Câini

Aici vei găsi informații utile și interesante despre viața/ conviețuirea alături de un câine și ultimele noutăți despre îngrijirea câinilor. Ghidul include informații despre diferențele de caracter dintre rasele de câini și despre tot ce presupune adopția unui cățel. Cum îl alegi? Sau poate te alege el pe tine? Cum te pregătești pentru venirea lui în familie? Si cum să vă familiarizați unul cu celălalt înainte de a locui împreună? Cum îl întâmpini și care sunt lucrurile esențiale de care are nevoie pentru a se simți confortabil în noua sa casă? Citește mai mult

11 min

Ciobănesc German

Iată una dintre cele mai răspândite rase de câini utilitari din lume: un Ciobănesc German este perfect și pentru viața în familie, datorită dorinței sale de a învăța și a caracterului prietenos față de oameni. Probabil l-ai mai întâlnit și sub denumirea de Lup Alsacian sau, simplu, câine-lup.
11 min

Husky Siberian

Ochii de un albastru strălucitor și blana cu aspect distinctiv sunt probabil cele mai remarcabile caracteristici ale unui câine Husky Siberian, care ne duc totodată cu gândul la peisajele de iarnă și la cursele de sănii trase de câini. Astăzi se întâmplă din ce în ce mai des să vedem aceste frumuseți ale ținutului nordic în regiunile sudice sau chiar pe străzile aglomerate ale orașelor. În continuare, veți afla tot ceea ce trebuie să știți despre aceste creaturi fantastice.
9 min

Vișlă maghiară

Câinele din rasa vișlă maghiară (vizsla maghiară) este un as în mâneca unui vânător. Nu numai că e ușor de dresat și inteligent, dar e și versatil, precum și un tovarăș neobosit la vânătoare sau la sporturile canine.
6 min

6 motive să nu oferi un câine cadou de Crăciun

Mulți copii își doresc un prieten blănos. De aceea, pe unele scrisori către Moș Crăciun scrie „Vreau un câine!”. Un cățel de Crăciun? Deși sună drăguț, nu e o idee bună. Nici măcar pentru un adult, apropos, nu recomandăm să oferi un câine cadou. În acest articol, îți prezentăm șase motive pentru care câinii nu sunt cadourile potrivite de pus sub brad.
4 min

Cum să faci un calendar de Advent pentru câini homemade

Calendarele de Advent sunt printre cele mai bune lucruri înainte de Crăciun: deschizi o ușiță în fiecare zi și te bucuri de o nouă surpriză. Nu e greu să îți faci propriul calendar de Advent pentru câini homemade. Astfel poți „îndulci” așteptarea sezonului festiv pentru patrupedul tău. Adventul reprezintă anticiparea Crăciunului, lumânări aprinse, turtă dulce și vin fiert. Bineînțeles că ai nevoie și de un calendar de Advent. De ce să nu încerci să îți faci propriul calendar de Advent pentru câini? În loc de ciocolată, calendarul va conține gustări delicioase sau jucării interesante pentru animal. Nu doar blănosul tău se va bucura de acest calendar. Un calendar de Advent homemade pentru câini este și un cadou minunat pentru prietenii tăi care au patrupezi.
4 min

Cum să faci un calendar de Advent pentru câini homemade

Calendarele de Advent sunt printre cele mai bune lucruri înainte de Crăciun: deschizi o ușiță în fiecare zi și te bucuri de o nouă surpriză. Nu e greu să îți faci propriul calendar de Advent pentru câini homemade. Astfel poți „îndulci” așteptarea sezonului festiv pentru patrupedul tău. Adventul reprezintă anticiparea Crăciunului, lumânări aprinse, turtă dulce și vin fiert. Bineînțeles că ai nevoie și de un calendar de Advent. De ce să nu încerci să îți faci propriul calendar de Advent pentru câini? În loc de ciocolată, calendarul va conține gustări delicioase sau jucării interesante pentru animal. Nu doar blănosul tău se va bucura de acest calendar. Un calendar de Advent homemade pentru câini este și un cadou minunat pentru prietenii tăi care au patrupezi.
6 min

