Pisici

În acest ghid vei găsi o mulțime de sfaturi și informații importante despre pisici. Pentru că, pe cât e de frumoasă viața alături de o pisică, pe atât de important este să-i înțelegi caracterul, nevoile și comportamentul. Astfel, te asiguri că pisica ta se va simți bine cu tine și că tu și familia ta vă veți bucura cât mai mult de ea. În primul rând, îți oferim informații despre diferitele rase de pisici, care, pe lângă diferențele de aspect, au și avantaje și dezavantaje specifice în ceea ce privește îngrijirea lor. Citește mai mult

5 min

Cu pisica în avion: ce trebuie să știi pentru o călătorie plăcută

O călătorie cu avionul este pentru pisică și mai neplăcută decât cea cu mașina. Mirosurile necunoscute, zgomotele puternice și egalizarea presiunii fac zborul incomod chiar și pentru pisicile liniștite de interior. Din păcate, nu este întotdeauna posibil să eviți să călătorești cu pisica în avion. Indiferent dacă te muți sau rămâi în străinătate pentru o perioadă mai lungă de timp, cu puțină pregătire, vei putea face ca zborul să fie cât mai confortabil pentru pisica ta.
7 min

Cum să acomodezi pisica în casa nouă? Sfaturi pentru o mutare mai ușoară

Pisicile își iubesc teritoriul, indiferent că vorbim despre cele de curte sau de apartament. Aici își fac plimbările zilnice, cunosc toate ascunzătorile și se fac comode în locurile lor preferate. Însă ce se întâmplă când vrei să te muți? Ce poți face pentru a acomoda cu ușurință pisica în casa nouă? Îți dăm noi câteva sfaturi despre acest subiect.
6 min

9 sfaturi pentru alegerea cuștii de transport pentru pisică

Cușca de transport se află printre echipamentele de bază pentru pisici. Indiferent că îți iei o pisică de la adăpost, de la crescător sau de la un prieten – animalul trebuie transportat în siguranță către casă. Vei avea nevoie de cușca de transport și pentru vizitele la veterinar. Așa că alegerea cuștii de transport pentru pisică trebuie să se întâmple chiar înainte de adopția animalului. În acest articol vei găsi 9 sfaturi pentru alegerea cuștii de transport pentru pisică.
6 min

Pisica europeană cu păr scurt

Greu de crezut, dar adevărat: și European Shorthair este o rasă de pisici. Dar nu orice pisică de fermă de origine necunoscută poate fi considerată pisică europeană cu păr scurt. Această rasă are standarde speciale, pe care trebuie să le îndeplinească animalele înmulțite.
7 min

Serval

Fie că e vorba de un tigru siberian sau de o pisică: iubitorii de feline iubesc eleganța acestora. Servalul nu este un animal de companie, ci o pisică sălbatică din savanele africane. În cele ce urmează îți vom prezenta felina Serval: un strămoș al unei rase de pisici foarte moderne și vechi în același timp, Savannah.
8 min

Norvegiana de Pădure

Pisica norvegiană de pădure  a apărut în țara ei de origine, Norvegia, fără influența omului și ne-a cucerit prin aspectul ei sălbatic și autentic. Însă rasa Norvegiana de pădure nu este autentică doar în privința aspectului!
3 min

Nutriția pisicilor sterilizate

Nu toate pisicile sunt la fel. O pisicuță va avea nevoi nutriționale diferite față de o pisică adultă de interior, sau de o pisică senioară care trăiește mai mult la exterior. Unele sunt mai active, în timp ce altele sunt cele mai fericite să își petreacă toată ziua în casă, la căldură.  Așadar, hrana potrivită se alege luând în considerare toate aceste caracteristici individuale ale pisicii. Sterilizarea reprezintă o mare schimbare pentru pisică, iar această procedură trebuie să fie urmată și de modificări în ceea ce privește dieta. Ce însemnă acest lucru mai exact? Care ar trebui să fie, mai exact, nutriția pisicilor sterilizate și care este cea mai bună mâncare pentru pisici sterilizate.
4 min

