Câini

Aici vei găsi informații utile și interesante despre viața/ conviețuirea alături de un câine și ultimele noutăți despre îngrijirea câinilor. Ghidul include informații despre diferențele de caracter dintre rasele de câini și despre tot ce presupune adopția unui cățel. Cum îl alegi? Sau poate te alege el pe tine? Cum te pregătești pentru venirea lui în familie? Si cum să vă familiarizați unul cu celălalt înainte de a locui împreună? Cum îl întâmpini și care sunt lucrurile esențiale de care are nevoie pentru a se simți confortabil în noua sa casă? Citește mai mult

10 min

Pinscher Pitic

Un Pinscher în miniatură? Nu te lăsa păcălit! Pinscherul pitic este un „câine adevărat". Dacă ești în căutarea unui câine de buzunar drăguț și confortabil, nu ai ce face cu un Pinscher pitic. În ciuda mărimii sale, acest câine de familie plin de viață are o dorință uriașă pentru sport și exerciții fizice și își ține oamenii în priză în multe feluri.
9 min

Golden Retriever

Golden Retrieverul este un câine de talie medie, un foarte bun prieten al copiilor și un câine ideal de familie: el iubește foarte mult oamenii și este ușor de dresat, dar are nevoie de un pic de îngrijire a blănii și de multă mișcare.
9 min

American Akita

Akita American este o rasă, care a apărut la finalul celui de-al Doilea Război Mondial, când soldații americani au dus Akita Japonez cu ei înapoi în SUA și și-au stabilit propriul program independent de înmulțire. În comparație cu rudele sale japoneze, Akita American este considerat a fi mult mai mare și mai puternic. Acesta și-a pastrat instinctul de vânătoare specific strămoșilor săi japonezi până în ziua de azi. 
7 min

Ai găsit un câine? Iată cum poți ajuta câinii pierduți

Un câine de pe stradă, un câine abandonat de familie, un câine de vânătoare ce a fugit de acasă sau pur și simplu un cățeluș curios se apropie de tine. Dar nu vezi nici un semn de stăpân. Ce trebuie făcut atunci când găsești câini abandonați sau câini pierduți? Mai jos vei găsi răspunsuri la aceste întrebări și chiar mai mult. Câinii fac parte din atmosfera străzilor în multe orașe. Ei stau întinși la soare sau cerșesc mâncare de la turiști. Dar nu vei da de ei doar dacă ești în vacanță – se poate întâmpla să întâlnești un patruped fără familie în orice zi normală.
8 min

Cum să înțelegi limbajul câinilor

Persoanele care au trăit mult timp cu un câine știu, de obicei, prin intuiție, ce vrea să le spună acesta. Pe de altă parte, începătorilor le este uneori greu să înțeleagă limbajul canin. Pentru că este foarte complex. Din nefericire, neînțelegerile pot avea și consecințe grave - de exemplu, dacă un câine nu știe cum să se descurce într-o situație și mușcă brusc. Acest articol te va ajuta să înțelegi mai bine “limba câinilor”.
13 min

10 sfaturi pentru poze cu câini perfecte

Zâmbește! Nu e așa de ușor să găsești lumina potrivită și să fotografiezi câinii din unghiul potrivit. Află din acest articol cum poți motiva animalele în timpul sedințelor foto și de ce sfaturi profesioniste să ții cont pentru poze cu câini perfecte.
7 min

Nutriția unui Saint Bernard

Câinii Saint Bernard sunt printre cei mai îndrăgiți câini de familie, mai ales după numeroasele apariții în filme și la televiziune. Având o înălțime la greabăn între 65 și 90 cm și o greutate de la 55 la 80 de kilograme, ei sunt și printre cele mai mari și grele rase de câini din lume. În trecut erau folosiți drept câini utilitari sau salvamontiști.
5 min

