Creșterea animalelor mici

Iepurii pitici, cobaii și hamsterii sunt animale de companie populare. Pentru că nu sunt doar drăguți, ci și colegi de apartament. Deoarece fiecare animal are cerințe individuale în ceea ce privește cușca, hrana și îngrijirea, articolele noastre te vor informa cum să ții acasă în mod adecvat diverși mici prieteni blănoși. Citește mai mult

6 min

10 sfaturi privind îngrijirea șobolanilor

Adoră să fie mângâiați de stăpânii lor și sunt incredibil de adaptabili: șobolanii sunt animale fascinante care pot fi ușor de ținut de către persoanele care lucrează și de către copiii mai mari. Drăguțele rozătoare sunt animale de companie relativ ușor de îngrijit, deși începătorii, în special, nu ar trebui să subestimeze efortul implicat. 
2 min

Ce înseamnă sunetele făcute de hamster?

În lumea lor, hamsterii își fac simțită prezența nu doar prin mișcările rapide, ci și printr-un limbaj sonor surprinzător de bogat. Deși pot părea creaturi tăcute la prima vedere, hamsterii comunică în moduri subtile și variate, utilizând diferite sunete pentru a-și exprima stările și nevoile. Află din articolul nostru ce înseamnă fiecare sunet în parte!
5 min

Îngrijirea porcușorilor de Guineea

Speedy stă în locul său preferat din cușcă și privește lumea de sus. După eforturile din ultimele ore, este destul de epuizat. Mai întâi o rundă de jogging, apoi o tură de cățărare peste pante și pietre și în final o salată delicioasă. Viața de porcușor de Guineea este foarte obositoare. De aceea, este cu atât mai important să le oferi porcușorilor de Guineea un mediu adecvat. Află tot ce trebuie să iei în considerare din articolul nostru.

Animale mici în apartament: Ce ar trebui să ia în considerare chiriașii înainte de a se muta

Atunci când stai în chirie și vrei să ții un animal sau mai multe, apare adesea întrebarea: pot să fac asta în apartamentul închiriat? Ei bine, asta ține de la proprietar, la proprietar, însă cu siguranță poți negocia având în vedere că un porcușor de Guineea este mai mic și nu poate fi lăsat să umble singur prin casă precum un câine sau o pisică

 

Ce sunt animalele mici?

Când vine vorba de animale mici, mulți oameni se gândesc mai întâi la cobai, hamsteri sau iepuri. Poți păstra aceste animale în apartament fără probleme și fără acordul expres al proprietarului.

În apartamentele închiriate sunt permise și alte animale mici precum perușii sau peștii care nu deranjează împrejurimile.

Pe de altă parte, pot exista excepții sau caracteristici speciale cu animale ceva mai exotice, de exemplu cu aceste patru specii:

  • Dihorii : Dacă există plângeri de la vecini sau de la proprietar cu privire la mirosurile puternice, păstrarea acestora poate fi interzisă.
  • Șobolani: Din păcate, pentru unii oameni, șobolanii, sunt încă „animale dezgustătoare”. Situația legală pentru șobolani nu este clară. Cu toate acestea, dacă vecinii sau proprietarii sunt dezgustați de animale, cel mai rău caz ar putea fi interzicerea judiciară a păstrării lor.
  • Aricii: sunt considerați animale sălbatice și nu ar trebui ținuți în casă. O excepție este ariciul african cu burtă albă.

Sfaturi pentru creșterea animalelor mici adecvată speciei

Proprietarii de animale mici trebuie să acorde atenție asupra câtorva aspecte, astfel încât acestea să se simtă complet confortabil după mutare. Au nevoie de o incintă spațioasă pentru animale mici, multă mișcare și, în funcție de rasă, activitate suficientă și hrană pentru animale de companie de înaltă calitate.

Următoarele sfaturi indică ce ar trebui să iei în considerare dacă vrei să ții animale mici:

  • Jucăriile și accesoriile pentru cuști te ajută să faci viața de zi cu zi plăcută și variată pentru tine și animale. Avem rozătoarele ca exemplu la ce ar trebui să te gândești cu siguranță atunci când cumperi animale mici
  • Sosirea unui animal mic este asociată cu mare bucurie pentru proprietari. Pentru animale, însă, inițial înseamnă stres. Folosind exemplul de aclimatizare a iepurilor, îți vom arăta cum te poți asigura că noii veniți au o sosire relaxată.
  • Crăciunul este după colț? Atunci sfaturile noastre pentru a ține un animal mic în siguranță în preajma Crăciunului te vor ajuta atât pe tine, cât și pe prietenul tău blănos să treceți sănătoși și în siguranță de sărbători.

 

Ce animale mici preferă să fie singure?

Majoritatea raselor de animale mici preferă să aibă companie. Cobaii, șoarecii și altele asemenea ar trebui, prin urmare, ținuți în grupuri, dacă este posibil. Hamsterii sunt o excepție: sunt singuratici absoluți printre animalele mici.

Creșterea adecvată a hamsterilor este, prin urmare, caracterizată prin distanța respectuoasă și absența conspecificilor.

 

Păstrarea și petrecerea timpului în aer liber pentru animale mici

Mai devreme sau mai târziu, chiar și animalele mici cu cel mai frumos refugiu vor dori să exploreze lumea din afara celor patru pereți ai cuștii. Majoritatea animalelor mini sunt pline de energie.

Cât de mult exercițiu au nevoie animalele de companie mici depinde de rasa și personalitatea acestuia. Cu toate acestea, ar trebui ca acestea să poată ieși în grădină la aer liber.

 

Tinerea în aer liber a animalelor mici

Păstrarea animalelor mici în grădină este o opțiune pentru unele rase de animale mici. Ținerea iepurilor sau a cobaiilor afară, de exemplu, este perfectă pentru a satisface marea dorință de mișcare a acestora.

Când ții animalele în propria grădină, este deosebit de important să protejezi în mod adecvat blănoșii de vânt și vreme rea.

Creșterea animalelor mici: alergați cu rozătoare

Dacă vrei ca micul tău animal de companie să se bucure de aer proaspăt, mai ales vara, am adunat cele mai importante sfaturi pentru o ieșire fără stres.

În acest fel, păstrarea adecvată a speciilor a animalelor mici reușește fără probleme

Chiar dacă animalele mici sunt drăguțe și nu par să aibă nevoie de mult spațiu, îngrijirea lor nu este mai puțin complexă decât pentru câini și pisici.

Dacă bunăstarea micilor tăi însoțitori este prioritatea ta de top și iei în serios cerințele individuale ale micilor prieteni blănoși, ai îndeplinit deja cele mai importante cerințe pentru păstrarea adecvată a speciei.

Acum poți să te relaxezi și să te bucuri de viața de zi cu zi alături de animăluțul tău.

Poți citi mai multe sfaturi despre păstrarea și sănătatea animalelor mici de companie conform cerințelor specifice speciei în ghidul zooplus. Găsești mâncarea potrivită și tot ce ai nevoie pentru ca blănoșii tăi să aibă o viață fericită în petshop-ul online zooplus pentru animale mici.