Biscuiți de casă pentru pisici: simplu, rapid și delicios

Nu e atât de greu să faci biscuiți de casă pentru pisici. Mai mult, biscuiții la cuptor vin cu multe avantaje: sunt distractiv de făcut, știi exact ce conțin și pisica îi adoră. În acest articol îți prezentăm trei rețete delicioase de biscuiți pentru pisici, pe care le poți încerca acasă. Multor oameni le place să facă prăjituri sau biscuiți. Ce ar putea fi mai frumos decât să le oferi prietenilor sau membrilor familiei un tort delicios? Așa că de ce să nu faci biscuiți și pentru animalul tău de companie? Dar cum se fac de fapt biscuiții pentru pisici?
4 min

Pisica mănâncă hrană pentru câini – ce se poate întâmpla?

Pe cât de diferiți sunt câinii și pisicile în general, pe atât de diferite sunt și nevoile lor nutriționale. Nu e o problemă dacă pisica mănâncă din întâmplare din hrana câinelui. Dar dacă pisica mănâncă hrană pentru câini regulat, acest obicei îi poate cauza probleme grave de sănătate. Evită asta sub orice formă.
4 min

5 semne că pisica are încredere în tine

E nevoie de încredere pentru a avea o relație armonioasă cu pisica ta. Dar cum poți construi o astfel de relație și cum arată felinele că au încredere în tine, mai ales că sunt niște animale independente și greu de înțeles? Aceste cinci semne îți vor spune dacă pisica are încredere în tine.
8 min

Pisici de Revelion: ce să faci dacă pisica se teme de artificii

Pisicile aud aproape de trei ori mai bine decât oamenii și văd mult mai bine pe întuneric decât noi. Așa că nu e de mirare că zgomotele surzitoare și luminile din noaptea de Revelion sperie multe pisici. Vestea bună este că există soluții pentru a reduce stresul pentru pisici de Revelion, chiar și atunci când pisica se teme de artificii.
3 min

Iarba mâței (Catnip)

Multor pisici le place mirosul de iarba mâței. Din punct de vedere botanic, aceasta face parte din grupa Labiatae. Numele plantei – catnip în engleză - este dat de faptul că atrage pisicile ajunse la maturitate sexuală. Reacția pisicilor la iarba mâței variază în funcție de factori genetici și este puternică doar la circa 50% dintre pisici. Nu doar pisicile domestice sunt atrase de ea, ci și felinele mari. Pe de altă parte, se spune că mirosul îndepărtează șobolanii.
6 min

Cum să îi tai corect ghearele pisicii

La fel ca unghiile oamenilor, ghearele pisicilor cresc la loc în mod continuu. Ele devin deseori prea lungi la pisicile de apartament sau la animalele mai în vârstă. Acest lucru poate duce la complicații dureroase. Articolul nostru oferă sfaturi stăpânilor de pisici și explică metoda corectă de a tăia ghearele pisicii.
4 min

Cum văd pisicile?

Pisicilor le place să își surprindă stăpânii cu un șoarece capturat în miezul nopții. Dar cum reușesc? De ce văd pisicile atât de bine în întuneric? Și este adevărat că pisicile sunt daltoniste? În acest articol îți explicăm cum văd pisicile lumea și cum sunt construiți ochii lor. De asemenea îți oferim câteva sfaturi dacă ai acasă o pisică cu probleme de vedere.

4 min

Râia auriculară la pisici

Pisica ta se scarpină des la urechi sau își scutură capul în mod repetat? Atunci acarienii ar putea fi cauza. Acarienii ce cauzează râia auriculară provoacă animalului, printre altele, mâncărimi severe. Citește următorul articol pentru a afla tot ce trebuie să știi despre râia auriculară la pisici.
6 min

Cum să îi tai corect ghearele pisicii

La fel ca unghiile oamenilor, ghearele pisicilor cresc la loc în mod continuu. Ele devin deseori prea lungi la pisicile de apartament sau la animalele mai în vârstă. Acest lucru poate duce la complicații dureroase. Articolul nostru oferă sfaturi stăpânilor de pisici și explică metoda corectă de a tăia ghearele pisicii.
5 min