Nutriția unui Labrador Retriever

Hrănirea corectă a unui Labrador Retriever nu ar fi deloc o problemă dacă l-ai lăsa să decidă singur: tot ce contează este să fie o cantitate mare de mâncare. Pentru că Labradorul este una dintre acele rase care nu sunt tocmai pretențioase în ceea ce privește mâncarea lor. În acest articol îți vom spune cum să previi ca blănosul tău să mănânce prea mult, cum ar trebui să arate dieta corectă a Labrador Retrieverului și ce tipuri de hrană sunt cele mai potrivite pentru el. Labrador Retrieverul a fost folosit inițial ca un câine de aport la vânătoare. În prezent este considerat câinele ideal pentru familie, deoarece are un caracter bun și prietenos și îi place să fie în preajma oamenilor. Regimul câinelui este determinat și de cât de activ și cât de bătrân este acesta.
6 min

Dresajul câinilor cu ajutorul clickerului

Erai fascinat de pocnitori în copilărie? Clickerul este un dispozitiv foarte asemănător. Principiul operării sale este același: dacă apeși butonul se aude un click ușor. În acest articol vei găsi cele mai importante informații despre subiectul „dresajul câinilor cu ajutorul clickerului”.

6 min

De ce sapă câinii gropi?

Ai propria grădină unde îți place să petreci timp cu câinele tău? Minunat! Dar dacă patrupedul săpă în grădină, acest lucru poate strica rapid starea de spirit a grădinarilor pasionați. Îți vom explica de ce sapă câinii gropi în grădină - și cum poți să scapi de acest obicei!Ai propria grădină unde îți place să petreci timp cu câinele tău? Minunat! Dar dacă patrupedul săpă în grădină, acest lucru poate strica rapid starea de spirit a grădinarilor pasionați. Îți vom explica de ce sapă câinii gropi în grădină - și cum poți să scapi de acest obicei!
6 min

Diabetul la câini

Este bolul cu apă noul cel mai bun prieten al câinelui tău, chiar și atunci când temperatura este moderată? De asemenea, slăbește chiar dacă apetitul i-a crescut de fapt? Atunci diabetul ar putea fi cauza. Mai jos am rezumat cele mai importante informații despre această boală pentru tine.
4 min

Borelioza la câini (boala Lyme)

De îndată ce temperaturile cresc peste șapte grade, căpușele se trezesc din hibernare. Micii iubitori de sânge nu sunt doar enervanți, ci pot transmite și boli precum borelioza (boala Lyme): la om este boala cel mai frecvent diagnosticată în legătură cu o mușcătură de căpușă, dar apare și la prietenii noștri patrupezi. Însă, cum se manifestă borelioza la câini și cum poate fi tratată?
4 min

Cum văd câinii de fapt?

Arunci mingea către câine fără nici o avertizare și te miri că o prinde fără probleme? Sau te întrebi cum văd patrupezii noaptea și dacă sunt daltoniști? De fapt ochii câinilor funcționează un pic diferit decât cei ai oamenilor. Îți vom explica cele mai mari diferențe și, cel mai important, vom răspunde la întrebarea „cum văd câinii de fapt”.
6 min

Înotul pentru câini atletici

Înotul nu are doar scopul de a răcori câinele într-o vară călduroasă. Și forma fizică și încheieturile animalului beneficiază de exercițiile în apă – de-a lungul întregului an. Află de ce înotul îmbunătățește sănătatea câinilor supraponderali și bătrâni și cât de distractiv este. 
8 min

Top 10 accesorii de vară pentru câinele tău

Chiar dacă din titlu pare că îți vom prezenta accesorii luxurioase ale modei canine, nu vom face acest lucru, pentru că patrupedul tău atrage suficiente priviri chiar și așa. În schimb îți vom arăta accesorii de vară, care vor face viața câinelui mai plăcută decât este deja.
5 min

Câinii și bicicleta: ce trebuie să iei în considerare

Ce ar fi mai frumos decât o plimbare relaxantă cu bicicleta în natură? Poate o plimbare cu bicicleta împreună cu patrupedul! În acest articol îți vom arăta cum să obișnuiești câinele să alerge pe lângă bicicletă și la ce să fii atent atunci când îl iei cu tine la o plimbare.
7 min

