Creșterea câinilor

Indiferent dacă vrei să cumperi un câine de la un crescător sau să îl adopți de la adăpost – este important să te pregătești înainte, pentru ca acesta să se simtă ca acasă încă din prima zi. Creșterea câinilor este un subiect complex, asigură-te că deții toate informațiile înainte să adopți. Citește mai mult

4 min

10 semne că ai un câine fericit

“Cum îmi dau seama că am un câine fericit?” “De unde știu că fac tot ce trebuie pentru ca blănosul meu să aibă o viață bună și fericită cu mine?” Acestea sunt întrebări pe care și le pun mulți stăpâni de câini. Câinele este fericit atunci când îl ții ocupat. Poți face asta dacă, printre altele, petreci mult timp cu el. De exemplu, dacă te joci cu el des în timpul zilei. De asemenea – și nu știm cum putem să spunem asta destul de des – mâncarea de înaltă calitate de la producători specializați este decisivă pentru sănătatea fizică și mintală a câinelui, deci și pentru o stare de spirit pozitivă. În final, doar analiza hormonală poate oferi informații sigure despre cât de satisfăcut este patrupedul tău iubit.
13 min

10 sfaturi pentru poze cu câini perfecte

Zâmbește! Nu e așa de ușor să găsești lumina potrivită și să fotografiezi câinii din unghiul potrivit. Află din acest articol cum poți motiva animalele în timpul sedințelor foto și de ce sfaturi profesioniste să ții cont pentru poze cu câini perfecte.
13 min

12 întrebări pe care să le pui unui crescător de câini

Deja știi ce rasă vrei să fie viitorul tău câine? Atunci probabil abia aștepți să iei cățelul acasă. Dar pentru a evita surprizele neplăcute mai târziu, cumăpără câini de rasă doar de la crescători de încredere. Poți verifica cât de serios este crescătorul de câini, cu ajutorul acestor 12 întrebări.
6 min

6 motive să nu oferi un câine cadou de Crăciun

Mulți copii își doresc un prieten blănos. De aceea, pe unele scrisori către Moș Crăciun scrie „Vreau un câine!”. Un cățel de Crăciun? Deși sună drăguț, nu e o idee bună. Nici măcar pentru un adult, apropos, nu recomandăm să oferi un câine cadou. În acest articol, îți prezentăm șase motive pentru care câinii nu sunt cadourile potrivite de pus sub brad.
7 min

Ai găsit un câine? Iată cum poți ajuta câinii pierduți

Un câine de pe stradă, un câine abandonat de familie, un câine de vânătoare ce a fugit de acasă sau pur și simplu un cățeluș curios se apropie de tine. Dar nu vezi nici un semn de stăpân. Ce trebuie făcut atunci când găsești câini abandonați sau câini pierduți? Mai jos vei găsi răspunsuri la aceste întrebări și chiar mai mult. Câinii fac parte din atmosfera străzilor în multe orașe. Ei stau întinși la soare sau cerșesc mâncare de la turiști. Dar nu vei da de ei doar dacă ești în vacanță – se poate întâmpla să întâlnești un patruped fără familie în orice zi normală.
13 min

Câine și pisică în aceeași casă: reguli pentru conviețuirea fără probleme

Se înțeleg precum câinele și pisica? Dacă e să luăm în considerare ceea ce spune proverbul, aceștia nu se pot suporta. Însă așa-zișii dușmani de moarte pot trăi împreună în pace - dacă se respectă câteva reguli. Care sunt acestea, dar și alte trucuri la care poți apela pentru a face posibilă conviețuirea între câine și pisică în aceeași casă, aflați în acest articol.
4 min

Cum să faci un calendar de Advent pentru câini homemade

Calendarele de Advent sunt printre cele mai bune lucruri înainte de Crăciun: deschizi o ușiță în fiecare zi și te bucuri de o nouă surpriză. Nu e greu să îți faci propriul calendar de Advent pentru câini homemade. Astfel poți „îndulci” așteptarea sezonului festiv pentru patrupedul tău. Adventul reprezintă anticiparea Crăciunului, lumânări aprinse, turtă dulce și vin fiert. Bineînțeles că ai nevoie și de un calendar de Advent. De ce să nu încerci să îți faci propriul calendar de Advent pentru câini? În loc de ciocolată, calendarul va conține gustări delicioase sau jucării interesante pentru animal. Nu doar blănosul tău se va bucura de acest calendar. Un calendar de Advent homemade pentru câini este și un cadou minunat pentru prietenii tăi care au patrupezi.
8 min

Cum să înțelegi limbajul câinilor

Persoanele care au trăit mult timp cu un câine știu, de obicei, prin intuiție, ce vrea să le spună acesta. Pe de altă parte, începătorilor le este uneori greu să înțeleagă limbajul canin. Pentru că este foarte complex. Din nefericire, neînțelegerile pot avea și consecințe grave - de exemplu, dacă un câine nu știe cum să se descurce într-o situație și mușcă brusc. Acest articol te va ajuta să înțelegi mai bine “limba câinilor”.
3 min

Cum se determină vârsta câinelui: câți ani are câinele meu?

