Coronavirus (Covid-19) - SUNTEM AICI PENTRU TINE

Dragi clienți zooplus,

Răspândirea coronavirusului (COVID-19) ne privește, în mod evident, și pe noi și are impact asupra vieții noastre obișnuite. Întreaga familie zooplus și partenerii săi se preocupă zi și noapte cu grijă pentru ca voi să beneficiați în continuare de servicii de calitate, chiar și în situația excepțională actuală.

Desigur, în situația de față, pe lângă bunăstarea clienților noștri și a animalelor de companie, sănătatea angajaților noștri este pe primul loc. Am luat măsuri de protecție extinse în birourile și centrele noastre logistice, pentru a ajuta la încetinirea răspândirii coronavirusului. În același timp, lucrăm intens pentru a ne asigura că ceea ce comandați ajunge, în siguranță, la voi.

Livrarea

Mai pot plasa comenzi?

zooplus are momentan suficient stoc pentru a procesa toate comenzile.

Cu toate acestea, întrucât în prezent nu este posibil să se estimeze cât timp va continua situația actuală excepțională sau dacă se va agrava, putem face declarații doar despre starea actuală.

Facem tot posibilul pentru a menține disponibilitatea produselor noastre la cel mai înalt nivel posibil.

Mai multe produse vor ajunge în curând în depozitele noastre.

Dacă stocul unui anumit produs este epuizat, vă putem oferi, cu siguranță, un produs alternativ adecvat din gama noastră.

Trebuie să mă aștept la întârzieri la livrare?

Deși ne confruntăm în continuare cu un volum foarte ridicat al comenzilor, echipa noastră de logistică lucrează din greu pentru pachetul să ajungă la voi cât mai repede posibil. Situația este momentan stabilă și nu estimăm întârzieri la livrare.

De îndată ce comanda se află în drum spre destinație, veți primi o notificare de expediere cu un link către serviciul de livrare selectat. Accesând acest link, puteți urmări starea de livrare a coletului și puteți modifica data livrării, dacă este necesar.

Mă pot infecta la primirea mărfii?

Poate că v-ați întrebat în aceste zile dacă mai este sigur să primiți un pachet cu mărfuri zooplus?

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), probabilitatea ca o persoană infectată să contamineze marfa cu virusul este foarte mică. Riscul de a contracta coronavirusul printr-un pachet care a parcurs distanțe lungi și a fost expus la diverse condiții și temperaturi externe este, de asemenea, foarte scăzut.

Totuși, ca măsură de siguranță suplimentară, este recomandat să dezinfectați pachetul și produsele conținute. De asemenea, curățați-vă mâinile cu un dezinfectant pe bază de alcool pentru mâini sau spălați-vă bine mâinile cu apă și săpun. De asemenea, evitați să vă atingeți ochii, gura sau nasul.

Servicii & metode de plată

Pot continua să plătesc numerar la livrare?

Pentru a reduce riscul răspândirii COVID-19 (coronavirus), vă recomandăm să folosiți Plata la livrare DOAR dacă nu puteți utiliza altă metodă de plată.

Pot exista întârzieri în ceea ce privește viteza de încărcare a site-ului?

Din păcate, utilizarea intensă a magazinului poate face ca timpul de încărcare al paginilor să crească. 

Sunt influențate zooPunctele mele?

Am extins validitatea zooPunctelor, care urmau să expire pe 31 martie 2020, până la data de 30 iunie 2020!

Prin urmare, vă rugăm să vă răscumpărați zooPunctele la o dată ulterioară, când situația cauzată de Covid-19 se va ameliora. În acest fel, ne ajutați să evităm întârzierile suplimentare în procesul operațional și să putem satisface nevoile de bază ale tuturor clienților.

Desigur, veți continua să colectați zooPuncte cu fiecare comandă.

Noi, pisicile, suntem alături de tine în această pandemie. Știi, nu?
Depozitul zooplus se pregătește zilnic pentru tine
zooplus este alături de tine

Covid-19 – riscuri pentru animale de companie

Este Covid-19 periculos pentru câinele meu?

