Este pisica fericită?

pisica fericită relaxată

Pisica ta comunică în permanență cu tine. Interpretează semnalele cu care îți transmite că este o pisică fericită.

Atunci când iubim pe cineva, e normal să vrem să fie fericit – și ne place să contribuim la fericirea sa. Bineînțeles, acest lucru se aplică și când vorbim despre iubirea pe care o purtăm felinelor cu care ne împărțim viața. La urma urmelor, și ele ne fac fericiți. În primul rând, trebuie să știi că este foarte simplu. Dacă îi oferi o viață adecvată, care să corespundă nevoilor sale, cel mai probabil ai o pisică fericită. Așadar, trebuie să îi oferi pisicii hrana de înaltă calitate. Totodată, are nevoie să o stimulezi cu jucăriile potrivite în funcție de cât de inteligentă este.

De asemenea, pisica are nevoie de un stâlp de cățărat pentru a își ascuți ghearele, precum și de unul sau mai multe locuri unde să se poată retrage, cum ar fi o vizuină de pisici. În funcție de rasă sau de personalitatea sa, pisica are nevoie de mai multă sau mai puțină mișcare în aer liber. Și bineînțeles – ai ghicit deja - ce face majoritatea pisicilor foarte fericite: multe mângâieri!

Dacă îi oferi pisicii toate acestea, poți să fii sigur că o duce bine. Pentru a fi siguri, am întrebat câțiva experți care sunt semnele clare că ai o pisică fericită. Și acestea sunt răspunsurile:

Zece semne că ai o pisică fericită

  1. Aleargă entuziasmată

Iubita ta pisică sare prin grădină sau prin locuință fără motiv? Felicitări! Faci ceva bine și e evident că pisica este relaxată în prezența ta. Precum copiii, și pisica arată că se bucură de viață prin țopăieli.

pisica fericita sare si alearga
joaca semn de fericire pisica
  1. Se joacă foarte concentrată

Felina se distrează cu o jucărie pentru pisici, cum ar fi o undiță sau un șoricel pentru pisici și pare prinsă în moment? Atunci cu siguranță o duce bine. Ea va aprecia dacă îți dedici cât mai mult timp posibil pentru ea și pentru joaca împreună. În funcție de rasă sau de temperament, pisicii îi poate place și să îi fie pus intelectul la încercare. Există jucării cu acest scop, care îi stimulează inteligența, o ajută să nu se plictisească și, deci, păstrează pisica fericită.

  1. Toarce

Felina poate să toarcă din diverse motive. Dar, de obicei, este un semn pozitiv. Însă ai grijă, pentru că uneori poate indica și durere sau teamă. Tu, ca iubitor de pisici, vei putea să îți dai seama, în funcție de alți factori, când e vorba de un tors relaxat pentru că e fericită și când torsul are o cauză negativă.

Somn de pisică
pisica fericita cu stapanul
  1. Îi place să fie aproape de tine

Un alt semn bun este când pisica vine în patul tău sau pe canapea lângă tine și stă în brațele tale. Sau dacă te invită pe canapea mieunând în timp ce lucrezi. Unele pisici își încep ziua sărind în pat mieunând, solicitându-ți prezența.

  1. Își freacă boticul de tine

Felina ta își freacă nasul de tine? Atunci există șanse mari ca felina ta să se simtă confortabil în prezența ta și să vrea să își lase mirosul pe tine, să te marcheze.

pisica isi freaca botul de tine
  1. Este comunicativă

La fel ca torsul, acesta este în general un semn pozitiv, dar în anumite circumstanțe poate indica și durerea. Din nou, depinde de tine să interpretezi semnele corect.

  1. Se tăvălește

Dacă vezi felina că se rostogolește cu burta în sus, e aproape sigur că e fericită. Și iarba-mâței poate declanșa hormonii de fericire ai pisicii tale și o poate face să tăvălească pe podea.

pisica se rostogoleste
pisica fericita cand mananca
  1. Mănâncă cu poftă

Îi oferi hrană de pisici de calitate bună sau o gustare gustoasă o dată pe zi și pe care pisica o mănâncă cu poftă? Acest lucru este un semn clar de fericire. Nu schimba acest obicei și vei continua să ai pisica fericită.

  1. Coada este ridicată

Felina își ține coada în sus și vârful cozii este răsucit? Dacă te întâmpină astfel, și eventual, se freacă de picioarele tale, e evident că e mulțumită.

  1. Urmărește păsările entuziasmată

Dacă pisica privește păsările de afară cu entuziasm, poți să fii sigur că are o viață fericită. La fel atunci când se uită la peștii din acvariu sau chiar și la televizor. Unora pisici le place să se uite la fotbal la televizor pentru că văd mingea ca pe un șoarece. Și având în vedere că nu au o echipă preferată, nu sunt triste atunci când pierde cineva.

Așadar, continuă să faci pisica fericită – și las-o și pe ea să te facă fericit! Succes!

Cele mai utile articole
5 min

10 semne că pisica te iubește

Datorită naturii sale misterioase, este greu să deslușești semnele că pisica te iubește. Însă există câteva moduri prin care poți observa că pisica iubește stăpânul. Pisica își arată dragostea într-un mod mai subtil decât câinii. Dar un iubitor de pisici poate să recunoască oricum semnele sale de afecțiune. Cu cât ai mai multă încredere în instinctele tale – așa cum pisica are într-ale ei – cu atât mai mult vei înțelege sentimentele pisicii tale.
4 min

5 semne că pisica are încredere în tine

E nevoie de încredere pentru a avea o relație armonioasă cu pisica ta. Dar cum poți construi o astfel de relație și cum arată felinele că au încredere în tine, mai ales că sunt niște animale independente și greu de înțeles? Aceste cinci semne îți vor spune dacă pisica are încredere în tine.
12 min

Cum să acomodezi o pisică nouă în casă – echipamente de bază și sfaturi

Urmează să aduci un pisoi acasă? Felicitări! Acum trebuie să găsești o metodă să obișnuiești o pisică nouă în casă. Pisicile sunt creaturi unice, pe atât de independente, cât și de sensibile. Multe pisici simt, cu mustățile lor delicate, starea de spirit a omul lor și le place să îl consoleze când este cazul. Sensibilitatea lor și simțul seismografic sunt atât de pronunțate, încât ele pot presimți fenomene precum cutremure și furtuni.