Nutriția unui Labrador Retriever

profil poza de studio a unui labrador retriever care mananca dintr-un bol de metal

Labrador Retrieverii sunt cunoscuți pentru că mănâncă mult și cu plăcere.

Hrănirea corectă a unui Labrador Retriever nu ar fi deloc o problemă dacă l-ai lăsa să decidă singur: tot ce contează este să fie o cantitate mare de mâncare. Pentru că Labradorul este una dintre acele rase care nu sunt tocmai pretențioase în ceea ce privește mâncarea lor. În acest articol îți vom spune cum să previi ca blănosul tău să mănânce prea mult, cum ar trebui să arate dieta corectă a Labrador Retrieverului și ce tipuri de hrană sunt cele mai potrivite pentru el.

Labrador Retrieverul a fost folosit inițial ca un câine de aport la vânătoare. În prezent este considerat câinele ideal pentru familie, deoarece are un caracter bun și prietenos și îi place să fie în preajma oamenilor. Regimul câinelui este determinat și de cât de activ și cât de bătrân este acesta.

Cățeii Labrador: nutriție sănătoasă pentru un schelet puternic

Labrador Retrieverul face parte din categoria câinilor cu corp mare. Prin urmare, este important să nu hrănești cățeii din această rasă cu hrană cu un conținut energetic prea ridicat, pentru ca aceștia să nu crească prea repede.

Consecințele unui aport excesiv de energie sunt o greutate mai mare decât cea prevăzută și dezvoltarea instabilă a oaselor. Oasele nu pot rezista la solicitarea mușchilor și la presiunea unei greutăți mai mari, ceea ce poate duce la malpoziții ale membrelor.

Însă dieta unui Labrador tânăr ar trebui să conțină destul de mulți nutrienți pentru o creștere optimă, deoarece aceștia ajung la o greutate de până la 35 de kilograme într-un timp relativ scurt. Pentru ca puiul de Labrador Retriever să aibă un start ideal pentru o viață de câine sănătos, acordă o atenție specială unei proporții echilibrate de energie, minerale, oligoelemente și vitamine, bazate pe nevoile acestuia.

Hrană specială pentru Labrador Retrieverii tineri

Cel mai bine este să iei o hrană specială pentru căței, deoarece aceasta asigură de obicei o compoziție echilibrată de nutrienți. Există chiar și tipuri de hrană special concepute pentru Labrador Retrieverii tineri.

Recomandările de hrănire pentru căței se bazează pe greutatea actuală a cățelului și pe greutatea estimată a acestuia odată ce este adult. Te poți orienta după greutatea părintelui de același sex pentru acest lucru. Cantitatea de hrană depinde și de nivelul de activitate al cățelului.

De la copil la adult: nutriția unui Labrador adult

Odată ce Labrador Retrieverul este adult, e timpul să îi schimbi dieta cu o hrană pentru câini adulți. Pentru un câine foarte activ, hrana poate conține mai mulți carbohidrați pentru producerea de energie.

În schimb, dacă ai un câine liniștit, ai grijă și oferă-i un conținut moderat de carbohidrați pentru a evita obezitatea.

Fii atent la cantitatea potrivită de hrană

Dacă vrei să eviți kilogramele în plus, acordă atenție unei cantități adecvate de hrană. Nu lăsa niciodată Labradorul să decidă cât de mult mănâncă. Labrador Retrieverii sunt câini destul de lacomi și ar mânca mult mai mult decât este bine pentru ei și pentru stomacul lor. Cantitatea de hrană variază și în funcție de vârsta, greutatea și nivelul de activitate al câinelui.

Cât mănâncă un Labrador?

În general una sau două mese pe zi sunt suficiente pentru un Labrador și ar trebui oferite mereu la aceeași oră. Dacă îi oferi câinelui gustări între mese, scade această cantitate din porția zilnică de hrană și nu îi pune la fel de multă mâncare în bol.

Hrană uscată Royal Canin Labrador

Retriever Adult

 • conținut de grăsime ajustat și L-carnitină
 • conține acizi grași, zinc și biotină
 • complex antioxidant special
 • cu condroitină și glucozamină
 • acizi grasi omega-3
Royal Canin Breed Labrador Retriever Adult Hrană uscată

Nutriția Labrador Retrieverului: alegerea hranei corecte

Ce altceva este important atunci când alegi hrana potrivită pentru un Labrador Retriever? O dietă sănătoasă și echilibrată se caracterizează, de obicei, printr-un conținut ridicat de carne. Carnea este cea mai importantă sursă de proteine pentru câini.

