Baie la pisici: în ce condiții poți spăla pisica

de cate ori se spala pisica

Pisicile se spală singure, cu ajutorul limbii. Totuși, repectând câteva reguli, îi poți face baie la pisică în deplină sigurantă.

Majoritatea câinilor ajung regulat sub duș sau sunt săpuniți bine la salonul de cosmetică canină. Dar cum se spală pisica? Pot să îi fac baie la pisică?

Îngrijirea blănii pisicii

Pisicile sunt animale curate și nu prea se murdăresc. Așa numită „baie” la pisică descrie o curățare scurtă și rapidă, dar în niciun caz superficială: pisicile petrec o mare parte din zi îngrijindu-și blana. Felinele se ajută de limbă cu această ocazie. Aceasta este un adevărat miracol al îngrijirii blănii: limba pisicii are numeroase papile acoperite de mici tuberculi care îi dau structura dură. Acești țepi direcționați spre spate se dovedesc a fi utili la vânat și la ingerarea mâncării.

Însă nu ajută doar la îndepărtarea penelor sau a părului de pe pradă, sunt perfecte și pentru curățarea și pieptănarea blănii pisicii: murdăria, noroiul, părul căzut și chiar paraziții pot fi îndepărtați cu ușurință din blana pisicii. Pisicile cu păr lung au nevoie câteodată de ajutorul stăpânilor acestora – dar acesta e mai mult pentru a îndepărta părul căzut și mai puțin pentru curățarea blănii. Așa că nu prea este nevoie să faci baie la pisici.

Baie la pisici - îngrijirea blănii

Cum se spală pisica?

Este necesar să îi faci baie la pisică dacă se murdărește foarte tare sau dacă nu se poate curăța din cauza unei răni. În acest caz, va trebui să folosești apă călduță cu un pic de șampon pentru pisici.

Vei găsi șampon special de pisici în magazinul nostru online zooplus. Dacă trebuie să faci baie la pisică, asigură-te că mediul în care va sta apoi este cald, pentru a nu răci. Să nu uiți să ai un prosop pregătit pentru a o usca. Ai mare grijă pentru că, în general, pisicilor le este frică de apă.

Baie la pisici acasă

Cât de des se spală pisica?

Probabil deja știi din experiență, puține au fost situațiile în care a fost nevoie să fi spălat pisica. Aceasta se pricepe de minune să se îngrijească singură. Se recomandă să folosești peria sau pieptenele din când în când, mai ales dacă își schimbă blana sau dacă ai un animal cu păr lung. Însă, în general, felina își curăță singură blana. Părul înghițit este excretat natural. Ajută pisica să elimine părul ingerat, oferindu-i pastă de malț sau iarbă pentru pisici.

Baie la pisici pui

Dacă îți lași pisica să iasă din casă și aceasta se întoarce plină de noroi și nu are loc faimoasa curățare cu limba, îndepărtează întâi cele mai mari cruste de noroi cu un prosop umed. Dacă nu este curată nici după, te poți apuca de spălat pisica. Cere sfatul unui veterinar dacă găsești paraziți în blana felinei tale.

Acesta îți poate sugera o varietate de opțiuni de tratament care te vor ajuta să eviți să faci baie la pisică. Însă pisicile sunt animale foarte curate și natura le-a oferit cele mai bune unelte pentru îngrijirea blănii. Iubitorii de pisici nu prea e nevoie să intervină cu excepția unui periat ocazional.

Îți dorim toate cele bune ție și pisicii tale!

2024_05_zooPoints_Trigger_1000x160_RO
Cele mai utile articole
3 min

Cum se calculează vârsta pisicii în ani omenești?

După cum se știe, vârsta unui câine poate fi dedusă ușor: un an pentru câini este egal cu șapte ani la oameni, deși depinde și de rasa și greutatea câinelui. Atunci cum putem calcula vârsta pisicii în ani omenești? Și până la ce vârstă trăiesc pisicile? La ce vârstă o pisică este considerată bătrână?
4 min

Care sunt etapele de dezvoltare ale pisicilor și până la ce vârstă cresc?

Până la ce vârstă cresc pisicile și cât de mari se fac? Asta depinde de rasă pe de o parte, dar și de factori externi, cum ar fi nutriția. De obicei, maturizarea pisicilor are loc în șase etape distincte pe parcursul primului an de viață. Cu toate acestea, în cazul pisicilor de talie mare, precum Maine Coon, această perioadă se poate extinde. Pentru a asigura puiului tău un început perfect într-o viață sănătoasă și pentru a-i oferi suportul necesar în timpul procesului de creștere, este esențial să fii familiarizat cu etapele de dezvoltare.
8 min

Despre sterilizarea pisicii: la ce vârstă se castrează pisicile și alte întrebări

Nu prea există nimic mai drăguț pe lume decât un pisoi. Dar, din păcate, nu toți puii de pisică își găsesc un cămin. Pisicile fără stăpân se împerechează între ele sau chiar cu pisici domestice care au acces pe afară. Rezultatele acestor escapade sunt pisoi pe care îi așteaptă o viață mizerabilă pe străzi. Prin castrarea sau sterilizarea pisicii, vei preveni suferința unor suflete nevinovate!