Bulldogul Continental

Bulldog Continental roșcat cu o pată albă pe piept, gât și lăbuțe

Prietenosul Bulldog Continental este un câine robust și musculos, cu blană scurtă.

Bulldogul Continental este o rasă nouă de câini din Elveția, care a fost recunoscută de FCI abia în 2022. A fost crescută ca o alternativă sănătoasă și lipsită de cruzime la Bulldogul Englezesc. Câinii fascinează prin caracterul lor prietenos cu copiii și echilibrat, fiind, prin urmare, perfecți pentru familii. [/vc_column_text]

Aspect: ce dimensiuni au Bulldogii Continentali?

Bulldogul Continental, numit și Conti, este un câine compact, de talie medie. Înălțimea la greabăn a masculilor este de 42 până la 46 de centimetri, iar a femelelor de 40 până la 44 de centimetri.

Picioarele scurte sunt impresionante. Animalul are un corp robust și musculos, care dă o impresie foarte atletică. Sportivul patruped cântărește între 20 și 30 de kilograme. Cu toate acestea, el nu este rigid, ci foarte agil și rezistent.

Câinele respiră calm și liber chiar și când face efort intens. Rasa continentală nu are nici acel horcăit tipic Bulldogilor Englezești. Capul pare aproape pătrat, cu urechi ridicate, mici și subțiri. Fruntea are în general riduri.

Botul este tipic rasei, cu o gură mare și buze groase. Buzele maxilarului superior se suprapun, de obicei, peste maxilarul inferior.

Blana scurtă și lucioasă

Blana Bulldogului Continental este scurtă, netedă și lucioasă. El nu are deloc subpăr, fiind prin urmare ușor de îngrijit.

Toate culorile de blană sunt permise, dar nu se dorește o nuanță albăstruie, deoarece aceasta poate indica un defect genetic. Nasul trebuie să fie întotdeauna negru. Standardele de reproducere permit blana într-o singură culoare, modelele cu pete sau combinațiile cu alb.

Copie prietenoasă a Bulldogului Englezesc

Crescătorii elvețieni au vrut să reinventeze Bulldogul Englezesc prin cel Continental. În acest fel, ei încearcă să schimbe în bine acele caracteristici care cauzează atât de des probleme de sănătate pentru Bulldogul Englezesc: picioarele extrem de scurte, numeroasele riduri, respirația obstrucționată și coada mutilată.

Nu prezintă semne de creștere prin tortură. El poate respira fără să gâfâie, merge normal și are o coadă dreaptă și mândră. În plus, ridurile nu sunt atât de adânci și numeroase.

Nou la FCI
Bulldogul Continental face parte din Grupa 2 a FCI, împreună cu Schnauzerul, Pinscherul, Molossoidul și câinii de cireadă elvețieni.

Bulldog Continental cu blană neagră și piept alb, aleargă cu gura deschisă prin apă
Bulldogul Continental este considerat un câine activ și se bucură de activități desfășurate împreună cu oamenii săi favoriți.

Este un câine echilibrat și calm. Nu este deloc agitat și preferă să ia lucrurile ușor. Dar dacă îți imaginezi un cârnat leneș pe patru picioare, te înșeli amarnic: reprezentanții rasei sunt destul de agili și interesați de multe lucruri. Poate fi oricând convins să participe la o partidă de joacă.

Timiditate? Nici o șansă! Bulldogul Continental este un câine încrezător în sine. Nu se teme de contactul cu oamenii, cu alte animale sau cu alți câini. Chiar mai mult, el este încrezător și își face rapid noi prieteni. Patrupedul înmoaie rapid orice inimă cu simpatia sa și marea sa nevoie de mângâieri.

Sunt Bulldogii Continentali agresivi?

Chiar dacă alte rase de Bulldog pot avea tendința de a fi agresive din cauza istoricului lor de creștere, acest lucru nu se aplică în cazul Bulldogului Continental. Bineînțeles, are și el o voință proprie. Dar dacă sunt dresați în mod adecvat, câinii te urmează loiali. Ei sunt lipiți literalmente de stăpânul lor și sunt întotdeauna dornici să îi facă pe plac omului lor preferat.

