Cum să faci jucării handmade pentru pisici: 5 idei simple și ieftine

jucarii pentru pisici facute acasa

O cutie de carton cu o „fereastră” poate fi jucăria ideală pentru pisica ta. Află cum poți face jucării hamdmade pentru pisici.

Pisicile își urmează instinctele de vânători atunci când se joacă. Joaca este importantă și, cu cât mai variată este jucăria, cu atât mai bine. Cinci idei pentru jucării handmade pentru pisici – din materiale care nu costă mulți bani și care pot fi găsite prin casă.

Joaca menține pisicile într-o formă fizică bună și le dă ocazia să își urmeze instinctele de vânători. Este și distractivă, dar și construiește o relație mai bună între oameni și pisici. Activitatea regulată este importantă mai ales pentru pisicile de apartament, care nu pot vâna afară.

Poți face jucării interesante pentru pisici, din diverse obiecte, cum ar fi cutii de carton, role goale de hârtie igienică și dopuri de la sticlele de vin – ieftin și fără prea mult efort.

Casă de carton cu ferestre

Cu siguranță ai observat asta deja: ai comandat ceva de pe internet, ai despachetat coletul, ai pus cutia goală pe jos timp de un moment și gata, pisica deja stă în ea. Pentru că pisicile iubesc cutiile. Cutiile de carton sunt calde, comode și perfecte ca ascunzătoare.

În doar câțiva pași simpli, poți face, dintr-o banală cutie de carton, o casă cu ferestre pentru pisica ta. Tot ce îți trebuie este o cutie de carton și o pereche de foarfece sau un cutter și o jucărie tip undiță.

Materiale

 • O cutie stabilă de carton
 • O foarfecă sau un cutter
 • O jucărie tip undiță

Instrucțiuni

Aceasta este una dintre cele mai ușor de făcut jucării handmade pentru pisici. Fă câteva găuri în cutie cu foarfeca sau cutterul. Forma și mărimea depind de tine și de talentele tale de lucru manual. Însă găurile ar trebui să fie cel puțin suficient de mari încât să încapă lăbuța pisicii prin ele. Pisica poate observa mediul înconjurător sau își poate vâna „prada” cu lăbuțele prin „ferestrele” create în acest mod.

Freacă ușor undița de găuri atunci când pisica se află în cutie. Cu siguranță se va distra încercând să prindă undița și să o tragă în cutie. Poți și să împingi jucăria printr-o „fereastră” și să aștepți ca pisica să încerce să o prindă.

Important: înainte de a îi lăsa cutia de carton felinei, verifică să nu fie capse înăuntru. Îndepărtează-le cu grijă pentru ca pisica să nu se rănească. Îndepărtează și orice urmă de bandă adezivă rămasă, în caz că pisicii tale îi place să mănânce plastic.

Ți se pare că o cutie de carton este prea urâtă pentru a o păstra în locuință pe termen lung? Poți găsi alternative frumoase la casele de carton în magazinul online zooplus, variante care cu siguranță îi va plăcea felinei tale.

Jucării handmade pentru pisici din role goale de hârtie igienică

Poți găsi role goale de hârtie igienică în orice casă. Fă o jucărie interesantă pentru pisici dintr-o simplă rolă din carton – simplu și ușor!

Jucăriile inteligente sau care încurajează activitatea au scopul de a face pisica să „scormonească” după gustări ascunse în jucărie. Astfel, pisica își antrenează atât mintea, cât și dexteritatea lăbuței cu ajutorul jucăriei. O pot ține ocupată destul de mult timp, mai ales dacă nu ai timp să te joci cu ea.

Materiale

 • Rola din interiorul hârtiei igienice
 • Gustări pentru pisici sau hrană uscată
jucarie din rola de hartie igienica pentru pisica

Instrucțiuni

Pentru început umple o rolă goală de hârtie igienică cu câteva gustări. Poți folosi și hrană uscată în loc de gustări. Apoi pune rola pe jos și lasă pisica să ia gustările din ea.

Dacă felina reușește să facă acest exercițiu cu ușurință, poți crește nivelul de dificultate și poți folosi interiorul unei role de la șervețele de bucătărie.

Dacă pisica se plictisește, închide unul din capetele rolei inserând o minge din hârtie. Aceasta face un foșnet când o desfaci și va face jucăria și mai interesantă. Ulterior poți bloca ambele capete cu hârtie.

Poți folosi și mai multe role de hârtie igienică pentru a face o „cutie de jucărie”. Pur și simplu, pune rolele unul lângă altul într-o cutie de pantofi. Cutia trebuie să fie complet umplută pentru ca rolele să nu stea prea departe unul de celălalt și să nu cadă. Apoi umple unele dintre role cu gustări pentru pisici sau hrană uscată și lasă pisica să „muncească” pentru a le obține.

Fă o jucărie pentru pisici din cofraje de ouă

Nici cofrajele de ouă nu trebuie aruncate imediat, pentru că poți face super jucării handmade pentru pisici din ele. Tot ce îți trebuie este un cofraj gol de ouă și niște gustări sau hrană uscată.