Psihologia pisicii: ce să faci dacă ai probleme cu pisica

Dacă pisica este adesea anxioasă, agresivă sau chiar își face nevoile în afara litierei, acest lucru îi poate cauza multe probleme stăpânului. În acest caz, comportamentul ieșit din comun este adesea un strigăt de ajutor prin care pisica vrea să spună că este nefericită și că suferă. Psihologia pisicii poate ajuta în astfel de situații dificile.
6 min

Amenajarea unui balcon pentru pisici

Transformă-ți balconul într-o oază de aer proaspăt pentru pisica ta, luând totodată măsurile necesare pentru protecția acesteia. Un balcon pentru pisici este ușor de amenajat – trebuie doar să urmezi sfaturile noastre.

6 min

Vaccinarea pisicii

Pentru ca pisica ta să fie sănătoasă și ca să te poți bucura de ea mult timp, ar trebui să o vaccinezi. În caz contrar, pisicile pot suferi de boli grave care ar putea avea urmări permanente sau, în cel mai rău caz, pot duce la moartea acesteia. Doar veterinarii se pot ocupa de vaccinarea pisicii. De asemenea, doar ei au voie să completeze carnetul de sănătate al acesteia. Prin intermediul fiecărui vaccin sunt injectați agenți patogeni în pisică, dar aceștia nu cauzează nicio boală. Cu ajutorul acestora, pisica își formează așa numiții anticorpi. Aceștia previn pisica din a contacta diverse boli.
5 min

Care sunt etapele de dezvoltare ale pisicilor și până la ce vârstă cresc?

Până la ce vârstă cresc pisicile și cât de mari se fac? Asta depinde de genotip pe de o parte, dar și de factori externi, cum ar fi nutriția. Creșterea pisicilor are loc în șase faze, ce se desfășoară pe parcursul primului an de viață. Este necesar să cunoști aceste etape de dezvoltare ale pisicilor, pentru a oferi puiului tău începutul perfect pentru o viață sănătoasă și pentru a îi oferi tot suportul necesar în timpul procesului de creștere.
12 min

Cum să acomodezi o pisică nouă în casă – echipamente de bază și sfaturi

Urmează să aduci un pisoi acasă? Felicitări! Acum trebuie să găsești o metodă să obișnuiești o pisică nouă în casă. Pisicile sunt creaturi unice, pe atât de independente, cât și de sensibile. Multe pisici simt, cu mustățile lor delicate, starea de spirit a omul lor și le place să îl consoleze când este cazul. Sensibilitatea lor și simțul seismografic sunt atât de pronunțate, încât ele pot presimți fenomene precum cutremure și furtuni.
7 min

Sport pentru pisici: cum să ajuți felina să ajungă la greutatea ideală

Câteva gustări delicioase în plus, în lipsa unor sesiuni de joacă care să consume surplusul caloric, duc întotdeauna la kilograme în plus. Așa că întrebarea evidentă este: există și sport pentru pisici? Cu ajutorul acestor cinci exerciții fizice pentru pisici poți încuraja pisica să facă sport și să piardă kilogramele nedorite.
7 min

Cum să faci jucării handmade pentru pisici: 5 idei simple și ieftine

Pisicile își urmează instinctele de vânători atunci când se joacă. Joaca este importantă și, cu cât mai variată este jucăria, cu atât mai bine. Cinci idei pentru jucării handmade pentru pisici – din materiale care nu costă mulți bani și care pot fi găsite prin casă. Joaca menține pisicile într-o formă fizică bună și le dă ocazia să își urmeze instinctele de vânători. Este și distractivă, dar și construiește o relație mai bună între oameni și pisici. Activitatea regulată este importantă mai ales pentru pisicile de apartament, care nu pot vâna afară. Poți face jucării interesante pentru pisici, din diverse obiecte, cum ar fi cutii de carton, role goale de hârtie igienică și dopuri de la sticlele de vin – ieftin și fără prea mult efort.
6 min

Lasere pentru pisici

Poate fi un laser pentru pisici o jucărie bună? Există opinii diferite în legătură cu această problemă. În cele ce urmează vom enumera câteva aspecte, care te vor ajuta să compari avantajele și dezavantajele și pentru a lua o decizie bună pentru pisica ta.
Cele mai utile articole
Pisici Pisici tinere

Care sunt etapele de dezvoltare ale pisicilor și până la ce vârstă cresc?

