Transportul câinilor

Se știe că vara este perioada concediilor. Dar cui îi place să își lase patrupedul acasă? De multe ori, câinele are voie să călătorească alături de tine. Pentru a te asigura că vacanța îți aduce relaxarea dorită, trebuie planificată cu grijă și, în mod special, din timp. Și câinii au nevoie de propriul lor bagaj, nu doar familia. Însă de ce au nevoie cățeii atunci când călătoresc? Și ce aspecte ar trebui luate în considerare la planificare? Cum ar trebui să călătorească un câine, de fapt? Citește mai mult

7 min

Câinele la munte – sfaturi utile pentru drumeții

Aproape orice câine adult și sănătos te poate însoți într-o drumeție. Dar patrupedul ar trebui să aibă mai multă experiență pentru a putea aborda drumeții mai lungi. Așa că dacă planifici o excursie de o zi, ar trebui să fi făcut în prealabil câteva drumeții mai scurte în zonă cu blănosul. În plus, drumețiile sunt posibile doar într-o măsură limitată cu următorii câini:
9 min

Concediul fără câine: dog-sitter sau hotel pentru câini?

În sfârșit, concediu! Dar ce se întâmplă dacă nu îți poți lua câinele cu tine? Dog-sitter-ul sau o pensiune pentru câini te pot ajuta în acest caz. Care este mai bună variantă pentru câine și ce trebuie să iei în considerare? Îți vom prezenta avantajele și dezavantajele și îți vom da sfaturi pentru a putea să îți cazezi patrupedul așa cum trebuie.
3 min

Îngrijitorii de câini: despre dog sitting

Îngrijirea unui câine este o responsabilitate mare. Încă dinainte de îl adopta în familia ta, ar trebui să fie clar dacă poți să ai grijă de el. Dacă lucrezi și nu ai membri ai familiei sau vecini care să poată să supravegheze câinele când ești la muncă, o opțiune este să duci câinele la o pensiune de câini sau la un centru de îngrijire a câinilor pe timp de zi. Însă și dog sitting-ul este din ce în ce mai popular.
4 min

Transportul câinilor în mașină

În ultimii ani s-au schimbat multe în ceea ce privește siguranța pasagerilor dintr-o mașină. Airbag și airbag lateral sunt doar câteva din cuvintele cheie. Pentru a evita daunele în caz de accident, câinele și omul trebuie să fie în siguranță în mașină. În cele ce urmează vei afla cum să îți transporți un câine în mașină în condiții de siguranță.
2 min

Transportul unui câine cu avionul: reguli și sfaturi utile

Fie că te muți în altă țară sau mergi într-un concediu mai lung într-o țară îndepărtată, câteodată nu ai cum să eviți transportul animalului de companie cu avionul. Un zbor înseamnă mereu stres pentru un animal, pentru că el trebuie să se obișnuiască cu un mediu nou și un climat necunoscut. Prin urmare, riscurile nu trebuie subestimate! Dar cu pregătirile corecte poți transporta un câine cu avionul în condiții suportabile pentru acesta.

Regulile de călătorie

Înainte de a alege o destinație de călătorie, ar trebui să afli care sunt regulile de călătorie pentru animale de companie de la consulatele țărilor respective. Există reguli de călătorie relativ uniforme în cadrul statelor membre UE. Aceste reguli stipulează că pașaportul UE pentru animale, care trebuie să fie alocat clar animalului, trebuie să fie inclus în bagajul patrupedului tău. De asemenea, patrupedul trebuie să aibă un microcip sau tatuaj clar marcat și să aibă vaccinul anti rabic valid. Din 2011 toate animalele au nevoie și de un microcip electronic!

Atenție!

Atunci când reintrați în Uniunea Europeană dintr-o țară unde statusul anti-rabic este necunoscut, este nevoie de analize de sânge. Acest lucru trebuie făcut înainte de plecare.

Lucruri importante de luat în considerare înainte de călătorie

Pentru a evita surprizele neplăcute la fața locului, ar trebui să te asiguri că locul în care te-ai cazat acceptă animale și dacă este necesară plata unei taxe suplimentare pentru cei ce vin însoțiți de câini.

Înainte de plecare, este important să verifici condițiile meteo, precum și împrejurimile locului, pentru a fi pregătit atunci când va trebui să scoți câinele la plimbare. Află unde poți găsi un veterinar local în caz de urgențe.

Protecția împotriva paraziților este în mod special importantă pentru câinele tău în străinătate. Întreabă-ți veterinarul ce mijloace de protecție sunt necesare pentru patrupedul tău. În orice caz, ar trebui să pui în bagajul câinelui perie pentru blană, perie pentru purici și clește sau cârlig pentru căpușe.

Mâncarea și gustările obișnuite de câine ar trebui de asemenea luate în călătorie, pentru a preveni posibilele probleme. Nici bolurile de mâncare și apă, lesele și zgărzile, prosoapele, precum și pungile pentru gunoiul acestuia nu trebuie să lipsească din bagajul tău.

Medicamentele pe care patrupedul tău le ia în mod regulat, precum și o trusă de prim ajutor pentru urgențe sunt foarte importante.

Un medalion cu adresa pe zgarda câinelui cu adresa ta din concediu și cea de acasă sunt de asemenea foarte utile – astfel patrupedul poate fi returnat către tine mai repede în caz de urgență.

Ar trebui să îi împachetezi și culcușul sau pătura și jucăriile sale, pentru ca acesta să se simtă într-adevăr confortabil în vacanță.

Apropo: Poți găsi cuști de transport și toate accesoriile de călătorie în magazinul nostru!