Dragostea de câine: 10 semne că te iubește

Mă iubește câinele meu? - dragostea de câine

Mă iubește câinele meu? Atunci când iubim pe cineva, vrem să știm dacă ne sunt împărtășite sentimentele. Vrem să putem să citim semnele prin care patrupezii ne arată că țin la noi la fel de mult cum ținem și noi la ei. Însă câinii au metode diferite față de oameni prin care își arăta dragostea. Ei nu pot spune „Te iubesc” în cuvinte. Dar ce înseamnă, de fapt, dragostea de câine? E mai ușor decât crezi să recunoști semnele afecțiunii lor. Pentru că fiecare avem abilitatea ascunsă de a înțelege limbajul iubiților noștri patrupezi.

Cum arată dragostea de câine?

Îți vom arăta zece semne cu ajutorul cărora să poți interpreta iubirea unui câine. Și că dă din coadă pentru tine. Pentru asta e important să știi, în primul rând, că propriul tău instinct e un factor decisiv în înțelegerea limbajului câinelui. Așa cum blănoșii noștri se bazează complet pe instinctele lor naturale, la fel sunt și instinctele noastre o sursă de încredere pentru noi, atunci când vine vorba să înțelegem limbajul patrupezilor. De aceea, următoarele 10 idei pot fi doar un ghid general, orientativ, care nu este neapărat complet. Poate patrupedul tău va găsi alte metode, complet diferite decât cele menționate aici, prin care să exprime dragostea de câine. Cu cât mai bună este relația ta cu el, cu atât mai ușor îți va fi să interpretezi semnele afecțiunii sale față de tine.

 • Câinele se uită adânc în ochii tăi

Se uită cu cea mai profundă privire de cățel în ochii tăi. Orice câine poate stăpâni această privire de cățeluș, indiferent de cât de mare este. Când se uită adânc în ochii tăi, își arată tot sufletul. Dragostea de câine este tot atât de mare cât privirea sa. Există studii care arată că nivelele de oxitocină cresc când se uită la tine așa de intens. Acesta e același hormon care creează sentimente de afecțiune și la oameni.

 • Câinele stă mereu lângă tine

Dacă câinele tău te iubește, nu există nici un alt loc pe lume unde ar vrea să fie. Spre deosebire de om, nu are nevoie să se retragă undeva departe de persoana iubită, lui i se pare că cel mai frumos loc din lume este lângă persoana preferată. Asta nu înseamnă că nu îi place să stea și lângă bolul lui sau în culcuș. Dar înainte de toate, îi place să meargă cu tine oriunde mergi – așa se manifestă dragostea de câine. Indiferent că mergeți la o plimbare împreună sau că gătești în bucătărie – unde ideal i s-ar părea să cadă pe jos una sau două bucăți de mâncare pentru el. (Te rugăm să ții cont de faptul că hrana câinelui tău ar trebui să fie ușor de digerat, ceea ce nu este cazul pentru multe dintre mâncărurile preferate de oameni!)

Semne ca ai un caine care te iubeste
 • Câinele îți oferă daruri

În cazul câinelui, bineînțeles că acesta nu poate fi un inel de aur cu 18 carate, ci – mult mai bun: osul său preferat, de care e foarte mândru. Faptul că îți dă jucăria lui e un semn care arată clar dragostea de câine ce ți-o poartă. Însă asta e adevărat atunci când îți dă jucăriile lui. Dacă îți aduce jucăria, dar nu vrea să ți-o dea, e mai mult o invitație să vă jucați împreună.

 • Nu îi este teamă că se pierde de tine

Mulți oameni interpretează teama câinelui de a se îndepărta de tine ca pe un semn de iubire. Dar de fapt e chiar opusul: este un semn bun că patrupedul tău poate să stea singur și are încredere că te întorci. Dacă stă singur, înseamnă și că acceptă stăpânul lui ca lider – ceea ce vrei să se întâmple. Câinele acceptă că „șeful” a decis să plece. E un semn bun și dacă e foarte fericit să te vadă din nou, dar nu este extrem de agitat când te întâmpină. Prea multă agitație ar putea arăta comportament dominant față de tine.

 • Câinele sare pe tine

Acest semn, care este deseori interpretat ca o exprimare a iubirii, are altă semnificație: își exprimă comportamentul dominant. Dacă patrupedul are un astfel de comportament, nu ar trebui să reacționezi prea entuziasmat sau fericit. Acest lucru i-ar arăta câinelui că îi ești inferior. Asta ar cauza dificultăți în relația voastră. Bineînțeles, poți să îi arăți că ești bucuros. Dar fii mereu calm și încrezător.