Legumele și fructele (aproximativ 20-30%) furnizează și ele vitamine și nutrienți importanți în bolul de mâncare. Pe de altă parte, câinele are nevoie de cereale doar în cantități mici. Prea multe cereale sunt un indicator al unei hrane de proastă calitate.

Depinde de tine și de preferințele patrupedului tău dacă îi oferi hrană umedă sau uscată. Ambele tipuri de hrană au propriile lor avantaje:

Avantajele hranei umede

 • Câinele consumă lichide odată cu mâncarea, deoarece hrana umedă are un conținut de umiditate de aproximativ 70 la sută.
 • Este, de obicei, mai gustoasă decât hrana uscată.
 • Datorită conținutului de umiditate, cantitatea de hrană oferită este mai mare, ceea ce poate fi avantajos pentru Labradori.
 • Are un conținut energetic mai mic decât hrana uscată. Acest lucru poate fi benefic mai ales pentru câinii care au tendința de a se îngrășa.
 • Are un termen de valabilitate lung și nu are nevoie de conservanți datorită procesului de încălzire.

Avantajele hranei uscate

 • Este de obicei mai ieftină decât hrana umedă.
 • Hrana uscată este mai ușor de împărțit și de depozitat. Este, de asemenea, perfectă pentru călătorii și în deplasare.
 • Are un conținut bun de energie pentru câinii activi.
 • Crochetele mari descurajează înghițirea mâncării fără a mesteca.
 • Mai puține ambalaje decât în cazul hranei umede protejează mediul înconjurător.
 • De obicei conține deja aditivi pentru articulații și alte ingrediente care pot fi benefice pentru sănătate.

„Vârsta de aur” a unui câine

Modificările fizice asociate cu vârsta înaintată impun cerințe diferite în ceea ce privește dieta câinelui senior. Datorită reducerii exercițiilor fizice, scade în special necesarul de energie. Prin urmare, aportul de energie din hrană trebuie redus, astfel încât câinele senior să nu ia în greutate.

În plus, pe măsură ce simțul olfactiv și gustativ al câinilor mai în vârstă se diminuează, o hrană deosebit de gustoasă poate fi benefică.

Descoperă selecția noastră de hrană de câini specială pentru Labrador în magazinul nostru.

Cele mai utile articole
6 min

Cum să calculezi cantitatea de hrană necesară pentru câini: e atât de simplu!

În ziua de astăzi nu este greu să fii la curent cu diferitele metode de hrănire. Când alegi un tip de hrană completă, găsești pe ambalaj informații legate de cantitatea recomandată. Dar cum poți calcula cantitatea de hrană necesară pentru câini dacă aplici regimul BARF sau dacă vrei să combini mai multe tipuri diferite de hrană? Din fericire, poți determina cu ușurință nevoia de energie a câinelui cu ajutorul unor simple formule.
8 min

Am un câine gras: cum pot să îl ajut să slăbească sănătos?

Numărul de câini supraponderali din casele oamenilor este tot mai mare pe zi ce trece. Dar pentru a te asigura că ei rămân sănătoși și duc o viață lungă, e important să scapi de kilogramele în exces. Și tu ai un câine gras? Atunci scapă-l de kilogramele în plus cu câteva măsuri și reguli stricte de hrănire.
6 min

Hrănirea câinilor în funcție de vârstă

Fiecare iubitor de câini e fericit atunci când patrupedul lui își linge bolul până când e gol. Bineînțeles, hrana pentru câini ar trebui să le ofere acestora toți nutrienții. Dar lucrurile se pot schimba de-a lungul vieții câinelui: un câine tânăr are nevoie de nutrienți diferiți față de unul adult. Câinii bătrâni au nevoie de mai puține calorii și tind să aibă probleme asociate cu vârsta, care pot fi prevenite cu ajutorul unei diete specifice. Îți vom oferi câteva sfaturi despre hrănirea câinilor în funcție de vârstă.