Până la ce vârstă cresc pisicile și cât de mari se fac? Asta depinde de genotip pe de o parte, dar și de factori externi, cum ar fi nutriția. Creșterea pisicilor are loc în șase faze, ce se desfășoară pe parcursul primului an de viață. Este necesar să cunoști aceste etape de dezvoltare ale pisicilor, pentru a oferi puiului tău începutul perfect pentru o viață sănătoasă și pentru a îi oferi tot suportul necesar în timpul procesului de creștere.
Pisici Creșterea Pisicilor

10 semne că pisica te iubește

Datorită naturii sale misterioase, este greu să deslușești semnele că pisica te iubește. Însă există câteva moduri prin care poți observa că pisica iubește stăpânul. Pisica își arată dragostea într-un mod mai subtil decât câinii. Dar un iubitor de pisici poate să recunoască oricum semnele sale de afecțiune. Cu cât ai mai multă încredere în instinctele tale – așa cum pisica are într-ale ei – cu atât mai mult vei înțelege sentimentele pisicii tale.
Ultimele articole
Pisici Creșterea Pisicilor

Cum să îi tai corect ghearele pisicii

La fel ca unghiile oamenilor, ghearele pisicilor cresc la loc în mod continuu. Ele devin deseori prea lungi la pisicile de apartament sau la animalele mai în vârstă. Acest lucru poate duce la complicații dureroase. Articolul nostru oferă sfaturi stăpânilor de pisici și explică metoda corectă de a tăia ghearele pisicii.
Pisici Sănătatea și îngrijirea pisicilor

Cum văd pisicile?

Pisicilor le place să își surprindă stăpânii cu un șoarece capturat în miezul nopții. Dar cum reușesc? De ce văd pisicile atât de bine în întuneric? Și este adevărat că pisicile sunt daltoniste? În acest articol îți explicăm cum văd pisicile lumea și cum sunt construiți ochii lor. De asemenea îți oferim câteva sfaturi dacă ai acasă o pisică cu probleme de vedere.

Indiferent că vrei să cumperi o pisica de rasă sau să adopți de la un adăpost de animale, aici vei găsi răspunsul la întrebarea “Cum aleg pisica potrivită pentru mine?” După ce ai luat decizia finală, vor apărea multe întrebări atunci când ajunge noul membru al familiei acasă: Cum o familiarizez cel mai bine cu locul? De ce are nevoie o pisică? Vei găsi toate răspunsurile în acest ghid.

Și poți fi sigur că vei întâmpina și probleme legate de îngrijirea pisicii, însă în ghidul nostru vei găsi informații importante cu privire la acestea. De exemplu, îți vom explica cum să îți dresezi pisica și cum să o dezveți de comportamentele nedorite, cum ar fi agresivitatea față de alte pisici. Ghidul zooplus abordează și subiectul îngrijirii pisicii, astfel încât să-ți poți păstra mica felină în cea mai bună stare de sănătate posibilă. De asemenea, vei primi informații despre bolile de pisici existente. Vei afla și ce poți face în privința paraziților, ce vaccinuri sunt necesare și cum să îngrijești blana pisicii tale în mod adecvat.

Vei găsi și toate informațiile importante pe care trebuie să le știi despre nutriția pisicii tale. Informează-te despre varietatea, avantajele și dezavantajele diferitelor tipuri de hrană și cum să alegi mâncarea potrivită pentru pisica ta. Unele pisici au nevoi nutriționale speciale, despre care poți de asemenea afla din zooGhid. Și nu în ultimul rând, vei afla cum poți pleca la drum cu pisica ta: Cum asigur siguranța și bună-starea pisicii atunci când călătoresc? Ce sisteme de transport există și cum îl aleg pe cel potrivit pentru mine? Ghidul nostru îți oferă răspunsuri la toate aceste întrebări și este alături de tine cu sugestii și sfaturi competente referitoare la tot ceea ce presupune întreținerea unei pisici.