 • Câinele stă lângă tine când ești bolnav

Datorită instinctelor sale perfect dezvoltate, câinele poate simți starea ta de spirit. Dacă simte că nu ești bine, el va face tot posibilul să te înveselească stând aproape de tine. Poți să îți răspunzi atunci singur la întrebarea „Mă iubește câinele meu?”.

Câinele meu mă iubește
 • Câinele are grijă de tine

Dacă simte că ești în pericol, te va proteja. În același timp, acest comportament poate fi interpretat ca și cum câinele nu te vede ca un lider care are situația sub control. Ar trebui să te comporți normal, încrezător, pentru a îi arăta câinelui tău că se poate baza pe tine complet și că ai situația sub control.

Purizon Snackuri Vită & pui - fără cereale

Purizon Snackuri Vită & pui – fără cereale

 • 100 % carne & ficat
 • uscate prin congelare
 • fără cereale & fără gluten
 • Dă din coadă

Iubirea unui câine este ușor de observat. Dacă patrupedul dă tare din coadă dintr-o parte în alta atunci când te întâmpină, el arată că este bucuros. E un semn clar: se bucură că exiști pentru că te iubește. În mare parte, așa se manifestă dragostea de câine. Însă datul din coadă nu este nimic mai mult decât un semn că patrupedul este entuziasmat. Restul circumstanțelor arată dacă tu ești sursa entuziasmului său. Dacă e speriat, câinele va ține coada în jos și rigidă. Poziția urechilor trebuie luată de asemenea în considerare atunci când interpretezi semnalele.

 • Te linge

Te linge pentru că te vede ca pe o gustare? Linsul este la fel cu îngrijirea blănii. El îți arată că ține la tine. Acesta poate fi văzut ca un semn de afecțiune. Dacă nu vrei acest fel de afecțiune, ar trebui să înveți câinele asta încetul cu încetul, făcând un compromis. De exemplu, lasă-l să te lingă doar pe mână, nu și pe față. Altfel, câinele s-ar putea simți jignit.

 • Câinele doarme lângă tine

Este logic: e un semn bun dacă îi place să fie în preajma ta și dacă poate dormi liniștit lângă tine. Arată că are încredere în tine. Și această încredere este un semn de dragoste de câine. De fapt, ar fi datoria lui să te vegheze. Dar, dacă câinele simte că ești calm și stăpân pe tine, poate să își vadă liniștit de somn, pentru că te acceptă ca liderul haitei. Un lider nu are nevoie de protecția câinelui. Un lider poate, însă, să scarpine câinele după ureche din când în când.

Arată-i câinelui că îl iubești – oferindu-i o viață autentică, adecvată speciei și purtându-te ca un lider adevărat în preajma lui. Pentru că acestea sunt cele mai mari dovezi de iubire pe care ți le poate arăta câinele tău.

Cele mai utile articole
6 min

Dragostea de câine: 10 semne că te iubește

Mă iubește câinele meu? Atunci când iubim pe cineva, vrem să știm dacă ne sunt împărtășite sentimentele. Vrem să putem să citim semnele prin care patrupezii ne arată că țin la noi la fel de mult cum ținem și noi la ei. Însă câinii au metode diferite față de oameni prin care își arăta dragostea. Ei nu pot spune „Te iubesc” în cuvinte. Dar ce înseamnă, de fapt, dragostea de câine? E mai ușor decât crezi să recunoști semnele afecțiunii lor. Pentru că fiecare avem abilitatea ascunsă de a înțelege limbajul iubiților noștri patrupezi.
3 min

Cum se determină vârsta câinelui: câți ani are câinele meu?

Când îți cumperi un cățel de la crescător autorizat, vei ști vârsta exactă câinelui tău. Însă adăposturile de animale sau organizațiile pentru protecția animalelor nu prea pot oferi informații exacte despre vârsta animalelor aflate în grijă. În acest articol îți vom arăta cum poți estima vârsta unui câine.
4 min

10 semne că ai un câine fericit

“Cum îmi dau seama că am un câine fericit?” “De unde știu că fac tot ce trebuie pentru ca blănosul meu să aibă o viață bună și fericită cu mine?” Acestea sunt întrebări pe care și le pun mulți stăpâni de câini. Câinele este fericit atunci când îl ții ocupat. Poți face asta dacă, printre altele, petreci mult timp cu el. De exemplu, dacă te joci cu el des în timpul zilei. De asemenea – și nu știm cum putem să spunem asta destul de des – mâncarea de înaltă calitate de la producători specializați este decisivă pentru sănătatea fizică și mintală a câinelui, deci și pentru o stare de spirit pozitivă. În final, doar analiza hormonală poate oferi informații sigure despre cât de satisfăcut este patrupedul tău iubit.