Pot să dau lapte la pisică?

Lapte de pisici

Chiar dacă îți cere, evită să îi dai lapte. Pisicile pot avea intoleranță la lactoză

Laptele și pisicile sunt pur și simplu două lucruri pe care mulți oameni le pun împreună. Toți cunoaștem dorința greu de controlat a pisicilor să bea lapte din cărțile pentru copii și din filme. Această preferință există și în realitate, pentru că multe pisici iubesc laptele. Una din teoriile privind entuziasmul pentru lapte este că le amintește pisicilor de vremea când erau pui. Dar pot sau nu să dau lapte la pisică?

Este laptele într-adevăr bun pentru pisici?

Puii de pisică beau lapte de la mamele lor. În această perioadă, corpul pisoilor produce enzima lactază, care separă lactoza din lapte. Acest lucru face laptele să fie tolerat foarte bine de micuți.

Pisoii trec pe mâncare solidă treptat în decursul dezvoltării lor, în timp ce pisica mamă îi alăptează din ce în ce mai rar. Acest lucru reduce producția enzimei lactază. Așadar, laptele nu mai este tolerat la fel de bine de pisică. Chiar și laptele diluat cu apă poate să îi provoace probleme pisicii adult, care nu mai produce lactază. De aceea, nu este recomandat să îi dai lapte la pisică, chiar dacă îi place și îți cere.

Pisicile mici beau lapte

Pisica mea a băut lapte – ce se va întâmpla?

Pisicile mature nu pot separa lactoza din punct de vedere al enzimelor. De aceea, corpul reacționează prin diaree și probleme la digestie (de exemplu balonare și dureri de stomac). Deși producția de enzime nu scade egal la toate pisicile, majoritatea dintre ele sunt afectate.

Deci nu pot să îi dau pisicii lapte deloc?

Având în vedere că pisicile pot avea probleme digestive de la laptele de vacă, cel mai bine este să eviți să îi dai. Laptele special pentru pisică sau laptele fără lactoză conțin cantități minime de lactoză și este mai potrivit pentru felină. În orice caz, nu ar trebui să îi dai lapte pentru pisici decât în cantități mici. Conține multe calorii și poate duce la îngrășarea pisicii pe termen lung. Apa este cea mai bună metodă prin care să îi oferi lichide pisicii.

Este laptele de pisică folositor pentru pisici?

Pisicile nu au nevoie de lapte de pisică pentru o nutriție bună. Conține unii nutrienți, dar pisica îi primește oricum dintr-un regim echilibrat. Are și multe calorii, care pot duce foarte ușor la obezitate – mai ales pentru pisicile de interior. Însă dacă nu îi dai lapte pentru pisici zilnic, ci doar ca o gustare ocazională între mese, nu există nici un motiv să nu îl folosești. Dacă pisicii tale îi place laptele în mod special, îi poți da o gustare cu lapte pentru pisici și să adaugi un pic de apă în el. Poate fi folositor în mod special pentru pisici leneșe, ca să le încurajeze să bea lichide. Pentru a încuraja pisica să bea, poți, de exemplu, să pui un pic de lapte pentru pisici în apă. Însă nu ar trebui să îl folosești ca înlocuitor pentru apă.

Pisicii nu ii place laptele

Lapte pentru pisici Smilla:

  • foarte ușor de digerat
  • bogat în vitamine și taurină
  • nu conține zahăr
Cele mai utile articole
6 min

Cât trebuie să mănânce o pisică pe zi?

Unele pisici par mereu înfometate. Dar cât trebuie să mănânce o pisică pe zi, de fapt? Acest articol te va ajuta să îți dai seama care este cantitatea corectă de hrană pentru pisica ta. Pisica merge întruna la bol și apoi vine la tine? Se uită cu reproș cu acei ochi mari și rotunzi la tine și miaună sugestiv? Asta poate să însemne un singur lucru: „Mi-e foame”. Multe pisici mănâncă mai mult decât ar trebui. Obezitatea și bolile asociate, cum ar fi diabetul, nu mai sunt ceva neobișnuit la pisici. Dar câte grame de hrană trebuie să mănânce o pisică, ca să nu sufere de foame, dar nici să nu se îngrașe?
3 min

Pot să dau lapte la pisică?

Laptele și pisicile sunt pur și simplu două lucruri pe care mulți oameni le pun împreună. Toți cunoaștem dorința greu de controlat a pisicilor să bea lapte din cărțile pentru copii și din filme. Această preferință există și în realitate, pentru că multe pisici iubesc laptele. Una din teoriile privind entuziasmul pentru lapte este că le amintește pisicilor de vremea când erau pui. Dar pot sau nu să dau lapte la pisică?
3 min

Hrănirea puilor de pisică

Puii de pisică, precum și cei de câine, au cerințe nutriționale speciale pentru o creștere sănătoasă. Nevoile lor nutriționale depind rasă, vârstă și temperament. Pisoii activi au nevoie de mai multă energie decât cei care dorm tot timpul. Chiar dacă arată drăguț, pisoii nu ar trebui să se îngrașe, ar trebui să poți simți mereu coastele prin blană iar talia ar trebui să fie vizibilă. Prima regulă în hrănirea puilor de pisică este să alegi mâncarea potrivită. Asigură-te că pisoiul tău primește suficiente calorii și substanțe nutritive care să ajute la procesul de creștere.