Angajamentul nostru față de planetă

Angajamentul nostru față de planetă

În calitate de retailer online paneuropean, tratăm cu maximă seriozitate responsabilitatea față de planetă și dorim să contribuim activ la atingerea obiectivelor globale de protecție a climatului. De aceea, măsurăm regulat amprenta noastră de CO2 în conformitate cu standardele Protocolului privind gazele cu efect de seră (GES) și generăm măsuri prin care putem evita sau reduce emisiile.

Studiile științifice arată că retailul online poate avea o eco-balanță favorabilă în ceea ce privește emisiile gazelor cu efect de seră prin comparație cu comerțul în magazinele fizice. Unul dintre aspectele comerțului online care este adeseori scos în evidență ca fiind în mod deosebit dăunător mediului este cantitatea mare de colete returnate. Cu toate acestea, la zooplus rata de retur este frecvent sub 1%, ceea ce reduce în mod semnificativ impactul corespondent asupra mediului.

> Concluzii studiu

Evitarea și reducerea emisiilor CO2

La zooplus, luăm măsuri concrete pentru a reduce emisiile CO2 în diverse arii, cum ar fi:

Rețea logistică eficientăRețea logistică eficientă

Având o rețea densă de depozite în întreaga Europă, ne concentrăm pe distanțe scurte cu scopul de a reduce emisiile în timpul transportului. Colaborăm cu parteneri logistici care acordă prioritate climatului și care folosesc vehicule electrice pentru livrări.

Soluții ecologice de ambalareSoluții ecologice de ambalare

Atât coletele noastre de carton cât și materialul de umplere din colete sunt făcute în cea mai mare parte din materiale reciclabile și pot fi reciclate după utilizare. De asemenea, testăm continuu soluții ecologice inovative pentru a face folosirea materialelor și mai puțin dăunătoare mediului.

Logistică standardizatăLogistică standardizată

Folosim un număr limitat de dimensiuni standard de colete care sunt ajustate în înălțime în funcție de conținut. Acest lucru ajută la reducerea materialului de umplere din fiecare colet și asigură utilizarea maximă a capacității din fiecare camion, astfel find redus umărul total de transporturi.

Limitarea reziduurilor alimentareLimitarea reziduurilor alimentare

Suntem atenți să nu producem reziduuri alimentare inutile și, mai presus de atât, să nu irosim alimente valoroase. De aceea, donăm în mod regulat unor organizații de protecție a animalelor produse alimentare care sunt încă în stare perfectă și care se apropie de data de expirare.

Manevrare corespunzătoare a retururilorManevrare corespunzătoare a retururilor

Produsele returnate din gama de accesorii sunt de obicei recondiționate pentru a fi revândute; donăm produsele care nu pot fi vândute, dar care pot fi utilizate. Oriunde este posibil, optăm pentru repararea produselor deteriorate prin înlocuirea pieselor afectate în loc să înlocuim întregul produs.

Energii regenerabileEnergii regenerabile

Alimentarea cu energie din birourile și depozitele din rețeaua noastră este deja acoperită prin energii regenerabile. De exemplu, biroul nostru central din Munchen este alimentat cu 100% energie verde.

Compensarea emisiilor de carbon

Cu acordul clienților noștri, zooplus plătește o contribuție de protecție a climatului la fiecare comandă, pe care o folosim pentru a sprijini proiecte certificate de protecție a climatului și pentru a reduce cantitatea medie de emisii de carbon aferente unei comenzi. Astfel, cantitatea de CO2 emisă într-o anumită locație este redusă altundeva în lume sau eliminată din atmosferă. Ideea de bază este aceea că pentru atmosferă este crucial ca gazele cu efect de seră să fie reduse în ansamblu, locația unde se întâmplă aceasta nefiind relevantă.

Implicarea zooplus în Tanzania

Angajamentul zooplus

Pentru a evita emisia de gaze nocive cu efect de seră, susținem, de pildă, proiecte de protecție a climatului, ce promovează expansiunea energiilor regenerabile precum energia eoliană și hidroelectrică, sau proiecte care protejează zonele forestiere de defrișare, păstrându-se astfel importante rezervoare de carbon. Ca parte a proiectelor de eliminare și stocare a CO2, zooplus promovează și producția de biochar din deșeuri de bambus, care captează permanent carbonul. Aflați mai multe informații despre angajamentul nostru față de proiecte individuale, precum și despre platforma noastră parteneră Ceezer aici.

Pe lângă aportul lor la protecția climatului, toate proiectele contribuie la unul sau mai multe dintre cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă ale ONU. De exemplu, în conformitate cu măsurile de protecție a climatului, sunt create condiții de sănătate îmbunătățite sau locuri de muncă pentru populația locală.

Proiectele de evitare a emisiilor de gaze cu efect de seră sunt certificate conform standardelor internaționale precum Gold Standard, Verra sau Plan Vivo. Proiectele de captare și stocare a carbonului sunt cel puțin deja în faza de precertificare. Aceste standarde independente asigură că proiectele economisesc CO2 în mod demonstrabil și sunt verificate în mod regulat de auditori terți cu privire la impactul lor asupra climatului.

FAQ (Întrebări frecvente) despre compensarea CO2

  • Ce reprezintă contribuția la climat și ce înseamnă compensarea CO2?

  • Ce reprezintă proiectele de protecție a climatului?

  • De ce trebuie compensate emisiile de carbon?

  • Cum știe zooplus că aceste proiecte reduc, cu adevărat, emisiile de carbon?

  • De ce nu sunt proiecte de protecție a climatului în Europa?