Pisici

În acest ghid vei găsi o mulțime de sfaturi și informații importante despre pisici. Pentru că, pe cât e de frumoasă viața alături de o pisică, pe atât de important este să-i înțelegi caracterul, nevoile și comportamentul. Astfel, te asiguri că pisica ta se va simți bine cu tine și că tu și familia ta vă veți bucura cât mai mult de ea. În primul rând, îți oferim informații despre diferitele rase de pisici, care, pe lângă diferențele de aspect, au și avantaje și dezavantaje specifice în ceea ce privește îngrijirea lor. Citește mai mult

Sănătatea și îngrijirea pisicilor

Panleucopenia felină (FPV)

Panleucopenia felină, cunoscută și sub numele de panleucopenie, parvoviroză felină, ciumă felină sau boala Carré, este o boală infecțioasă periculoasă. Agentul patogen este parvovirusul felin (FPV), care este larg răspândit în rândul pisicilor. Deoarece panleucopenia felină extrem de contagioasă este de obicei fatală dacă nu este tratată, măsurile preventive sunt extrem de importante. În acest articol vei găsi cele mai importante informații despre simptomele tipice, tratamentul și protecția pisicii împotriva acestui virus.

4 min

Se pot supăra pisicile dacă sunt lăsate acasă?

Poate că ai trecut prin asta deja: te întorci din vacanță și abia aștepți să îți revezi iubita felină. Dar pisica pare să fie supărată și îți întoarce spatele. Pot pisicile să se simtă jignite? În articol vom analiza această întrebare.
5 min

Cu pisica în avion: ce trebuie să știi pentru o călătorie plăcută

O călătorie cu avionul este pentru pisică și mai neplăcută decât cea cu mașina. Mirosurile necunoscute, zgomotele puternice și egalizarea presiunii fac zborul incomod chiar și pentru pisicile liniștite de interior. Din păcate, nu este întotdeauna posibil să eviți să călătorești cu pisica în avion. Indiferent dacă te muți sau rămâi în străinătate pentru o perioadă mai lungă de timp, cu puțină pregătire, vei putea face ca zborul să fie cât mai confortabil pentru pisica ta.
6 min

German Rex

German Rex este una dintre puținele rase de pisici cu blana ondulată. Este considerată prietenoasă, orientată spre oameni și are o atitudine mai degrabă calmă. Cu toate acestea, istoricul de reproducere al rasei nu este lipsit de probleme.
6 min

Mekong Bobtail

Pisica Mekong Bobtail este o rasă de pisici relativ rară, originară din Asia. Tipic pentru Mekong Bobtail este coada sa scurtă și stufoasă și așa-numitul model "point".
10 min

Abisiniană

Ochii mari și urechile alerte ale abisinienei dezvăluie multe despre caracterul acestei rase de pisici: abisiniana este orientată spre oameni și curioasă.
4 min

Ce ar trebui să îi dau pisicii mele: hrană uscată sau umedă?

Piața pentru hrana de pisici te tentează cu diferite tipuri de hrană și metode de hrănire. Iubitorii de pisici sunt răsfățați în ceea ce privește opțiunile, ei pot alege între multe metode diferite de hrănire, forme de hrănire și arome. Înainte de a alege hrana completă care are gust bun pentru pisica ta, una care să nu fie nici prea scumpă și să aibă ingrediente de calitate înaltă, noul stăpân își pune deseori întrebarea: ar trebui să îi dau pisicii hrană uscată sau umedă? Care sunt avantajele hranei uscate sau umede pentru pisică? Hrana gata preparată pentru pisici este cea mai populară alegere. Nici nu e de mirare, pentru că hrana pentru pisici de calitate înaltă conține tot ce are nevoie pisica pentru a fi sănătoasă și este și foarte practică!
3 min

Tort pentru pisici: două rețete delicioase

Este ziua de naștere a ghemotocului tău de blăniță și ai vrea să îi oferi ceva special? Atunci un tort pentru pisici poate fi o idee minunată pentru o tratație delicioasă. Nu-ți face griji rețetele nu sunt greu de realizat, fiind foarte posibil să ai deja în casă ingredientele necesare sau măcar o parte. În acest articol vei găsi două rețete pentru a coace cu ușurință prăjituri, care pot fi folosite pe post de tort pentru pisici. Prima prăjitură este potrivită pentru pisicuțele care preferă peștele, iar cealaltă este perfectă pentru iubitorii de carne. Tot ce ai nevoie pentru a face prăjituri delicioase pentru pisici este un cuptor și o tavă de copt brioșe. Poți cumpăra ingredientele pentru delicioasele torturi pentru pisici din orice supermarket.
5 min

Cum obișnuiesc pisica să meargă în lesă?

