Cum să faci un calendar de Advent pentru câini homemade

caine in spatele unui brad de craciun

Orice câine s-ar bucura de un calendar de Advent făcut acasă.

Calendarele de Advent sunt printre cele mai bune lucruri înainte de Crăciun: deschizi o ușiță în fiecare zi și te bucuri de o nouă surpriză. Nu e greu să îți faci propriul calendar de Advent pentru câini homemade. Astfel poți „îndulci” așteptarea sezonului festiv pentru patrupedul tău.

Adventul reprezintă anticiparea Crăciunului, lumânări aprinse, turtă dulce și vin fiert. Bineînțeles că ai nevoie și de un calendar de Advent. De ce să nu încerci să îți faci propriul calendar de Advent pentru câini? În loc de ciocolată, calendarul va conține gustări delicioase sau jucării interesante pentru animal. Nu doar blănosul tău se va bucura de acest calendar. Un calendar de Advent homemade pentru câini este și un cadou minunat pentru prietenii tăi care au patrupezi.

Materiale necesare pentru calendarul de Advent pentru câini homemade

„Ușițele” calendarului de Advent pentru câini sunt făcute din 24 de punguțe din hârtie cu model de Crăciun, umplute cu diverse mici cadouri pentru animal. De exemplu, biscuiții pentru câini făcuți de casă sau alte gustări pentru câini ar fi perfecte. Blănosul tău cu siguranță se va bucura și de una sau două jucării pentru câini.

Ai nevoie de următoarele materiale pentru a construi propriul calendar de Advent pentru câini:

  • O coardă sau un șnur (circa 1,50 metri lungime)
  • 24 pungi de hârtie
  • Panglică subțire pentru cadouri
  • Abțibilduri pe care se poate scrie
  • 24 surprize (gustări sau jucării de câini)
  • Perforator
  • Foarfecă
  • Pix

Sfat: cumpără întâi cadourile pentru calendarul de Advent

Atunci când faci cumpărături pentru calendarul de Advent pentru câini, asigură-te că pungile de hârtie sunt suficient de mari pentru un os de ros sau o jucărie mai mare, de exemplu. Cel mai bine ar fi să cumperi „surprizele” din calendar și abia apoi pungile.

Poți cumpăra pungi de hârtie de mărimi și modele diferite de la supermarketuri, farmacii sau chiar online.

calendar de Advent pentru câini homemade

Materiale alternative pentru calendarul de Advent pentru câini

Săculețele din material textil sunt o alternativă bună la pungile de hârtie. În loc de panglici de cadou poți folosi cleme mici de haine pentru a atașa cadourile de coardă. Bineînțeles că poți agăța calendarul de Advent și de o creangă de brad.

2022_11_XMAS_WeeklyActivity_Freebie_1000x160_RO

Cum să îți faci propriul calendar de Advent pentru câini: instrucțiuni

Dacă îți faci propriul calendar de Advent pentru câini, începe prin numerotarea abțibildurilor de la 1 la 24. Arată mai festiv dacă folosești un pix cu auriu. Sau poți și să cumperi din magazin numere gata de lipit pentru calendarul de Advent.

Lipește fiecare abțibild pe o pungă de hârtie – ideal în mijloc. Apoi folosește perforatorul pentru a face o gaură în partea de sus a pungii. Ulterior vei trage panglica de cadou prin gaură pentru a agăța cadoul.

Acum vine cea mai bună parte: umple fiecare dintre cele 24 de punguțe cu o surpriză pentru câinele tău. Dacă ai lucruri mai grele folosește câte două pungi una peste alta ca să nu se rupă hârtia.

Taie 24 de bucăți de panglică. Bucățile ar trebui să aibă o lungime de circa 20 de centimetri. Acum poți trece panglicile prin găurile pungilor.

Și nu în ultimul rând, vei avea nevoie de un loc potrivit pentru a agăța coarda și a lega cele 24 de punguțe de ea. Nu agăța pungile în ordine, ci amestecă-le între ele. Astfel calendarul de Advent va arăta bine chiar și înainte de Crăciun când lipsesc deja multe pungi.

biscuiti de casa pentru caini

Multă distracție cu calendarul de Advent

Odată ce ai terminat calendarul de Advent pentru câini homemade, poți deschide câte o „ușiță” în fiecare zi împreună cu câinele, dându-i o punguță. Dar este mult mai distractiv dacă combini înmânarea cadourilor cu un joc. De exemplu, ascunde punguța și lasă câinele să o caute.

Blănosul tău va fi foarte bucuros când ajunge să deschidă cadoul.

Idei pentru 24 de surprize

Există numeroase moduri de a umple cele 24 de pungi de hârtie ale calendarului de Advent pentru câini făcut acasă: de exemplu, oasele de ros, bucățile de carne uscată sau cârnații uscați sunt variante ideale. Mingile sau animalele de pluș sunt perfecte pentru joacă. Cel mai bine ar fi să alternezi gustările cu jucăriile. Asigură-te că gustările nu se strică.

Ai aici câteva propuneri:

De Sfântul Nicolae sau în Ajun poți pune ceva deosebit în punguța respectivă. De exemplu, cum ar fi să îi oferi blănosului o zgardă nouă și „șic”?

Scade gustările din porția zilnică

Încă un sfat la final: dacă patrupedul are tendințe de îngrășare, scade gustările primite din calendarul de Advent homemade din porția zilnică de mâncare. Poți găsi instrucțiuni despre cum să calculezi cantitatea de hrană aici în zooGhid.

Cele mai utile articole
6 min

Dragostea de câine: 10 semne că te iubește

Mă iubește câinele meu? Atunci când iubim pe cineva, vrem să știm dacă ne sunt împărtășite sentimentele. Vrem să putem să citim semnele prin care patrupezii ne arată că țin la noi la fel de mult cum ținem și noi la ei. Însă câinii au metode diferite față de oameni prin care își arăta dragostea. Ei nu pot spune „Te iubesc” în cuvinte. Dar ce înseamnă, de fapt, dragostea de câine? E mai ușor decât crezi să recunoști semnele afecțiunii lor. Pentru că fiecare avem abilitatea ascunsă de a înțelege limbajul iubiților noștri patrupezi.
3 min

Cum se determină vârsta câinelui: câți ani are câinele meu?

Când îți cumperi un cățel de la crescător autorizat, vei ști vârsta exactă câinelui tău. Însă adăposturile de animale sau organizațiile pentru protecția animalelor nu prea pot oferi informații exacte despre vârsta animalelor aflate în grijă. În acest articol îți vom arăta cum poți estima vârsta unui câine.
7 min

10 semne că ai un câine fericit

“Cum îmi dau seama că am un câine fericit?” “De unde știu că fac tot ce trebuie pentru ca blănosul meu să aibă o viață bună și fericită cu mine?” Acestea sunt întrebări pe care și le pun mulți stăpâni de câini. Câinele este fericit atunci când îl ții ocupat. Poți face asta dacă, printre altele, petreci mult timp cu el. De exemplu, dacă te joci cu el des în timpul zilei. De asemenea – și nu știm cum putem să spunem asta destul de des – mâncarea de înaltă calitate de la producători specializați este decisivă pentru sănătatea fizică și mintală a câinelui, deci și pentru o stare de spirit pozitivă. În final, doar analiza hormonală poate oferi informații sigure despre cât de satisfăcut este patrupedul tău iubit.