Rase de animale mici

Adesea lucrurile mici ne aduc cea mai mare bucurie. Când vine vorba de animale de companie, mai puțin înseamnă uneori mai mult. Ai un apartament mic și confortabil și tânjești după un coleg de cameră blănos? Atunci un mic necuvântător ar putea fi potrivit pentru tine. Îți prezentăm care sunt rasele populare de animale mici și îți oferim sfaturi valoroase despre adăpostire, nutriție și îngrijire. Citește mai mult

7 min

Ariciul

Cu spinii săi ascuțiți, ariciul este imposibil de confundat printre animale. Dar la ce este bună „haina” spinoasă a micului mamifer și sunt aricii potriviți și ca animale de companie? În articolul nostru vei găsi răspunsurile la aceste întrebări și la multe altele.

8 min

Capybara: un nou trend în capitolul animale de companie?

Capybara este originară din America de Sud. Asemănător castorului sau vidrei, trăiește parțial în apă, ceea ce i-a adus numele alternativ de „porc de apă". Aceste rozătoare simpatice sunt foarte populare pe TikTok, Instagram și alte rețele sociale. Dar ce anume face ca aceste creaturi exotice să fie atât de speciale și este capibara potrivită ca animal de companie?

9 min

Chinchilla

Chinchilla este un animal mic și drăguț. Datorită blănii pufoase, urechilor lungi și cozii stufoase, animalele sud-americane au cucerit inimile oamenilor de mulți ani. Dar care este diferența dintre chinchilla și porcușorii de Guineea sau iepuri și ce o face să fie atât de specială?

8 min

Dihorul

Dihorul face parte din familia jderilor. Este un animal de companie pretențios, care nu trebuie ținut singur. Atunci când sunt îngrijite în mod corespunzător, aceste animale se dovedesc a fi inteligente, pline de viață și extrem de adorabile.

9 min

Hamster

Nu toți hamsterii sunt la fel. Oare sunt aceste rozătoare pufoase chiar atât de ușor de îngrijit pe cât se pretinde? În acest articol vom vorbi despre cât de potriviți sunt hamsterii ca animale de companie pentru familiile cu copii.

7 min

Hamster sirian

Dintre speciile de hamsteri, hamsterul sirian sau auriu este considerat cel mai cunoscut reprezentant. Datorită dimensiunii sale compacte, are reputația de a fi un animal de companie ușor de îngrijit și ideal pentru începători. Cu toate acestea, aceste mici rozătoare au cerințe mari față de stăpânii lor. În acest articol vei afla care sunt acestea.

6 min

Hamsterul Pitic

Hamsterul pitic se bucură de o mare popularitate ca animal de companie. Aceste creaturi mici nu sunt interesante doar datorită aspectului lor drăguț, ci și datorită unor trăsături fascinante. Articolul nostru este un rezumat al celor importante aspecte și oferă sfaturi pentru îngrijirea animalelor.

5 min

Hârciogul European

Hârciogul european este un hamster mare cu o mare problemă: animalul sălbatic autohton este amenințat cu dispariția. Cu toate acestea, există multe motive pentru a salva micul animal cunoscut în limbajul popular și ca grivan, cățelul pământului sau cloțanul pătat. Pentru că nu este doar un arhitect excelent care susține, prin activitatea lui, infiltrarea apei în sol și oxigenarea lui, ci are și o blană unică.

8 min

Iepurele Cap de Leu

Iepurii pitici sunt ideali pentru a fi ținuți ca animale de companie. O rasă deosebit de populară printre „pitici" este iepurele Cap de Leu, pe care am vrea să ți-l prezentăm în acest articol.

9 min

Iepurele de Angora

Iepurele de Angora este cel mai bine cunoscut pentru blana sa pufoasă, lâna de Angora. Din cauza numeroaselor sale probleme de sănătate, noi nu recomandăm susținerea creșterii iepurilor de Angora. Dacă îți dorești neapărat un iepure de Angora, atunci ar fi de preferat să îl adopți de la o organizație pentru protecția animalelor.

6 min

Iepurele Olandez

Cunoscătorii de iepuri știu: iepurele olandez este o rasă specială. Olandezul este singurul iepure cu un model tip Pinto. Pe lângă modelul frumos al blănii, el impresionează crescătorii și stăpânii prin caracterul său echilibrat. În acest articol noi îți facem cunoștință cu această frumusețe cu urechi lungi.

