Păsări

Ghidul zooplus dedicat păsărilor aduce la un loc informații complete despre toate subiectele importante legate de păsările de companie. Citește mai mult

7 min

Papagalii Ara

Aproape niciun iubitor de păsări nu poate rezista penajului distinctiv al papagalilor Ara, frumuseții lor izbitoare și caracterului lor. Dar frumoasele păsări din junglă au pretenții mari de la îngrijitorii lor. În articolul nostru am sintetizat pentru tine cele mai importante sfaturi pentru păstrarea și îngrijirea acestor păsări exotice.
9 min

Papagalul Kakadu (Cacatuidae)

Papagalii Kakadu sunt mereu gata de distracție. Păsările exotice sunt renumite pentru natura lor plină de viață și pentru frumoasa lor coafură. Ceea ce mulți nu știu: Kakadu sunt păsări foarte pretențioase. Dar dacă le tratezi bine, își răsplătesc stăpânii cu afecțiune și loialitate pe toată durata vieții.
6 min

Canarul

Canarul este considerat un animal foarte ușor de întreținut, deoarece își va purta singur de grijă dacă îi oferi facilitățile necesare, cum ar fi o căsuță unde să facă baie, perne de diferite grosimi și un os de sepie. Dar, uneori, prietenul tău cu pene are nevoie și de ajutorul tău.
8 min

Creșterea găinilor: răspunsuri la cele mai importante 10 întrebări

Un ou organic proaspăt la micul dejun în fiecare dimineață? Dacă ai găini în propria grădină, nu este nicio problemă. O mică grădină, un coteț de găini, un grup de trei-patru găini și „proiectul tău ecologic cu ouă" este gata. Iată răspunsuri la cele mai importante întrebări despre creșterea găinilor, care te vor ajuta să te asiguri că găinile tale depun mereu ouă.
6 min

Socializarea perușilor

În Australia, țara lor natală, perușii trăiesc în stoluri mici sau mari. În stol ei au un partener permanent cu care rămân de obicei pe viață. Pentru ca un peruș să se simtă confortabil în casa ta, el trebuie să socializeze cu alți peruși.
3 min

Nutriția canarilor

Nutriția canarului – după cum sugerează și ciocul conic al păsării - constă în principal din diverse cereale, care pot fi achiziționate sub formă de amestecuri gata preparate.
3 min

Ce mănâncă papagalii amorezi? (Agapornis)

Baza unei diete echilibrate a Agapornisului (păsărea este numită în mod colocvial și „papagalul amorez") este un amestec de semințe diferite. Fructele, legumele și proteinele de origine animală sunt și ele necesare pentru o aprovizionare suficientă cu energie.
4 min

Nutriția perușilor

Ți-ai luat un peruș sau poate mai mulți și vrei să știi cum să-ți îngrijești micul companion? Află ce trebuie să știi despre nutriția perușilor acestora din acest ghid introductiv.
5 min

Hrănirea păsărilor sălbatice

Priveliștea unei căsuțe de păsări ocupate îi încântă pe mulți iubitori de animale, mai ales în zilele reci de iarnă. Dar oare e suficient să hrănim păsările sălbatice iarna? Și ce trebuie să ai în vedere atunci când faci asta? Află mai multe despre acest subiect în articolul nostru.
Cele mai utile articole
Păsări

Perușul

Perușii provin din Australia și fac parte din familia papagalilor. Astăzi, păsările cu penajul colorat se numără printre cele mai populare animale de companie din Europa. În acest articol vei găsi sfaturi și recomandări despre originea și creșterea perușilor.
Păsări

Nimfă

Oricine aruncă o privire mai atentă la papagalul nimfă (pe scurt: nimfă) va observa că afirmațiile atât de des auzite, precum „pasăre ideală pentru începători” și „ușor de întreținut” nu sunt neapărat adevărate. Dar dacă ții cont de principiile de îngrijire ale acestora, suntem siguri că te vei distra de minune alături de acești simpatici „mini Cacadu” – și ei alături de tine. În acest articol vom aborda pe scurt câteva dintre aceste principii și îți vom atrage atenția asupra nevoilor papagalilor nimfă, pe care îi ai acasă.
Păsări

Canarul

Canarul este considerat un animal foarte ușor de întreținut, deoarece își va purta singur de grijă dacă îi oferi facilitățile necesare, cum ar fi o căsuță unde să facă baie, perne de diferite grosimi și un os de sepie. Dar, uneori, prietenul tău cu pene are nevoie și de ajutorul tău.
Ultimele articole
Păsări Păsări sălbatice

Hrănirea păsărilor sălbatice

Priveliștea unei căsuțe de păsări ocupate îi încântă pe mulți iubitori de animale, mai ales în zilele reci de iarnă. Dar oare e suficient să hrănim păsările sălbatice iarna? Și ce trebuie să ai în vedere atunci când faci asta? Află mai multe despre acest subiect în articolul nostru.

Te întrebi ce specie de papagali ți se potrivește cel mai bine? Ghidul dedicat păsărilor oferă informații despre rasele de păsări de la A la Z. Aici vei găsi caracteristici importante ale păsărilor pentru a-ți fi mai ușor să alegi companionul mult dorit. Iar dacă nu ești în căutarea unui canar, papagal sau o pasăre de companie: ghidul este la fel de informativ pentru iubitorii de păsări.

Te-ai hotărât deja asupra unei rase de păsări? Atunci ar trebui să te familiarizezi cu elementele de bază ale nutriției păsărilor. Pentru că o dietă adecvată speciei este esențială pentru o viață fericită și sănătoasă. Trebuie remarcat faptul că păsările au nevoi alimentare diferite. Erorile se pot strecura rapid. Acest lucru se reflectă apoi în starea de sănătate a păsării. Ghidul pentru păsări are răspunsuri cu privire la toate întrebările legate de nutriție. Aruncă o privire la secțiunea „nutriția păsărilor”.

Totul despre creștere în ghidul pentru păsări

Păsările noastre viu colorate nu sunt doar bucură privirea, ci sunt inteligente, sociabile și le place să fie ținute ocupate. Unele specii de păsări pot fi chiar antrenate într-o anumită măsură și le place să facă trucuri. Poți găsi inspirație pentru jocurile cu păsări și sfaturi despre antrenamentul sau dresajul lor în ghid. Desigur, sănătatea face parte dintr-o viață fericită. De aceea, categoria dedicată sănătății și îngrijirii păsărilor precum canarii. nimfele sau papagalii te va ajuta să te orientezi când ai nevoie. Printre altele, vei găsi informații despre simptomele, diagnosticul și tratamentul diferitelor boli. Vei învăța, de asemenea, aspecte importante pe care ar trebui să le iei în considerare atunci când crești păsări. Când companionul tău zburător nu se simte bine, este desigur absolut necesar să mergi la veterinar.

Înainte ca pasărea să fie adusă acasă, ar trebui să afli mai multe despre creșterea adecvată speciei. Greșelile pot avea consecințe importante pentru pasăre. Pe lângă informațiile despre alegerea cuștii potrivite, ghidul zooplus explică și cum să socializăm păsările. Vei învăța, de asemenea, caracteristici importante ale creșterii păsărilor. Nu deții o pasăre și nu dorești una în viitorul apropiat? Cu toate acestea, îți plac păsările din grădina de acasă? Ghidul relatează conține informații despre păsările sălbatice și despre cum le poți susține  iarna.