Câini

Aici vei găsi informații utile și interesante despre viața/ conviețuirea alături de un câine și ultimele noutăți despre îngrijirea câinilor. Ghidul include informații despre diferențele de caracter dintre rasele de câini și despre tot ce presupune adopția unui cățel. Cum îl alegi? Sau poate te alege el pe tine? Cum te pregătești pentru venirea lui în familie? Si cum să vă familiarizați unul cu celălalt înainte de a locui împreună? Cum îl întâmpini și care sunt lucrurile esențiale de care are nevoie pentru a se simți confortabil în noua sa casă? Citește mai mult

Rase de câini

Vișlă maghiară

Câinele din rasa vișlă maghiară (vizsla maghiară) este un as în mâneca unui vânător. Nu numai că e ușor de dresat și inteligent, dar e și versatil, precum și un tovarăș neobosit la vânătoare sau la sporturile canine.

11 min

Vișlă maghiară

Câinele din rasa vișlă maghiară (vizsla maghiară) este un as în mâneca unui vânător. Nu numai că e ușor de dresat și inteligent, dar e și versatil, precum și un tovarăș neobosit la vânătoare sau la sporturile canine.
11 min

Terranova (Newfoundland)

Dacă îți dorești un câine puternic precum un urs și care să înoate de parcă s-ar fi născut în apă, atunci cel din rasa Terranova  este ceea ce cauți. Câinele utilitar de odinioară care ajuta pescarii din nordul îndepărtat al Canadei să-și tragă bărcile din apă la mal, își păstrează și astăzi forța imensă și rezistența, precum și pasiunea pentru înot, chiar dacă zilele în care era folosit drept câine utilitar sunt de mult apuse. Rasa poartă numele insulei de proveniență: Terra Nova, numită și Newfoundland. Prescurtat, acestor câini li se mai spune și Newfie.
9 min

Chihuahua

Cea mai mică rasă de câini din lume are cei mai faimoși stăpâni și una dintre cele mai mari speranțe de viață. Chihuahua este un câine al superlativelor, pe care îl poți vedea în poșetele vedetelor precum Madonna, Britney Spears sau Paris Hilton. Însă acest câine mexican de rasă este mult mai mult decât un câine luxurios de buzunar.
7 min

Plante otrăvitoare pentru câini

Doza face otrava. Cu toate acestea e important să știi ce substanță toxică a ingerat câinele. Dacă vrei ca veterinarul să trateze cu exactitate otrava ingerată și dacă vrei să știi ce plante ar trebui să eviți în casă, aruncă o privire asupra listei cu cele mai importante plante otrăvitoare pentru câini.
4 min

Cum se determină vârsta câinelui: câți ani are câinele meu?

Când îți cumperi un cățel de la crescător autorizat, vei ști vârsta exactă câinelui tău. Însă adăposturile de animale sau organizațiile pentru protecția animalelor nu prea pot oferi informații exacte despre vârsta animalelor aflate în grijă. În acest articol îți vom arăta cum poți estima vârsta unui câine.
12 min

Câine și pisică în aceeași casă: reguli pentru conviețuirea fără probleme

Se înțeleg precum câinele și pisica? Dacă e să luăm în considerare ceea ce spune proverbul, aceștia nu se pot suporta. Însă așa-zișii dușmani de moarte pot trăi împreună în pace - dacă se respectă câteva reguli. Care sunt acestea, dar și alte trucuri la care poți apela pentru a face posibilă conviețuirea între câine și pisică în aceeași casă, aflați în acest articol.
5 min

Câinele mănâncă hrană de pisici – ce se poate întâmpla?

Dacă ai atât câine cât și pisică, probabil te-ai mai întrebat ce se întâmplă dacă aceștia își împart mâncarea. Ar trebui să mă îngrijorez când câinele mănâncă hrană de pisici? Răspunsul e clar: câinii și pisicile au nevoie de propria lor hrană specifică. Însă nu e motiv de îngrijorare dacă patrupedul tău canin mănâncă ocazional din bolul pisicii sau invers. Totuși, nu uita că 90% dintre bolile specifice cânilor sau pisicilor sunt cauzate de hrana inadecvată.
6 min

Cum să calculezi cantitatea de hrană necesară pentru câini: e atât de simplu!

