Prieteni pe viață: îngrijire de la Puppy la Senior!

Prieteni pe viață: îngrijire de la Puppy la Senior!

De la naștere până la maturitate și bătrânețe, câinele tău trece prin mai multe etape de viață. Fiecare etapă a vieții aduce noi momente de fericire pentru tine și prietenul tău patruped - dar și provocări.

Puppy
Câini Adult
Câini Senior
Etapele vieții la câini

Puppy: îngrijire pentru cățeluși

Puppy

Cum îți hrănești puiul sănătos?

Pe cât de diverse sunt rasele de câini, la fel sunt și cerințele lor nutriționale. Deși cățeii au un necesar mare de energie, ar trebui să mănânce doar atât cât au nevoie pentru creșterea lor.

 • Dezvoltare și caracter al cățelului

  De obicei, cățeii se mută la noua lor casă la vârsta de abia câteva săptămâni. În acest timp, cățeii sunt în mijlocul fazei de socializare. La început sunt foarte curioși și apoi devin foarte precauți și uneori chiar înspăimântați. Cu cât îmbătrânesc, cu atât își depășesc mai repede limitele.

  După patru luni, dinții se schimbă și de la șase până la douăsprezece luni, câțelul tău devine matur din punct de vedere sexual. Sfaturile noastre cu privire la dresajul cățeilor o să te ajute să treceți prin aceste perioade mult mai relaxați.

 • Dresajul cățelului

  Pentru ca prietenul tău patruped să se simtă confortabil cu tine încă de la început, are nevoie de îngrijire, exerciții fizice și activitate. Jucăriile robuste pentru câini, snackurile și pernele confortabile fac parte din echipamentul de bază pentru căței, la fel ca și accesoriile pentru îngrijre și îngrijire dentară. 

  Cu cât dresajul cățelului începe mai devreme, cu atât va fi mai ușor: cățeii au nevoie de o creștere consistentă, de iubire și de mult contact cu oamenii. Din fericire, câinii de talie mică sunt extrem de curioși. Asta face educația mai ușoară.

  Momentele cheie în dresarea cățeilor:

  • Mutarea în noua casă
  • Să învețe să mearga în lesă
  • Să respecte limitele impuse
  • Să nu înghită lucruri nepotrivite
  • Să poată să stea și să aștepte
  • Să poată să rămână singuri
Vrem să-ți cunoaștem animăluțul minunat! Creează profil >

Adult: îngrijire adecvată pentru câini adulți

Câini Adult

Câinii devin adulți între 12 și 18 luni. Încet, dar sigur, prietenul tău mustăcios va deveni mai relaxat și mai curajos. Acum a sosit momentul pentru mari aventuri și trecerea de la hrana pentru căței la hrana pentru câini adulți.

 • Schimbarea dietei după alimentația cu hrană pentru căței sau castrare

  Hrana de calitate pentru câini adulți se caracterizează prin:

  • Carnea sau peștele se află pe primul loc în lista de ingrediente.
  • Hrana nu conține coloranți și conservanți artificiali.
  • În cazul hranei uscate, dimensiunea și forma crochetelor se potrivește pentru mărimea câinelui tău.
  • Câinele savurează mâncarea cu desăvârșire

  Câinii sterilizați necesită adesea o dietă specială, deoarece nevoile lor de energie scad în timp ce apetitul lor crește. Schimbarea hranei înainte de procedura de castrare va reduce ulterior stresul pentru tine și prietenul tău patruped.

 • Sfaturi de dresaj pentru câinii adulți

  La fel ca și oamenii, câinii nu încetează niciodată să învețe. Ai făcut o muncă pregătitoare importantă cu dresajul cățelului - acum este important să continui să respecți regulile și să-i oferi câinelui tău întotdeauna noi ocupații sub formă de jucării sau alte activități fizice.

  Ați adoptat un câine adult? Nu vă speriați - orice câine adoptat învață și poate fi dresat dacă este tratat cu iubire și întelegere. Antrenamentul este adesea chiar mai ușor decât în ​​cazul cățeilor.

 • Cum să mențin câinele meu în formă?

  Atunci când câinele tău și-a atins înălțimea și greutatea maximă rasei sale, dezvoltarea sa fizică este completă și scheletul său este întărit. Momentul perfect pentru a încerca diferite sporturi și activități pentru câini.

  Indiferent dacă faceți jogging în parc sau antrenamente de agilitate într-o cursă cu obstacole - exercițiile fizice împreună vă ajută să vă mențineți în formă.

Senior: îngrijire adecvată până la bătrânețe

Senior

La fel ca noi, oamenii, câinii își doresc ca bătrânețea lor să fie cât mai ușoară posibil. Cu o îngrijire atentă și hrană pentru câini adecvată vârstei, îi poți dărui pritenenului tău patruped o viață sănătoasă și liniștită la bătrânețe.

Brandurile noastre preferate 🐶⭐

Wolf of Wilderness
Royal Canin
Purizon
Rocco
Briantos
Hill's Science Plan
Brit
Taste of the Wild
Concept for Life