Angajamentul nostru față de planetă

Angajamentul nostru față de planetă

În calitate de retailer online paneuropean, tratăm cu maximă seriozitate responsabilitatea față de planetă și dorim să contribuim activ la atingerea obiectivelor globale de protecție a climatului. De aceea, măsurăm regulat amprenta noastră de CO2 în conformitate cu standardele Protocolului privind gazele cu efect de seră (GES) și generăm măsuri prin care putem evita sau reduce emisiile.

Studiile științifice arată că retailul online poate avea o eco-balanță favorabilă în ceea ce privește emisiile gazelor cu efect de seră prin comparație cu comerțul în magazinele fizice. Unul dintre aspectele comerțului online care este adeseori scos în evidență ca fiind în mod deosebit dăunător mediului este cantitatea mare de colete returnate. Cu toate acestea, la zooplus rata de retur este frecvent sub 1%, ceea ce reduce în mod semnificativ impactul corespondent asupra mediului.

> Concluzii studiu

Evitarea și reducerea emisiilor CO2

La zooplus, luăm măsuri concrete pentru a reducere emisiile CO2 în diverse arii, cum ar fi:

Rețea logistică eficientă Rețea logistică eficientă

Având o rețea densă de depozite în întreaga Europă, ne concentrăm pe distanțe scurte cu scopul de a reduce emisiile în timpul transportului. Colaborăm cu parteneri logistici care acordă prioritate climatului și care folosesc vehicule electrice pentru livrări.

Soluții ecologice de ambalare Soluții ecologice de ambalare

Atât coletele noastre de carton cât și materialul de umplere din colete sunt făcute în cea mai mare parte din materiale reciclabile și pot fi reciclate după utilizare. De asemenea, testăm continuu soluții ecologice inovative pentru a face folosirea materialelor și mai puțin dăunătoare mediului.

Logistică standardizată Logistică standardizată

Folosim un număr limitat de dimensiuni standard de colete care sunt ajustate în înălțime în funcție de conținut. Acest lucru ajută la reducerea materialului de umplere din fiecare colet și asigură utilizarea maximă a capacității din fiecare camion, astfel find redus umărul total de transporturi.

Limitarea reziduurilor alimentare Limitarea reziduurilor alimentare

Suntem atenți să nu producem reziduuri alimentare inutile și, mai presus de atât, să nu irosim alimente valoroase. De aceea, donăm în mod regulat unor organizații de protecție a animalelor produse alimentare care sunt încă în stare perfectă și care se apropie de data de expirare.

Manevrare corespunzătoare a retururilor Manevrare corespunzătoare a retururilor

Produsele returnate din gama de accesorii sunt de obicei recondiționate pentru a fi revândute; donăm produsele care nu pot fi vândute, dar care pot fi utilizate. Oriunde este posibil, optăm pentru repararea produselor deteriorate prin înlocuirea pieselor afectate în loc să înlocuim întregul produs.

Energii regenerabile Energii regenerabile

Alimentarea cu energie din birourile și depozitele din rețeaua noastră este deja acoperită prin energii regenerabile. De exemplu, biroul nostru central din Munchen este alimentat cu 100% energie verde.

Compensarea emisiilor CO2

Cu acordul clienților noștri, noi plătim o contribuție de protecție a climatului la fiecare comandă, pe care o folosim pentru a sprijini proiecte certificate de protecție a climatului și pentru a reduce cantitatea medie de emisii CO2 aferente unei comenzi. Astfel, cantitatea de CO2 emisă într-o anumită locație este redusă altundeva în lume. Ideea de bază este aceea că pentru atmosferă este crucial ca gazele cu efect de seră să fie reduse în ansamblu, locația unde se întâmplă aceasta nefiind relevantă.

La zooplus, suntem implicați în proiecte care, în mod direct sau indirect, sprijină protecția pădurilor. Prin reducerea sau prevenirea defrișărilor, pădurile sunt conservate ca surse valoroase de CO2 și astfel mult mai puține gaze cu efect de seră sunt eliberate în atmosferă. În plus, este foarte important pentru noi, în calitate de iubitori de animale, ca habitatul natural al numeroaselor specii de plante și animale să fie protejat odată cu pădurile și astfel să contribuim la conservarea biodiversității.

Implicarea zooplus în Ghana

Implicarea zooplus în Ghana

Împreună cu ClimatePartner, promovăm folosirea de sobe de gătit eficiente în Ghana, dând astfel populației locale o alternativă curată,ce economisește energia, în comparație cu gătitul la foc deschis. Sobele necesită mult mai puțin lemn sau cărbune, ceea ce înseamnă că se pot economisi până la 4,46 tone de CO2 pe an cu o singură sobă. Pădurile vitale pot astfel să fie salvate de la defrișare în scopul procurării de lemn de foc și să rămână surse valoroase de CO2 și habitaturi pentru numeroase specii de animale și plante. În același timp, gospodăriile economisesc timp și bani pentru că vor fi nevoite să procure mai puțin lemn de foc. Din punct de vedere al sănătății, sobele aduc și un beneficiu major pentru utilizatori, deoarece expunerea la particulele de funingine este redusă în contrast cu focurile deschise. Proiectul este certificat în conformitate cu Standardul de aur și contribuie la 11 din cele 17 Obiective ale ONU pentru dezvoltare durabilă.

Implicarea zooplus în Tanzania

De asemenea, zooplus este implicat într-un proiect de compensare a carbonului în parteneriat cu myclimate, în care drepturile populației indigene din Tanzania asupra terenurilor sunt asigurate, iar punerea în aplicare a planurilor comunale de utilizare a terenurilor este consolidată prin activități de conservare a pădurilor. Reducerea rezultată a defrișărilor împiedică eliberarea gazelor cu efect de seră în atmosferă și asigură conectivitatea habitatelor pentru fauna sălbatică pe cale de dispariție între Valea Yaeda și Ngorongoro.

Proiectele internaționale de compensare a carbonului ale myclimate îndeplinesc cele mai înalte standarde (CDM, Gold Standard, Plan Vivo) și contribuie la Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale ONU. Astfel, proiectele de compensare a carbonului contribuie, în mod semnificativ, la dezvoltarea socială, ecologică și economică a regiunii.

FAQ (Întrebări frecvente) despre compensarea CO2

* Taxe transport **Preţ recomandat

333zooPuncte la Abonare
Newsletterul zooplus: oferte personalizate, 10%* la a doua comandă (*clienți noi) și multe surprize
Newsletterul zooplus: oferte personalizate, 10%* la a doua comandă (*clienți noi) și multe surprize
Alege animalul / animalele

Livrare

  • GLS
  • DPD

Plăți securizate

Urmărește zooplus

  • Google Play
  • App Store