Pisici

În acest ghid vei găsi o mulțime de sfaturi și informații importante despre pisici. Pentru că, pe cât e de frumoasă viața alături de o pisică, pe atât de important este să-i înțelegi caracterul, nevoile și comportamentul. Astfel, te asiguri că pisica ta se va simți bine cu tine și că tu și familia ta vă veți bucura cât mai mult de ea. În primul rând, îți oferim informații despre diferitele rase de pisici, care, pe lângă diferențele de aspect, au și avantaje și dezavantaje specifice în ceea ce privește îngrijirea lor. Citește mai mult

Sănătatea și îngrijirea pisicilor

Insuficiența renală la pisici

Pisicile suferă destul de des de așa-numita insuficiență renală cronică (INC), cunoscută și sub numele de boală renală cronică, pe măsură ce îmbătrânesc. Aceasta este o pierdere pe termen lung a capacității de concentrație a rinichilor. Boala progresează, iar daunele sunt iremediabile, astfel încât pisica prezintă simptome precum vărsături, oboseală sau dezechilibre electrolitice care îi pun viața în pericol la doar câteva luni de la un anumit grad de afectare a rinichiului.

4 min

Se pot supăra pisicile dacă sunt lăsate acasă?

Poate că ai trecut prin asta deja: te întorci din vacanță și abia aștepți să îți revezi iubita felină. Dar pisica pare să fie supărată și îți întoarce spatele. Pot pisicile să se simtă jignite? În articol vom analiza această întrebare.
5 min

Cu pisica în avion: ce trebuie să știi pentru o călătorie plăcută

O călătorie cu avionul este pentru pisică și mai neplăcută decât cea cu mașina. Mirosurile necunoscute, zgomotele puternice și egalizarea presiunii fac zborul incomod chiar și pentru pisicile liniștite de interior. Din păcate, nu este întotdeauna posibil să eviți să călătorești cu pisica în avion. Indiferent dacă te muți sau rămâi în străinătate pentru o perioadă mai lungă de timp, cu puțină pregătire, vei putea face ca zborul să fie cât mai confortabil pentru pisica ta.
7 min

Cum să acomodezi pisica în casa nouă? Sfaturi pentru o mutare mai ușoară

Pisicile își iubesc teritoriul, indiferent că vorbim despre cele de curte sau de apartament. Aici își fac plimbările zilnice, cunosc toate ascunzătorile și se fac comode în locurile lor preferate. Însă ce se întâmplă când vrei să te muți? Ce poți face pentru a acomoda cu ușurință pisica în casa nouă? Îți dăm noi câteva sfaturi despre acest subiect.
7 min

Devon Rex

Devon Rex este o rasă rară de pisici care iese în evidență față de celelalte rase de pisici datorită aspectului său. Forma craniului este plată cu niște urechi extrem de proeminente și ochi foarte mari.
6 min

Caracal (Râs african)

Caracalul (Râsul African) provine din regiunile uscate din Asia și Africa. Datorită urechilor sale negre seamănă cu linxul, de aceea, este numit și linx de deșert. Unii oameni consideră caracalul ca fiind un animal de companie exotic. Dar caracalii sunt animale sălbatice și nu au ce căuta pe mâinile stăpânilor de pisici.
6 min

Pisica Orientală

Dacă ai o pisică orientală, suntem siguri că nu te vei plictisi niciodată. Aceste pisici inteligente și pline de viață, cu urechi mari, au nevoie de multă atenție și nu le place să fie singure. În schimb, ele îi răsplătesc pe oamenii "lor" cu multă afecțiune.
4 min

Ce ar trebui să îi dau pisicii mele: hrană uscată sau umedă?

