Dog Agility: sportul și joaca cu un câine

Dog Agility pentru tine și câinele tău

Dog Agility consolidează relația dintre tine și câinele tău.

Dog Agility – un sport modern pentru câini

Plimbările lungi sunt prea plictisitoare pentru tine și câinele tău? Vrei să experimentezi mai mult alături de patruped? Atunci dog agility este alegerea potrivită! Este un sport modern pentru câini, care ajută la îmbunătățirea comunicării dintre om și câine și poate fi efectuat foarte bine în aer liber, în timpul verii.

Ce este agility?

Cuvântul “agility” provine din limba engleză și înseamnă “agilitate”. Acest sport presupune finalizarea corectă a unei curse cu obstacole într-o anumită perioadă de timp, fără folosirea lesei sau zgărzii. Dezvoltat inițial pentru pauzele din timpul show-ului canin Crufts, noul sport a ajuns să aibă succes în întreaga lume. În prezent, pe lângă competițiile de club mai mici, există chiar și campionate naționale și federale de agility!

Sport și dresaj agility pentru câini

Ce învață câinele?

Dog agility are ca scop distracția și activitatea sportivă a câinelui și proprietarului, construind încrederea și comunicarea cu câinele prin limbajul corpului. Conform regulilor, patrupedul urmează cursa fără zgardă sau lesă. Stăpânul poate să-și ghideze câinele prin semnale vocale și limbaj corporal. Atingerea nu este permisă.

Care sunt cerințele pentru agility

Câinele și stăpânul au nevoie de un nivel ridicat de îndemânare, pentru că obstacolele sunt extrem de diverse. Câinele trebuie, de asemenea, să aibă o stare bună de sănătate, astfel încât eventualele bolile să nu se agraveze în urma practicării acestui sport.

Când să începi dog agility?

Mulți proprietari se întreabă de la ce vârstă pot începe antrenamentul cu câinele. Răspunsul: creșterea câinelui trebuie să fie, în mare parte, finalizată. Imediat ce câinele împlinește 18 luni, el poate participa și la turnee oficiale.

Ce rase de câine sunt potrivite pentru agility?

Rasele de câini, cum ar fi Husky, care iubesc să alerge și să facă mișcare. Desigur, pot participa toate celelalte rase. Practic, orice câine care se bucură de noi provocări este potrivit. Pentru că nu este un sport strict orientat spre scop, este vorba, în principal, de factorul distractiv și diversitate. Desigur, acest lucru necesită și interes din partea câinelui! Dacă patrupedul nu este încântat, ambiția proprietarului nu ajută.

Agility sport pentru câini

Accesorii pentru dog agility

Există o multitudine de accesorii: de la tuneluri la rampe, cercuri pentru sărituri și stâlpi pentru slalom.

Pentru micile curse din propria grădină, zooplus își pune la dispoziție obstacole precum stâlpi de slalom, rampe și tuneluri!

Cele mai utile articole
8 min

Top 10 accesorii de vară pentru câinele tău

Chiar dacă din titlu pare că îți vom prezenta accesorii luxurioase ale modei canine, nu vom face acest lucru, pentru că patrupedul tău atrage suficiente priviri chiar și așa. În schimb îți vom arăta accesorii de vară, care vor face viața câinelui mai plăcută decât este deja.
6 min

Sfaturi despre plimbarea câinelui

Te plimbi pe trotuar și patrupedul merge plictisit pe lângă tine? Folosește această ocazie și dă-i mici sarcini de făcut. Printre acestea se numără concepte de bază, cum ar fi schimbarea părții la comandă. Astfel de exerciții mici întăresc legătura dintre voi. De exemplu: stai pe loc și pune o gustare sub vârful pantofului tău. Câinele o va primi doar atunci când se uită în ochii tăi. Așa te asiguri că e atent la tine. Folosește luminile roșii de la semafor pentru a exersa comenzile „șezi” și „hai” sau pentru trucuri simple, cum ar fi „dă lăbuța”. El ar trebui să cunoască deja acestea de acasă. În principiu, faptul că ai un patruped ascultător, care cunoaște comenzile de bază, contribuie mult la plimbările relaxate împreună cu el.
6 min

Înotul pentru câini atletici

Înotul nu are doar scopul de a răcori câinele într-o vară călduroasă. Și forma fizică și încheieturile animalului beneficiază de exercițiile în apă – de-a lungul întregului an. Află de ce înotul îmbunătățește sănătatea câinilor supraponderali și bătrâni și cât de distractiv este.