13.03.2020: La om, Covid-19 este cauzat de noul coronavirus SARS-CoV-2, care își are originea în China. Institutul Friedrich Löffler (FLI), adică Institutul Federal de Cercetare pentru Sănătatea Animalelor monitorizează situația epidemică actuală și publică cele mai recente descoperiri științifice. Până în prezent, cercetătorii suspectează că coronavirusul uman a fost inițial transmis oamenilor de la lilieci, pangolini sau șerpi. A fost anunțat recent un caz în care virușii au fost găsiți și pe nasul și gura unui câine sănătos din Hong Kong. Cu toate acestea, experții presupun că acest virus a ajuns la câine printr-un contact fizic strâns cu proprietarul său bolnav. Conform concluziilor actuale ale cercetătorilor, o infecție efectivă este, prin urmare, exclusă la câine, care se află acum în carantină. Dacă sunteți în carantină, vă recomandăm să solicitați unei persoane apropiate să aibă grijă de câinele dumneavoastră. Cu toate acestea, anumite măsuri de carantină pentru câinii cu stăpâni bolnavi nu au fost încă prescrise.

Prin urmare, deși Institutul Friedrich-Löffler afirmă că nu există nicio dovadă potrivit căreia câinii să se poată infecta cu Covid-19, există alte coronavirusuri care pot afecta sănătatea câinilor. Puteți afla mai multe despre acești viruși aici.

Este Covid-19 periculos pentru pisica mea?

13.03.2020: Primele cazuri de infectare cu Covid-19 la om au fost anunțate în China, la sfârșitul anului 2019. În prezent, mii de oameni din întreaga lume sunt deja bolnavi, iar întrebarea de unde provine coronavirusul SARS-CoV-2 nu a fost încă pe deplin clarificată. Conform stadiului actual al științei, boala respiratorie a fost transmisă la om de la lilieci, pangolini sau șerpi. Conform celor mai recente cercetări, Institutul Federal de Cercetare pentru Sănătatea Animalelor (Friedrich-Löffler-Institut, FLI) consideră că o transmisie a SARS-CoV-2 de la oameni la pisici și invers este puțin probabilă. De asemenea, Covid-19 nu este considerat un risc pentru sănătatea câinilor și altor animale, cum ar fi porci sau găini, deși testul a fost pozitiv pentru un câine din Hong Kong după examinarea nasului și a gurii. Însă, pentru o infecție reală, coronavirusurile trebuie detectate în organism, motiv pentru care, în acest caz, se presupune o contaminare superficială ca urmare a contactului fizic strâns cu persoanele infectate. Cu toate acestea, este de recomandat să respectați măsurile de igienă atunci când îngrijiți animale de companie.

Covid-19 este probabil inofensiv pentru pisici, în timp ce cunoscutul coronavirus pentru pisici (FCoV) poate fi foarte periculos pentru acestea. Puteți accesa acest articol, pentru a afla mai multe informații despre ce coronaviruși pot afecta pisica, ce simptome apar și modul în care pisicile pot fi protejate de aceștia.

Cum pot să mă protejez pe mine și pe animalul meu de companie?

Deși există probabilitatea ca virusul Covid-19 să nu fie periculos pentru câini și pisici, ar trebui să acordați mai multă atenție măsurilor generale de igienă atunci când interacționați cu animalele de companie, mai ales dacă dumneavoastră sau animalul dumneavoastră prezentați simptome de boală.

Evitați contactul strâns cu alte animale și oameni, precum și contactul dintre dumneavoastră și animalul dumneavoastră de companie, cum ar fi, de exemplu, linsul, îmbrățișarea etc.

Spălați-vă bine pe mâini după fiecare contact, cel puțin 20-30 secunde.

Excrementele trebuie imediat eliminate, iar litiera pisicii, precum și locuința dumneavoastră trebuie păstrate curate.  

Pot scoate câinele afară?

25.03.2020: În Romănia și în țări precum Italia, Spania sau Austria, scosul câinilor afară este reglementat după cum urmează: proprietarii de câini au voie să-și scoată animalele, însă în imediata apropiere a casei lor și trebuie să dea o declarație pe propria răspundere cu privire la acest aspect. Plimbările trebuie să fie scurte și trebuie luate în considerare măsurile de siguranță cunoscute, cum ar fi distanța față de alte persoane și animale și spălarea temeinică a mâinilor după întoarcere.

Informații generale și știri noi pe tema COVID-19 puteți găsi pe site-ul Ministerului Sănătății din România și ȘtiriOficiale.ro.

Dorim să profităm de această ocazie pentru a vă mulțumi pentru înțelegere și a vă spune că ne bucurăm să vă punem la dispoziție gama noastră largă de produse. De asemenea, aici puteți găsi și Declarația zooplus cu privire la măsurile de siguranță și serviciile oferite în contextul coronavirus.