În ziua de astăzi nu este greu să fii la curent cu diferitele metode de hrănire. Când alegi un tip de hrană completă, găsești pe ambalaj informații legate de cantitatea recomandată. Dar cum poți calcula cantitatea de hrană necesară pentru câini dacă aplici regimul BARF sau dacă vrei să combini mai multe tipuri diferite de hrană? Din fericire, poți determina cu ușurință nevoia de energie a câinelui cu ajutorul unor simple formule.
10 min

Am un câine gras: cum pot să îl ajut să slăbească sănătos?

Numărul de câini supraponderali din casele oamenilor este tot mai mare pe zi ce trece. Dar pentru a te asigura că ei rămân sănătoși și duc o viață lungă, e important să scapi de kilogramele în exces. Și tu ai un câine gras? Atunci scapă-l de kilogramele în plus cu câteva măsuri și reguli stricte de hrănire.
3 min

Psihologia canină

Formula magică în psihologia canină este: învață să înțelegi comportamentul câinelui și lucrează la tine însuți! Psihologia câinelui constă în esență în analiza comportamentului patrupedului și în a învăța să comunici corect cu acesta. Pentru că așa-zisul comportament necorespunzător al unui câine se bazează adesea doar pe o neînțelegere între animal și om. De multe ori, aceste neînțelegeri apar din cauza faptului că stăpânii își “umanizează câinele”. Fiecare stăpân de câine trebuie să fie conștient de faptul că acesta nu înțelege niciodată sensul, ci doar tonul cuvintelor sale. Câinele însuși comunică cu oamenii în același mod ca și cu alți câini. Psihologii specializați în psihologia animalelor observă comportamentul stăpânului și al patrupedului în situații de zi cu zi, cum ar fi la plimbare sau atunci când petrec timp împreună în locuință. El acționează ca un "traducător" și oferă sfaturi și recomandări concrete pentru a consolida relația de încredere dintre stăpânul câinelui și animal și pentru a îmbunătăți comunicarea pe termen lung.
4 min

De ce te linge câinele?

Limba lipicioasă a unui câine pe piele – unora le place, alții nu sunt impresionați de limba umedă a câinelui. Însă de ce te linge câinele? Îți vom explica de ce le place câinilor să lingă oamenii.
14 min

Dresarea câinilor mici

Cu cât mai repede cu atât mai bine, nu? Când vine vorba de dresarea câinilor mici, acest motto este foarte adevărat. Puii de câine sunt extrem de curioși și dornici să afle lucruri noi. Poți folosi asta ca să înveți câinii prin joacă – dar și prin consecvență – la ce te aștepți de la ei și ce comportamente sunt nedorite.
5 min

Prebiotice și probiotice pentru câini

Câinele are deseori probleme digestive? Atunci prebioticele sau probiotice pentru câini pot fi soluția de care ai nevoie. Îți vom explica cum pot ajuta aceste substanțe la sănătatea intestinală a câinelui și la ce să fii atent atunci când i le administrezi.
11 min

Castrarea câinelui

Castrarea câinelui este o procedură de rutină în orice cabinet veterinar. Dar e mereu bine să îți castrezi câinele? Ce înseamnă sterilizare la câini și care este diferența dintre această procedură și cea de castrare? Ce costuri apar pentru stăpân? Aici poți afla tot ce trebuie știut, precum și avantajele și dezavantajele castrării.
8 min

Fitness pentru câini: cum să-l ajuți să ajungă la greutatea ideală

Drumul spre inima unui câine trece prin stomac. Însă un lucru făcut din iubire poate ajunge să fie cauza kilogramelor în plus. Cu ajutorul tău și cu un program ușor de fitness pentru câini, patrupedul tău poate reduce greutatea în exces. Astfel, va reveni la o formă fizică bună și va fi capabil să se miște din nou fără probleme. În acest articol îți vom arăta ce exerciții îmbunătățesc starea fizică a câinilor și în același timp aduc beneficii și sănătății tale.
5 min

