Brac Italian

Câine de vânătoare Bracco Italiano care alergă pe câmp

Bracul Italian este un câine de vânătoare excelent, care nu ratează niciun miros.

Bracul Italian este partenerul perfect pentru persoanele care iubesc natura și cărora le place să se plimbe prin păduri și pajiști. Fiind un pointer, este, de asemenea, un partener ideal pentru vânători. Fă cunoștință cu această veche rasă de câini și cu trăsăturile sale speciale în portretul din ghidul zooplus.

Aspect: este Bracul Italian un câine de vânătoare?

Bracul Italian este cunoscut și sub numele de „Bracco Italiano” sau „Pointer Italian”. Este considerat unul dintre cei mai vechi pointeri europeni.

Aspectul tipic al câinelui de vânătoare este osul occipital puternic pronunțat, urechile lungi și lăsate și botul asemănător cu cel al unui copoi.

Vânător maiestuos

Corpul său musculos îi conferă un aspect impunător. În combinație cu spatele său drept și pieptul adânc, pare chiar maiestuos.

Acest aspect regal este, de asemenea, accentuat de trotul puternic al rasei.

Atenție: Din nefericire, de foarte multe ori oamenii taie coada Bracilor. Cu toate acestea, în multe țări această practică este ilegală, deoarece tăierea cozii fără o indicație veterinară este interzisă din motive de bunăstare a animalelor.

Ce culoare are blana Bracului Italian?

Bracii au o blană scurtă, care poate avea diferite culori și modele. În timp ce unele animale sunt de un alb pur, altele au marcaje, pete sau puncte într-o paletă de culori roșu-maro. Culorile includ:

  • chihlimbar
  • maro
  • portocaliu

Cât de mare crește un Brac Italian?

La fel ca în cazul celor mai multe rase de câini, mărimea și greutatea animalelor depind de sexul lor.

O femelă crește până la o înălțime de aproximativ 55 până la 62 de centimetri, iar un mascul ajunge de obicei la o înălțime de 58 până la 67 de centimetri. În funcție de constituția sa, Bracul Italian cântărește între 25 și 40 de kilograme.

trei cățeluși adorabili brac italian
Este greu să treci cu vederea asemănarea dintre copoi și Bracul Italian.

 

Bracul Italian este în general considerat a fi foarte prietenos și calm. În același timp, această rasă este sensibilă și răbdătoare. Un Brac Italian știe exact cum să se comporte cu copiii.

Deși nu este tocmai ușor, firea sa blândă îl face un bun câine de familie. Fie că se află la o petrecere de aniversare a copiilor sau la o vânătoare, Bracul Italian tolerează în general bine agitația.

Instinctul de vânătoare pronunțat al unui Brac Italian

Chiar dacă rasa este potrivită pentru familii: instinctul său pronunțat de vânătoare poate face ca relația cu părinții săi să fie o provocare.

Firea sa face din Bracul Italian un câine foarte vigilent, care își supraveghează atent mediul înconjurător. Recunoaște rapid o potențială pradă în tufișuri, pe care o poate prinde în doar câteva secunde.

La vânătoare, acest comportament este valoros și de dorit. Pentru familie, însă, el poate fi o adevărată povară.

În orice caz, cu un dresaj din timp și consecvent, suntem siguri că vei găsi o modalitate de a face față comportamentului de vânătoare al patrupedului. Vizitele regulate la școala de dresaj te pot ajuta în acest caz.

Este potrivit Bracul ca un câine de pază?

Având în vedere că Bracul Italian este foarte deschis față de oameni, nu este potrivit ca și câine de pază. Însă acest lucru nu înseamnă că nu te va apăra pe tine și pe familia ta dacă simte un pericol.

Activitățile de adulmecare ar trebui să fie la ordinea zilei pentru Bracul Italian. Dacă ai o grădină mare și bine împrejmuită, patrupedul se va simți imediat ca acasă.

Un alt avantaj ar fi dacă există pajiști mari și păduri verzi prin apropiere, pe care să le poți explora cu patrupedul ținut în lesă. În orice caz, Bracul Italian nu este un câine ideal pentru viața la oraș.

Ce activități îi plac unui Brac Italian?

Această rasă este crescută în primul rând pentru vânătoare și dorește să fie ținută în acest scop. Disciplina supremă absolută a acestor câini este vânătoarea de păsări. Dacă ai un permis de vânătoare, Bracul Italian este alegerea potrivită pentru tine – chiar și dacă ai copii acasă.

Dacă nu ești un vânător, dar cu toate acestea iubești natura și drumețiile, există și alte moduri prin care să ții un Brac ocupat.

Diverse sporturi canine, cum ar fi aportul, activitățile de urmărire sau mantrailing, sunt potrivite pentru acest lucru. Câinele nu numai că face mișcare, dar își poate folosi și mintea inteligentă.

Datorită dorinței sale mari de a face mișcare, Bracului îi place să își folosească mușchii frecvent. Ca urmare, câinele va avea, de obicei, un apetit bun. Dacă îl ții în principal pentru vânătoare, este importantă o dietă echilibrată și adaptată la performanțele sale.

O porție de mâncare care să conțină toți nutrienții importanți, cum ar fi vitaminele și mineralele, este extrem de importantă.