11 min

Iepurele Pitic

Mărimea lor convenabilă, aspectul drăgălaș, natura socială și posibilitatea de a fi ținuți afară, fac ca iepurii pitici să fie extrem de populari ca animale de companie. Cu toate acestea, dacă te gândești să îți iei un iepure pitic, trebuie să ții cont de faptul că și animalele mici pot avea nevoi mari. Află aici care sunt aceste nevoi, cum să ai grijă de un iepure pitic și ce altceva ar trebui să știi despre acești urecheați simpatici.

6 min

Iepurele pitic hermelin (Iepurele polonez)

Iepurele pitic hermelin (iepurele polonez) este considerat prototipul iepurelui pitic. Caracterul său blând și forma rotunjită a corpului îl fac să fie una dintre cele mai populare rase de iepuri. Află aici cum este viața alături de piticii albi și la ce trebuie să fii atent atunci când îi îngrijești.

9 min

Iepurele Rex

Iepurii Rex sunt una dintre cele mai populare rase de iepuri, alături de iepurii pitici și iepurii de Angora. Iubitorii de animale și crescătorii au fost cuceriți de blana foarte frumoasă și catifelată. Dacă vrei să cumperi un iepure Rex, fii atent la cât de sănătoase sunt animalele și dacă sunt crescute în condiții optime. În articolul nostru vei afla mai multe despre creșterea, îngrijirea și speranța de viață a iepurilor Rex și despre cum să recunoști animalele sănătoase.

7 min

Lemingul

Oricine dorește să țină lemingi ca animale de companie va avea parte de câteva momente de revelație atunci când va cerceta aceste mici rozătoare. Știai, de exemplu, că micile animale sunt, de fapt, pline de viață? În acest articol am făcut un rezumat despre acest lucru, alte informații despre simpaticii pitici și modul în care trebuie să-i îngrijești.

10 min

Porcușorul de Guineea

Sunt, fără îndoială, cele mai populare rozătoare când vine vorba animale de companie. Dar ce le face pe aceste ghemotoace drăgălașe de blăniță să fie atât de populare și care sunt cerințele pentru a ține un porcușor de guineea?

7 min

Porcușorul de Guineea Abisinian

Porcușorul de Guineea abisinian a fost unul dintre cele mai populare animale de companie timp de mulți ani. Și nu e de mirare. Nu ai cum să nu te îndrăgostești de coama lor drăgălașă și de ochii lor mici și strălucitori! Dar de unde provin, de fapt, porcușorii de guineea abisinieni și ce preferă să mănânce? Aici vei găsi cele mai importante informații despre acest subiect.

7 min

Porcușorul de Guineea Peruvian

Porcușorii de Guineea sunt animale de companie populare de ani de zile. Dacă ești în căutarea unui porcușor de Guineea deosebit, atunci vei găsi cu siguranță ceea ce cauți la porcușorul de Guineea peruvian. Drăgălașul animal captivează nu numai prin coafura sa obraznică, ci și prin caracterul său sociabil. Însă blana lungă necesită o anumită îngrijire.

7 min

Veverița

Sunt de culoare roșie, maro și neagră: veverițele. Dar ce deosebește veverița și poate fi ținută ca animal de companie?

7 min

Veverița Degu

Veverițele Degu sunt rozătoare care provin din Chile. Ele trăiesc în zone deschise și își fac tunele mici în peșteri subterane. Când te uiți la ele, seamănă cu o combinație între un șobolan și o chinchila. La fel ca chinchila (sau șoarecii), ele își folosesc lăbuțele din față ca și cum ar avea mâini. Ghearele de la picioare le permit să urce pe stânci și ramuri de copac.

Care sunt avantajele și dezavantajele animalelor de companie de talie mică?

Avantaje

Majoritatea animalelor de companie XS sunt extrem de compacte. De aceea, șoarecii, cobaii și hamsterii, pe lângă că sunt ieftini, nu au nevoie de atât de mult spațiu precum rasele de câini mari sau animalele de terariu care necesită acvarii încăpătoare din sticlă. Așadar, chiar și persoanele care locuiesc într-un apartament închiriat pot avea un animal de companie.

Spre deosebire de unele păsări, multe animale mici sunt ușor de îmblânzit și pot fi transportate cu ușurință la veterinar atunci când este nevoie. Foarte puține animale mici trebuie să iasă la plimbare. Datorită dimensiunii lor, rasele de animale mici pot fi ținute în perechi și nu te vor deranja dacă stai la birou pentru o perioadă mai lungă de timp.

Dezavantaje

Nu vă lăsați păcăliți de dimensiunile mici ale animalelor: Chiar dacă mini-porcii și aricii cu burtă albă sunt atât de drăguți și absolut „instagramabili” - animalele de companie mici nu sunt întotdeauna ușor de îngrijit. Au nevoie de exact aceeași atenție și pregătire ca animalele mari. În plus, unele animale mici sunt de nocturne și extrem de energice.

