Hrană pentru câini cu conținut ridicat de carne

hrana pentru câini cu multa carne

Lupul este strămoșul câinilor domestici. Asta se observă și în nevoile alimentare. Principala hrană a lupilor este în principal mușchiul de pe oase, însă ei mănâncă și oasele, organele interne și mâncarea vegetală rămasă în stomacul prăzii. Situația este similară și la câinii domestici. De aceea, trebuie să le oferi hrană pentru câini cu conținut ridicat de carne, însă nu doar carne.

Din ce este formată hrana pentru câini?

Hrana pentru câini se bazează în principiu pe nutriția lupului. Însă ani de domesticire au schimbat obiceiurile și nevoile câinelui într-o anumită măsură. Așa că nutriția lupului și cea a câinelui nu sunt 100% la fel. Pe lângă asta, există și alți factori, care influențează nutriția câinelui, cum ar fi sănătatea, vârsta, activitatea, greutatea sau rasa. De exemplu, câinii bătrâni au nevoie de mai puțină carne, pentru că nu sunt la fel de activi. Consultă veterinarul pentru a afla care sunt exact nevoile câinelui tău.

Câinii au nevoie de un regim echilibrat, care nu înseamnă să îi dai doar carne. Bineînțeles, carnea este o sursă importantă de proteine pentru câini, dar ei au nevoie și de alți nutrienți, pe care acest aliment nu îi oferă. Dacă îi dai doar carne, pot apărea simptome de deficiență, de exces sau probleme digestive. În principiu, nutriția câinelui ar trebui să conțină între 50-70% carne de calitate înaltă. Aceasta e responsabilă pentru formarea tuturor structurilor țesuturilor și oferă proteine, care sunt transformate în energie. Carnea trebuie să fie de calitate bună și să predomine în dietă, dar să nu fie folosită ca singura sursă de nutriție.

Fructele și legumele, care oferă vitamine și minerale, fac parte și ele din dieta echilibrată a unui câine. Proporția în acest caz ar trebui să fie în jur de 20%. Și uleiurile și grăsimile sănătoase, precum și carbohidrații și oligoelementele ușor de digerat ar mai trebui să facă parte din dieta patrupedului tău. Hrana uscată Purizon Adult Black Angus & Curcan îi oferă patrupedului raportul perfect de carne și fructe, legume și ierburi. Sortimentul este disponibil în varianta cu carne de vânat și de iepure sau cu vită Angus și carne de curcan.

Hrana produsă industrial conține de obicei toți nutrienții importanți. Însă există diferențe de calitate între diferite mâncăruri pentru câini, care nu sunt mereu evidente. În acest caz e bine să citești eticheta de pe pachet.

Descoperă selecția noastră de hrană pentru câini fără cereale!

Cum recunosc hrana pentru câini de calitate înaltă?

Pentru a recunoaște hrana de câini de calitate înaltă, e suficient de obicei să te uiți la etichetă. În primul rând, ar trebui să fie clar, că ingredientele cu cea mai mare proporție sunt în vârful listei. După cum am și zis, carnea ar trebui să fie cea mai mare parte din mâncare, deci ar trebui să fie prima din listă. Nu ar trebui să existe deloc cereale în hrana pentru câini sau doar în cantități mici, pentru că acestea sunt greu de digerat pentru ei. Așa numitele „produse animale” trebuie să fie clar declarate pe etichetă. Având în vedere că patrupezii mănâncă și organe interne, nu e o problemă dacă acestea sunt în mâncare. Însă acest termen se poate referi și la resturi de la măcelărie sau copite, care nu au ce căuta în regimul unui câine. Nici aromele artificiale, aditivii alimentari și zaharurile, care se găsesc deseori în hrana ieftină, nu ar trebui să fie prezente în mâncare. Hrana umedă Real Heats de la Rocco descrie exact ce organe interne conține mâncarea. Conține inimi întregi de vită sau pui, fiind un deliciu pentru orice patruped. Hrana umedă Rocco Classic are și ea o listă clară de ingrediente: Cu 100% carne proaspătă, Rocco Classic este o hrană pentru câini cu conținut ridicat de carne de înaltă calitate.

Care hrană pentru câini cu conținut mare de carne este recomandată?

Te poți pierde în lista imensă de hrană pentru câini. Brandul Wolf of Wilderness oferă mâncare de câini bazată pe dieta lupului. Pe lângă o proporție mare de carne și organe interne, hrana de câini conține fructe de pădure, rădăcini și ierburi, care asigură un regim echilibrat. Poți alege din diferite arome, cum ar fi vită și pui. Îți recomandăm și hrana uscată GranataPet, care îi oferă câinelui tău toți nutrienții esențiali de care are nevoie. Mâncarea de câine preparată cu grijă de la Rinti, care conține bucăți de carne potrivite, asigură o nutriție naturală și potrivită pentru câine. Ar trebui să fii atent și la compoziția gustărilor pentru câini. La zooplus găsești cârnați pentru câini care conțin 100% carne și sunt alimente de calitate înaltă. Gustarea perfectă între mese!

Veți găsi hrană pentru câini de înaltă calitate în magazinul online zooplus!

Cele mai utile articole
7 min

Cum să calculezi cantitatea de hrană necesară pentru câini: e atât de simplu!

În ziua de astăzi nu este greu să fii la curent cu diferitele metode de hrănire. Când alegi un tip de hrană completă, găsești pe ambalaj informații legate de cantitatea recomandată. Dar cum poți calcula cantitatea de hrană necesară pentru câini dacă aplici regimul BARF sau dacă vrei să combini mai multe tipuri diferite de hrană? Din fericire, poți determina cu ușurință nevoia de energie a câinelui cu ajutorul unor simple formule.
8 min

Am un câine gras: cum pot să îl ajut să slăbească sănătos?

Numărul de câini supraponderali din casele oamenilor este tot mai mare pe zi ce trece. Dar pentru a te asigura că ei rămân sănătoși și duc o viață lungă, e important să scapi de kilogramele în exces. Și tu ai un câine gras? Atunci scapă-l de kilogramele în plus cu câteva măsuri și reguli stricte de hrănire.
6 min

Hrănirea câinilor în funcție de vârstă

Fiecare iubitor de câini e fericit atunci când patrupedul lui își linge bolul până când e gol. Bineînțeles, hrana pentru câini ar trebui să le ofere acestora toți nutrienții. Dar lucrurile se pot schimba de-a lungul vieții câinelui: un câine tânăr are nevoie de nutrienți diferiți față de unul adult. Câinii bătrâni au nevoie de mai puține calorii și tind să aibă probleme asociate cu vârsta, care pot fi prevenite cu ajutorul unei diete specifice. Îți vom oferi câteva sfaturi despre hrănirea câinilor în funcție de vârstă.