Obezitatea la câini: sfaturi pentru o greutate sănătoasă!

Câinele tău are probleme cu greutatea?

Aproximativ 56% dintre câini au o greutate prea mare. Deși procentele variază în funcție de țară sau de sondajele care există, infricoșător este că numărul câinilor care au probleme cu obezitate crește de la an la an.

Motivele? Uneori poate fi vorba de mâncare, alteori bolile grave pot fi cauza. Inclusiv criza provocată de coronavirus și perioada de lockdown se numără printre motive. 71% dintre medicii veterinari afirmă că pandemia a influențat comportamentul de hrănire a animalelor de companie. Prin urmare, vrem să te informăm în detaliu cu privire la ceea ce însemană obezitatea la câini și să-ți arătăm ce poți face în această situație. 

Câinele meu e obez?!  

Pentru a combate obezitatea, orice stăpân de câine trebuie să știe să o recunoască mai întâi. Cel mai bine este să mergi la medicul veterinar pentru a vedea dacă patrupedul cântărește prea mult. Urmând câțiva pași simpli, chiar și tu poți face o evaluare inițială. 

Hrana potrivită pentru câinii obezi

Hrana potrivită pentru câinii obezi
Care este diferența dintre hrana dietetică și cea light?

Hrana dietetică este o hrană special adaptată pentru animalele cu diferite boli. Aceasta se administrează întotdeauna la recomandarea medicului veterinar. De exemplu, există hrană dietetică pentru câini cu diabet sau cu probleme renale. Prin urmare, hrana dietetică nu este neapărat potrivită pentru pierderea în greutate.

În schimb, hrana light este considerată o hrană cu un conținut scăzut de calorii. De o astfel de hană este nevoie atunci când câinele încearcă să nu mai consume atât de multă energie și să slăbească.

Mișcarea - cheia în lupta contra obezității la câini

Mișcarea - cheia în lupta contra obezității la câini
Nu prea mult: nivelul de mișcare trebuie crescut lent

Regula de bază este: nu exagera nici tu și nici câinele. Slăbirea este un proces care poate dura mult timp. Prin urmare, este important ca tu și câinele să vă bucurați de mișcare și să creșteți treptat nivelul. Începe prin extinderea plimbărilor zilnice. Ulterior, poți adăuga și exerciții și te poți întâlni și cu alți proprietari de câini. În cazul câinilor cu obezitate, trebuie să acorzi atenție specială articulațiilor. Accesoriile precum rampele sau paturile ortopedice sunt de ajutor. 

Cum previn obezitatea la câini?

image

Acordă atenție dietei adaptate în funcție de nevoie & alege hrana potrivită.

image

Cântărește cantitatea zilnică de hrană & include și snackurile.

image

 Fă plimbări lungi de mai multe ori pe zi.

image

Joacă-te suficient cu câinele & ai grijă ca acesta să facă sport. 

image

Palpează coastele & ține-i sub observație silueta . 

image

Cântărește regulat câinele & mergi cu el la veterinar.

Prețurile sunt exprimate în lei și includ TVA *Taxe transport

Preț normal = Cel mai mic preț la care a fost vândut produsul în ultimele 30 de zile.

Livrare

  • GLS
  • DPD

Urmărește zooplus

  • Google Play
  • App Store