Agility pentru pisici

Pisică rășcată care mănâncă recompense lăsate una câte una pe jos. Dresarea pisicii să treacă prin tunel. Tunel verde deschis pentru pisici pe gresie albă

Recompensele ajută la motivarea pisicii dresajului pentru Agility.

Cum să introduci mai multă distracție și mișcare în viața de zi cu zi a pisicii tale

Mișcarea și joaca sunt elemente esențiale ale vieții unei pisici sănătoase. Dacă pisica se plictisește, vor apărea în curând o varietate de simptome. Majoritatea pisicilor iubesc provocările, care le pun la încercare mintea și corpul.

Agility pentru pisici este o metodă perfectă de a combina stimularea mentală cu distracția. Acesta trezește curiozitatea naturală a pisicii și poate fi făcut atât în casă, cât și în aer liber.

Ce este mai exact Agility pentru pisici?

Agility pentru pisici este un fel de cursă cu obstacole cu diverse nivele de dificultate. Tipul variat și dificil al activității este făcut special pentru cele de apartament, care nu au o curte, unde să facă mișcare. E similar unei metode de antrenament, prin care animalele trebuie să stăpânească diverse exerciții. Indiferent că faci acest sport pentru feline acasă sau în cadrul unei competiții adevărate, unde sunt în joc timpul și acuratețea sunt în joc, animalul este concentrat doar pe distracție și nu se va plictisi niciodată.

Avantajele Agility pentru pisici

Pisicile sunt animale intuitive. Programul de antrenament al imaginației întărește corpul, menține animalul flexibil și îl încurajează să învețe. Felinele au nevoie de stimuli mentali pentru a face mișcare și a se menține într-o formă bună. Așadar, pisicile, în mod special de inteligente, se distrează de minune cu Agility. Programul de antrenament activează creierul și corpul, ajută la consolidarea relației dintre oameni și animale, iar interacțiunea dintre acestea devine mai familiară și armonioasă.

Pisică care se joacă cu o minge colorată. Se află într-un tunel sau coșulet răsturnat
Agility pentru pisicii poate fi practicat atât acasă, cât și în grădină.

Cum să antrenezi pisica pentru Agility

Nu prea există limite atunci când construiești un „teren de antrenament” – forma și lungimea depind în mare parte de spațiul, pe care îl ai la dispoziție. Poți integra multe jucării diferite, scări, tunele și obstacole, chiar și slalomurile sunt populare. Magazinele pentru animale oferă numeroase jucării, echipamente de antrenament și obstacole pentru Agility.

Poți construi obstacolele chiar și tu. Poate vrei să te lauzi cu ce a învățat pisica ta. Atunci înscrie-te la o competiție, care de obicei are loc în cadrul unei expoziții de pisici. Pentru a nu deruta pisica, începe încet și antreneaz-o cu câte un obstacol per ședință.

Ce accesorii sunt utile pentru Agility pentru pisici?

Orice jucării pentru pisici sunt potrivite pentru antrenament. Tunelele din nailon și cuburile sunt perfecte pentru alergat, ascuns și joacă. Le poți prelungi cât vrei cu ajutorul dispozitivelor de fixare cu scai.

Ascunzătorile cu găuri oferă și mai mută varietate. Mingile, șoarecii de jucărie, jucăriile cu clopoței sau orice lucru, care se mișcă și face zgomot, sunt de asemenea potrivite. Jucăriile pot fi făcute din pluș sau plastic tare.

Penele integrate sau sforile împletite sunt de asemenea elemente îndrăgite. Bineînțeles, că recompensa după completarea exercițiului nu poate fi omisă.

Alte jucării inteligente bune sunt obstacolele și suporturile de cățărat, care antrenează echilibrul pisicii. Cercurile și jucăriile tip undiță promovează coordonarea sa și sunt ușor de montat.

Clickerul este o altă metodă eficientă de a dresa pisicile și câinii. Îi dai gustarea în același timp în care faci sunetul de click. Odată ce pisica a învățat acest lucru, clickerul va fi asociat cu o recompensă imediată.

Target Stick-ul se folosește după ce a felina este obișnuită cu clickerul. Odată ce clickerul este atașat de Target Stick, animalul învață să urmărească bățul cu nasul. Dacă atinge mingea de pe vârf, dispozitivul va face un click și pisica va primi o recompensă.

Vezi articolul dedicat dresajului cu ajutorul clickerului pentru pisici.

Cum să recompensezi pisica

Odată ce pisica stăpânește cursa cu obstacole, ea merită o recompensă. Gustările sunt cele mai potrivite. De exemplu poți alege gustări pentru pisică de la Tigeria, făcute din 100% carne de pui. Tubul resigilabil este perfect pentru a fi luat cu tine oriunde. Gustările sunt produse printr-un proces complex de presare la rece și sunt ușor de împărțit în porții mici. Hrana nu conține aditivi și este recomandată de veterinari și crescători.

Premium Cosma Snackies presate la rece și făcute din carne sau pește sunt la fel de gustoase și au fost complet adaptate preferințelor pisicii. Ele nu conțin conservanți, arome artificiale sau coloranți și sunt oferite într-un tub practic. Acesta asigură păstrarea prospețimii și aromei gustărilor. Pe lângă pui, există și opțiunea de rață, vită sau ton.

Cele mai utile articole
7 min

Cum să faci jucării handmade pentru pisici: 5 idei simple și ieftine

Pisicile își urmează instinctele de vânători atunci când se joacă. Joaca este importantă și, cu cât mai variată este jucăria, cu atât mai bine. Cinci idei pentru jucării handmade pentru pisici – din materiale care nu costă mulți bani și care pot fi găsite prin casă. Joaca menține pisicile într-o formă fizică bună și le dă ocazia să își urmeze instinctele de vânători. Este și distractivă, dar și construiește o relație mai bună între oameni și pisici. Activitatea regulată este importantă mai ales pentru pisicile de apartament, care nu pot vâna afară. Poți face jucării interesante pentru pisici, din diverse obiecte, cum ar fi cutii de carton, role goale de hârtie igienică și dopuri de la sticlele de vin – ieftin și fără prea mult efort.
4 min

Valeriana pentru pisici

Valeriana uscată are un lucru în comun cu iarba-mâței: sunt plantele preferate ale felinelor noastre. Nu degeaba cele două plante erbacee sunt cunoscute drept „droguri pentru pisici” printre iubitorii de animale. Dar de ce reacționează felinele euforic la mirosul de jucării cu valeriană și altele de acest fel?
6 min

Sport pentru pisici: cum să ajuți felina să ajungă la greutatea ideală

Câteva gustări delicioase în plus, lipsa unor sesiuni de joacă prin care să consume surplusul caloric, duc întotdeauna la kilograme în plus. Așa că întrebarea evidentă este: există exerciții pentru pisici? Cu ajutorul acestor cinci exerciții fizice pentru pisici poți încuraja pisica să facă sport și să piardă kilogramele nedorite.