Căței și câini tineri

Prea mulți căței ajung în adăpost pentru că stăpânii acestora nu s-au gândit bine înainte de a îl adopta! Înainte de a adopta un câine, trebuie să iei multe aspecte în considerare și să te gândești bine dacă ești pregătit pentru a„ceastă provocare. Citește mai mult

13 min

12 întrebări pe care să le pui unui crescător de câini

Deja știi ce rasă vrei să fie viitorul tău câine? Atunci probabil abia aștepți să iei cățelul acasă. Dar pentru a evita surprizele neplăcute mai târziu, cumăpără câini de rasă doar de la crescători de încredere. Poți verifica cât de serios este crescătorul de câini, cu ajutorul acestor 12 întrebări.
6 min

Cum să îmi dresez câinele să stea singur acasă?

Fiind animale sociale, câinii iubesc compania haitei lor. Cu toate acestea, orice câine adult ar trebui să poată sta singur câteva ore. Trebuie să învețe acest lucru din timp. Pentru că unui câine adult care nu a stat niciodată singur, îi va fi greu să se obișnuiască cu asta. Înainte de a îți lăsa câinele singur acasă, va trebui să îl dresezi. Aici poți afla care este cea mai bună metodă să faci asta.
11 min

Despre fătarea la câini și alăptarea cățeilor

Chiar dacă ești un crescător cu vechime sau urmează să asiști la prima fătare a cățelei, nașterea unor cățeluși este o experiență cu totul specială. Dar cum are loc mai exact fătarea la câini și cum pot oamenii să ajute cățeaua în această etapă a vieții sale? De regulă, prima fătare la câini aduce și foarte mult stres stăpânului, mai ales în ultimele zile înainte de momentul cel mare. Desigur, ei vor să facă viitoarea mămică să se simtă cât mai confortabil posibil și să evite complicațiile în timpul nașterii. Un lucru e sigur: cu cât mai informat ești despre acest subiect, cu atât mai relaxat vei fi când se apropie evenimentul.
6 min

Dezvoltarea cățeilor și până la ce vârstă cresc câinii

Fiecare cățel trece prin numeroase etape de dezvoltare ce conduc spre maturizarea acestuia. Depinde de rasă până la ce vârsta cresc câinii și cât de repede trec peste aceste faze de creștere. Află din zooplus Ghid care sunt cele mai importante lucruri pentru dezvoltarea cățeilor în câini încrezători și relaxați.

15 min

Dresarea câinilor mici

Cu cât mai repede cu atât mai bine, nu? Când vine vorba de dresarea câinilor mici, acest motto este foarte adevărat. Puii de câine sunt extrem de curioși și dornici să afle lucruri noi. Poți folosi asta ca să înveți câinii prin joacă – dar și prin consecvență – la ce te aștepți de la ei și ce comportamente sunt nedorite.
10 min

Hrănirea puilor de câine

Nutriția joacă un rol vital în viața fiecăruia dintre noi. Prin urmare, e important să le oferim câinilor un regim sănătos și, înainte de toate, echilibrat încă de când sunt mici. Aceasta este baza unei dezvoltări fizice și mentale bune. Pentru ca hrănirea puilor de câine să fie efectuată corect, trebuie să ții cont de câteva aspecte.
9 min

Socializarea puilor de câine: ce înseamnă și cum se desfășoară?

Un pui de câine se mută în noua sa casă la vârsta de aproximativ opt săptămâni. El se află în mijlocul fazei de socializare în acest moment. Acum depinde de tine să ghidezi tânărul câine pe drumul său spre a deveni un adult relaxat și atent. Dar cum se face asta corect? În acest articol am făcut un sumar al celor mai importante aspecte despre acest subiect.

8 min

Vaccinarea câinelui

Nici nu se pune problema – vaccinarea câinelui protejează viața acestuia de boli infecțioase fatale. Dar ce vaccinuri ar trebui să aibă câinele? Ce se ascunde în spatele imunizării de bază a cățelului și cât de des trebuie făcut un rapel pentru a proteja câinele pentru restul vieții sale?

