Amenajarea unui balcon pentru pisici

Pisica într-un balcon cu plasă de protecție privește afară

Pisicile au multe de văzut pe balcon - o plasă pentru pisici le protejează să nu cadă.

Transformă-ți balconul într-o oază de aer proaspăt pentru pisica ta, luând totodată măsurile necesare pentru protecția acesteia. Un balcon pentru pisici este ușor de amenajat – trebuie doar să urmezi sfaturile noastre.

De ce este important ca balconul să fie un loc sigur pentru pisica ta?

De îndată ce vine primăvara, noi, oamenii, abia așteptăm să ieșim afară. Animalele de companie tânjesc și ele după o schimbare de peisaj la sfârșitul sezonului confortabil de iarnă.

Dacă ai o pisică de apartament și ai și balcon, ai un avantaj din două puncte de vedere: îi oferi pisicii ocazia să iasă la aer curat și te poți bucura de o pisică fericită.

Un balcon mobilat frumos are multe de oferit pe tot parcursul anului pentru o pisică de apartament:

  • Felina are ocazia să respire aer proaspăt.
  • Poate adulmeca împrejurimile.
  • Animalul simte anotimpurile și are mai multă varietate.
  • Întotdeauna se întâmplă ceva afară: păsările, insectele, oamenii și alte surse de zgomot ascut simțurile pisicii.
  • Pe balcon există o mulțime de lucruri pe care mica ta exploratoare le poate cerceta.

Pentru ca pisica să fie în siguranță în timp ce lucrează la lunga sa listă de lucruri de făcut în afara apartamentului, ar trebui să protejezi balconul și ușa acestuia. Pentru că, deși se spune că pisicile aterizează mereu în picioare și căderea de la mare înălțime nu le afectează, din păcate vedem multe cazuri în care pisicile cad de la balcon și se rănesc grav.

Plasa pentru pisici: așa poți face din balcon un loc sigur pentru pisică

Unul dintre cele mai importante instrumente în amenajarea unui balcon pentru pisici este plasa de protecție, ce protejează curioasa felină de cădere. În principiu, plasa ar trebui să fie rezistentă la rupere, la condițiile meteorologice și la razele UV și să fie aleasă astfel încât animalul tău de companie să nu se poată strecura pur și simplu prin găuri.

Plasele pentru pisici pot fi folosite și în alte locuri. Acestea ajută la protejarea ferestrelor și a altor locuri periculoase. Cu un cadru metalic și o plasă adecvată, poți chiar să îți transformi terasa într-un paradis în aer liber al pisicilor.

Dimensiunea corectă a ochiurilor de plasă

Pentru a te asigura că pisica este cu adevărat protejată mereu, acordă atenție la dimensiunea ochiurilor de plasă atunci când alegi plasa. Dacă ai o pisică tânără și agilă, cel mai bine este să alegi o plasă cu ochiuri de doi până la patru centimetri. Pisicile în vârstă sau animalele mai plinuțe sunt suficient de protejate cu o dimensiune a ochiurilor de plasă de cinci centimetri.

Ramele de sârmă împiedică chiar și cele mai încăpățânate pisici să evadeze sau să se strecoare accidental.

Fixarea plasei în amenajarea unui balcon pentru pisici

Tipul de montare depinde de balconul și de situația în care locuiești. Cele mai multe plase pentru pisici pot fi atașate cu ușurință cu dibluri, cârlige și frânghii de fixare. Acest lucru îți deschide multe posibilități de a oferi pisicii o zonă de trecere sigură în aer liber. Dacă stai în chirie, înainte de a începe să dai găuri, cere permisiunea proprietarului pentru a instala plasa.

Proprietarul apartamentului este foarte strict? Există și soluții care nu necesită să găurești pereții. Astfel poți face balconul un loc sigur fără să dai găuri. Astfel de plase pot fi fixate cu frânghii de tensiune, de exemplu, și montate pe balustradă sau între tavan și podea cu cleme și tije telescopice. Astfel poți face ca până și un balcon deschis să fie un loc sigur pentru felină.

Evident, poți folosi și alte tipuri de plase, însă cea mai sigură este plasa specială pentru pisici. Alege o plasă de culoare închisă, pentru a fi mai discretă și distrage atenția de la aceasta cu un balcon frumos decorat și plin de plante.

Pisica într-un balcon cu plasă de protecție și multe flori

Sfaturi pentru montarea plasei în balcon

  • Asigură-te că balconul este complet acoperit, pentru că o pisică se poate strecura chiar și prin găuri mici.
  • Întinde ușor plasa.
  • Plasa trebuie să fie suficient de înaltă pentru a împiedica pisica din a sări de pe balcon.
  • Nu uita să pui plasă și în sus – mai ales dacă nu ai un balcon acoperit.