Adevărat, unii reprezentanți ai speciilor despre care vom vorbi nu ocupă mult spațiu. Cu toate acestea, mini porcii, de exemplu, au nevoie de mult spațiu liber și un loc unde să se scalde. Unei Chinchilla nu-i place să trăiască singură și se simte complet confortabil doar într-o cușcă mare.

În plus, trebuie să iei în considerare costurile ridicate pentru veterinar pentru multe dintre speciile de mini animale.

Ce animale mici sunt pentru apartament?

Animalele mici au ocupat de ani locul trei printre cele mai populare animale de companie din Germania, chiar în spatele pisicilor și câinilor. Dar ce animale de companie mici sunt potrivite pentru viața la bloc?

Dacă ești în căutarea unui animal de companie mic pentru apartament, îți poți alege ghemotocul dintr-o gamă largă de rase de animale.

Reprezentanții cunoscuți sunt, de exemplu:

 • Iepurii
 • porcușorul de Guineea
 • hamsterii
 • șoarecii
 • șobolanii

Rasele de animale mici ceva mai neobișnuite sunt, de exemplu:

 • gerbili persani
 • dihor
 • câini de prerie
 • mini porci
 • arici cu burtă albă

Mai ales când vine vorba de rasele neobișnuite de animale mici, păstrarea lor într-un apartament presupune efort. Pentru oamenii dedicați care își doresc animale mici deosebite, efortul merită.

Ce rasă de animale mici este potrivită pentru mine?

Portretele cu animale mici din ghidul zooplus te vor ajuta în căutarea mini-colegului de cameră perfect. De aici vei afla care sunt cerințele impuse de diferitele rase de animale mici pentru a le păstra și veți afla dacă personalitatea lor se potrivește cu a ta.

De exemplu, dacă acorzi o mare importanță unui somn netulburat, dar ai puțin spațiu, atunci un  companion diurn, cum ar fi porcușorii de Guineea, sunt mai potriviți decât hamsterii nocturni.

Află ce însemnă fluieratul porcușorilor de Guineea

Dacă vrei un animal de companie pe care să-l poți îmbrățișa, o pisică ar putea fi alegerea mai bună - pentru că multe animale mici sunt animale de pradă și nu le place să fie ridicate în aer, deoarece asta se întâmplă în sălbăticie când sunt ridicați în aer de o pasăre de pradă. Cu toate acestea, există animale de companie mici care pot fi mângâiate. Exemplele includ iepurii și dihorii.

Atunci când îți cauți un mini însoțitor, acordă atenție și cerințelor pentru păstrarea animalelor mici. Unele animale de companie mici trebuie ținute într-un grajd sau într-o incintă, au nevoie de cel puțin unul de felul lor drept coleg de "cameră" sau au nevoie de locuri numai bune pentru cățărare.

Sunt rasele de animale mici potrivite pentru copii?

Ai copii și dorești să le faci cunoștință cu îngrijirea unui animal de companie? Chiar dacă acest gând pare o idee bună, animalele de companie mici nu sunt jucării și nici mai ușor de îngrijit decât pisicile sau câinii. De asemenea, rozătoarele și altele asemenea au nevoie să fie ținute și tratate într-o manieră adecvată speciei.

Pentru că un animal de companie are nevoie de atenție continuă, activități interesante și multă dragoste mult timp după ce a devenit parte a vieții de familie de zi cu zi. Dacă nu numai copilul tău, ci și tu ești pregătit pentru un animal mic, atunci nimic nu stă în calea achiziției.

Echipamente și accesorii pentru ținerea unui animal mic

Ca să se simtă confortabil cu tine încă de la început, animalele mici au nevoie de accesoriile potrivite. Acest lucru face faza de ajustare mult mai ușoară pentru ei. În cel mai bun caz, echipamentul inițial constă din:

 • O cușcă frumoasă, cât se poate de spațioasă
 • boluri de băut și hrănire
 • Accesorii împotriva plictiselii
 • Hrană care îndeplinește cerințele rasei
 • O cutie de transport practică

Am rezumat într-un mod general cam care sunt lucrurile de care ai nevoie atunci când vrei să aduci acasă o rozătoare sau un alt animal mic.

Dacă este suficient de cald, piticii vor fi fericiți să facă ceva mișcare. Cu câteva reguli simple, ieșirea în aer liber devine o joacă de copii pentru tine și cei dragi. Iar în timp ce faci mișcare poți testa agilitatea animăluțui tău.