Nutriția pisicilor

O nutriție adecvată, echilibrată și variată poate contribui semnificativ la sănătatea iubitei tale feline. Este important să știi că mâncarea pentru oameni nu este potrivită pentru pisică, iar în multe cazuri este chiar dăunătoare. Pe de altă parte, una sau două gustări din bucătărie sau de pe masă, pe care le alegi în funcție de standardele de sănătate ale pisicii, nu îi vor face rău acesteia, dar s-ar putea să îi creezi obiceiuri negative. Pisica va începe să cerșească atunci când te vede că mănânci sau să fure când lași mâncarea nesupravegheată. Citește mai mult

Nutriția pisicilor

Nutriția pisicilor sterilizate

Nu toate pisicile sunt la fel. O pisicuță va avea nevoi nutriționale diferite față de o pisică adultă de interior, sau de o pisică senioară care trăiește mai mult la exterior. Unele sunt mai active, în timp ce altele sunt cele mai fericite să își petreacă toată ziua în casă, la căldură.  Așadar, hrana potrivită se alege luând în considerare toate aceste caracteristici individuale ale pisicii. Sterilizarea reprezintă o mare schimbare pentru pisică, iar această procedură trebuie să fie urmată și de modificări în ceea ce privește dieta. Ce însemnă acest lucru mai exact? Care ar trebui să fie, mai exact, nutriția pisicilor sterilizate și care este cea mai bună mâncare pentru pisici sterilizate.

4 min

Biscuiți de casă pentru pisici: simplu, rapid și delicios

Nu e atât de greu să faci biscuiți de casă pentru pisici. Mai mult, biscuiții la cuptor vin cu multe avantaje: sunt distractiv de făcut, știi exact ce conțin și pisica îi adoră. În acest articol îți prezentăm trei rețete delicioase de biscuiți pentru pisici, pe care le poți încerca acasă. Multor oameni le place să facă prăjituri sau biscuiți. Ce ar putea fi mai frumos decât să le oferi prietenilor sau membrilor familiei un tort delicios? Așa că de ce să nu faci biscuiți și pentru animalul tău de companie? Dar cum se fac de fapt biscuiții pentru pisici?
7 min

Cât trebuie să mănânce o pisică pe zi?

Unele pisici par mereu înfometate. Dar cât trebuie să mănânce o pisică pe zi, de fapt? Acest articol te va ajuta să îți dai seama care este cantitatea corectă de hrană pentru pisica ta. Pisica merge întruna la bol și apoi vine la tine? Se uită cu reproș cu acei ochi mari și rotunzi la tine și miaună sugestiv? Asta poate să însemne un singur lucru: „Mi-e foame”. Multe pisici mănâncă mai mult decât ar trebui. Obezitatea și bolile asociate, cum ar fi diabetul, nu mai sunt ceva neobișnuit la pisici. Dar câte grame de hrană trebuie să mănânce o pisică, ca să nu sufere de foame, dar nici să nu se îngrașe?
5 min

Hrănirea puilor de pisică

Puii de pisică, precum și cei de câine, au cerințe nutriționale speciale pentru o creștere sănătoasă. Nevoile lor nutriționale depind rasă, vârstă și temperament. Pisoii activi au nevoie de mai multă energie decât cei care dorm tot timpul. Chiar dacă arată drăguț, pisoii nu ar trebui să se îngrașe, ar trebui să poți simți mereu coastele prin blană iar talia ar trebui să fie vizibilă. Prima regulă în hrănirea puilor de pisică este să alegi mâncarea potrivită. Asigură-te că pisoiul tău primește suficiente calorii și substanțe nutritive care să ajute la procesul de creștere.
9 min

Nutriția pisicii British Shorthair

Fie că e vorba de postere, poze sau reclame – pisica British Shorthair este peste tot în artă, filme și publicitate. Nici nu e de mirare, pentru că blănoasele sunt fascinante pentru iubitorii, crescătorii și stăpânii de animale. Învață cum să alegi corect mâncare pentru pisica British Shorthair, pentru ca aceasta să trăiască sănătoasă și fericită alături de tine.
4 min

Pisica mănâncă hrană pentru câini – ce se poate întâmpla?

Pe cât de diferiți sunt câinii și pisicile în general, pe atât de diferite sunt și nevoile lor nutriționale. Nu e o problemă dacă pisica mănâncă din întâmplare din hrana câinelui. Dar dacă pisica mănâncă hrană pentru câini regulat, acest obicei îi poate cauza probleme grave de sănătate. Evită asta sub orice formă.
5 min

Plante toxice pentru pisici

Grădina a început să înflorească și pisica roade fericită plantele din ea. Pe cât de frumos ar părea acest scenariu, el poate pune viața felinei în pericol. Nu orice plantă este sănătoasă pentru pisică! Asigură-te că nu ai în grădină sau în locuință plante toxice pentru pisici. Citește acest articol pentru a afla ce este otrăvitor pentru pisici.
3 min

Pot să dau lapte la pisică?

