Suplimente alimentare pentru pisici

Pisica tabby primeste suplimente alimentare pentru pisici

Are nevoie pisica mea de suplimente alimentare?

O conservă pentru pisici conține tot ce are nevoie iubita ta felină pentru a fi sănătoasă – adevărat sau fals? Pentru început, „hrană completă” este acea mâncare prin care pisica primește tot ce are nevoie pentru a duce o viață sănătoasă, prin adăugarea de vitamine și minerale. Ai putea crede că este suficient, însă în funcție de vârstă, constituție și posibilele boli, multe feline au nevoie de nutrienți adiționali sub forma suplimentelor alimentare pentru pisici.

Din fericire, există o gamă largă de suplimente alimentare pentru pisici, pe care stăpânii de feline o pot folosi pentru a completa dieta animalului! Micul nostru ghid despre subiectul suplimentelor alimentare pentru pisici te poate ajuta să găsești compoziția corectă a hranei!

xmas banner 2021

Vitamine

  • Vitamina A: ochii, pielea și blana felinelor au nevoie de vitamina A. Un deficit poate duce la boli de ochi și tot felul de probleme de piele. Însă un exces este la fel de periculos: acesta poate duce la modificări ale scheletului, precum și probleme la creștere. O pisică adultă de 3 kilograme are nevoie de circa 300 UI (unitate internațională) de vitamina A pe zi.
  • Vitamina D susține intestinele, oasele, rinichii, glandele mamare și uterul și reglează raportul de calciu și fosfor. Un exces poate duce la o calcifiere a pereților vasculari, în timp ce deficitul cauzează rahitism. Pisicile de apartament suferă des de deficit de vitamina D, în vreme ce pisicile de curte pot sintetiza vitamina D3 prin intermediul razelor soarelui.
  • Vitamina E este liposolubilă, la fel ca vitamina A. Această vitamină protejează grăsimile și lipidele din corp de atacul radicalilor liberi – este un așa numit antioxidant. O pisică adultă are nevoie de circa 2 mg de vitamina E pe zi, iar pisicile gestante și pisoii au nevoie de mai mult.
  • Vitamina C poate fi produsă de organismul pisicii, dar ar trebui adăugată oricum în regimul acesteia din cauza cantităților mici. 100 până la 300 mg de vitamina C susțin sistemul imunitar și sunt foarte importante în caz de stres, boli și bătrânețe.
Pisica mananca hrana uscata

Suplimente alimentare pentru pisici: minerale

Nu doar vitaminele sunt importante în nutriția pisicii – nici mineralele nu ar trebui să lipsească din mâncarea acesteia.

  • Mineralele sunt nutrienți care sunt prezenți ca ioni sau componente anorganice. Ele sunt esențiale pentru organismul pisicii – o deficiență poate duce la probleme grave de sănătate.
  • Raportul corect de calciu-fosfor este extrem de important pentru pisică. Acesta ar trebui să fie de circa 1.2 la 1 pentru un metabolism osos optim.
  • Sodiul, clorul și potasiul coordonează nivelul de apă din corpul pisicii, precum și absorbția de nutrienți.
Pisica tabby primeste hrana cu supliemente alimentare pentru pisici

Aminoacizi esențiali

Există și alți nutrienți importanți pentru felină! Așa numiții aminoacizi, de exemplu, nu pot fi obținuți din componente ale hranei. Având în vedere că ei sunt necesari pentru procesele metabolice, aceste substanțe trebuie furnizate prin hrană. Unul dintre cei mai importanți aminoacizi este taurina. Taurina este responsabilă pentru legăturile neuronale și reglează bătăile inimii.

Nu există o supradoză, pentru că excesul este pur și simplu excretat – în schimb o deficiență duce la orbire, probleme de sistem imunitar, precum și atrofierea mușchiului inimii. Cantitatea recomandată pentru o pisică este între 100 până la 200 mg de taurină pe zi. Prin urmare, mulți iubitori de pisici au început să adauge taurină în hrana gata preparată.

Nu îți face griji: hrana de pisici de calitate înaltă conține de obicei un nivel ridicat de minerale și vitamine – mai ales dacă are denumirea de hrană completă. Nu e mereu nevoie să suplimentezi regimul unei pisici adulte.

Pisica ta are nevoi speciale sau vrei să fii sigur că nu faci nimic greșit? Aruncă o privire în magazinul nostru: hrană specială și suplimente alimentare pentru pisici!

Cele mai utile articole
7 min

Cât trebuie să mănânce o pisică pe zi?

Unele pisici par mereu înfometate. Dar cât trebuie să mănânce o pisică pe zi, de fapt? Acest articol te va ajuta să îți dai seama care este cantitatea corectă de hrană pentru pisica ta. Pisica merge întruna la bol și apoi vine la tine? Se uită cu reproș cu acei ochi mari și rotunzi la tine și miaună sugestiv? Asta poate să însemne un singur lucru: „Mi-e foame”. Multe pisici mănâncă mai mult decât ar trebui. Obezitatea și bolile asociate, cum ar fi diabetul, nu mai sunt ceva neobișnuit la pisici. Dar câte grame de hrană trebuie să mănânce o pisică, ca să nu sufere de foame, dar nici să nu se îngrașe?
3 min

Pot să dau lapte la pisică?

Laptele și pisicile sunt pur și simplu două lucruri pe care mulți oameni le pun împreună. Toți cunoaștem dorința greu de controlat a pisicilor să bea lapte din cărțile pentru copii și din filme. Această preferință există și în realitate, pentru că multe pisici iubesc laptele. Una din teoriile privind entuziasmul pentru lapte este că le amintește pisicilor de vremea când erau pui. Dar pot sau nu să dau lapte la pisică?
5 min

Hrănirea puilor de pisică

Puii de pisică, precum și cei de câine, au cerințe nutriționale speciale pentru o creștere sănătoasă. Nevoile lor nutriționale depind rasă, vârstă și temperament. Pisoii activi au nevoie de mai multă energie decât cei care dorm tot timpul. Chiar dacă arată drăguț, pisoii nu ar trebui să se îngrașe, ar trebui să poți simți mereu coastele prin blană iar talia ar trebui să fie vizibilă. Prima regulă în hrănirea puilor de pisică este să alegi mâncarea potrivită. Asigură-te că pisoiul tău primește suficiente calorii și substanțe nutritive care să ajute la procesul de creștere.