Specii de păsări

Lumea păsărilor este plină de culoare și diversitate. Există aproximativ 10.000 de specii de păsări diferite în întreaga lume. Atunci când vine vorba de alegerea unui animal de companie cu pene, papagalul este deosebit de popular. Cu toate acestea, clasa de păsări are multe alte specii care pot fi crescute acasă. Care dintre ele ți se potrivește cel mai bine? Citește mai mult

Specii de păsări

Papagalii Ara

Aproape niciun iubitor de păsări nu poate rezista penajului distinctiv al papagalilor Ara, frumuseții lor izbitoare și caracterului lor. Dar frumoasele păsări din junglă au pretenții mari de la îngrijitorii lor. În articolul nostru am sintetizat pentru tine cele mai importante sfaturi pentru păstrarea și îngrijirea acestor păsări exotice.

6 min

Canarul

Canarul este considerat un animal foarte ușor de întreținut, deoarece își va purta singur de grijă dacă îi oferi facilitățile necesare, cum ar fi o căsuță unde să facă baie, perne de diferite grosimi și un os de sepie. Dar, uneori, prietenul tău cu pene are nevoie și de ajutorul tău.
8 min

Mierla Indiană (Beo)

Datorită capacității sale impresionante de a imita sunetele, mierla indiană a fost mult timp o pasăre de companie foarte populară. Din păcate, însă, aceste păsări exotice suferă foarte mult de pe urma popularității lor, deoarece trăiesc adesea în cuști mult prea mici. În articolul nostru vei găsi cele mai importante informații despre îngrijirea și creșterea adecvată a unei mierle indiene sănătoase și pline de viață:
4 min

Nimfă

Oricine aruncă o privire mai atentă la papagalul nimfă (pe scurt: nimfă) va observa că afirmațiile atât de des auzite, precum „pasăre ideală pentru începători” și „ușor de întreținut” nu sunt neapărat adevărate. Dar dacă ții cont de principiile de îngrijire ale acestora, suntem siguri că te vei distra de minune alături de acești simpatici „mini Cacadu” – și ei alături de tine. În acest articol vom aborda pe scurt câteva dintre aceste principii și îți vom atrage atenția asupra nevoilor papagalilor nimfă, pe care îi ai acasă.
9 min

Papagalul Kakadu (Cacatuidae)

Papagalii Kakadu sunt mereu gata de distracție. Păsările exotice sunt renumite pentru natura lor plină de viață și pentru frumoasa lor coafură. Ceea ce mulți nu știu: Kakadu sunt păsări foarte pretențioase. Dar dacă le tratezi bine, își răsplătesc stăpânii cu afecțiune și loialitate pe toată durata vieții.
11 min

Perușul

Perușii provin din Australia și fac parte din familia papagalilor. Astăzi, păsările cu penajul colorat se numără printre cele mai populare animale de companie din Europa. În acest articol vei găsi sfaturi și recomandări despre originea și creșterea perușilor.
7 min

Porumbelul African cu guler

Forma sălbatică a porumbelului african cu guler a evoluat de-a lungul mai multor decenii într-o formă domesticită. Prin urmare, este posibil să ții această pasăre ca animal de companie. Află aici care sunt trăsăturile porumbelului cu guler nord-african și cum să amenajezi o casă frumoasă pentru porumbei.
7 min

Prepelița

Prezența prepelițelor ca animale de companie devine din ce în ce mai populară. Acest lucru nu se datorează doar dimensiunii lor compacte: fiind animale deosebit de simple, prepelițele sunt potrivite atât pentru începători, cât și pentru iubitorii de păsări cu experiență. În acest articol am rezumat cele mai importante fapte despre aceste păsări mici și despre creșterea adecvată a prepelițelor.

Ce specii de păsări există?

De la micuța pasăre colibri la impunătorul struț - lumea păsărilor are multe de oferit. Clasa păsărilor este cea mai diversă dintre vertebratele terestre.

Diferitele specii de păsări variază uneori foarte mult în ceea ce privește mărimea, aspectul, comportamentul, dieta sau abilitatea de zbor. Dar ele au și trăsături comune. Toate speciile de păsări au aripi, pene și cioc. Și toate au strămoși comuni: dinozaurii.

Unele descoperiri de schelete de păsări indică faptul că păsările locuiesc pe pământ de mai bine de 150 de milioane de ani. Aceasta este o perioadă lungă de timp - mai ales în comparație cu noi, oamenii - perioadă în care înaripatele primitive au dezvoltat o bogăție uimitoare de specii.

De exemplu, există specii de păsări mici, cum ar fi colibri, care adesea nu sunt mai mari decât fluturii. Pe de altă parte, nu trebuie neglijate păsările struthioniforme mari, printre care se numără emu, kiwi și struțul. Una dintre cele mai mari specii de păsări zburătoare este albatrosul călător, cu o anvergură a aripilor de 3,5 metri sau mai mult. Cu toate acestea, grupul cel mai variat dintre toate speciile de păsări este reprezentat de păsările cântătoare, care au un glas frumos. Familiile de papagali (în special papagalii Ara), papagalii nimfă și perușii sunt deosebit de colorate.

