Nutriția câinilor

Îți aruncă o privire de cerșetor și deja ești tentat să îți împarți mâncarea cu el. Dar nu tot ce îi place câinelui tău să mănânce este și sănătos. Nici carnea crudă de pui, nici filetul de porc, nici resturile de la masă nu sunt suficiente pentru o viață sănătoasă și activă a unui câine. Citește mai mult

Nutriția câinilor

Este bun dovleacul pentru câini?

Toamna este anotimpul dovlecilor. Dar este bun dovleacul pentru câini? Bineînțeles că da! În acest articol îți vom spune la ce să fii atent și cum te poți bucura de sezonul dovlecilor împreună cu patrupedul tău. A venit toamna și odată cu ea a venit perioada de recoltă pentru dovleci. Fie că e vorba de supă de dovleac, piure, legume la cuptor sau risotto cu dovleac – colorații dovleci sunt mai îndrăgiți ca niciodată în bucătăriile oamenilor. Nu doar că arată frumos și au un gust bun, ci sunt și extrem de sănătoși. Dar oare sunt dovlecii potriviți și în mâncarea câinilor noștri?

10 min

Am un câine gras: cum pot să îl ajut să slăbească sănătos?

Numărul de câini supraponderali din casele oamenilor este tot mai mare pe zi ce trece. Dar pentru a te asigura că ei rămân sănătoși și duc o viață lungă, e important să scapi de kilogramele în exces. Și tu ai un câine gras? Atunci scapă-l de kilogramele în plus cu câteva măsuri și reguli stricte de hrănire.
5 min

Câinele mănâncă hrană de pisici – ce se poate întâmpla?

Dacă ai atât câine cât și pisică, probabil te-ai mai întrebat ce se întâmplă dacă aceștia își împart mâncarea. Ar trebui să mă îngrijorez când câinele mănâncă hrană de pisici? Răspunsul e clar: câinii și pisicile au nevoie de propria lor hrană specifică. Însă nu e motiv de îngrijorare dacă patrupedul tău canin mănâncă ocazional din bolul pisicii sau invers. Totuși, nu uita că 90% dintre bolile specifice cânilor sau pisicilor sunt cauzate de hrana inadecvată.
7 min

Care este cea mai bună hrană pentru câini: umedă sau uscată?

În zilele noastre, oferta de hrană pentru câini este mai mare decât a fost vreodată. În timp ce varietatea de produse ar trebui să ofere ceva pentru gustul oricărui câine, cumpărătorul este și el răsfățat în ceea ce privește alegerea: care hrană este cea potrivită? Este hrana uscată mai bună decât hrana umedă sau invers? În primul rând: lucrul cel mai important în privința mâncării câinilor nu este forma mâncării, ci conținutul. Orice hrană pentru câini, umedă sau uscată, îi poate oferi patrupedului toți nutrienții, vitaminele și mineralele importante, cu condiția ca ingredientele să fie de calitate înaltă și compoziția să fie adecvată. Ambele forme de hrană pentru câini au avantajele și dezavantajele lor, așa că în final nu e vorba de ce e corect sau greșit, ci de posibilitățile și cerințele tale personale. Pentru a îți face alegerea un pic mai ușoară, am vrea să elucidăm câteva dintre misterele „junglei de mâncare pentru câini” și să îți prezentăm avantajele și dezavantajele diferitelor tipuri de hrană.
6 min

Cum să calculezi cantitatea de hrană necesară pentru câini: e atât de simplu!

În ziua de astăzi nu este greu să fii la curent cu diferitele metode de hrănire. Când alegi un tip de hrană completă, găsești pe ambalaj informații legate de cantitatea recomandată. Dar cum poți calcula cantitatea de hrană necesară pentru câini dacă aplici regimul BARF sau dacă vrei să combini mai multe tipuri diferite de hrană? Din fericire, poți determina cu ușurință nevoia de energie a câinelui cu ajutorul unor simple formule.
5 min

Hrană pentru câini cu conținut ridicat de carne

Lupul este strămoșul câinilor domestici. Asta se observă și în nevoile alimentare. Principala hrană a lupilor este în principal mușchiul de pe oase, însă ei mănâncă și oasele, organele interne și mâncarea vegetală rămasă în stomacul prăzii. Situația este similară și la câinii domestici. De aceea, trebuie să le oferi hrană pentru câini cu conținut ridicat de carne, însă nu doar carne.
5 min