Hrănirea câinilor în funcție de vârstă

Fiecare iubitor de câini e fericit atunci când patrupedul lui își linge bolul până când e gol. Bineînțeles, hrana pentru câini ar trebui să le ofere acestora toți nutrienții. Dar lucrurile se pot schimba de-a lungul vieții câinelui: un câine tânăr are nevoie de nutrienți diferiți față de unul adult. Câinii bătrâni au nevoie de mai puține calorii și tind să aibă probleme asociate cu vârsta, care pot fi prevenite cu ajutorul unei diete specifice. Îți vom oferi câteva sfaturi despre hrănirea câinilor în funcție de vârstă.
3 min

Psihologia canină

Formula magică în psihologia canină este: învață să înțelegi comportamentul câinelui și lucrează la tine însuți! Psihologia câinelui constă în esență în analiza comportamentului patrupedului și în a învăța să comunici corect cu acesta. Pentru că așa-zisul comportament necorespunzător al unui câine se bazează adesea doar pe o neînțelegere între animal și om. De multe ori, aceste neînțelegeri apar din cauza faptului că stăpânii își “umanizează câinele”. Fiecare stăpân de câine trebuie să fie conștient de faptul că acesta nu înțelege niciodată sensul, ci doar tonul cuvintelor sale. Câinele însuși comunică cu oamenii în același mod ca și cu alți câini. Psihologii specializați în psihologia animalelor observă comportamentul stăpânului și al patrupedului în situații de zi cu zi, cum ar fi la plimbare sau atunci când petrec timp împreună în locuință. El acționează ca un "traducător" și oferă sfaturi și recomandări concrete pentru a consolida relația de încredere dintre stăpânul câinelui și animal și pentru a îmbunătăți comunicarea pe termen lung.
5 min

De ce te linge câinele?

Limba lipicioasă a unui câine pe piele – unora le place, alții nu sunt impresionați de limba umedă a câinelui. Însă de ce te linge câinele? Îți vom explica de ce le place câinilor să lingă oamenii.
11 min

Hipotermia la câini

Zăpadă, frig, un vânt tăios și o umezeală pătrunzătoare: iarna este o provocare pentru oameni și animale. În timp ce noi ne acoperim cu pălării, eșarfe și mănuși groase, câinii rămân cu blana lor călduroasă. Dar este acest lucru cu adevărat suficient sau și câinii pot răci? Cum îmi pot da seama dacă patrupedului îi este frig și cum pot preveni hipotermia la câini?
4 min

Prebiotice și probiotice pentru câini

Câinele are deseori probleme digestive? Atunci prebioticele sau probiotice pentru câini pot fi soluția de care ai nevoie. Îți vom explica cum pot ajuta aceste substanțe la sănătatea intestinală a câinelui și la ce să fii atent atunci când i le administrezi.
9 min

Fitness pentru câini: cum să-l ajuți să ajungă la greutatea ideală

Drumul spre inima unui câine trece prin stomac. Însă un lucru făcut din iubire poate ajunge să fie cauza kilogramelor în plus. Cu ajutorul tău și cu un program ușor de fitness pentru câini, patrupedul tău poate reduce greutatea în exces. Astfel, va reveni la o formă fizică bună și va fi capabil să se miște din nou fără probleme. În acest articol îți vom arăta ce exerciții îmbunătățesc starea fizică a câinilor și în același timp aduc beneficii și sănătății tale.
5 min

Canicross – alergarea cu un câine

Mulți iubitori de câini se bucură de activități sportive împreună cu patrupedul lor – chiar și pe drumuri neasfaltate. Pentru perechile om-câine în formă fizică bună – sau pentru cele care tind să fie – Canicross este sportul ideal prin care omul și câinele se pot bucura de natură împreună. Ce înseamnă Canicross? Este un sport în care câinele trage omul pe un traseu, folosind o lesă flexibilă. Sportul nu doar că vă menține în formă, dar și îmbunătățește înțelegerea comenzilor de bază și legătura dintre oameni și animale.
19 min

