Beagle Harrier Acest articol a fost verificat de un veterinar

Câine din rasa Beagle Harrier poză laterală în grădină în fața unei tufe cu flori

Beagle Harrier este un vânător excelent și, cu educația potrivită, este adecvat și pentru familii.

Beagle Harrier aduce o mare bucurie iubitorilor de câini activi. Patrupezii sunt inteligenți, sportivi și adoră să fie aproape de oamenii lor. Află tot ce trebuie să știi despre activul Beagle Harrier în portretul nostru despre rasă.

Aspect: multe similarități cu strămoșii săi

Numele său descrie exact cum arată rasa: un amestec între Beagle și Harrier. Corpul acestei rase de câini este musculos. Spatele este drept, în timp ce pieptul este mai lat decât cel al Beagle-ului.

Ochii acestui patruped înrudit cu Beagle-ul sunt întunecați, botul său este triunghiular și urechile sunt late.

Câinele își poartă cu mândrie coada în sus, ca o sabie.

Ce culori poate avea un Beagle Harrier?

În mod obișnuit, blana scurtă și deasă a acestei rase de câini are o combinație de trei culori. Printre ele se numără:

  • negru
  • maro deschis sau maro cafeniu
  • alb
  • negru, alb, maro – această combinație de culori este o caracteristică tipică pentru Beagle Harrier.
Câine Beagle Harrier care stă pe iarbă, poză de aproape
Negru, alb, maro – această combinație de culori este o caracteristică tipică a câinilor din rasa Beagle Harrier.

Cât de mare ajunge un Beagle Harrier?

Beagle Harrier este una dintre rasele de câini de talie medie. Ajunge la o înălțime la greabăn de aproximativ 45-50 de centimetri. Un reprezentant sănătos al rasei cântărește în jur de 20 până la 25 de kilograme.

Această rasă este literalmente făcută pentru vânătoare. Nasul său bun îl duce pe Beagle Harrier pe aproape toate traseele – și nu întotdeauna spre încântarea părinților săi.

Are nevoie de diverse sesiuni de dresaj pentru a face față instinctului său pronunțat de vânătoare. Acest lucru îți va permite să îi controlezi mai bine comportamentul și, dacă îți dorești asta, să participi cu el la sporturi canine.

Patruped loial și afectuos

Pe lângă dorința puternică de a vâna, această rasă are și o latură blândă. Reprezentanții săi iubesc mângâierile și nu sunt doar supuși, ci și loiali și iubitori.

Este un Beagle Harrier potrivit pentru familii?

Beagle Harrier poate fi un câine de familie credincios, cu condiția ca copiii tăi să știe cum să se comporte cu animalele.

E important să fii calm, dar consecvent cu el.

Condiția prealabilă pentru aceasta este, desigur, să obișnuiești câinele cu copiii și alte animale de la o vârstă fragedă. După aceea, conviețuirea alături de aceștia – chiar și alături de pisici – nu ar trebui să fie o problemă.

În general Beagle Harrier este ușor de învățat trucuri cu ajutorul gustărilor: pur și simplu oferă-i ceva bun atunci când are un comportament pozitiv.

În orice caz, viteza joacă un rol important aici. Sincronizarea determină dacă animalul asociază corect recompensa sau nu.

Atenție: Dacă nu vrei ca patrupedul tău să ia prea mult în greutate, asigură-te că scazi gustările din porția zilnică de mâncare.

Activități distractive alături de blănosul tău

Acest patruped este unul dintre acei câini care, în general, vor să-și mulțumească stăpânii. Inteligența distinctivă a rase te va ajuta, de asemenea, să îți înveți rapid protejatul cele mai comune comenzi.

De îndată ce acestea sunt bine stabilite, poți încerca activități sportive cu animăluțul tău.

Îi place în mod deosebit să lucreze cu nasul, pe care îl poate folosi foarte bine în Mantrailing, de exemplu.

Câine Beagle harrier in lesă la plimbare
Beagle Harrier-ilor le place să fie în aer liber, poate chiar pentru activități de adulmecare.

 

Ca orice câine, Beagle Harrier are nevoie de hrană pentru câini de înaltă calitate, adaptată la greutatea finală și la starea sa de sănătate. Metoda de hrănire preferată este mai puțin importantă.

Cel mai important lucru este ca patrupedul să primească toți nutrienții importanți de care are nevoie pentru o viață echilibrată.

Nu exagera cu mâncarea

Este deosebit de important să nu-i dai câinelui prea multă mâncare. Rămâi ferm, chiar dacă se uită la tine cu niște ochi mari.

Pentru că prea multă mâncare duce treptat la obezitate, ceea ce poate duce la rândul ei la probleme grave de sănătate.

Fiind o rasă de câine în esență rezistentă, Beagle Harrier nu are nevoie de o îngrijire extrem de amănunțită. În mod normal, este suficient să îl periezi o dată pe săptămână – poate un pic mai des în perioadele în care își schimbă blana.

Apropo: la fel ca Beagle-ul, și această rasă are tendința de a lăsa bale.

Nu uita de gheare și de dinți

Pe lângă blană, va trebui să îngrijești cu regularitate ghearele și dinții câinelui. Dacă uiți să faci asta, e posibil să apară probleme de sănătate, cum ar fi tartrul sau ghearele rupte.