Canicross – alergarea cu un câine

Mulți iubitori de câini se bucură de activități sportive împreună cu patrupedul lor – chiar și pe drumuri neasfaltate. Pentru perechile om-câine în formă fizică bună – sau pentru cele care tind să fie – Canicross este sportul ideal prin care omul și câinele se pot bucura de natură împreună. Ce înseamnă Canicross? Este un sport în care câinele trage omul pe un traseu, folosind o lesă flexibilă. Sportul nu doar că vă menține în formă, dar și îmbunătățește înțelegerea comenzilor de bază și legătura dintre oameni și animale.
17 min

Sport canin: o prezentare generală

Cine se odihnește, ruginește! Sportul este la fel de important pentru sănătatea omului, cât și pentru sănătatea câinelui. Însă sportul canin înseamnă mult mai mult decât îmbunătățirea condiției fizice. Înseamnă distracție, mișcare, muncă mintală, competiție, educație și interacțiune socială, toate în același timp. Ce sporturi pentru câini există? Și ce sport se potrivește cel mai bine pentru tine și câinele tău? Îți prezentăm cele mai cunoscute sporturi canine.
3 min

Transportul unui câine cu avionul: reguli și sfaturi utile

Fie că te muți în altă țară sau mergi într-un concediu mai lung într-o țară îndepărtată, câteodată nu ai cum să eviți transportul animalului de companie cu avionul. Un zbor înseamnă mereu stres pentru un animal, pentru că el trebuie să se obișnuiască cu un mediu nou și un climat necunoscut. Prin urmare, riscurile nu trebuie subestimate! Dar cu pregătirile corecte poți transporta un câine cu avionul în condiții suportabile pentru acesta.
5 min

Transportul câinilor în mașină

În ultimii ani s-au schimbat multe în ceea ce privește siguranța pasagerilor dintr-o mașină. Airbag și airbag lateral sunt doar câteva din cuvintele cheie. Pentru a evita daunele în caz de accident, câinele și omul trebuie să fie în siguranță în mașină. În cele ce urmează vei afla cum să îți transporți un câine în mașină în condiții de siguranță.
8 min

Concediul fără câine: dog-sitter sau hotel pentru câini?

În sfârșit, concediu! Dar ce se întâmplă dacă nu îți poți lua câinele cu tine? Dog-sitter-ul sau o pensiune pentru câini te pot ajuta în acest caz. Care este mai bună variantă pentru câine și ce trebuie să iei în considerare? Îți vom prezenta avantajele și dezavantajele și îți vom da sfaturi pentru a putea să îți cazezi patrupedul așa cum trebuie.
9 min

Hrănirea puilor de câine

Nutriția joacă un rol vital în viața fiecăruia dintre noi. Prin urmare, e important să le oferim câinilor un regim sănătos și, înainte de toate, echilibrat încă de când sunt mici. Aceasta este baza unei dezvoltări fizice și mentale bune. Pentru ca hrănirea puilor de câine să fie efectuată corect, trebuie să ții cont de câteva aspecte.
14 min

Dresarea câinilor mici

Cu cât mai repede cu atât mai bine, nu? Când vine vorba de dresarea câinilor mici, acest motto este foarte adevărat. Puii de câine sunt extrem de curioși și dornici să afle lucruri noi. Poți folosi asta ca să înveți câinii prin joacă – dar și prin consecvență – la ce te aștepți de la ei și ce comportamente sunt nedorite.
6 min

Cum să îmi dresez câinele să stea singur acasă?

Fiind animale sociale, câinii iubesc compania haitei lor. Cu toate acestea, orice câine adult ar trebui să poată sta singur câteva ore. Trebuie să învețe acest lucru din timp. Pentru că unui câine adult care nu a stat niciodată singur, îi va fi greu să se obișnuiască cu asta. Înainte de a îți lăsa câinele singur acasă, va trebui să îl dresezi. Aici poți afla care este cea mai bună metodă să faci asta.
Cele mai utile articole
Câini Sănătatea și îngrijirea câinilor

