10 semne că ai un câine fericit

Câinele se joacă fericit în iarbă

Unui câine fericit îi place să se joace

“Cum îmi dau seama că am un câine fericit?” “De unde știu că fac tot ce trebuie pentru ca blănosul meu să aibă o viață bună și fericită cu mine?” Acestea sunt întrebări pe care și le pun mulți stăpâni de câini.

Câinele este fericit atunci când îl ții ocupat. Poți face asta dacă, printre altele, petreci mult timp cu el. De exemplu, dacă te joci cu el des în timpul zilei.

De asemenea – și nu știm cum putem să spunem asta destul de des – mâncarea de înaltă calitate de la producători specializați este decisivă pentru sănătatea fizică și mintală a câinelui, deci și pentru o stare de spirit pozitivă.

În final, doar analiza hormonală poate oferi informații sigure despre cât de satisfăcut este patrupedul tău iubit.

Este câinele fericit? Limbajul corpului este răspunsul

Limbajul câinelui este similar cu cel al străbunului său, lupul. Câinele comunică prin limbajul corpului și prin sunete. Toți câinii – indiferent dacă au un bot lung sau scurt, coadă lungă sau scurtă – se exprimă la fel. Însă unele rase s-ar putea să nu fie înțelese corect de alți câini din cauza fizionomiei schimbate, inclusiv a cozii tăiate.

Apropo, câinele a învățat să zâmbească de la oameni. Printre lupi, să își arate dinții este considerat un semn de agresivitate. Însă câinele din ziua de azi s-a adaptat la stăpânii și stăpânele lui în așa fel încât, câteodată, își arată dinții ca să te salute.

Mai jos îți arătăm câteva semne clare care îți arată dacă se simte confortabil în preajma ta și dacă este un câine fericit.

Un câine fericit dă din coadă

Dacă e fericit, câinele dă din coadă dintr-o parte în alta și face un unghi de aproximativ 120 de grade. La câinii cu coada scurtă sau tăiată, baza cozii este în mod special de importantă. Câinii cu coadă scurtă își mișcă deseori întreaga parte din spate atunci când vor să dea din coadă.

Câinele se joacă fericit © bnenin / stock.adobe.com
Câinele este bucuros când te joci cu el
Câine care zâmbește © raquelvizcaino / stock.adobe.com
Câinele fericit are un comportament încrezător

Pupilele sunt dilatate

Îți poți da seama când câinelui tău îi place ceva după pupilele dilatate. La fel ca la oameni, pupilele lor se dilată atunci când văd ceva ce îi atrage. Bineînțeles că e important întregul aspect al ochilor: dacă ochii lui sunt strălucitori și plini de viață, poți să fii sigur că acesta este un câine fericit.

Sare dând din coadă

În general, un mers săltăreț, o poziție relaxată a cozii și urechi în poziție normală, sunt semne că este un câine fericit. Câinii își exprimă câteodată fericirea sărind în jurul persoanei iubite, de cele mai multe ori, dând din coadă.

Câine fericit la plimbare © william87 / stock.adobe.com
Un câine fericit are un mers încrezător
Pui de Labrador fericit © Martin Valigursky / stock.adobe.com
Câinele fericit te invită la joacă.

Are un comportament încrezător

Îți poți da seama că patrupedul tău se distrează dacă are un comportament încrezător, cum ar fi să sară peste tot, să fugă în cercuri, să latre scurt și alte acțiuni de acest fel.

Câinele te invită la joacă

Un câine fericit te va invita la joacă. Va face asta, de exemplu, sărind scurt în sus cu picioarele din față în paralel. Acceptă-i invitația și jucați-vă împreună. Pentru că așa vă veți distra amândoi.