Sport canin: o prezentare generală

Cine se odihnește, ruginește! Sportul este la fel de important pentru sănătatea omului, cât și pentru sănătatea câinelui. Însă sportul canin înseamnă mult mai mult decât îmbunătățirea condiției fizice. Înseamnă distracție, mișcare, muncă mintală, competiție, educație și interacțiune socială, toate în același timp. Ce sporturi pentru câini există? Și ce sport se potrivește cel mai bine pentru tine și câinele tău? Îți prezentăm cele mai cunoscute sporturi canine.
2 min

Transportul unui câine cu avionul: reguli și sfaturi utile

Fie că te muți în altă țară sau mergi într-un concediu mai lung într-o țară îndepărtată, câteodată nu ai cum să eviți transportul animalului de companie cu avionul. Un zbor înseamnă mereu stres pentru un animal, pentru că el trebuie să se obișnuiască cu un mediu nou și un climat necunoscut. Prin urmare, riscurile nu trebuie subestimate! Dar cu pregătirile corecte poți transporta un câine cu avionul în condiții suportabile pentru acesta.
5 min

Transportul câinilor în mașină

În ultimii ani s-au schimbat multe în ceea ce privește siguranța pasagerilor dintr-o mașină. Airbag și airbag lateral sunt doar câteva din cuvintele cheie. Pentru a evita daunele în caz de accident, câinele și omul trebuie să fie în siguranță în mașină. În cele ce urmează vei afla cum să îți transporți un câine în mașină în condiții de siguranță.
9 min

Concediul fără câine: dog-sitter sau hotel pentru câini?

În sfârșit, concediu! Dar ce se întâmplă dacă nu îți poți lua câinele cu tine? Dog-sitter-ul sau o pensiune pentru câini te pot ajuta în acest caz. Care este mai bună variantă pentru câine și ce trebuie să iei în considerare? Îți vom prezenta avantajele și dezavantajele și îți vom da sfaturi pentru a putea să îți cazezi patrupedul așa cum trebuie.
10 min

Hrănirea puilor de câine

Nutriția joacă un rol vital în viața fiecăruia dintre noi. Prin urmare, e important să le oferim câinilor un regim sănătos și, înainte de toate, echilibrat încă de când sunt mici. Aceasta este baza unei dezvoltări fizice și mentale bune. Pentru ca hrănirea puilor de câine să fie efectuată corect, trebuie să ții cont de câteva aspecte.
15 min

Dresarea câinilor mici

Cu cât mai repede cu atât mai bine, nu? Când vine vorba de dresarea câinilor mici, acest motto este foarte adevărat. Puii de câine sunt extrem de curioși și dornici să afle lucruri noi. Poți folosi asta ca să înveți câinii prin joacă – dar și prin consecvență – la ce te aștepți de la ei și ce comportamente sunt nedorite.
6 min

Cum să îmi dresez câinele să stea singur acasă?

Fiind animale sociale, câinii iubesc compania haitei lor. Cu toate acestea, orice câine adult ar trebui să poată sta singur câteva ore. Trebuie să învețe acest lucru din timp. Pentru că unui câine adult care nu a stat niciodată singur, îi va fi greu să se obișnuiască cu asta. Înainte de a îți lăsa câinele singur acasă, va trebui să îl dresezi. Aici poți afla care este cea mai bună metodă să faci asta.
Cele mai utile articole
Câini Sănătatea și îngrijirea câinilor

Perioada de călduri la cățele

Perioada de călduri la cățele este perfect normală. Totuși, comportamentul ciudat al cățelei, petele enervante de pe noul covor sau frica de o sarcină nedorită sunt motive de îngrijorare pentru mulți proprietari de câini. Din acest articol, poți afla ce ar trebui să știi despre zilele zilele de ciclu la cățele și cum puteți trece împreună peste ele fără stres. Pentru mulți stăpâni de câini, perioada de călduri e un haos. Se baricadează în case, evită plimbările lungi în parc, unde ar fi „pândite” de mulți alți masculi, și acoperă paturile și mobila cu tapițerie cu cearceafuri vechi pentru a evita petele urâte. La urma urmelor, mobila e scumpă. Pe lângă asta, nu multor stăpâni de câini le-ar prinde bine o sarcină nedorită. Însă nu îți face griji: cu câteva trucuri și sfaturi poți trece prin această fază fără să îți fie frică de pui nedoriți. Cu cât mai bine te informezi despre perioada de călduri la cățele și despre schimbările care au loc în corpul ei, cu atât mai puțin stresat vei fi și vei reuși să te descurci în această perioadă.
Câini Rase de câini