Multă sănătate vouă și animalelor voastre de companie! Suntem alături de voi ❤️! 

Împreună zi de zi: rutina alături de prietenul tău cu patru picioare

Cățeilor le place să lucreze cot la cot cu tine 😊

Nu numai viața noastră este schimbată de situația actuală, ci și cea a prietenilor noștri cu patru picioare. Mulți oameni care înainte erau mereu pe drumuri, acum sunt acasă în fiecare zi, aici muncesc și tot aici își petrec și timpul liber - asta înseamnă că în prezent conviețuim cu animalele noastre de companie. Cum reușești să lucrezi productiv în aceste momente, să oferi animalului același mod de viață ca înainte și să vă bucurați zi de zi împreună de o viață frumoasă? zooplus îți oferă câteva surse de inspirație pentru ca rutina zilnică alături de patruped să fie plină de joc, distracție și diversitate!

Rutina zilnică alături de câine

Mic dejun delicios pentru tine și cuțuBună dimineața! Începe ziua energic

Deseori te simți letargic și lipsit de vlagă dacă petreci mult timp în acasă. De aceea, cel mai bine este să-ți începi dimineața cu câteva exerciții de yoga, care te vor ajuta să te trezești, iar apoi, răsplătește-te cu un mic dejun delicios – fă același lucru și pentru cățelul tău!

Mergem la plimbarePauză de prânz - Uraaa! Hai afară!

A lucra de acasă înseamnă, de asemenea, și o flexibilitate mai mare. Sporturile pentru câini și jocurile din timpul plimbărilor completează perfect pauzele de prânz. Astfel, animalul de companie va fi ținut ocupat nu doar fizic, ci și mintal. Iar dacă aveți și grădină proprie, vă puteți juca aici. 

Hai să ne jucăm!După-amiază și micile pauze5 minute exerciții

Puteți exersa cu câinele trucuri simple, cum ar fi „datul lăbuței”. Prietenul tău cu patru picioare nu este entuziasmat de astfel de trucuri? Folosește-ți apartamentul pentru un joc scurt de adulmecare sau exersați ascultarea de bază. Alternează exercițiile în mod regulat.

Hai să gătim!Ore relaxante de searăTimp de creativitate

Seara este perioada ideală pentru o scurtă rundă de jocuri de inteligență. Îți poți bucura patrupedul și cu o porție de biscuiți de casă, special pregătiți pentru el. Astfel, plictiseala va fi complet alungată, iar el va avea parte de o gustare delicioasă. Apoi, poate începe sesiunea de mângâieri! 

Produsele noastre preferate pentru rutina zilnică a câinelui tău

Jocuri de inteligențăJocuri de inteligență
Jucării de rosJucării de mestecat
Distracție și joacăDistracție și joacă

Rutina zilnică alături de pisică

Pisi, mai moțăim sau ne apucăm de treabă?O doză de distracție dis de dimineața! Start your day right

Jocurile simple de agilitate cu pisica alungă indispoziția de dimineață. Nu ai chef de așa ceva? Atunci, ia jucăria preferată a pisicii și jucați-vă puțin împreună înainte de a lua micul dejun!

Pisi, hai să ne bucurăm de aerul curat!Pauza de prânz pentru tine și pisicăBucurați-vă de aer!

Chiar dacă lucrezi de acasă, nu uita să faceți pauze pentru corp și minte. Indiferent dacă ai o locuință cu grădină sau balcon, deschide des fereastra și bucură-te de aerul curat și razele de soare. 

Timpul pentru joacă!După-amiază și micile pauzeAntrenament

Dacă vrei să lucrezi concentrat, ai nevoie de liniște. Însă ce faci dacă pisica ta vrea, mai degrabă, să se joace? Și chiar acum! În acest caz, există diferite jocuri care o vor ține ocupată în momentele în care nu ești disponibil/ă. 

Sesiune foto pentru pisiRutina de seara – spune adio canapelei!Sesiuni foto

După o zi lungă la calculator, seara este momentul perfect pentru a te deconecta. O scurtă sesiune foto cu pisica este exact ceea ce ai nevoie - cu sfaturi și trucuri simple poți obține cele mai bune instantanee ale micii feline. Mai bine decât orice program de televiziune, nu?

Produsele noastre preferate pentru rutina zilnică a pisicii tale

Jocuri de inteligențăJocuri de inteligență
Jucării pentru zgâriatJucării pentru zgâriat
Distracție și joacăDistracție și joacă