Câinele la munte – sfaturi utile pentru drumeții

Aproape orice câine adult și sănătos te poate însoți într-o drumeție. Dar patrupedul ar trebui să aibă mai multă experiență pentru a putea aborda drumeții mai lungi. Așa că dacă planifici o excursie de o zi, ar trebui să fi făcut în prealabil câteva drumeții mai scurte în zonă cu blănosul. În plus, drumețiile sunt posibile doar într-o măsură limitată cu următorii câini:
2 min

Transportul unui câine cu avionul: reguli și sfaturi utile

Fie că te muți în altă țară sau mergi într-un concediu mai lung într-o țară îndepărtată, câteodată nu ai cum să eviți transportul animalului de companie cu avionul. Un zbor înseamnă mereu stres pentru un animal, pentru că el trebuie să se obișnuiască cu un mediu nou și un climat necunoscut. Prin urmare, riscurile nu trebuie subestimate! Dar cu pregătirile corecte poți transporta un câine cu avionul în condiții suportabile pentru acesta.
4 min

Transportul câinilor în mașină

În ultimii ani s-au schimbat multe în ceea ce privește siguranța pasagerilor dintr-o mașină. Airbag și airbag lateral sunt doar câteva din cuvintele cheie. Pentru a evita daunele în caz de accident, câinele și omul trebuie să fie în siguranță în mașină. În cele ce urmează vei afla cum să îți transporți un câine în mașină în condiții de siguranță.
6 min

Dezvoltarea cățeilor și până la ce vârstă cresc câinii

Fiecare cățel trece prin numeroase etape de dezvoltare ce conduc spre maturizarea acestuia. Depinde de rasă până la ce vârsta cresc câinii și cât de repede trec peste aceste faze de creștere. Află din zooplus Ghid care sunt cele mai importante lucruri pentru dezvoltarea cățeilor în câini încrezători și relaxați.

În prima parte a vieții, cățeaua-mamă și crescătorul joacă un rol foarte important. Dar, odată ce ai adoptat cățelul, devine responsabilitatea ta să îi arăți calea cea bună. Este important să știi etapele dezvoltării câinelui pentru a-i putea înțelege nevoile și pentru a-i oferi o educație corespunzătoare.

11 min

Despre fătarea la câini și alăptarea cățeilor

Chiar dacă ești un crescător cu vechime sau urmează să asiști la prima fătare a cățelei, nașterea unor cățeluși este o experiență cu totul specială. Dar cum are loc mai exact fătarea la câini și cum pot oamenii să ajute cățeaua în această etapă a vieții sale? De regulă, prima fătare la câini aduce și foarte mult stres stăpânului, mai ales în ultimele zile înainte de momentul cel mare. Desigur, ei vor să facă viitoarea mămică să se simtă cât mai confortabil posibil și să evite complicațiile în timpul nașterii. Un lucru e sigur: cu cât mai informat ești despre acest subiect, cu atât mai relaxat vei fi când se apropie evenimentul.
10 min

Hrănirea puilor de câine

Nutriția joacă un rol vital în viața fiecăruia dintre noi. Prin urmare, e important să le oferim câinilor un regim sănătos și, înainte de toate, echilibrat încă de când sunt mici. Aceasta este baza unei dezvoltări fizice și mentale bune. Pentru ca hrănirea puilor de câine să fie efectuată corect, trebuie să ții cont de câteva aspecte.
Cele mai utile articole
Câini Sănătatea și îngrijirea câinilor

Perioada de călduri la cățele

Perioada de călduri la cățele este perfect normală. Totuși, comportamentul ciudat al cățelei, petele enervante de pe noul covor sau frica de o sarcină nedorită sunt motive de îngrijorare pentru mulți proprietari de câini. Din acest articol, poți afla ce ar trebui să știi despre zilele de ciclu la cățele și cum puteți trece împreună peste ele fără stres
Câini Creșterea câinilor