Ești în căutarea unui câine de familie simplu și calm? Atunci vei găsi ceea ce cauți în Bulldogul Continental. El se simte ca acasă în familie, nu are, de obicei, nicio problemă cu alte animale sau cu copiii. El tinde să se împrietenească rapid cu ei și își etalează natura jucăușă.

Nu este un sportiv de performanță

Poate fi ținut în interior fără probleme, deși o grădină ar fi optimă. Astfel patrupedul se poate plimba prin iarbă sau pur și simplu se poate bucura de un pui de somn la soare. Având în vedere că, în principiu, adoră exercițiile fizice, va fi fericit dacă din programul zilnic fac parte mai multe plimbări sau plimbări extinse.

Chiar dacă Bulldogul Continental este considerat un câine activ, el nu este un animal sportiv. Mai degrabă se bucură de activități comune pentru a simți că face parte din comunitate.

Acestui câine nu îi place și nici nu are nevoie să fie antrenat ca alte rase. Dacă patrupedul face totuși sport, nu uita să îi oferi suficientă apă de băut.

Cele două fețe ale lui Conti
În aer liber, Bulldogul Continental este vesel și energic, dar în interior devine surprinzător de inactiv. Mulți iubitori de câini găsesc acest lucru deosebit de practic.

Potrivit ca un câine pentru începători

Având în vedere caracterul prietenos și orientat spre familie al Bulldogului Continental, el este un câine excelent pentru începători. Nivelul de dificultate al dresajului este și el redus, deoarece câinele vrea să facă pe plac stăpânului și nu este deosebit de încăpățânat. Bineînțeles că patrupedul trebuie dresat cu o consecvență de bază, așa că o vizită la o școală canină este o idee bună, mai ales pentru începători.

Nu este deosebit de pretențios în ceea ce privește hrana. Fie că este vorba de hrană uscată, umedă sau crudă – testează ce tip de hrană preferă blănosul tău și ce alimentație îi satisface nevoile.

În principiu este important să adaptezi tipul și cantitatea de hrană la vârsta, starea de sănătate și tipul de mișcare ale câinelui. În acest fel patrupedul va avea întotdeauna la dispoziție exact cantitatea potrivită de nutrienți. De obicei este suficient să îi oferi hrană de două ori pe zi.

Propagarea rasei este încă la început, deoarece a fost recunoscută în această formă de către FCI abia în 2022. Cu toate acestea, se observă deja că problemele cunoscute ale altor Bulldogi, cum ar fi Bulldogul Englez sau Bulldogul American, nu prea apar la această rasă. Bulldogii Continentali sunt de obicei sănătoși și pot trăi până la 12 ani.

Vizitele regulate la veterinar sunt obligatorii

În ciuda sănătății robuste a acestei rase, ar trebui să programezi vizite regulate la veterinar. Medicul veterinar va verifica starea de vaccinare, va face controalele necesare și poate interveni din timp la primul semn de boală.

Program de wellness pentru acasă

Îngrijirea Bulldogului nu va fi o muncă grea și zilnică pentru tine. Cu toate acestea, următoarele lucruri ar trebui să facă parte din rutina ta:

Bulldogul Continental este o rasă de câini destul de nouă, care a apărut în Elveția în 2005. Intenția a fost de a crește un Bulldog care să corespundă din nou imaginii originale a acestuia – înainte ca acesta să fie atât de excesiv înmulțit.Iar acest lucru a avut succes: rezultatul este un câine cu un aspect fizic sănătos și un exterior mai îngrijit. Bulldogul Continental devine din ce în ce mai popular printre iubitorii de câini care nu mai doresc să susțină obișnuita creștere chinuită a altor rase de Bulldog.

Cât costă un Bulldog Continental?

Prețul de achiziție pentru un pui de Bulldog Continental de la o canisă de renume este de aproximativ 2.000 de euro. Stai departe de așa-zisele oferte care au un preț mult mai mic decât acesta. De obicei, există ceva în neregulă aici care nu este evident la prima vedere.

