Echipament de bază pentru câini: ce merită să cumperi

Caine care asteapta sa iasa la o plimbare cu lesa in gură

O lesă, o zgardă sau un ham bine ajustat fac parte din echipamentul de bază pentru fiecare câine.

Bucuria este mare: ai adoptat un cățeluș! Dacă vrei să te asiguri că micuțul blănos se simte ca acasă încă din prima zi, ar trebui să pregătești din timp totul pentru noul venit. De cele mai multe ori, vei avea nevoie mai întâi câteva cumpărături. Așa că ți-am pregătit un ghid al echipamentului de bază pentru câini.

Lista de verificare: echipamentul de bază pentru un câine

Iată care sunt cele mai importante accesorii pe care ar trebui să le achiziționezi ca echipament de bază pentru câinele tău:

Cât costă echipamentul de bază pentru un câine?

În total, ar trebui să ai un buget între 800 și 1600 de lei pentru aceste lucruri. Însă această sumă depinde și de gusturile tale personale: dacă alegi doar produse de marcă sau chiar de designer, suma poate fi considerabil mai mare. Dacă descoperi una sau două oferte sau optezi pentru produse second-hand, poți reduce costurile.

Dar nu contează dacă este vorba de produse de marcă sau de articole de la piața de vechituri: acordă întotdeauna atenție calității accesoriilor. Jucăriile și păturile pentru câini ar trebui să fie fabricate numai din materiale sigure, bine tolerate, pentru a proteja sănătatea animalului tău de companie.

Boluri și hrană pentru câini

Vei avea nevoie de (cel puțin) două boluri solide pentru câinele tău: unul pentru mâncare și unul pentru apă. Modelele fabricate din materiale ușor de curățat și care pot fi spălate în mașina de spălat vase, cum ar fi ceramica sau oțelul inoxidabil, sunt ideale. Un bol de călătorie pliabil este, de asemenea, recomandat pentru deplasări.

Bolurile ar trebui să aibă o parte inferioară antiderapantă, astfel încât câinii lacomi să nu le poată împinge prin toată bucătăria. Un covoraș lavabil pentru boluri protejează podeaua în cazul în care ceva nu merge bine.

Hrană umedă sau uscată?

Pentru ca începutul patrupedului în noua sa casă să fie cât mai plăcut, ar trebui să întrebi crescătorul, adăpostul sau părintele anterior al animăluțului ce mâncare îi place câinelui.

Dacă este posibil, cere o mostră de hrană și fă rost de o cantitate mică din hrana umedă sau uscată preferată. Încearcă, de asemenea, să afli despre orice intoleranță pe care o poate avea câinele.

Recompense și articole de ros sănătoase

Recompensele joacă un rol important în antrenamentul și educația câinilor. Micile gustări sunt folosite pentru a recompensa comportamentul dorit și pentru a întări legătura dintre voi.

Produsele speciale de îngrijire dentară, oasele, rulourile și fâșiile de ros oferă o plăcere îndelungată și stimulează salivația. De asemenea, acestea ajută la îndepărtarea resturilor alimentare dintre dinți și pot preveni astfel apariția tartrului, contribuind la sănătatea dentară a câinelui. În același timp, aceste articole de ros reprezintă o schimbare binevenită și o oportunitate de a ține patrupedul ocupat.

Coș sau pat pentru câini ca loc de refugiu

Bineînțeles că noul tău coleg de apartament are nevoie și de un loc confortabil pentru a dormi, unde să se poată retrage în orice moment. În funcție de mărimea câinelui, acesta poate fi un coș confortabil, o pernă moale sau un pat special pentru câini, de exemplu.

Pe lângă acest refugiu permanent, îi poți oferi prietenului tău cu blană un loc mobil alături de tine. O pătură pentru câini se întinde rapid, de exemplu în bucătărie sau chiar în birou. În acest fel, câinele te poate însoți peste tot și se poate obișnui cu tine.

Pentru plimbări: zgardă, ham și lesă

Pentru început, se recomandă un ham de siguranță din nailon moale. Acesta protejează vertebrele gâtului animalului și nu taie pielea. Câinele nu poate ieși din ham, ceea ce face ca plimbarea împreună să fie mult mai relaxantă, mai ales în primele zile. La urma urmei, atât câinii tineri, cât și patrupezii temători, trebuie să învețe mai întâi să meargă cu încredere în lesă.

Dimensiunea hamului sau a zgărzii, dar și lățimea și rezistența lesei trebuie să fie adaptate la mărimea și greutatea câinelui. Dacă ești în căutarea unui ham pentru câini de talie mică sau câini de talie mare vezi opțiunile pe site-ul nostru.

Pe lângă acestea, unii câini au nevoie de o botniță – de exemplu, pentru că nu se înțeleg (încă) cu alți câini sau aparțin unei rase care necesită o botniță.

Siguranța în mașină

Dacă vrei ca patrupedul tău să călătorească în siguranță cu tine în mașină, vei avea nevoie de o cușcă de transport adecvată. Aceasta se plasează în spațiul pentru picioare sau în portbagaj și protejează câinele, dar și pe ceilalți pasageri, în cazul unei frânări bruște sau al unui accident. Câinii care sunt deja obișnuiți cu hamul și lesa pot fi asigurați alternativ cu ajutorul unor sisteme de hamuri stabile.

În cazul în care câinele nu poate sau nu i se permite să sară singur în mașină sau în cușca mașinii și nu poți să-l ridici în brațe, se recomandă, de asemenea, o rampă sau o scară practică pentru câini.