Pomeranian

Acești micuți nu impresionează prin mărimea lor, ci prin cât de prietenoși, încrezători și plin de energie sunt. Nu e de mirare că tot mai mulți patrupezi din această rasă tip Spitz cuceresc inimile și casele multor iubitori de câini. Descoperă câinele Pomeranian!
Câini Creșterea câinilor

Dragostea de câine: 10 semne că te iubește

Mă iubește câinele meu? Atunci când iubim pe cineva, vrem să știm dacă ne sunt împărtășite sentimentele. Vrem să putem să citim semnele prin care patrupezii ne arată că țin la noi la fel de mult cum ținem și noi la ei. Însă câinii au metode diferite față de oameni prin care își arăta dragostea. Ei nu pot spune „Te iubesc” în cuvinte. Dar ce înseamnă, de fapt, dragostea de câine? E mai ușor decât crezi să recunoști semnele afecțiunii lor. Pentru că fiecare avem abilitatea ascunsă de a înțelege limbajul iubiților noștri patrupezi.
Ultimele articole
Câini Sănătatea și îngrijirea câinilor

Hipotermia la câini

Zăpadă, frig, un vânt tăios și o umezeală pătrunzătoare: iarna este o provocare pentru oameni și animale. În timp ce noi ne acoperim cu pălării, eșarfe și mănuși groase, câinii rămân cu blana lor călduroasă. Dar este acest lucru cu adevărat suficient sau și câinii pot răci? Cum îmi pot da seama dacă patrupedului îi este frig și cum pot preveni hipotermia la câini?
Câini Rase de câini

Ciobănesc German

Iată una dintre cele mai răspândite rase de câini utilitari din lume: un Ciobănesc German este perfect și pentru viața în familie, datorită dorinței sale de a învăța și a caracterului prietenos față de oameni. Probabil l-ai mai întâlnit și sub denumirea de Lup Alsacian sau, simplu, câine-lup.

Ghidul zooplus oferă sfaturi despre cum trebuie să te adresezi câinelui și care este cel mai potrivit tip de dresaj pentru fiecare rasă în parte. Cum poți corecta comportamentul câinelui tău într-un mod prin joacă? Ce nu poate lipsi din eduația cățeilor sau a câinilor în creștere și adulți?  Cum e cel mai bine să reacționezi la comportamentul agresiv al câinelui, cum ar fi lătratul, mârâitul sau mușcatul?

Aici vei găsi sfaturi despre sănătatea și îngrijirea animalului. De asemenea, și informații despre primele semne și simptome ale bolilor comune și ce poți face pentru a îl proteja împotriva paraziților.. Vom aborda subiecte precum reproducerea, dar și îngrijirea. Cât de des are trebui să-i fac baie câinelui, sa-l periez sau să-l tund? Îngrijirea câinelui include, de asemenea, și sfaturi de nutriție, despre hrana obișnuită a patrupedului și dietele specifice în caz de supraponderabilitate, intoleranță și alergii sau boli.

Nici subiectul călătorie și transport nu este ignorat. Cu cât timp înainte trebuie să planifici o călătorie în funcție de mijlocul de transport ales: mașină, tren, autobuz, avion? Ce mărime și greutate trebuie să aibă câinele pentru a putea călători împreună în cabină?

Bineînțeles că îți vom oferi răspunsuri și la întrebările importante de zi cu zi, cum ar fi jocurile și sportul. De cât de multă mișcare are nevoie prietenul tău patruped, ce activități preferă fiecare rasă în parte și care sunt cele mai noi idei și jucării?? Ce lese sunt potrivite pentru jogging-ul cu câinii? De ce nu vrea câinele să se joace cu alți câini? Ce poți face dacă prietenului tău patruped îi este frică de alți câini?