Când îți cumperi un cățel de la crescător autorizat, vei ști vârsta exactă câinelui tău. Însă adăposturile de animale sau organizațiile pentru protecția animalelor nu prea pot oferi informații exacte despre vârsta animalelor aflate în grijă. În acest articol îți vom arăta cum poți estima vârsta unui câine.
6 min

Dragostea de câine: 10 semne că te iubește

Mă iubește câinele meu? Atunci când iubim pe cineva, vrem să știm dacă ne sunt împărtășite sentimentele. Vrem să putem să citim semnele prin care patrupezii ne arată că țin la noi la fel de mult cum ținem și noi la ei. Însă câinii au metode diferite față de oameni prin care își arăta dragostea. Ei nu pot spune „Te iubesc” în cuvinte. Dar ce înseamnă, de fapt, dragostea de câine? E mai ușor decât crezi să recunoști semnele afecțiunii lor. Pentru că fiecare avem abilitatea ascunsă de a înțelege limbajul iubiților noștri patrupezi.
5 min

Idei de cadouri pentru câine de Ziua Îndrăgostiților

În 14 februarie, de Ziua Îndrăgostiților, (aproape) totul se învârte în jurul celor iubiți. Mulți oameni aleg să facă cadouri și prietenilor buni, nu doar partenerilor în această zi. Și pentru ei, acest lucru include evident câinele sau pisica lor! În acest articol vei găsi câteva idei de cadouri pentru câine de Ziua Îndrăgostiților.

6 min

Plante otrăvitoare pentru câini

Doza face otrava. Cu toate acestea e important să știi ce substanță toxică a ingerat câinele. Dacă vrei ca veterinarul să trateze cu exactitate otrava ingerată și dacă vrei să știi ce plante ar trebui să eviți în casă, aruncă o privire asupra listei cu cele mai importante plante otrăvitoare pentru câini.
15 min

Sfaturi despre cele mai îndrăgite rase de câini de familie

Tovarăș loial, partener de joacă și suport emoțional: copiii iubesc câinii și aproape orice copil ar vrea să aibă un „prieten blănos”. Dar dacă vrei ca un copil și un câine să coexiste în armonie, trebuie să ții cont de câteva reguli. În acest articol vei afla care sunt acestea și ce rase sunt considerate a fi cele mai potrivite pentru copii.

Adopția unui câine dintr-un adăpost de animale

Responsabilitatea adopției unui câine este foarte mare. Există anumite condiții care trebuie respectate pentru primirea acestuia în familie. Pe de o parte, toți membrii familiei trebuie să fie de acord cu noua adiție. Dacă există copii mici în locuință, alege un câine cu un caracter echilibrat. Dacă stai la casă, ai grijă ca acesta să nu poată fugi din curte. De obicei, încă de dinainte de adopție, un animal de la adăpost este deja examinat, vaccinat, deparazitat intern și, în funcție de vârsta sa, și castrat.

Frica de străini este complet normală

Câinele intră într-o lume ciudată în casa ta și are nevoie de timp să se obișnuiască. Oferă-i acel timp. Dacă deții deja un alt animal, ar putea apărea probleme la acomodare. Există posibilitatea ca animalele să nu se obișnuiască unul cu celălalt și să fie necesar să te desparți de noul venit. Astfel de situații sunt stresante pentru toți cei implicați.

Îngrijirea unui câine necesită timp

Adopția unui câine înseamnă să te ocupi de pieptănarea acestuia, de plimbări și de joacă. Trebuie să ai grijă de el și să petreci timp cu el. În plus, în primul an de viață al câinelui, va trebui să te ocupi și de dresajul acestuia.

Îngrijirea unui câine costă bani

Viitorul proprietar trebuie să țină cont de faptul că un câine costă bani. Trebuie plătite hrana, îngrijirea și serviciile veterinare. Un câine are nevoie și de niște lucruri de bază, cu care să se simtă confortabil. Are nevoie de un loc unde să doarmă, o lesă și o zgardă, ustensile pentru pieptănat și jucării. O pătură pentru mașină și o cușcă de transport ar putea fi și ele utile. Toate acestea ajung să coste destul de mult. Înainte de a adopta un câine, ar trebui să faci o listă de avantaje și dezavantaje. Dacă ajungi la concluzia că nu poți avea grijă de un câine, nu ar trebui să adopți unul.