O pisică în lesă – poate funcționa? Cu siguranță! Dacă sunt dresate cum trebuie, pisicilor le place să meargă în lesă. Dar nu orice felină este potrivită pentru un „catwalk”. Aici poți afla cum să obișnuiești pisica să meargă în lesă.
4 min

5 semne că pisica are încredere în tine

E nevoie de încredere pentru a avea o relație armonioasă cu pisica ta. Dar cum poți construi o astfel de relație și cum arată felinele că au încredere în tine, mai ales că sunt niște animale independente și greu de înțeles? Aceste cinci semne îți vor spune dacă pisica are încredere în tine.
5 min

Panleucopenia felină (FPV)

Panleucopenia felină, cunoscută și sub numele de panleucopenie, parvoviroză felină, ciumă felină sau boala Carré, este o boală infecțioasă periculoasă. Agentul patogen este parvovirusul felin (FPV), care este larg răspândit în rândul pisicilor. Deoarece panleucopenia felină extrem de contagioasă este de obicei fatală dacă nu este tratată, măsurile preventive sunt extrem de importante. În acest articol vei găsi cele mai importante informații despre simptomele tipice, tratamentul și protecția pisicii împotriva acestui virus.
7 min

Anestezia la pisici

În viața unei pisici, aproape întotdeauna vine o zi în care devine necesară o operație. În acest articol vei afla cum se administrează anestezia unei pisici și care sunt riscurile.
4 min

Accidentul vascular cerebral la pisici

Dacă o pisică se clatină și se răstoarnă, primul lucru la care te gândești este un accident vascular cerebral. În acest articol vei afla cum să recunoști semnele și să tratezi un accident vascular cerebral la pisici.
3 min

Pot pisicile să viseze?

Te-ai întrebat vreodată de ce pisica ta se mișcă uneori atât de ciudat în somn? Pentru că și pisicile visează. Află mai multe lucruri interesante despre somnul pisicilor din articolul nostru.
6 min

Vaccinarea pisicii

Pentru ca pisica ta să fie sănătoasă și ca să te poți bucura de ea mult timp, ar trebui să o vaccinezi. În caz contrar, pisicile pot suferi de boli grave care ar putea avea urmări permanente sau, în cel mai rău caz, pot duce la moartea acesteia. Doar veterinarii se pot ocupa de vaccinarea pisicii. De asemenea, doar ei au voie să completeze carnetul de sănătate al acesteia. Prin intermediul fiecărui vaccin sunt injectați agenți patogeni în pisică, dar aceștia nu cauzează nicio boală. Cu ajutorul acestora, pisica își formează așa numiții anticorpi. Aceștia previn pisica din a contacta diverse boli.
4 min

Care sunt etapele de dezvoltare ale pisicilor și până la ce vârstă cresc?

Până la ce vârstă cresc pisicile și cât de mari se fac? Asta depinde de rasă pe de o parte, dar și de factori externi, cum ar fi nutriția. De obicei, maturizarea pisicilor are loc în șase etape distincte pe parcursul primului an de viață. Cu toate acestea, în cazul pisicilor de talie mare, precum Maine Coon, această perioadă se poate extinde. Pentru a asigura puiului tău un început perfect într-o viață sănătoasă și pentru a-i oferi suportul necesar în timpul procesului de creștere, este esențial să fii familiarizat cu etapele de dezvoltare.
12 min

Cum să acomodezi o pisică nouă în casă – echipamente de bază și sfaturi

Urmează să aduci un pisoi acasă? Felicitări! Acum trebuie să găsești o metodă să obișnuiești o pisică nouă în casă. Pisicile sunt creaturi unice, pe atât de independente, cât și de sensibile. Multe pisici simt, cu mustățile lor delicate, starea de spirit a omul lor și le place să îl consoleze când este cazul. Sensibilitatea lor și simțul seismografic sunt atât de pronunțate, încât ele pot presimți fenomene precum cutremure și furtuni.
4 min

Agility pentru pisici

Mișcarea și joaca sunt elemente esențiale ale vieții unei pisici sănătoase. Dacă pisica se plictisește, vor apărea în curând o varietate de simptome. Majoritatea pisicilor iubesc provocările, care le pun la încercare mintea și corpul. Agility pentru pisici este o metodă perfectă de a combina stimularea mentală cu distracția. Acesta trezește curiozitatea naturală a pisicii și poate fi făcut atât în casă, cât și în aer liber.
6 min

Sport pentru pisici: cum să ajuți felina să ajungă la greutatea ideală

Câteva gustări delicioase în plus, lipsa unor sesiuni de joacă prin care să consume surplusul caloric, duc întotdeauna la kilograme în plus. Așa că întrebarea evidentă este: există exerciții pentru pisici? Cu ajutorul acestor cinci exerciții fizice pentru pisici poți încuraja pisica să facă sport și să piardă kilogramele nedorite.
7 min