Sunt tot mai mulți crescători în ultima vreme, inclusiv în afara Elveției. Apartenența la un club canin indică cât de serioasă este canisa respectivă

Sfaturi privind cumpărarea unui Bulldog Continental

  • Vizitează mai mulți crescători înainte de a cumpăra un cățel. Lasă-i să îți arate mama și condițiile în care trăiesc animalele la fața locului. Astfel îți poți face o impresie detaliată. Interesează-te și dacă ești de acord cu obiectivul de creștere, îngrijirea și educația câinilor.
  • Nu te simți forțat să faci o achiziție pripită. Un crescător bun îți va bune întrebări despre modul tău de trai și, de obicei, te va ruga să revii o a doua oară. Chiar dacă blănosul este incredibil de simpatic – fă o comparație și revin-o în câteva zile, după ce te-ai gândit bine la decizie.
  • Nu uita: câinii trăiesc până la 12 ani. În această perioadă, tu îți asumi întreaga responsabilitate pentru această creatură vie. Pentru a evita surprizele neplăcute, insistă asupra unui control la veterinar înainte de a lua câinele acasă.

Concluzie: un Bulldog prietenos pentru începători și familii

Bulldogul Continental este un câine pentru începători, care pune mare preț pe o structură socială funcțională. Îi place să facă mișcare, dar nu este hiperactiv. Acest lucru îl face să se potrivească bine pentru viața de familie. Firea sa iubitoare este de asemenea ideală familiilor cu copii.

Sănătatea lui și standardele de creștere aplicabile promit o viață de câine lungă și fără complicații.

Profilul Bulldogului Continental

Pe scurt: Rasă recentă de câini din Elveția. Bulldogul sănătos, fără caracteristici de reproducere chinuitoare, este considerat un câine de familie simpatic și prietenos.
Înălțimea la greabăn: femele: 40-44 cm, masculi: 42-46 cm
Greutate: 20-30 kg
Speranța medie de viață: 10-12 ani
Preț: circa 2.000 €
Caracter: echilibrat, blând, iubitor de copii, loial
Blană: scurtă, netedă
Culori ale blănii: diverse; o singură culoare, cu pete sau combinat cu alb
Dificultate de dresaj: moderată
Dificultate de îngrijire: redusă
Nevoie de mișcare: medie
Origine: Elveția
Cerințe: simple
[/vc_column][/vc_row]

Jana Schubert
Profilbild von zooplus Magazin Autorin Jana Schubert

Încă de când eram copil, preferam să mă joc cu pisica noastră persană decât cu ursulețul de pluș. Mai târziu, i-am bătut la cap pe părinții mei până când mi s-a permis să adopt un cal. Am avut multe experiențe memorabile alături de animalele mele de companie. Și chiar dacă viața alături de ele nu este întotdeauna ușoară, nu aș lua în considerare altă opțiune, pentru că nimic nu îmi ajunge la suflet precum companionii mei. Simt această magie chiar și atunci când scriu despre ele și sper ca o parte din ea să vă atingă și pe voi.


Articole similare
Cele mai utile articole
10 min

Labrador Retriever

Ușor de dresat, prietenos cu oamenii și puternic: Câinii din rasa Labrador Retriever sunt de talie medie. Labradorul este considerat câinele de familie ideal, dar, în același timp, este un animal care are nevoie de multă stimulare fizică și mentală.
8 min

Beagle

Picioarele scurte ale unui câine Beagle te pot induce în eroare – acesta te va ține mereu în mișcare și este întotdeauna plin de surprize. Câinii din rasa Beagle sunt prietenoși, activi, neînfricați și foarte inteligenți.
8 min

Pomeranian

Acești micuți nu impresionează prin mărimea lor, ci prin cât de prietenoși, încrezători și plin de energie sunt. Nu e de mirare că tot mai mulți patrupezi din această rasă tip Spitz cuceresc inimile și casele multor iubitori de câini.