Patruped robust

În comparație cu alte rase, Beagle Harrier este mai puțin probabil să sufere de boli ereditare. Însă acest lucru nu înseamnă că este imun la alergii sau la probleme articulare, cum ar fi displazia de șold – mai ales dacă patrupedul nu este îngrijit și hrănit corespunzător.

Pentru a recunoaște bolile la timp și a preveni consecințele grave, îți recomandăm să supraveghezi mereu câinele și să îl duci la veterinar la primul semn de boală.

Cât trăiește un Beagle Harrier?

Speranța medie de viață a unui Beagle Harrier este de aproximativ 12-13 ani la animalele sănătoase.

Istoric: un câine cu origini franceze

Originile rasei Beagle Harrier datează din secolul al XIX-lea și se află în Franța. Se presupune că această rasă de câine este o încrucișare între un Beagle și un Harrier.

Conform unor surse, „tatăl” acestei rase de câini ar fi pictorul francez Baron Gerard. Acesta și-a dorit un Harrier mai mic, dar cu abilitățile excelente de vânătoare ale unui Beagle.

Din Europa în SUA

Beagle Harrier a devenit rapid foarte popular în Europa și a ajuns chiar și în SUA.

Acolo, rasa a ajuns în scurt timp o parte fundamentală a vânătorii de iepuri.

Recunoașterea ca o rasă de câini independentă

Fédération Cynologique Internationale (FCI) a recunoscut Beagle Harrier ca fiind o rasă de câini independentă în 1974. Puțin mai târziu, în 1996, United Kennel Club (UKC) a recunoscut, de asemenea, Beagle Harrier ca o rasă independentă.

De unde îți poți lua un Beagle Harrier?

Dacă ești interesat de această rasă de câini captivantă, vei găsi ceea ce cauți doar la un crescător de Beagle Harrier. Dar având în vedere că rasa nu este la fel de cunoscută ca altele, există mult mai puțini crescători.

Sfatul nostru: Din când în când e posibil ca unii reprezentanți ai rasei să ajungă în adăposturi pentru animale sau în centre speciale de salvare a câinilor. Vizitează aceste centre în mod regulat și încearcă să îi oferi unui blănos o a doua șansă la viață.

Cât costă un Beagle Harrier?

Prețul unui exemplar din această rasă depinde de crescător, de origine și de vârstă. Cu toate acestea, te poți aștepta să scoți între 1000 și 2000 de euro din buzunar.

Concluzie: patruped loial și ușor de îngrijit

Dacă ești fan Beagle și nu te poți sătura de această rasă, Beagle Harrier este o alternativă interesantă. Este puțin mai mare decât Beagle, dar are aceleași abilități excelente de vânătoare. Dacă este bine dresat, acest vânător chipeș este potrivit pentru familii și pentru pasionații de sport.

Profilul rasei

Particularități: Beagle Harrier nu numai că arată ca rudele sale, dar uneori se comportă și ca acestea. Are un mare instinct de vânătoare și își urmează părinții oriunde se duc.
Caracter: loial și inteligent, dar cu un puternic instinct de vânătoare
Înălțime la greabăn: 45-50 cm
Greutate: 20-25 kg
Blană: scurtă și deasă, combinație de trei culori (maro, negru, alb)
Îngrijirea blănii: Periere o dată pe săptămână
Nevoie de activitate: Nevoie ridicată de a adulmeca și de a face mișcare
Câine pentru începători: Potrivit pentru părinții de câini cu experiență
Tendință de a lătra: latră frecvent (numit „sonerie ” de către vânători)
Speranță de viață: circa 12 ani
Boli tipice: rareori afectat de boli ereditare, dar, în principiu, toate bolile canine tipice pot apărea
Preț: circa 1.000-2.000 €
Grup FCI: 6
Origine: Franța

Franziska G., Veterinar
Profilbild von Tierärztin Franziska Gütgeman mit Hund

M-am format ca medic veterinar la Universitatea Justus-Liebig Gießen din Germania, unde am obținut experiență în diverse domenii, cum ar fi medicina pentru rozătoare și animale mici, animale mari și animale exotice, precum și farmacologie, patologie și igiena alimentației. De atunci, am lucrat ca autor veterinar, precum și la lucrarea mea de doctorat. Scopul meu este să protejez mai bine animalele de agenții patogeni bacterieni care cauzează boli. Pe lângă cunoștințele mele veterinare, împărtășesc și experiența acumulată în calitate de îngrijitor pentru câinele meu, experiență care mă ajută să înțeleg și clarific temeri și probleme, precum și alte întrebări importante despre sănătatea animalelor.


Articole similare
Cele mai utile articole
10 min

Labrador Retriever

Ușor de dresat, prietenos cu oamenii și puternic: Câinii din rasa Labrador Retriever sunt de talie medie. Labradorul este considerat câinele de familie ideal, dar, în același timp, este un animal care are nevoie de multă stimulare fizică și mentală.
8 min

Beagle

Picioarele scurte ale unui câine Beagle te pot induce în eroare – acesta te va ține mereu în mișcare și este întotdeauna plin de surprize. Câinii din rasa Beagle sunt prietenoși, activi, neînfricați și foarte inteligenți.
8 min

Pomeranian

Acești micuți nu impresionează prin mărimea lor, ci prin cât de prietenoși, încrezători și plin de energie sunt. Nu e de mirare că tot mai mulți patrupezi din această rasă tip Spitz cuceresc inimile și casele multor iubitori de câini.