Cum să faci un țarc pentru pisici în grădină?

Pisică tânără în grădină

Costurile unui gard pentru pisici sunt destul de mari. Pentru a economisi aceste sume uriașe, mulți iubitori de pisici decid să transforme singuri grădina într-un loc sigur pentru pisici. Dar nu subestima timpul necesar! Nu este ușor să faci un țarc pentru pisici la tine în grădină, dar, cu puțină atenție, sigur te vei descurca.

Materialul necesar

Libertatea de a alerga pe balcon nu este suficientă pentru multe pisici. O împrejmuire sau un gard în grădină, care să nu permită evadarea pisicilor sunt mult mai interesante pentru feline. Câinii și alte animale nu ar trebui să poată pătrunde în împrejmuire, iar pisicile trebuie să se simtă în siguranță în interior. Din păcate, prețurile materialelor și al manoperei te-ar putea descuraja și probabil vei dori să faci un țarc pentru pisici de unul singur. În primul rând, va trebui să faci o vizită la un magazin pentru materiale de construcții. Vei avea nevoie de următoarele materiale pentru a face din grădină un loc sigur pentru pisici:

  • gard de sârmă laminată de doi metri înălțime și 25 de metri lungime
  • 2 uși
  • suficienți stâlpi pentru gard
  • sticlă vopsită de 50 cm înălțime
  • țevi de scurgere
  • ciment gata preparat
  • cabluri de tensiune și cleme

Ca să-ți poți lăsa felina în siguranță în aer liber, asigură-te că nu crește nicio plantă toxică pentru pisici la tine în grădină.

Construirea unui țarc pentru pisici – iată cum funcționează

Marchează viitoarea împrejmuire cu o sfoară. Sapă o groapă adâncă de 60 cm la fiecare trei metri și în lateralele ușii. Așază o țeavă de drenaj în fiecare gaură, umple-o cu ciment gata preparat și introdu un stâlp de gard în poziție verticală (folosește un boloboc!). Cimentul are nevoie de câteva zile să se usuce. Pregătește barele transversale, care le vei fixa de asemenea în pământ cu ciment. Folosește un bloc de ciment turnat pentru a le fixa, nu o țeavă. După ce s-a uscat, montează gardul și atașează-l de stâlpi cu sârmă. Montează ușile în zonele marcate. În cele din urmă vei fixa întreaga structură de jur împrejur cu cabluri de tensiune strânse cu cleme.

Cum să faci un țarc pentru pisici © Janpen / stock.adobe.com

Cireașa de pe tort: acoperirea cu sticlă a împrejmuirii

Dacă vrei să faci un țarc pentru pisici cu adevărat sigur, atașează sticlă vopsită la gardul din interior. Acest lucru împiedică pisica să evadeze. În caz contrar unele feline talentate pot sări și se pot cățăra peste gard. Găurește panourile înalte de 50 cm și de o grosime între 2 și 4 mm în mai multe locuri și fixează-le de gard cu sârmă. Împrejmuirea pentru pisici este gata. Acum felinele pot intra în noul lor tărâm, care probabil va deveni locul lor preferat. Pe lângă economiile imense pe care le faci, țarcul te va costa probabil în jur de 100 de ore de muncă.

Ai nevoie de accesorii pentru pisici? În magazinul nostru online zooplus vei găsi tot ce vrei pentru animalele tale, cum ar fi hrană pentru pisici, plase pentru pisici sau jucării.

Cele mai utile articole
4 min

5 semne că pisica are încredere în tine

E nevoie de încredere pentru a avea o relație armonioasă cu pisica ta. Dar cum poți construi o astfel de relație și cum arată felinele că au încredere în tine, mai ales că sunt niște animale independente și greu de înțeles? Aceste cinci semne îți vor spune dacă pisica are încredere în tine.

5 min

10 semne că pisica te iubește

Datorită naturii sale misterioase, este greu să deslușești semnele că pisica te iubește. Însă există câteva moduri prin care poți observa că pisica iubește stăpânul. Pisica își arată dragostea într-un mod mai subtil decât câinii. Dar un iubitor de pisici poate să recunoască oricum semnele sale de afecțiune. Cu cât ai mai multă încredere în instinctele tale – așa cum pisica are într-ale ei – cu atât mai mult vei înțelege sentimentele pisicii tale.

5 min

Pisicile negre: respinse și persecutate

Se spune că pisicile negre aduc ghinion. Mulți oameni resping felinele cu blana neagră din diverse motive chiar și astăzi din păcate – deși blănița de culoare închisă este la fel de adorabilă ca cea a felinelor cu blană albă sau „colorată”.