Cum se face o cușcă de câini: materiale, măsurători și alte sfaturi

câine mic alb în cușcă de câine cu acoperiș ascuțit

Cu sfaturile potrivite, oricine poate construi singur o cușcă pentru animalul său de companie.

Patrupedul petrece mult timp în grădină și vrei să îi oferi o cușcă rezistentă la orice condiții meteo? Cu puțină îndemânare, un ciocan și niște cuie poți construi singur o cușcă pentru el. În acest articol îți vom oferi câteva sfaturi despre cum se face o cușcă de câini.

De ce are nevoie câinele de cușcă?

O cușcă este o idee bună dacă patrupedul petrece în mod regulat perioade lungi de timp în grădină sau aleargă liber prin toată curtea. Un animal căruia îi place să stea mult afară va avea nevoie de un refugiu confortabil.

Chiar și stăpânii care își lasă câinele să păzească o grădină împrejmuită în timpul absenței lor trebuie să îi ofere acestuia o căsuță care să îl protejeze împotriva vântului și a ploilor.

Asigură-te că grădina casei este un mediu sigur pentru câinele tău. Informează-te despre plantele otrăvitoare ce pot pune în pericol sănătatea câinelui tău.

Cu ce tip de lemn se face o cușcă de câini?

O cușcă de exterior pentru câini trebuie să fie robustă și durabilă. Materialul joacă un rol decisiv în acest caz. Sfat: șuruburile din oțel inoxidabil rezistă la condițiile meteo! De asemenea, îți recomandăm următoarele tipuri de lemn:

Lemn de larice pentru cușcă

Laricea are un conținut ridicat de rășină și, prin urmare, este rezistentă la condițiile meteo. Așa că nu este de mirare că o mulțime de mobilier de grădină este fabricat din lemn de larice. Preferatul nostru pentru construirea unei cuști pentru câini este lemnul de larice. Cu toate acestea, el este ceva mai scump decât alte tipuri de lemn.

Lemn de molid pentru cușca patrupedului

Lemnul de molid are mai multe avantaje: este ușor, elastic și – tratat cu conservanți naturali pentru lemn – relativ durabil. El este și mai ieftin decât lemnul de larice.

Lemn de pin

Pinul este considerat un lemn universal printre tipurile de lemn – și la un preț avantajos. Multe garduri de grădină sunt realizate din pin. Lemnul de pin impregnat (“pin termic”) este foarte potrivit pentru utilizarea în exterior.

Cum se face o cușcă de câini: care este mărimea potrivită?

Oricine se gândește: „cu cât mai mare, cu atât mai bine!” nu-i face nicio favoare câinelui, cel puțin nu în sezonul rece. Pentru că, dacă adăpostul animalului este prea mare, el nu prea oferă protecție împotriva frigului.

Cel mai bine este să măsori câinele pentru a îți da seama care sunt dimensiunile potrivite. Notează următoarele măsurători: înălțimea la greabăn și lungimea de la bot la baza cozii. Apoi estimează de cât spațiu are nevoie câinele pentru a se întoarce. De exemplu, dacă stă întins în poziție ghemuită.

Acum adaugă 20% la fiecare dintre măsurătorile obținute. Această regulă de bază îți va indica înălțimea, lățimea și adâncimea căsuței pentru câini pentru a calcula materialul de care ai nevoie.

Cât de mare trebuie să fie intrarea unei cuști?

Pentru a calcula acest lucru, măsoară înălțimea umerilor animalului. Ideal ar fi ca ușa să fie de aproximativ 0,8 ori mai mare decât înălțimea umărului câinelui.

Să începem: cum se face o cușcă de câini, pas cu pas

Există numeroase instrucțiuni de construcție pentru cuștile pentru câini. Atunci când înveți cu m se face o cușcă de câini, începe prin a te uita la cât mai multe cuști. Gândește-te ce caracteristici îți plac cel mai mult. Poți să le implementezi singur? Atunci la muncă! Schițează un plan de construcție și cumpără materialele de care ai nevoie de la magazinul de bricolaj.

Asigură-te și că ai toate instrumentele necesare la îndemână. Printre acestea se numără, de exemplu, un burghiu pentru lemn, un burghiu fără fir, elemente de legătură și un ciocan. Vei avea nevoie și de un ferăstrău pentru a tăia intrarea.

Cum se face o cușcă de câini: cele mai importante sfaturi

Podeaua cuștii pentru câini

O placă de bază cu distanță față de pământ este perfectă. Poți face combinații inteligente: folosește un palet ca podea și așază-l pe niște pietre plate. Astfel cușca are distanță față de sol și nici nu se răcește atât de repede.

Pereții laterali ai cuștii

Pereții laterali, pereții din față și din spate ai căsuței se fac din lamele sau scânduri de lemn – exceptând o construcție proprie din paleți, despre care vom vorbi imediat. Intrarea din peretele din față trebuie să fie tăiată suficient de mare cu un ferăstrău.

Mai întâi, înșurubează cu grijă piesele de podea și cele laterale. Orice inexactitate poate duce la instabilitatea cuștii. Cel mai bine este să faci înainte toate găurile. Acest lucru va împiedica lemnul să se spargă. Având în vedere că lemnul va fi lucrat pe exterior, folosirea pionezelor nu este cea mai bună idee.