Perioada de călduri la cățele

Perioada de călduri la cățele este perfect normală. Totuși, comportamentul ciudat al cățelei, petele enervante de pe noul covor sau frica de o sarcină nedorită sunt motive de îngrijorare pentru mulți proprietari de câini. Din acest articol, poți afla ce ar trebui să știi despre zilele zilele de ciclu la cățele și cum puteți trece împreună peste ele fără stres. Pentru mulți stăpâni de câini, perioada de călduri e un haos. Se baricadează în case, evită plimbările lungi în parc, unde ar fi „pândite” de mulți alți masculi, și acoperă paturile și mobila cu tapițerie cu cearceafuri vechi pentru a evita petele urâte. La urma urmelor, mobila e scumpă. Pe lângă asta, nu multor stăpâni de câini le-ar prinde bine o sarcină nedorită. Însă nu îți face griji: cu câteva trucuri și sfaturi poți trece prin această fază fără să îți fie frică de pui nedoriți. Cu cât mai bine te informezi despre perioada de călduri la cățele și despre schimbările care au loc în corpul ei, cu atât mai puțin stresat vei fi și vei reuși să te descurci în această perioadă.
Câini Rase de câini

Pomeranian

Acești micuți nu impresionează prin mărimea lor, ci prin cât de prietenoși, încrezători și plin de energie sunt. Nu e de mirare că tot mai mulți patrupezi din această rasă tip Spitz cuceresc inimile și casele multor iubitori de câini. Descoperă câinele Pomeranian!
Câini Sănătatea și îngrijirea câinilor

Câinele suferă de căldură: 10 sfaturi pentru zilele toride de vară

Odată cu vara vin și zilele toride, cu temperaturile cele mai ridicate de obicei între 23 iulie și 23 august. Soarele încălzește trotuarul dimineața și, până la prânz, căldura devine insuportabilă pentru patrupezii noștri. Însă, cu un pic de grijă, te poți asigura că blănosul trece cu bine peste zilele calde de vară. În acest articol îți vom spune ce poți face când câinele suferă de căldură, pentru a-l ajuta să se răcorească.
Ultimele articole
Câini Rase de câini

Vișlă maghiară

Câinele din rasa vișlă maghiară (vizsla maghiară) este un as în mâneca unui vânător. Nu numai că e ușor de dresat și inteligent, dar e și versatil, precum și un tovarăș neobosit la vânătoare sau la sporturile canine.

Ghidul zooplus oferă sfaturi despre cum trebuie să te adresezi câinelui și care este cel mai potrivit tip de dresaj pentru fiecare rasă în parte. Cum poți corecta comportamentul câinelui tău într-un mod prin joacă? Ce nu poate lipsi din eduația cățeilor sau a câinilor în creștere și adulți?  Cum e cel mai bine să reacționezi la comportamentul agresiv al câinelui, cum ar fi lătratul, mârâitul sau mușcatul?

Aici vei găsi sfaturi despre sănătatea și îngrijirea animalului. De asemenea, și informații despre primele semne și simptome ale bolilor comune și ce poți face pentru a îl proteja împotriva paraziților.. Vom aborda subiecte precum reproducerea, dar și îngrijirea. Cât de des are trebui să-i fac baie câinelui, sa-l periez sau să-l tund? Îngrijirea câinelui include, de asemenea, și sfaturi de nutriție, despre hrana obișnuită a patrupedului și dietele specifice în caz de supraponderabilitate, intoleranță și alergii sau boli.

Nici subiectul călătorie și transport nu este ignorat. Cu cât timp înainte trebuie să planifici o călătorie în funcție de mijlocul de transport ales: mașină, tren, autobuz, avion? Ce mărime și greutate trebuie să aibă câinele pentru a putea călători împreună în cabină?

Bineînțeles că îți vom oferi răspunsuri și la întrebările importante de zi cu zi, cum ar fi jocurile și sportul. De cât de multă mișcare are nevoie prietenul tău patruped, ce activități preferă fiecare rasă în parte și care sunt cele mai noi idei și jucării?? Ce lese sunt potrivite pentru jogging-ul cu câinii? De ce nu vrea câinele să se joace cu alți câini? Ce poți face dacă prietenului tău patruped îi este frică de alți câini?