Piața pentru hrana de pisici te tentează cu diferite tipuri de hrană și metode de hrănire. Iubitorii de pisici sunt răsfățați în ceea ce privește opțiunile, ei pot alege între multe metode diferite de hrănire, forme de hrănire și arome. Înainte de a alege hrana completă care are gust bun pentru pisica ta, una care să nu fie nici prea scumpă și să aibă ingrediente de calitate înaltă, noul stăpân își pune deseori întrebarea: ar trebui să îi dau pisicii hrană uscată sau umedă? Care sunt avantajele hranei uscate sau umede pentru pisică? Hrana gata preparată pentru pisici este cea mai populară alegere. Nici nu e de mirare, pentru că hrana pentru pisici de calitate înaltă conține tot ce are nevoie pisica pentru a fi sănătoasă și este și foarte practică!
3 min

Tort pentru pisici: două rețete delicioase

Este ziua de naștere a ghemotocului tău de blăniță și ai vrea să îi oferi ceva special? Atunci un tort pentru pisici poate fi o idee minunată pentru o tratație delicioasă. Nu-ți face griji rețetele nu sunt greu de realizat, fiind foarte posibil să ai deja în casă ingredientele necesare sau măcar o parte. În acest articol vei găsi două rețete pentru a coace cu ușurință prăjituri, care pot fi folosite pe post de tort pentru pisici. Prima prăjitură este potrivită pentru pisicuțele care preferă peștele, iar cealaltă este perfectă pentru iubitorii de carne. Tot ce ai nevoie pentru a face prăjituri delicioase pentru pisici este un cuptor și o tavă de copt brioșe. Poți cumpăra ingredientele pentru delicioasele torturi pentru pisici din orice supermarket.
4 min

5 semne că pisica are încredere în tine

E nevoie de încredere pentru a avea o relație armonioasă cu pisica ta. Dar cum poți construi o astfel de relație și cum arată felinele că au încredere în tine, mai ales că sunt niște animale independente și greu de înțeles? Aceste cinci semne îți vor spune dacă pisica are încredere în tine.
8 min

Pisici de Revelion: ce să faci dacă pisica se teme de artificii

Pisicile aud aproape de trei ori mai bine decât oamenii și văd mult mai bine pe întuneric decât noi. Așa că nu e de mirare că zgomotele surzitoare și luminile din noaptea de Revelion sperie multe pisici. Vestea bună este că există soluții pentru a reduce stresul pentru pisici de Revelion, chiar și atunci când pisica se teme de artificii.
5 min

Insuficiența renală la pisici

Pisicile suferă destul de des de așa-numita insuficiență renală cronică (INC), cunoscută și sub numele de boală renală cronică, pe măsură ce îmbătrânesc. Aceasta este o pierdere pe termen lung a capacității de concentrație a rinichilor. Boala progresează, iar daunele sunt iremediabile, astfel încât pisica prezintă simptome precum vărsături, oboseală sau dezechilibre electrolitice care îi pun viața în pericol la doar câteva luni de la un anumit grad de afectare a rinichiului.
6 min

Diareea la pisici

Diareea este cu siguranță unul dintre cele mai frecvente semne de boală cu care intră în contact stăpânii de pisici. Dar ce poate cauza diareea la pisici și când ar trebui să începi să te îngrijorezi? În acest articol îți prezentăm cele mai importante informații pe care ar trebui să le știi.
5 min

SIDA pisicilor (Virusul Imunodeficienței Feline, FIV)

Pisica a ieșit pozitivă pentru FIV? În primul rând, păstrează-ți calmul. Află aici de ce un test pozitiv pentru virusul imunodeficienței feline (FIV) nu indică mereu o infecție cu FIV și la ce ar trebui să fi atent dacă felina într-adevăr suferă de așa-numita SIDA pisicilor.
7 min

Top 10 cele mai scumpe rase de pisici

Mulți iubitori de animale sunt dispuși să sape adânc în buzunare pentru o pisică unică. Printre acestea se numără pisicile exotice care seamănă cu pisicile sălbatice. Rasele care sunt rezultatul încrucișării cu pisici sălbatice, de exemplu, au deseori prețuri foarte ridicate. În acest articol îți prezentăm zece dintre cele mai scumpe rase de pisici.
5 min

Calico – pisica purtătoare de noroc

Roșu, negru și alb – pisica purtătoare de noroc iese imediat în evidență prin blana sa tricoloră. Cum se ajunge la acest model special de blană? De ce aproape toate pisicile Calico sunt femele? Chiar aduc noroc? În articolul nostru vei afla răspunsurile la aceste întrebări.
3 min

De ce le este frică pisicilor de castraveți?