Recomandare dacă cușca este folosită iarna: pune două straturi de polistiren pe pereții laterali din interior. Acesta izolează bine și patrupedul nu poate să îl mănânce.

Construirea acoperișului cuștii de câini

Acoperiș plat sau înclinat? Alegerea e doar a ta! Bineînțeles că abilitățile tale de construcție joacă și ele un rol important. Un acoperiș plat este desigur mai ușor de construit.

Există mai multe opțiuni în ceea ce privește materialele: acoperișul poate fi făcut din lamele de lemn, din tablă ondulată sau din pâslă pentru acoperișuri. Este extrem de important ca acoperișul să fie rezistent la ploaie. Acest lucru este valabil mai ales pentru cuștile de câini din aer liber.

Construiește o cușcă pentru câini din paleți

Construirea unei cuști din paleți îți poate face munca mai ușoară! Paleții de unică folosință sunt buni pentru că, de obicei, sunt mai mici decât europaleții standardizați. Paleții de unică folosință sunt mai ieftini pentru că nu trebuie să plătești o garanție pentru ei.

Construirea unei căsuțe pentru câini din paleți de unică folosință este și un pic mai rapidă. Aceștia constituie un cadru bun. Totuși, înainte de a te apuca de muncă, verifică dacă există cuie sau resturi de capse în paleți.

doi copii construiesc o cușcă de câine

Finisajul: hidroizolarea cuștii pentru câini

Fie că este făcută din șipci de lemn, cu paleți sau combinată inteligent – o impregnare protejează căsuța pentru câini de decolorare. Asigură-te că impregnarea nu este toxică pentru animale.

Uleiul de semințe de in poate asigura o protecție suficientă pentru unele tipuri de lemn. De asemenea, poți folosi vopsele impermeabile. Cel mai bine ar fi să ceri sfatul unui angajat de la magazin privind cea mai potrivită substanță pentru impregnarea lemnului pe care l-ai ales. Dacă folosești vopsea, va trebui să șlefuiești cușca înainte.

Important: verifică la final dacă nu există margini ascuțite sau șuruburi care să iasă în afară și care ar putea răni patrupedul.

Izolarea cuștii de câini

Câinii care petrec mult timp în grădină iarna au nevoie de un adăpost uscat și cald. Poți construi izolația în avans în pereții laterali sub formă de polistiren – ca un fel de biscuit dublu.

Ce altceva poți face pentru a te asigura că patrupedul are o cușcă călduroasă? Cel mai simplu este să cumperi izolație pentru cuști. Paiele sau covorașele călduroase pentru câini, precum covorașul Vetbed Isobed sunt perfecte pentru a fi puse pe podea în timpul iernii.

Încă un sfat: e important ca adăpostul câinelui să nu fie direct pe pământ, mai ales în sezonul rece.

Alternativă: cumpărarea unei cuști de câini

Nu te apuca să construiești o cușcă pentru câini decât dacă îți place să faci acest lucru. În funcție de abilitățile tale și de designul cuștii, procesul ar putea dura între cinci ore și trei zile lucrătoare. La acestea se adaugă și costurile materialelor.

Ți se pare dificil să faci o cușcă de câini și preferi să cumperi o una gata făcută? Nici o problemă! În magazinul online zooplus există multe modele diferite pentru câini de diferite mărimi: Cuști pentru câini.

Cele mai utile articole
6 min

Dragostea de câine: 10 semne că te iubește

Mă iubește câinele meu? Atunci când iubim pe cineva, vrem să știm dacă ne sunt împărtășite sentimentele. Vrem să putem să citim semnele prin care patrupezii ne arată că țin la noi la fel de mult cum ținem și noi la ei. Însă câinii au metode diferite față de oameni prin care își arăta dragostea. Ei nu pot spune „Te iubesc” în cuvinte. Dar ce înseamnă, de fapt, dragostea de câine? E mai ușor decât crezi să recunoști semnele afecțiunii lor. Pentru că fiecare avem abilitatea ascunsă de a înțelege limbajul iubiților noștri patrupezi.
3 min

Cum se determină vârsta câinelui: câți ani are câinele meu?

Când îți cumperi un cățel de la crescător autorizat, vei ști vârsta exactă câinelui tău. Însă adăposturile de animale sau organizațiile pentru protecția animalelor nu prea pot oferi informații exacte despre vârsta animalelor aflate în grijă. În acest articol îți vom arăta cum poți estima vârsta unui câine.
4 min

10 semne că ai un câine fericit

“Cum îmi dau seama că am un câine fericit?” “De unde știu că fac tot ce trebuie pentru ca blănosul meu să aibă o viață bună și fericită cu mine?” Acestea sunt întrebări pe care și le pun mulți stăpâni de câini. Câinele este fericit atunci când îl ții ocupat. Poți face asta dacă, printre altele, petreci mult timp cu el. De exemplu, dacă te joci cu el des în timpul zilei. De asemenea – și nu știm cum putem să spunem asta destul de des – mâncarea de înaltă calitate de la producători specializați este decisivă pentru sănătatea fizică și mintală a câinelui, deci și pentru o stare de spirit pozitivă. În final, doar analiza hormonală poate oferi informații sigure despre cât de satisfăcut este patrupedul tău iubit.