Hrana presată la rece pentru câini: avantaje și dezavantaje

„Presat la rece” – mulți oameni cunosc acest lucru de la uleiul de măsline. Dar te-ai întrebat vreodată ce se ascunde în spatele termenului „hrană presată la rece pentru câini”? Îți vom explica diferența față de hrana obișnuită pentru câini și îți vom da sfaturi despre cum să alegi mâncarea potrivită pentru patrupedul tău.
9 min

Hrănirea puilor de câine

Nutriția joacă un rol vital în viața fiecăruia dintre noi. Prin urmare, e important să le oferim câinilor un regim sănătos și, înainte de toate, echilibrat încă de când sunt mici. Aceasta este baza unei dezvoltări fizice și mentale bune. Pentru ca hrănirea puilor de câine să fie efectuată corect, trebuie să ții cont de câteva aspecte.
4 min

Nutriția Bulldogului Francez

Câinele din rasa Bulldog Francez are nevoie de o dietă specială din cauza anatomiei și fiziologiei lor. Acesta are probleme cu respirația și reglarea temperaturii corporale din cauza nasului său prea scurt. Acest lucru este considerat un handicap, iar câinele este afectat mai ales cand este expus unor temperaturi ridicate. Pe lângă asta, Bulldogul este orice, dar nu un atlet, având în vedere fizicul acestuia. Pentru a nu avea și mai multe probleme, e important ca animalul să se mențină la o greutate fizică potrivită. Învață cum să alegi cea mai potrivită mâncare pentru Bulldog Francez.
7 min

Schimbarea dietei câinelui

Mulți oameni cunosc deja problema: dacă-ți schimbi brusc dieta de tip fast-food cu una bogată în fibre, acest lucru îți poate deranja stomacul. La fel se întâmplă și patrupezilor noștri. Află care este cea mai bună metodă prin care să faci schimbarea dietei câinelui. Atenție! Termenul “dietă” nu înseamnă neapărat trecerea câinelui pe alimente destinate pierderii în greutate. Mai degrabă, este vorba de hrană specială care îi este oferită animalului în scopuri nutriționale speciale.

În ciuda istoricului comun lung cu oamenii, a înmulțirii selective și a condițiilor de viață schimbate, fiziologia câinelui domestic este încă aceea a strămoșului lui, lupul. Lupii și câinii sălbatici patrulează prin păduri pentru a vâna și a omorî prada. De obicei, prada este mâncată în totalitate. Nutrimentele importante nu se găsesc doar în carnea prăzii, ci și în intestine. Oasele și conținutul stomacului animalelor de pradă, deseori erbivore, nu sunt nici ele refuzate. Pe motiv bun: conținutul de fibră a plantelor din stomac stimulează digestia câinelui sălbatic și suplimentează cu micronutrienți și vitamine importante. Spre deosebire de pisică, câinele nu este strict carnivor. Ideal ar fi ca dieta sa să includă și anumite componente vegetale.

Nutriția naturală a lupului sau a câinelui sălbatic ar trebui să fie inspirație pentru cea a câinelui. Deși nu poți să îți hrănești câinele cu animale întregi, hrana umedă și hrana uscată pentru câini ar trebui să conțină în primul rând carne, suplimentată cu ingrediente vegetale selectate. Acestea îi oferă câinelui tău proteine, grăsimi și carbohidrați, precum și nutrienți, vitamine și minerale, necesare pentru o viață sănătoasă.

Hrana de câini de calitate înaltă conține exact aceste componente și îți protejează câinele împotriva carențelor alimentare și a problemelor de sănătate asociate. Însă nu este suficient să îi dai câinelui doar hrană high premium: câinii domestici au nevoie de multă mișcare și sport. Viața deseori sedentară ca animal de companie, combinată cu o dietă greșită, prea bogată în calorii, poate duce la așa numitele „boli ale civilizației”, cum ar fi diabetul, obezitatea și alergiile.

Din fericire, poți găsi o selecție mare de hrană pentru câini de calitate înaltă în magazinul nostru! Fie că e hrană umedă sau uscată, mâncare completă, mâncare pentru căței sau o hrană specială, Royal Canin, Hill’s sau branduri exclusive la Zooplus, cum ar fi Rocco și Lukullus: Aici vei găsi mâncarea potrivită pentru orice câine!