Laptele și pisicile sunt pur și simplu două lucruri pe care mulți oameni le pun împreună. Toți cunoaștem dorința greu de controlat a pisicilor să bea lapte din cărțile pentru copii și din filme. Această preferință există și în realitate, pentru că multe pisici iubesc laptele. Una din teoriile privind entuziasmul pentru lapte este că le amintește pisicilor de vremea când erau pui. Dar pot sau nu să dau lapte la pisică?
4 min

Schimbarea dietei pisicii

Indiferent că se întâmplă din motive medicale sau din alte cauze, uneori trebuie să obișnuim pisica cu un alt tip de hrană. Din următorul articol vei învăța cum să faci ca felina să tolereze noua mâncare și cum să te ocupi de schimbarea dietei pisicii în așa fel încât să nu-i fie afectate stomacul și intestinele.
3 min

Suplimente alimentare pentru pisici

O conservă pentru pisici conține tot ce are nevoie iubita ta felină pentru a fi sănătoasă – adevărat sau fals? Pentru început, „hrană completă” este acea mâncare prin care pisica primește tot ce are nevoie pentru a duce o viață sănătoasă, prin adăugarea de vitamine și minerale. Ai putea crede că este suficient, însă în funcție de vârstă, constituție și posibilele boli, multe feline au nevoie de nutrienți adiționali sub forma suplimentelor alimentare pentru pisici. Din fericire, există o gamă largă de suplimente alimentare pentru pisici, pe care stăpânii de feline o pot folosi pentru a completa dieta animalului! Micul nostru ghid despre subiectul suplimentelor alimentare pentru pisici te poate ajuta să găsești compoziția corectă a hranei!

Tu, ca stăpân, ar trebui să te asiguri că pisica bea multe lichide. Oferă-i posibilități sub forma mai multor boluri cu apă în diferite locuri pentru a te asigura de acest lucru. Este în interesul sănătății și a nevoilor naturale ale pisicii tale.

Îți poți încuraja pisica să bea mai multe lichide și folosind o fântână de băut. Stropitul calm și plăcut al apei încurajează să bea chiar și o pisică leneșă. Ai în vedere faptul că pisicile care mănâncă predominant hrană uscată au nevoie de mai multe lichide. Deoarece nu conține apă, mâncarea uscată ar trebui să fie completată de hrana umedă.

Iată o greșeală pe care majoritatea am făcut-o: bolul de apă nu ar trebui să fie niciodată direct lângă bolul de mâncare. În natură, pisicile nu beau apă în apropierea prăzii lor, pentru că suspectează instinctiv că apa ar putea fi contaminată cu părți ale prăzii.

Tipuri de hrană pentru pisici

BARF este un trend. Se referă parțial la hrănirea cu animale crude, moarte – sau cu părți de animale, cum ar fi carnea de pe mușchi sau intestinele. Sunt mulți cei care resping cu vehemență dieta BARF, pentru că în carnea crudă pot exista mulți viruși și microbi.

Astfel, carnea de porc poate conține virusul Aujeszky. Singura carne crudă pe care oamenii o pot consuma fără ezitare este sushi, pentru că a fost răcit puternic înainte de consum, ceea ce omoară virușii și microbii.

Alții laudă dieta BARF, ca fiind cea mai naturală din toate dietele. Ei cred că felinele hrănite cu carne crudă sunt într-o condiție generală foarte bună și rezistă mai bine la boli. Nu apar nici intoleranțe la mâncare în acest caz.

Hrana umedă este recomandată datorită conținutului ridicat de apă. Cu toate acestea, diferențele de calitate între hrana umedă sunt mari și nu este atât de ușor pentru un amator să le recunoască. Eticheta oferă informații în caz de dubii. Ingredientele sunt enumerate în ordine descendentă a proporției.

Poți recunoaște hrana de calitate bună prin faptul că toate ingredientele sunt enumerate în detaliu pe etichetă, în loc să fie grupate împreună. Dacă mâncarea este declarată ca fiind „hrană completă”, aceasta conține toate ingredientele necesare pentru pisica ta iubită conform informațiilor producătorului.

Hrana uscată este recomandată ca un supliment conform cunoștințelor veterinarilor din aproximativ ultimii cincisprezece ani. În caz contrar, conținutul foarte mic de apă ar putea cauza pisicii probleme grave de rinichi.

Este evident că hrana uscată nu satisface cerințele naturale ale pisicii, ci mai degrabă pe cele ale oamenilor – este o mâncare „comodă” și fără miros, putând fi consumată cu ușurință în timpul zilei, chiar și în absența stăpânului, care este cel mai probabil la muncă.

Hrănirea pisicii tale doar cu hrană uscată este o alternativă doar atunci când pisica refuză în mod categoric mâncare umedă. Însă în acest caz, asigură-te ca felina bea suficientă apă pentru a compensa pentru conținutul scăzut de umiditate din hrana uscată și pentru a evita îmbolnăvirea.

Hrănirea pisicii cu mâncare gătită este preferată de către cei cărora le place să gătească. Bineînțeles, și de către pisică, căreia probabil îi plac gustările gourmet. Cu un pic de carne de piept de pui, orez și legume gratinate, de exemplu, poți să creezi o masă delicioasă