Metoda de hrănire potrivită depinde de diverși factori individuali. O discuție cu medicul veterinar sau cu un consultant specializat în nutriția câinilor te poate ajuta să iei o decizie.

Cum să eviți problemele digestive

Unii Braci sunt predispuși la o periculoas torsiune gastrică. Prin urmare, se recomandă să hrănești câinele mai des și în porții mai mici, decât să-i dai o singură porție mare.

Datorită blănii sale scurte și dense, Bracul Italian nu necesită prea multă îngrijire. Este suficient să îi periezi blana o dată pe săptămână cu o perie moale pentru câini.

Nu uitați să îi verifici periodic urechile lăsate. Dacă sunt murdare, încearcă să le cureți cu grijă pentru a evita infecțiile dureroase ale urechii.

Deși Bracul Italian este în general considerat robust, anumite boli nu pot fi excluse. Printre acestea se numără bolile oculare ectropion și entropion. Fiind câini destul de mari, unii reprezentanți ai rasei suferă ocazional și de probleme articulare, cum ar fi displazia de cot sau displazia de șold.

Cât trăiește un Brac Italian?

Dacă îngrijești și hrănești Bracul într-un mod corespunzător, acesta are o speranță de viață medie de 12-15 ani.

Este important să duci câinele la un control veterinar cel puțin o dată pe an. Cu cât mai devreme sunt recunoscute bolile, cu atât mai mari sunt șansele sale la o viață lungă de câine.

Numele acestei rase de câini îți dă deja o idee despre locul de unde provine. Bracul Italian este originar din Italia.

Conform unor relatări din secolul al V-lea î.Hr., această rasă provine dintr-o încrucișare între un ogar arab și un molossoid.

Rasă recunoscută de FCI din 1956

Bracul Italian a fost în cele din urmă recunoscut ca rasă canină de către Fédération Cynologique Internationale (FCI) în 1956. Cea mai recentă publicare a standardului oficial valabil a avut loc în 2015.

Câine Brac Italian care vânează păsări pe o pajiște. Câinele aleargă și este prin în aer cu urechile în sus
Bracul Italian are nevoie de mișcare și este fericit atunci când își poate pune nasul la muncă.

De unde îți poți cumpăra un Bracco Italiano?

Câinii de rasă pură precum Bracul Italian se găsesc în principal la crescătorii care s-au specializat pe această rasă. Crescătorii de renume acordă atenție examinării preliminare a animalelor părinți și împerechează numai câini care nu pot transmite boli ereditare urmașilor acestora.

Ca o alternativă, s-ar putea să ai noroc la un adăpost de animale. Uneori ajung aici chiar și câini de rasă, care au nevoie de un nou cămin.

Bracul Italian are nevoie de mișcare și este fericit atunci când își poate pune nasul la muncă.

Cât costă un Brac Italian?

Un pui de Brac Italian de rasă pură va costa între 1.000 și 2.500 de euro, în funcție de crescător. Pe de altă parte, la un adăpost de animale vei ajunge să plătești o taxă simbolică, care va ajuta adăpostul să acopere costurile patrupedului.

Concluzie: un tovarăș adorabil atunci când este îngrijit corespunzător

Bracul Italian este un partener excelent pentru familiile care trăiesc aproape de natură sau unde vânătoarea face parte din viața de zi cu zi.

Dresajul adecvat, o dietă și o creștere corespunzătoare speciei și activități distractive în aer liber sunt importante.

Profilul Bracului Italian

Particularități: Bracul Italian este una dintre cele mai vechi rase de câini pointeri și adoră vânătoarea. În același timp, este potrivit și pentru familii, atâta timp cât are suficiente activități fizice și mentale.
Caracter: prietenos, atent, calm
Înălțime la greabăn: 58-67 cm (masculi), 55-62 cm (femele)
Greutate: 25-40 kg
Blană: scurtă, albă, cu sau fără marcaje sau pete (culoarea chihlimbarului, maro, portocaliu)
Îngrijirea blănii: periere o dată pe săptămână
Mișcare: Nevoie mare de mișcare
Câine pentru începători: nu, potrivit doar pentru părinții de câini și vânătorii experimentați
Tendință de a lătra: nu excesivă
Speranță de viață: 12-15 ani
Boli tipice: în principiu robust, ocazional boli oculare sau probleme articulare
Preț: 1.000-2.500 €
Grupă FCI: 7 (Pointer)
Origine: Italia
2024_04_Easter_Offer_1000x160_RO
Articole similare
Cele mai utile articole
10 min

Labrador Retriever

Ușor de dresat, prietenos cu oamenii și puternic: Câinii din rasa Labrador Retriever sunt de talie medie. Labradorul este considerat câinele de familie ideal, dar, în același timp, este un animal care are nevoie de multă stimulare fizică și mentală.
8 min

Beagle

Picioarele scurte ale unui câine Beagle te pot induce în eroare – acesta te va ține mereu în mișcare și este întotdeauna plin de surprize. Câinii din rasa Beagle sunt prietenoși, activi, neînfricați și foarte inteligenți.
8 min

Pomeranian

Acești micuți nu impresionează prin mărimea lor, ci prin cât de prietenoși, încrezători și plin de energie sunt. Nu e de mirare că tot mai mulți patrupezi din această rasă tip Spitz cuceresc inimile și casele multor iubitori de câini.