Materiale

 • Un cofraj gol de ouă
 • Gustări pentru pisici sau hrană uscată

Instrucțiuni

Pur și simplu pune câteva gustări pentru pisici sau bucăți de hrană uscată în cutia de carton și lasă pisica să le pescuiască. Acest lucru nu este ușor, mai ales pentru pisicile cu lăbuțe mai groase.

Pentru a crește gradul de dificultate, umple cofrajul de ouă cu mingi mici de hârtie. Sau lasă capacul semi-închis.

Cutie de săpat cu dopuri de la sticle de vin

Dacă îți place să bei vin, îți poți face pisica fericită cu dopurile rămase. Ele sunt perfecte pentru a umple o cutie de săpat.

Materiale

 • O cutie goală
 • Circa 15-20 dopuri de vin
 • Gustări pentru pisici sau hrană uscată

Instrucțiuni

Vei avea nevoie de o cutie de carton sau o cutie mică de plastic pentru acest experiment.

Umple cutia cu dopuri și adaugă gustări uscate sau ceva de ronțăit tăiat în bucățele mici. Dacă pisica primește hrană uscată, îi poți da chiar și o masă întreagă în cutia de săpat.

Important: după ceva timp se adună praf, firmituri și păr de pisică în cutie. Înlocuiește cutia regulat din motive de igienă și spală cutiile din plastic din când în când. Dopurile ar trebui de asemenea curățate regulat – de preferat cu apă și detergent de vase.

Ca o alternativă la dopurile de vin poți folosi nuci sau mingi de hârtie.

undita pentru pisica din dop de pluta

Jucărie tip undiță cu dopuri

Poți folosi dopurile de la sticlele de vin pentru a face o jucării handmade pentru pisici tip undiță. Vei avea nevoie de un pic mai multe accesorii pentru acest lucru, dar pisica ta va fi încântată de jucăria obținută.

Materiale

 • Un dop de plută
 • Un băț subțire din lemn
 • Lână
 • Clopoței
 • Pene
 • Foarfecă
 • Ciocan
 • Un cui mai lung
 • Un ac lung de stopat
 • O oală cu apă caldă

Instrucțiuni

Întâi fierbe dopul în oala de apă circa zece minute, până când e moale. Acest lucru face mai ușoară găurirea sa. Apoi fă o gaură pe lungimea dopului cu ajutorul unui cui și a ciocanului.

După aceea taie un fir de lână de circa un metru lungime. Trage lâna prin dop cu ajutorul acului de siguranță. Înnoadă firul în partea inferioară a dopului pentru ca acesta să nu treacă prin el. Lasă circa zece centimetri de lână ca să poți atașa un clopoțel mic și penele ulterior.

Leagă capătul mai lung al firului de bățul de lemn.

Acum poți modela partea inferioară a dopului cum dorești. Leagă mai multe fire de culori diferite și atașează clopoțelul și penele. Voilá, undița este gata de joacă!

Sfat: chiar și jucăriile undițe de cea mai bună calitate ajung să se rupă într-un final. Adună bețele și folosește-le pentru jucării handmade pentru pisici. Dacă nu ai timp sau răbdarea necesară pentru a face jucării acasă, poți cumpăra jucării pentru pisici de la zooplus.

Cele mai utile articole
7 min

Cum să faci jucării handmade pentru pisici: 5 idei simple și ieftine

Pisicile își urmează instinctele de vânători atunci când se joacă. Joaca este importantă și, cu cât mai variată este jucăria, cu atât mai bine. Cinci idei pentru jucării handmade pentru pisici – din materiale care nu costă mulți bani și care pot fi găsite prin casă. Joaca menține pisicile într-o formă fizică bună și le dă ocazia să își urmeze instinctele de vânători. Este și distractivă, dar și construiește o relație mai bună între oameni și pisici. Activitatea regulată este importantă mai ales pentru pisicile de apartament, care nu pot vâna afară. Poți face jucării interesante pentru pisici, din diverse obiecte, cum ar fi cutii de carton, role goale de hârtie igienică și dopuri de la sticlele de vin – ieftin și fără prea mult efort.
4 min

Valeriana pentru pisici

Valeriana uscată are un lucru în comun cu iarba-mâței: sunt plantele preferate ale felinelor noastre. Nu degeaba cele două plante erbacee sunt cunoscute drept „droguri pentru pisici” printre iubitorii de animale. Dar de ce reacționează felinele euforic la mirosul de jucării cu valeriană și altele de acest fel?
6 min

Sport pentru pisici: cum să ajuți felina să ajungă la greutatea ideală

Câteva gustări delicioase în plus, lipsa unor sesiuni de joacă prin care să consume surplusul caloric, duc întotdeauna la kilograme în plus. Așa că întrebarea evidentă este: există exerciții pentru pisici? Cu ajutorul acestor cinci exerciții fizice pentru pisici poți încuraja pisica să facă sport și să piardă kilogramele nedorite.