Agility pentru animale mici

Porcușor de guineea în trei culori cu blana scurtă, iese dintr-un tunel din plasă pentru animale mici. Totul este în parc pe iarbă

Porcușorii de Guineea sunt deosebit de încântați să facă trasee de Agility.

Agility nu este un termen comun doar pentru iubitorii de câini. Stăpânii de pisici au descoperit de asemenea acest sport care sporește încrederea și abilitățile tuturor participanților! În mod similar, Agility pentru animalele mici, cum ar fi iepurii și porcușorii de Guineea, veverițele degu, veverițele, chinchila și șobolanii, aduce o anumită varietate în viața rozătoarelor.

Agility pentru animale mici

Majoritatea părinților de câini cunosc deja termenul „Agility”. Este un sport pentru oameni și animale, în care animalul trebuie să parcurgă un traseu cu obstacole într-un anumit timp și fără greșeli. La început obstacolele sunt prezentate rozătoarelor cu ajutorul unor gustări. Imediat ce îndeplinesc corect sarcini mai mici, sunt recompensați cu gustări și mângâieri. Agility pentru animalele mici aduce varietate în rutina zilnică a rozătoarelor și, în același timp, asigură menținerea într-o formă fizică bună a animalelor. În funcție de mărimea și greutatea animalului, cutiile mici de carton, resturile de lemn, rolele de hârtie igienică sau pungile de hârtie fără mânere pot fi transformate într-un loc de joacă aventuros.

Ce trebuie să iei în considerare la Agility pentru animale mici

  • Animalul ar trebui să facă Agility doar dacă își dorește cu adevărat acest lucru – nu îl forța să facă nimic
  • Agility pentru rozătoare nu ar trebui făcut cu animale bolnave pentru a preveni agravarea bolilor
  • Omul și animalul ar trebui să aibă deja o relație de încredere care să se consolideze pe parcursul exercițiilor
  • Prezintă obstacolele pas cu pas animalelor mici, pentru ca acestea să se obișnuiască cu ele
Porcușor de Guineea pe o minge albastră în parc.
Animăluțul tău se va bucura de orice oportunitate de joacă.

Construirea obstacolelor acasă

Cu puțină imaginație și îndemânare, poți construi chiar tu obstacolele. Un prosop de vase poate fi transformat într-un hamac pentru dihori, iar o rolă goală de hârtie igienică într-un tunel pentru șoareci, veverițe degu și hamsteri. O placă mică de lemn poate fi transformată într-o rampă, iar un băț subțire de lemn poate fi folosit ca obstacol pentru iepuri.

Există doar câteva principii de bază pe care ar trebui să le urmezi: nu folosi adezivi toxici, îndepărtează orice urme de lac de pe lemn înainte de a-l folosi și îndepărtează capsele sau cuiele vechi de pe lemn sau carton. Acestea sunt foarte periculoase pentru animalele mici dacă ajung să le ronțăie. Fă obstacolele și adăposturile suficient de rezistente, pentru ca acestea să nu rănească animalul când se prăbușesc! Lasă animalul să se joace doar sub supraveghere din motive de siguranță!

În magazinul online zooplus vei găsi accesorii de Agility pentru animale mici, cum ar fi tuneluri, vizuine, ansambluri de joacă și accesorii de cățărat!

*Nu uita că iepurii nu sunt considerați rozătoare. Cu toate acestea, noi considerăm că nu ar trebui excluși din acest articol.

Cele mai utile articole