Cum să faci jucării handmade pentru pisici: 5 idei simple și ieftine

Pisicile își urmează instinctele de vânători atunci când se joacă. Joaca este importantă și, cu cât mai variată este jucăria, cu atât mai bine. Cinci idei pentru jucării handmade pentru pisici – din materiale care nu costă mulți bani și care pot fi găsite prin casă. Joaca menține pisicile într-o formă fizică bună și le dă ocazia să își urmeze instinctele de vânători. Este și distractivă, dar și construiește o relație mai bună între oameni și pisici. Activitatea regulată este importantă mai ales pentru pisicile de apartament, care nu pot vâna afară. Poți face jucării interesante pentru pisici, din diverse obiecte, cum ar fi cutii de carton, role goale de hârtie igienică și dopuri de la sticlele de vin – ieftin și fără prea mult efort.
Cele mai utile articole
Pisici Pisici tinere

Care sunt etapele de dezvoltare ale pisicilor și până la ce vârstă cresc?

Până la ce vârstă cresc pisicile și cât de mari se fac? Asta depinde de rasă pe de o parte, dar și de factori externi, cum ar fi nutriția. De obicei, maturizarea pisicilor are loc în șase etape distincte pe parcursul primului an de viață. Cu toate acestea, în cazul pisicilor de talie mare, precum Maine Coon, această perioadă se poate extinde. Pentru a asigura puiului tău un început perfect într-o viață sănătoasă și pentru a-i oferi suportul necesar în timpul procesului de creștere, este esențial să fii familiarizat cu etapele de dezvoltare.
Pisici Creșterea Pisicilor

10 semne că pisica te iubește

Datorită naturii sale misterioase, este greu să deslușești semnele că pisica te iubește. Însă există câteva moduri prin care poți observa că pisica iubește stăpânul. Pisica își arată dragostea într-un mod mai subtil decât câinii. Dar un iubitor de pisici poate să recunoască oricum semnele sale de afecțiune. Cu cât ai mai multă încredere în instinctele tale – așa cum pisica are într-ale ei – cu atât mai mult vei înțelege sentimentele pisicii tale.
Ultimele articole
Pisici Sănătatea și îngrijirea pisicilor

Panleucopenia felină (FPV)

Panleucopenia felină, cunoscută și sub numele de panleucopenie, parvoviroză felină, ciumă felină sau boala Carré, este o boală infecțioasă periculoasă. Agentul patogen este parvovirusul felin (FPV), care este larg răspândit în rândul pisicilor. Deoarece panleucopenia felină extrem de contagioasă este de obicei fatală dacă nu este tratată, măsurile preventive sunt extrem de importante. În acest articol vei găsi cele mai importante informații despre simptomele tipice, tratamentul și protecția pisicii împotriva acestui virus.
Pisici Rase de pisici

German Rex

German Rex este una dintre puținele rase de pisici cu blana ondulată. Este considerată prietenoasă, orientată spre oameni și are o atitudine mai degrabă calmă. Cu toate acestea, istoricul de reproducere al rasei nu este lipsit de probleme.

Indiferent că vrei să cumperi o pisica de rasă sau să adopți de la un adăpost de animale, aici vei găsi răspunsul la întrebarea “Cum aleg pisica potrivită pentru mine?” După ce ai luat decizia finală, vor apărea multe întrebări atunci când ajunge noul membru al familiei acasă: Cum o familiarizez cel mai bine cu locul? De ce are nevoie o pisică? Vei găsi toate răspunsurile în acest ghid.

Și poți fi sigur că vei întâmpina și probleme legate de îngrijirea pisicii, însă în ghidul nostru vei găsi informații importante cu privire la acestea. De exemplu, îți vom explica cum să îți dresezi pisica și cum să o dezveți de comportamentele nedorite, cum ar fi agresivitatea față de alte pisici. Ghidul zooplus abordează și subiectul îngrijirii pisicii, astfel încât să-ți poți păstra mica felină în cea mai bună stare de sănătate posibilă. De asemenea, vei primi informații despre bolile de pisici existente. Vei afla și ce poți face în privința paraziților, ce vaccinuri sunt necesare și cum să îngrijești blana pisicii tale în mod adecvat.

Vei găsi și toate informațiile importante pe care trebuie să le știi despre nutriția pisicii tale. Informează-te despre varietatea, avantajele și dezavantajele diferitelor tipuri de hrană și cum să alegi mâncarea potrivită pentru pisica ta. Unele pisici au nevoi nutriționale speciale, despre care poți de asemenea afla din zooGhid. Și nu în ultimul rând, vei afla cum poți pleca la drum cu pisica ta: Cum asigur siguranța și bună-starea pisicii atunci când călătoresc? Ce sisteme de transport există și cum îl aleg pe cel potrivit pentru mine? Ghidul nostru îți oferă răspunsuri la toate aceste întrebări și este alături de tine cu sugestii și sfaturi competente referitoare la tot ceea ce presupune întreținerea unei pisici.