frecatul de picioare înseamnă în limbajul pisicii „Eu sunt a ta și tu ești al meu”.

Dacă este tratată cu dragoste și atenție, pisica iubește stăpânul său. Acum că știi să citești semnele că pisica te iubește, sperăm să vă arătați mereu iubirea reciproc și îți dorim o perioadă plină de iubire cu blănoasa ta!

Cele mai utile articole
5 min

10 semne că pisica te iubește

Datorită naturii sale misterioase, este greu să deslușești semnele că pisica te iubește. Însă există câteva moduri prin care poți observa că pisica iubește stăpânul. Pisica își arată dragostea într-un mod mai subtil decât câinii. Dar un iubitor de pisici poate să recunoască oricum semnele sale de afecțiune. Cu cât ai mai multă încredere în instinctele tale – așa cum pisica are într-ale ei – cu atât mai mult vei înțelege sentimentele pisicii tale.
4 min

5 semne că pisica are încredere în tine

E nevoie de încredere pentru a avea o relație armonioasă cu pisica ta. Dar cum poți construi o astfel de relație și cum arată felinele că au încredere în tine, mai ales că sunt niște animale independente și greu de înțeles? Aceste cinci semne îți vor spune dacă pisica are încredere în tine.
5 min

Pisicile negre: respinse și persecutate

Se spune că pisicile negre aduc ghinion. Mulți oameni resping felinele cu blana neagră din diverse motive chiar și astăzi din păcate – deși blănița de culoare închisă este la fel de adorabilă ca cea a felinelor cu blană albă sau „colorată”. Pisicile negre se luptă cu tot felul de prejudicii: ele au fost vânate în Europa timp de secole întregi, ca fiind complice ale diavolului. Oamenii superstițioși încă cred că aduc ghinion. De obicei acestea au de așteptat mai mult decât alte animale pentru a își găsi un stăpân în adăposturi. Pe de altă parte, felinele negre sunt considerate mistice și misterioase. Care este adevărul și de unde provin aceste idei?