Verdețuri pentru animale mici

hamster si farfurioara cu mancare

Verdețuri pentru animale mici

Verdețurile proaspete și suculente pentru animale mici precum iepurii*, porcușorii de Guineea ș.a. sunt cel mai adecvat tip de hrană pentru aceste specii și cel mai natural mod de hrănire. Multe tipuri de fructe și legume sunt îndrăgite de majoritatea rozătoarelor și conțin, de asemenea, vitamine și minerale sănătoase!

Ce verdețuri le pot oferi rozătoarelor mele?

Se bucură în special de morcovi, ardei, castraveți sau pătrunjel. Pătrunjelul și ardeii conțin multă vitamina C, castraveții sunt bogați în lichide și, prin urmare, sunt potriviți mai ales în sezonul cald. Morcovii sunt considerați o hrană clasică pentru iepuri și pot fi oferiți alături de verdețuri. Însă ei sunt bogați în calorii și nu ar trebui dați animalului decât cu moderație. Deși ridichile au un gust puternic, ele sunt deosebit de gustoase pentru majoritatea rozătoarelor.

2024_05_zooPoints_Trigger_1000x160_RO

Ce verdețuri pentru animale mici ar trebui evitate?

Evită fructele acide, care au adesea un efect iritant asupra stomacului animalului. Fructele cu sâmburi nu sunt, de obicei, bine tolerate de rozătoare și pot provoca diaree. Consumul de fructe exotice, cum ar fi mango, papaya și rodie, poate provoca de asemenea probleme digestive grave. Persina din avocado poate avea chiar un efect toxic asupra animalelor! Se recomandă prudență și cu unele legume: frunzele de spanac și broccoli conțin acid oxalic, iar varza duce adesea la flatulență.

Citește și articolul despre plantele otrăvitoare pentru rozătoare.

porcusor de guineea care mananca mere

Un plan de alimentație – ce mănâncă animalele mici?

Astfel, dacă te întrebi ce mănâncă hamsterii, porcușorii de Guineea sau iepurii am alcătuit câte o listă scurtă pentru fiecare categorie în parte.

  • Ce mănâncă porcușorii de Guineea? Iubesc și tolerează merele, bananele, căpșunile, kiwi, pepenele galben, strugurii, ardeii, pătrunjelul, păpădia, podbalul și margaretele.
  • Ce mănâncă iepurii pitici? Preferă merele, căpșunile și zmeura, morcovii, frunzele de varză (nu bulbul), feniculul, țelina, frunzele de soia și de mazăre, știuleții de porumb și ierburile de grădină, cum ar fi pătrunjelul, mărarul sau salvia, păpădia, podbalul și coada-șoricelului.
  • Ce mănâncă șobolanii și șoarecii? Le poți oferi mere, banane, pere, căpșuni, pepene galben, struguri, morcovi, ardei, roșii, multe tipuri de salată (fără salată verde – conține nitrați), porumb, castraveți, varză și cartofi fierți.
  • Ce mănâncă hamsterii? Preferă merele, bananele, căpșunile, porumbul, pepenele galben, salata verde, broccoli, dovleceii, țelina, spanacul, păpădia, salvia și busuiocul.
  • Ce mănâncă chinchillele? Ar trebui să primească hrană proaspătă doar ca gustare. Le poți da câte o bucățică de măr, smochine sau morcov.

În magazinul online zooplus vei găsi toate produsele pentru animale mici, cum ar fi hrană, cuști, accesorii pentru cuști sau articole de îngrijire.

*Ține cont de faptul că iepurii nu sunt considerați rozătoare. Cu toate acestea noi credem că nu ar trebui să fie excluși din acest articol.

Cele mai utile articole
14 min

Nutriția adecvată și sănătoasă a iepurelui

Alimentația sănătoasă și adecvată a iepurelui previne bolile dentare și problemele digestive. Prin urmare, ea este baza pentru o viață lungă și sănătoasă a urecheaților noștri. În acest articol îți oferim o scurtă prezentare a aspectelor, de care ar trebui să ții cont.
2 min

Plante otrăvitoare pentru rozătoare

În timpul verii multe animale mici și rozătoare se bucură dacă le lași să alerge libere în grădină. Dar nu tot ceea ce este verde este bun pentru animalul tău! Așa că verifică grădina în mod regulat pentru a vedea dacă există plante otrăvitoare periculoase. Prezența în grădină a anumitor flori sau a unor plante leguminoase poate însemna un pericol pentru ghemotocul tău curios. De aceea, este ideală îngrădirea perimetrului de joacă al blănosului pentru a nu fi tentat să guste din florile tale. Un astfel de țarc de exterior poate fi o soluție eficientă pentru când blănosul are nevoie de mișcare în aer liber. Oferă-i un loc sigur unde se poate antrena și săpa fericit. Fără să îți faci griji că va mesteca mobila, sau cablurile, sau că va fugi din curte pentru a intra în grădină.
2 min

Verdețuri pentru animale mici

Verdețurile proaspete și suculente pentru animale mici precum iepurii*, porcușorii de Guineea ș.a. sunt cel mai adecvat tip de hrană pentru aceste specii și cel mai natural mod de hrănire. Multe tipuri de fructe și legume sunt îndrăgite de majoritatea rozătoarelor și conțin, de asemenea, vitamine și minerale sănătoase!