Pe internet circulă o mulțime de videoclipuri „amuzante" în care o felină este speriată de un castravete. Ce se află în spatele fricii neobișnuite a pisicii de castraveți? Și de ce aceste videoclipuri nu sunt deloc amuzante în realitate?
6 min

Vaccinarea pisicii

Pentru ca pisica ta să fie sănătoasă și ca să te poți bucura de ea mult timp, ar trebui să o vaccinezi. În caz contrar, pisicile pot suferi de boli grave care ar putea avea urmări permanente sau, în cel mai rău caz, pot duce la moartea acesteia. Doar veterinarii se pot ocupa de vaccinarea pisicii. De asemenea, doar ei au voie să completeze carnetul de sănătate al acesteia. Prin intermediul fiecărui vaccin sunt injectați agenți patogeni în pisică, dar aceștia nu cauzează nicio boală. Cu ajutorul acestora, pisica își formează așa numiții anticorpi. Aceștia previn pisica din a contacta diverse boli.
5 min

Care sunt etapele de dezvoltare ale pisicilor și până la ce vârstă cresc?

Până la ce vârstă cresc pisicile și cât de mari se fac? Asta depinde de genotip pe de o parte, dar și de factori externi, cum ar fi nutriția. Creșterea pisicilor are loc în șase faze, ce se desfășoară pe parcursul primului an de viață. Este necesar să cunoști aceste etape de dezvoltare ale pisicilor, pentru a oferi puiului tău începutul perfect pentru o viață sănătoasă și pentru a îi oferi tot suportul necesar în timpul procesului de creștere.
12 min

Cum să acomodezi o pisică nouă în casă – echipamente de bază și sfaturi

Urmează să aduci un pisoi acasă? Felicitări! Acum trebuie să găsești o metodă să obișnuiești o pisică nouă în casă. Pisicile sunt creaturi unice, pe atât de independente, cât și de sensibile. Multe pisici simt, cu mustățile lor delicate, starea de spirit a omul lor și le place să îl consoleze când este cazul. Sensibilitatea lor și simțul seismografic sunt atât de pronunțate, încât ele pot presimți fenomene precum cutremure și furtuni.
4 min

Agility pentru pisici

Mișcarea și joaca sunt elemente esențiale ale vieții unei pisici sănătoase. Dacă pisica se plictisește, vor apărea în curând o varietate de simptome. Majoritatea pisicilor iubesc provocările, care le pun la încercare mintea și corpul. Agility pentru pisici este o metodă perfectă de a combina stimularea mentală cu distracția. Acesta trezește curiozitatea naturală a pisicii și poate fi făcut atât în casă, cât și în aer liber.
7 min

Sport pentru pisici: cum să ajuți felina să ajungă la greutatea ideală

Câteva gustări delicioase în plus, în lipsa unor sesiuni de joacă care să consume surplusul caloric, duc întotdeauna la kilograme în plus. Așa că întrebarea evidentă este: există și sport pentru pisici? Cu ajutorul acestor cinci exerciții fizice pentru pisici poți încuraja pisica să facă sport și să piardă kilogramele nedorite.
7 min

Cum să faci jucării handmade pentru pisici: 5 idei simple și ieftine

Pisicile își urmează instinctele de vânători atunci când se joacă. Joaca este importantă și, cu cât mai variată este jucăria, cu atât mai bine. Cinci idei pentru jucării handmade pentru pisici – din materiale care nu costă mulți bani și care pot fi găsite prin casă. Joaca menține pisicile într-o formă fizică bună și le dă ocazia să își urmeze instinctele de vânători. Este și distractivă, dar și construiește o relație mai bună între oameni și pisici. Activitatea regulată este importantă mai ales pentru pisicile de apartament, care nu pot vâna afară. Poți face jucării interesante pentru pisici, din diverse obiecte, cum ar fi cutii de carton, role goale de hârtie igienică și dopuri de la sticlele de vin – ieftin și fără prea mult efort.
Cele mai utile articole
Pisici Pisici tinere

Care sunt etapele de dezvoltare ale pisicilor și până la ce vârstă cresc?