Golden Retriever aleargă fericit © Photo-SD / stock.adobe.com
Un semn că ai un câine fericit este că vrea să se joace cu tine
Câine fericit cu stăpânul său © supercat67 / stock.adobe.com
Câinele vrea să petreacă timpul cu tine

Este atent la tine și la mișcările tale

Dacă îți ții câinele ocupat așa cum trebuie, acesta își va arăta bucuria oferindu-ți atenție în timpul jocurilor voastre – va fi concentrat pe fiecare mișcare a partenerului său de joacă. Aceasta e o bucurie bazată pur și simplu pe situație.

Se ghemuiește lângă tine

Desigur, câinele își arată fericirea atunci când se ghemuiește lângă stăpânul său.

Câine Golden Retriever Sărut © FRANCISGONSA / stock.adobe.com
Câine Golden Retriever își linge stăpâna
Câine Bulldog Englez se joacă cu stăpânul © Mary Swift / stock.adobe.com
Câinele își arată fericirea invitându-te la joacă

Caută să fie aproape de stăpân sau stăpână

E evident: dacă vrea să fie aproape de tine, este fericit cu tine. Îți va arăta asta venind în mod regulat la tine sau pur și simplu stând liniștit lângă tine. Faptul că stă întins lângă tine liniștit sau dormind este un semn clar că e fericit cu tine.

Îți dă lăbuța

Acest gest poate însemna și că te provoacă. Câinele poate cerși sau alina pe cineva întinzând lăbuța. Dar poate exprima și că este fericit să fie cu tine.

Câine Rottweiler dă lăbuța © kozorog / stock.adobe.com
Câinele este fericit când îți întinde lăbuța
Câinele își vede stăpânul © Halfpoint / stock.adobe.com
Câinele se bucură când stăpânul se întoarce acasă

Reacția lui când vii acasă

Și nu în ultimul rând, comportamentul câinelui când deschizi ușa arată că e fericit să te vadă din nou. Câinele simte că te-a văzut „din nou” și dacă pleci pentru doar douăzeci de minute. Câteodată, este atât de fericit de parcă nu te-a mai văzut de secole. Acesta e un semn că tu, stăpânul și prietenul lui, îl faci fericit și faci lucrurile așa cum trebuie.

Sperăm ca ai un câine fericit și acesta te va face fericit și pe tine. Nu uita că vă aveți unul pe celălalt pentru  a vă distra cât mai mult împreună. Încearcă să observi mereu dacă îi merge bine. Fericirea câinelui tău va avea un efect pozitiv și asupra ta. Sunt puține lucruri în lume la fel de contagioase ca bucuria unui câine.

Descoperă selecția noastră de hrană și accesorii pentru câini mereu fericiți!

Cele mai utile articole
6 min

Dragostea de câine: 10 semne că te iubește

Mă iubește câinele meu? Atunci când iubim pe cineva, vrem să știm dacă ne sunt împărtășite sentimentele. Vrem să putem să citim semnele prin care patrupezii ne arată că țin la noi la fel de mult cum ținem și noi la ei. Însă câinii au metode diferite față de oameni prin care își arăta dragostea. Ei nu pot spune „Te iubesc” în cuvinte. Dar ce înseamnă, de fapt, dragostea de câine? E mai ușor decât crezi să recunoști semnele afecțiunii lor. Pentru că fiecare avem abilitatea ascunsă de a înțelege limbajul iubiților noștri patrupezi.

3 min

Cum se determină vârsta câinelui: câți ani are câinele meu?

Când îți cumperi un cățel de la crescător autorizat, vei ști vârsta exactă câinelui tău. Însă adăposturile de animale sau organizațiile pentru protecția animalelor nu prea pot oferi informații exacte despre vârsta animalelor aflate în grijă. În acest articol îți vom arăta cum poți estima vârsta unui câine.

4 min

10 semne că ai un câine fericit

“Cum îmi dau seama că am un câine fericit?” “De unde știu că fac tot ce trebuie pentru ca blănosul meu să aibă o viață bună și fericită cu mine?” Acestea sunt întrebări pe care și le pun mulți stăpâni de câini.