Amenajează pe balcon o oază de confort pentru felină

Un balcon pentru pisici nu ar trebui să le ofere felinelor doar protecție împotriva căderilor. Ideal ar fi ca balconul să fie și un loc în care pisica să se simtă în largul său. Acest lucru se realizează cel mai bine cu un echipament bine gândit - și prin eliminarea surselor de pericol.

Plantele potrivite pentru un balcon pentru pisici

În primul rând, asigură-te că ai eliminat toate sursele de pericol de pe balcon. Ideal ar fi să alegi plante non-toxice, mai ales dacă pisica folosește în mod regulat balconul. Ca o alternativă pune ghivecele într-un loc în care felina nu ajunge. Apropo: chiar și îngrășământul poate fi dăunător pentru ea. Așa că plasează mereu astfel de produse în locuri ferite.

Următoarele plante sunt perfecte pentru pisici: pe lângă iarba pentru pisici, poți pune pe balcon și bambus și diverse ierburi inofensive pentru animale. Printre acestea se numără, de exemplu, menta, valeriana sau năsturelul.

În mod ideal, plantele ar trebui să nu fie la îndemâna pisicii. Folosește jucării pentru a-i distrage atenția de la plante.

Amenajează un paradis în aer liber pentru pisici

Să trecem acum la detaliile de echipament care poate nu sunt absolut necesare, dar care vor face din balconul tău o adevărată oază de relaxare pentru pisică. Acestea includ, de exemplu, zone umbrite pentru zilele călduroase. Pisicile apreciază un loc răcoros de dormit, mai ales vara. Oferă-i și un bol de apă. Apa de ploaie nu este sănătoasă pentru pisică, așa că încearcă să îi pui mereu apă proaspătă la dispoziție.

Pisicilor le place să își ascută ghearele în mod regulat. Pentru a împiedica pisica să umble la plasa pe care tocmai ai instalat-o, gândește-te să cumperi un suport de ascuțit ghearele. Pisica îți va mulțumi pentru el – și sperăm că îți va scuti celelalte piese de mobilier din balcon.

În același timp, ansamblurile de cățărat sunt puncte bune de observare. Un loc înalt care oferă o priveliște a lumii largi de dincolo de balcon va fi mereu apreciat de curioasa felină.

Un culcuș confortabil este esențial într-un balcon pentru pisici. Dacă dimensiunea balconului o permite, ai putea, de exemplu, să plantezi iarba pentru pisici într-o cutie de lemn căptușită cu o folie de plastic. Acolo pisica se poate relaxa ca pe o pajiște. Ca o alternativă, poți folosi și un culcuș pufos pentru pisici.

Fă din balcon un loc sigur pentru pisici și relaxați-vă împreună

Cu ajutorul sfaturilor noastre poți asigura balconul și oferi felinei ocazia să se distreze în aer liber. Imaginația nu are limite atunci când vine vorba de amenajarea unui balcon pentru pisici. Inspiră-te din balcoanele altor iubitori de pisici de pe rețelele de socializare sau cu ajutorul unei căutări de imagini online.

Amenajarea balconului vă va ajuta să vă relaxați împreună în aer liber.

Cele mai utile articole
5 min

10 semne că pisica te iubește

Datorită naturii sale misterioase, este greu să deslușești semnele că pisica te iubește. Însă există câteva moduri prin care poți observa că pisica iubește stăpânul. Pisica își arată dragostea într-un mod mai subtil decât câinii. Dar un iubitor de pisici poate să recunoască oricum semnele sale de afecțiune. Cu cât ai mai multă încredere în instinctele tale – așa cum pisica are într-ale ei – cu atât mai mult vei înțelege sentimentele pisicii tale.
4 min

5 semne că pisica are încredere în tine

E nevoie de încredere pentru a avea o relație armonioasă cu pisica ta. Dar cum poți construi o astfel de relație și cum arată felinele că au încredere în tine, mai ales că sunt niște animale independente și greu de înțeles? Aceste cinci semne îți vor spune dacă pisica are încredere în tine.
12 min

Cum să acomodezi o pisică nouă în casă – echipamente de bază și sfaturi

Urmează să aduci un pisoi acasă? Felicitări! Acum trebuie să găsești o metodă să obișnuiești o pisică nouă în casă. Pisicile sunt creaturi unice, pe atât de independente, cât și de sensibile. Multe pisici simt, cu mustățile lor delicate, starea de spirit a omul lor și le place să îl consoleze când este cazul. Sensibilitatea lor și simțul seismografic sunt atât de pronunțate, încât ele pot presimți fenomene precum cutremure și furtuni.