Până la ce vârstă cresc pisicile și cât de mari se fac? Asta depinde de genotip pe de o parte, dar și de factori externi, cum ar fi nutriția. Creșterea pisicilor are loc în șase faze, ce se desfășoară pe parcursul primului an de viață. Este necesar să cunoști aceste etape de dezvoltare ale pisicilor, pentru a oferi puiului tău începutul perfect pentru o viață sănătoasă și pentru a îi oferi tot suportul necesar în timpul procesului de creștere.
Pisici Creșterea Pisicilor

10 semne că pisica te iubește

Datorită naturii sale misterioase, este greu să deslușești semnele că pisica te iubește. Însă există câteva moduri prin care poți observa că pisica iubește stăpânul. Pisica își arată dragostea într-un mod mai subtil decât câinii. Dar un iubitor de pisici poate să recunoască oricum semnele sale de afecțiune. Cu cât ai mai multă încredere în instinctele tale – așa cum pisica are într-ale ei – cu atât mai mult vei înțelege sentimentele pisicii tale.
Ultimele articole
Pisici Sănătatea și îngrijirea pisicilor

Insuficiența renală la pisici

Pisicile suferă destul de des de așa-numita insuficiență renală cronică (INC), cunoscută și sub numele de boală renală cronică, pe măsură ce îmbătrânesc. Aceasta este o pierdere pe termen lung a capacității de concentrație a rinichilor. Boala progresează, iar daunele sunt iremediabile, astfel încât pisica prezintă simptome precum vărsături, oboseală sau dezechilibre electrolitice care îi pun viața în pericol la doar câteva luni de la un anumit grad de afectare a rinichiului.
Pisici Creșterea Pisicilor

Top 10 cele mai scumpe rase de pisici

Mulți iubitori de animale sunt dispuși să sape adânc în buzunare pentru o pisică unică. Printre acestea se numără pisicile exotice care seamănă cu pisicile sălbatice. Rasele care sunt rezultatul încrucișării cu pisici sălbatice, de exemplu, au deseori prețuri foarte ridicate. În acest articol îți prezentăm zece dintre cele mai scumpe rase de pisici.

Indiferent că vrei să cumperi o pisica de rasă sau să adopți de la un adăpost de animale, aici vei găsi răspunsul la întrebarea “Cum aleg pisica potrivită pentru mine?” După ce ai luat decizia finală, vor apărea multe întrebări atunci când ajunge noul membru al familiei acasă: Cum o familiarizez cel mai bine cu locul? De ce are nevoie o pisică? Vei găsi toate răspunsurile în acest ghid.

Și poți fi sigur că vei întâmpina și probleme legate de îngrijirea pisicii, însă în ghidul nostru vei găsi informații importante cu privire la acestea. De exemplu, îți vom explica cum să îți dresezi pisica și cum să o dezveți de comportamentele nedorite, cum ar fi agresivitatea față de alte pisici. Ghidul zooplus abordează și subiectul îngrijirii pisicii, astfel încât să-ți poți păstra mica felină în cea mai bună stare de sănătate posibilă. De asemenea, vei primi informații despre bolile de pisici existente. Vei afla și ce poți face în privința paraziților, ce vaccinuri sunt necesare și cum să îngrijești blana pisicii tale în mod adecvat.

Vei găsi și toate informațiile importante pe care trebuie să le știi despre nutriția pisicii tale. Informează-te despre varietatea, avantajele și dezavantajele diferitelor tipuri de hrană și cum să alegi mâncarea potrivită pentru pisica ta. Unele pisici au nevoi nutriționale speciale, despre care poți de asemenea afla din zooGhid. Și nu în ultimul rând, vei afla cum poți pleca la drum cu pisica ta: Cum asigur siguranța și bună-starea pisicii atunci când călătoresc? Ce sisteme de transport există și cum îl aleg pe cel potrivit pentru mine? Ghidul nostru îți oferă răspunsuri la toate aceste întrebări și este alături de tine cu sugestii și sfaturi competente referitoare la tot ceea ce presupune întreținerea unei pisici.