Bine asigurat la veterinar sau în vacanță

Un astfel de dispozitiv de siguranță pentru transport face parte din echipamentul de bază absolut necesar pentru câini și trebuie să fie disponibil din prima zi. Acesta este singurul mod în care îți poți lua în siguranță animalul de companie de la crescător sau de la adăpost și îl poți aduce în siguranță la noua sa casă. Ulterior, vei avea nevoie de cușcă pentru a duce câinele la veterinar sau pentru a-l lua cu tine în vacanță.

O mică selecție de jucării pentru câini

De la clasica minge, la jucării drăguțe și simpatice, până la provocatorul covor de adulmecat: selecția de jucării pentru câini este mare. Însă, pentru a face câinele fericit, asigură-te că jucăria este adecvată vârstei și rasei. În orice caz, ea ar trebui să fie fabricată din materiale robuste, inofensive și să reziste la lins sau ronțăit intensiv.

Există, de exemplu, frânghii și sfori care sunt potrivite pentru jocurile de tras, dar și pentru a fi aruncate și roase. Pe lângă asta, vei găsi jucării speciale de ros care întăresc mușchii maxilarului și jucării de aport după care câinele poate alerga.

Cel mai bine este să ai la început o mică selecție de jucării diferite. În timp, vei afla ce îi place cel mai mult blănosului tău.

Îngrijire și igienă: echipamentul de bază pentru câinele tău

Una dintre îndatoririle fiecărui părinte de câine este de a strânge conștiincios excrementele animalului de companie. De aceea, ar trebui să ai saci de fecale cu tine de fiecare dată când îți plimbi câinele. Distribuitoarele de pungi pentru excremente care pot fi atașate de lesă sunt deosebit de practice.

Vei avea nevoie și de o perie sau de un pieptene pentru a îngriji blana câinelui. Periajul regulat îndepărtează părul desprins de pe blana animalului și previne formarea de noduri.

Trusa de prim ajutor pentru părinții de animăluțe

În cazul în care descoperi o căpușă pe pielea câinelui în timpul sesiunii de îngrijire, va trebui să ai la îndemână o pereche de clești pentru căpușe. Și o trusă de prim ajutor cu bandaje, spray dezinfectant și comprese este, de asemenea, o achiziție bună pentru toți părinții noi de câini.

Un pat confortabil pentru câini în care aceștia să se retragă și să se relaxeze este o necesitate!

De ce are nevoie un cățeluș?

Atunci când adopți un cățel, echipamentul de bază va trebui să fie de dimensiuni „junior”: bolurile, hamul și lesa trebuie adaptate la nevoile și mărimea micuțului. Se recomandă o lesă de teren, care să îi ofere mai multă libertate patrupedului.

Descoperă mai multe produse pentru juniori în magazinul online zooplus.

În plus, există hrană specială pentru căței în creștere, precum și articole de ros sănătoase care facilitează schimbarea dinților. Atunci când alegi o jucărie pentru căței, asigură-te că aceasta poate rezista la dinții ascuțiți ai micuțului și că nu există părți mici care pot fi înghițite. Materialele netoxice, robuste, dar nu prea dure sunt, de exemplu, bumbacul sau cauciucul natural.

Siguranță și securitate pentru căței

Pentru a-l proteja pe micul neastâmpărat de pericolele din casă, se recomandă o poartă sau un țarc pentru căței.

Sfat extra: roagă crescătorul să îți dea pătura cățelului, pe care a folosit-o de când este mic. Mirosul acesteia îi va aminti micuțului de mama sa și îi va fi mai ușor să se acomodeze.

Sperăm că ți-au fost de folos sfaturile noastre și îți dorim un început cât mai bun în viața alături de noul tău blănos!


Natalie Decker
Profilbild Natalie Decker (mit Pferd)

„O viață fără un pug este posibilă, dar fără rost”, a spus odată Loriot. Sunt de acord fără îndoială și aș adăuga: „O viață fără un cal, o pisică sau un iepure de asemenea!” Inima îmi bate pentru toate animalele mari și mici și am marele noroc să pot scrie despre pasiunea mea ca autor independent. Prin articolele mele doresc să atrag atenția asupra bunăstării animalelor și să ofer sfaturi utile iubitorilor de animale.


Cele mai utile articole
6 min

Dragostea de câine: 10 semne că te iubește

Mă iubește câinele meu? Atunci când iubim pe cineva, vrem să știm dacă ne sunt împărtășite sentimentele. Vrem să putem să citim semnele prin care patrupezii ne arată că țin la noi la fel de mult cum ținem și noi la ei. Însă câinii au metode diferite față de oameni prin care își arăta dragostea. Ei nu pot spune „Te iubesc” în cuvinte. Dar ce înseamnă, de fapt, dragostea de câine? E mai ușor decât crezi să recunoști semnele afecțiunii lor. Pentru că fiecare avem abilitatea ascunsă de a înțelege limbajul iubiților noștri patrupezi.

3 min

Cum se determină vârsta câinelui: câți ani are câinele meu?

Când îți cumperi un cățel de la crescător autorizat, vei ști vârsta exactă câinelui tău. Însă adăposturile de animale sau organizațiile pentru protecția animalelor nu prea pot oferi informații exacte despre vârsta animalelor aflate în grijă. În acest articol îți vom arăta cum poți estima vârsta unui câine.

4 min

10 semne că ai un câine fericit

“Cum îmi dau seama că am un câine fericit?” “De unde știu că fac tot ce trebuie pentru ca blănosul meu să aibă o viață bună și fericită cu mine?” Acestea sunt întrebări pe care și le pun mulți stăpâni de câini.