Cum găsesc cățelul potrivit pentru mine?

În primul rând, dacă lucrezi full-time și câinele ar trebui să își petreacă toată ziua singur acasă, acest lucru nu ar fi deloc potrivit pentru prietenul tău patruped. O alternativă este o bonă pentru câini, care ar avea grijă de câine în timpul absenței tale și care să îl țină ocupat în mod adecvat.

La urma urmelor, câinele este o ființă foarte socială, inteligentă și agilă. Așadar el ar trebui să fie dus la plimbare de trei ori pe zi și să poată să alerge și să facă mișcare suficientă în spațiul în care trăiește.

În nici un caz nu este suficient să lași câinele singur în grădină. Este adevărat că acesta poate uneori să stea acolo în timp ce stăpânul sau stăpâna sa se ocupă de grădinărit. Însă câinele are nevoie de ocupație conform nevoilor sale. Inspiră-te din selecția mare de jucării de câine pentru a îi ocupa timpul!

Să ai în vedere faptul că dresarea unui câine necesită timp, răbdare, intuiție, responsabilitate și, în mod special, umor. Însă micul tău prieten îți va mulțumi aducând mai multă relaxare și distracție în viața ta.

Cum găsesc un crescător serios?

Există câteva semne că ai găsit un crescător bun. În primul rând, asigură-te că acolo trăiesc câinii și că aceștia sunt ținuți în condiții bune. Un semn este când casa crescătorului pare ordonată și curată, dar nu neapărat impecabilă. Ar trebui să fie evident că animalele aparțin casei. Și mirosul casei crescătorului este un indicator clar: îți vei da seama după miros că ești în casa unui crescător de câini. Însă dacă mirosul este prea puternic și neplăcut, e clar că nu este atent la curățenie.

Un crescător responsabil este caracterizat și prin faptul că îți pune multe întrebări și, în același timp, răspunde la numeroasele tale întrebări de bunăvoie și competent. Un crescător bun verifică la rândul lui, dacă ești potrivit pentru această responsabilitate și dacă stilul tău de viață îți permite să aduci un cățeluș în casă.

Poți vizita cățeii de mai multe ori la un crescător de încredere. Astfel, îți poți face o impresie exactă despre caracterul viitorului tău coleg de cameră patruped – și despre crescătorul său. Să ai însă în vedere că personalitatea unui cățel va începe să se dezvolte la șase săptămâni.

Un criteriu important - crescătorul lasă mama să se odihnească minim un an după fiecare serie de căței. Acest lucru arată faptul că sănătatea femelei este importantă pentru el și că nu îi pasă doar de reproducere și profit.

În cele din urmă, înmulțirea câinilor înseamnă mult mai mult decât „producerea” de creaturi drăguțe pentru a le vinde cât mai profitabil. Este și o sarcină ce necesită multă responsabilitate și care se concentrează direct pe bunăstarea animalelor.

De asemenea, un crescător care e demn de încrederea ta va lua un cățel înapoi, dacă nu îl poți păstra. Ideal ar fi ca acest aspect să fie stabilit deja prin contractul de vânzare-cumpărare al câinelui. Un bun crescător este foarte interesat de cum se descurcă animalele în noua lor casă, chiar și după vânzare.

O alternativă pentru cumpărarea unui cățel este să iei unul de la adăpost. Acestea pot deseori oferi câini care au fost salvați de pe stradă sau care au fost salvați de la eutanasiere.

Un cățeluș de la un crescător este castrat, vaccinat, deparazitat intern și cu chip atunci când ajunge la tine. Dacă acesta este din străinătate, trebuie să aibă și pașaport UE.

Tu, ca potențial crescător ar trebui să fii dispus să îți asumi toată responsabilitatea pentru patrupedul tău și să stabilești o relație apropiată și de lungă durată – chiar și după ce acesta devine adult, chiar și dacă are un comportament dificil, sau când treceți printr-o etapă grea împreună.

Relațiile apropiate supraviețuiesc greutăților – și permit ambelor părți să crească: om și câine. Vă dorim o viață minunată împreună!