Specii de păsări populare ca animale de companie

Păsările trăiesc pe toate continentele. În timp ce majoritatea reprezentanților pot fi găsiți în sălbăticie, oamenii au domesticit unele specii de păsări ca păsări utilitare și păsări deosebit de frumoase ca animale de companie.

Top 5 specii de păsări de companie

Este adevărat că păsările nu sunt la fel de drăgălașe ca pisicile și nu pot fi implicate în activități în aer liber la fel de ușor ca și câinii. Cu toate acestea, mulți oameni apreciază compania păsărilor între patru pereți. Ei se bucură de ciripitul frumos sau de penajul colorat al animalelor.

Unele păsări sunt deosebit de potrivite ca animale de companie datorită mărimii și ușurinței cu care pot fi îngrijite. Iată cele mai bune 5 specii de păsări pentru casă:

Cum să îți găsești pasărea potrivită

Dacă îți dorești o pasăre ca animal de companie, ai de ales între numeroase specii de păsări. La fel ca în cazul câinilor și pisicilor, caracterul animalului ar trebui să se potrivească cu tine.

În plus, viitorii stăpâni de păsări ar trebui să fie conștienți de cerințele minime pentru a deține păsări: condiția de bază pentru ca înaripatele să fie fericite este să trăiască cel puțin în perechi sau în grup. Deoarece majoritatea păsărilor sunt, de asemenea, foarte inteligente, ele au nevoie de varietate și vor fi bucuroase dacă le oferi jucării, care să le pună mintea la încercare.

Păsările au nevoie neapărat de posibilitatea de a zbura liber. Prin urmare un factor important atunci când cauți pasărea perfectă este spațiul necesar.

Păsări pentru casă sau volieră

Nu toate păsările pot fi ținute în casă. În timp ce papagalii sau canarii pot trăi fără probleme într-o colivie de dimensiuni suficiente în apartament, speciile mai mari, cum ar fi papagalii Ara, au nevoie de o volieră interioară sau exterioară pentru a se simți ca acasă.

Află care sunt dimensiunile optime ale unei voliere și ce accesorii pentru colivie vor facilita viața păsărilor în noua lor casă din portretele păsărilor în revista zooplus.

Ce specii de păsări pot vorbi?

Indiferent dacă pasărea ta trăiește într-o colivie sau volieră, nu uita că unele păsări sunt mai zgomotoase și mai vorbărețe decât altele. Dacă ești în căutarea unor păsări liniștite pentru casa ta, canarii sau papagalii Bourke sunt o alegere bună.

Pe de altă parte, unii stăpâni de păsări preferă speciile talentate și sunt fericiți să accepte că nivelul de zgomot poate crește oarecum în acest proces. Papagalii gri, de exemplu, au un talent pronunțat pentru vorbire, care merge mână în mână cu vocea lor puternică.

Papagalii nimfă unt foarte talentați atunci când vine vorba de imitarea sunetelor sau a vocilor. Dar chiar și păsările cu moț frumos rareori iau în considerare urechile stăpânilor lor atunci când vor să comunice ceva.

Dacă ești grijuliu cu vecinii și vrei totuși să stai de vorbă cu pasărea ta, cu un pic de răbdare poți învăța chiar și perușii sau nimfele să vorbească.

Lucruri de știut pentru iubitorii de păsări și viitorii stăpâni de păsări

Ce păsări sunt deosebit de docile? Cum îngrijesc un papagal într-un mod adecvat speciei? Sunt perușii potriviți pentru familiile cu copii? Sunt găinile Marans potrivite ca păsări de fermă? Diversitatea mare a speciilor de păsări și caracteristicile speciale ale numeroșilor reprezentanți nu fac alegerea viitorilor stăpâni de păsări deloc ușoară.

Pentru a îndeplini cerințele minime de întreținere a păsărilor și cele mai importante nevoi ale acestora, iubitorii de păsări ar trebui să se informeze bine și să cumpere animalele numai din magazinele de animale de companie sau de la crescători.

În acest fel susții și conservarea speciilor. Multe păsări sălbatice sunt în pericol pentru că sunt capturate și vândute ca animale de companie. Prin urmare, speciile de păsări, cum ar fi papagalul gri, pot fi cumpărate numai de la crescători oficiali.

Găsește pasărea perfectă pentru tine: în portretele noastre de păsări, în care vei cunoaște în detaliu păsările mari, mici, zgomotoase și liniștite, te vom ajuta să o alegi și îți vom oferi informații interesante despre păsări. În revista noastră vei găsi și sfaturi despre creșterea păsărilor domestice, despre hrănirea acestora în mod adecvat și despre sănătatea înaripatelor.