Dragostea de câine: 10 semne că te iubește

Mă iubește câinele meu? Atunci când iubim pe cineva, vrem să știm dacă ne sunt împărtășite sentimentele. Vrem să putem să citim semnele prin care patrupezii ne arată că țin la noi la fel de mult cum ținem și noi la ei. Însă câinii au metode diferite față de oameni prin care își arăta dragostea. Ei nu pot spune „Te iubesc” în cuvinte. Dar ce înseamnă, de fapt, dragostea de câine? E mai ușor decât crezi să recunoști semnele afecțiunii lor. Pentru că fiecare avem abilitatea ascunsă de a înțelege limbajul iubiților noștri patrupezi.
Câini Rase de câini

Pomeranian

Acești micuți nu impresionează prin mărimea lor, ci prin cât de prietenoși, încrezători și plin de energie sunt. Nu e de mirare că tot mai mulți patrupezi din această rasă tip Spitz cuceresc inimile și casele multor iubitori de câini. Descoperă câinele Pomeranian!
Ultimele articole
Câini Sănătatea și îngrijirea câinilor

Diabetul la câini

Este bolul cu apă noul cel mai bun prieten al câinelui tău, chiar și atunci când temperatura este moderată? De asemenea, slăbește chiar dacă apetitul i-a crescut de fapt? Atunci diabetul ar putea fi cauza. Mai jos am rezumat cele mai importante informații despre această boală pentru tine.
Câini Sănătatea și îngrijirea câinilor

Borelioza la câini (boala Lyme)

De îndată ce temperaturile cresc peste șapte grade, căpușele se trezesc din hibernare. Micii iubitori de sânge nu sunt doar enervanți, ci pot transmite și boli precum borelioza (boala Lyme): la om este boala cel mai frecvent diagnosticată în legătură cu o mușcătură de căpușă, dar apare și la prietenii noștri patrupezi. Însă, cum se manifestă borelioza la câini și cum poate fi tratată?
Câini Sănătatea și îngrijirea câinilor

Cum văd câinii de fapt?

Arunci mingea către câine fără nici o avertizare și te miri că o prinde fără probleme? Sau te întrebi cum văd patrupezii noaptea și dacă sunt daltoniști? De fapt ochii câinilor funcționează un pic diferit decât cei ai oamenilor. Îți vom explica cele mai mari diferențe și, cel mai important, vom răspunde la întrebarea „cum văd câinii de fapt”.

Ghidul zooplus oferă sfaturi despre cum trebuie să te adresezi câinelui și care este cel mai potrivit tip de dresaj pentru fiecare rasă în parte. Cum poți corecta comportamentul câinelui tău într-un mod prin joacă? Ce nu poate lipsi din eduația cățeilor sau a câinilor în creștere și adulți?  Cum e cel mai bine să reacționezi la comportamentul agresiv al câinelui, cum ar fi lătratul, mârâitul sau mușcatul?

Aici vei găsi sfaturi despre sănătatea și îngrijirea animalului. De asemenea, și informații despre primele semne și simptome ale bolilor comune și ce poți face pentru a îl proteja împotriva paraziților.. Vom aborda subiecte precum reproducerea, dar și îngrijirea. Cât de des are trebui să-i fac baie câinelui, sa-l periez sau să-l tund? Îngrijirea câinelui include, de asemenea, și sfaturi de nutriție, despre hrana obișnuită a patrupedului și dietele specifice în caz de supraponderabilitate, intoleranță și alergii sau boli.

Nici subiectul călătorie și transport nu este ignorat. Cu cât timp înainte trebuie să planifici o călătorie în funcție de mijlocul de transport ales: mașină, tren, autobuz, avion? Ce mărime și greutate trebuie să aibă câinele pentru a putea călători împreună în cabină?

Bineînțeles că îți vom oferi răspunsuri și la întrebările importante de zi cu zi, cum ar fi jocurile și sportul. De cât de multă mișcare are nevoie prietenul tău patruped, ce activități preferă fiecare rasă în parte și care sunt cele mai noi idei și jucării?? Ce lese sunt potrivite pentru jogging-ul cu câinii? De ce nu vrea câinele să se joace cu alți câini? Ce poți face dacă prietenului tău patruped îi este frică de alți câini?