Boxer German

Boxer German tigrat care sta in picioare cu limba scoasă afară

Boxerul german este plin de energie, ceea ce îl face atât de popular.

Puternic și agil, încăpățânat și echilibrat, pașnic și gata să te apere – un Boxer German pare a fi o rasă de câini plină de contradicții. Dar tocmai această versatilitate îl face să fie un patruped cu adevărat multitalentat.

Profilul unui Boxer German

Pe scurt: Boxerii sunt câini musculoși de talie medie. Crescuți inițial pentru vânătoare, astăzi sunt câini de pază excelenți, perfecți pentru familii.
Înălțimea la greabăn: 53-63 cm
Greutate: 25-32 kg
Speranța medie de viață: 10-12 ani
Preț: de la 1.000 Euro
Personalitate: afectuos, activ, jucăuș, inteligent, alert, prietenos, echilibrat
Blana: scurtă
Culoarea blănii: culoarea de bază galbenă de la galben deschis până la roșu cerb închis sau tigrat, mască neagră
Efort de dresaj: mediu
Efort de întreținere: mic
Necesar de mișcare: mare
Origine: Germania

 

2024_02_Offers_General_Mood_10

Aspect: Musculos dar grațios

Blana scurtă, moale și deasă accentuează statura puternică și mușchiuloasă a Boxerului German. În ciuda constituției sale relativ robuste, Boxerii nu sunt deloc grei sau leneși. Mișcările pline de viață, în care picioarele mușchiuloase din spate sunt un avantaj special de mare, arată puterea și grația acestei rase.

Cât de mare este un câine boxer?

Fizicul acestuia este pătrățos. Înălțimea fiind corespunzătoare cu lungimea corpului. Acești prieteni cu patru picioare ajung la o dimensiune de 53 până la 63 de centimetri și o greutate între 25 și 32 de kilograme.

Caracteristici specifice

Gâtul său puternic este arcuit în mod elegant de la cap la umeri. Coada și urechile sunt lăsate în starea naturală în ziua de azi. Ochii întunecați cu pleoape negre îi dau Boxerului o expresie caracteristică plină de energie.

O altă trăsătură tipică este așa numitul prognatism, prin care maxilarul inferior are o protruzie anormală față de maxilarul superior, buza de sus fiind încă susținută de caninii maxilarului inferior, care este mai lung.

Cum trebuie să fie blana acestuia?

Blana scurtă, moale și deasă accentuează statura puternică și mușchiuloasă a Boxerului German. Culoarea blănii este de obicei:

  • Conform FCI Boxerii pot fi de culoare galbenă și „brindle”.
  • Culoarea galbenă variază de la galben deschis la un roșu închis de culoarea căprioarei, tonalitățile roșii-gălbui fiind preferate conform standardului.
  • În cazul Boxerilor de culoare brindle, dungile de culoare închisă sau negre trebuie să iasă în evidență clar pe lângă culoarea galbenă de bază.
  • Marcajele albe pot acoperi cel mult o treime din suprafața corpului.

De ce mai există cozi și urechi scurte?

Coada și urechile sunt lăsate în starea naturală în ziua de azi. Tăierea urechilor, prin care era amputată o parte din auricule de la un cățel de șapte săptămâni, a fost interzisă în multe țări începând cu 1986. Nici scurtarea cozii nu mai este permisă din 1998.

Însă având în vedere că interzicerea tăierii urechilor și a cozii nu a fost implementată în toate țările, încă pot fi întâlniți Boxeri cu urechile sau cu coada tăiată. Conform FCI tăierea acestora nu este văzută ca un defect, deși este respinsă în principiu din motive de aspect. Urechile naturale sunt ridicate, la fel ca și coada, și sunt apropiate de obraji. Ochii întunecați cu pleoape negre îi dau Boxerului o expresie caracteristică plină de energie.

Boxer German în lesă care stă nisip
Boxerii germani pot fi recunoscuți după botul scurt și mandibula inferioară proeminentă.

Deși Boxerul este cunoscut în ziua de azi ca și un câine de familie, el excelează și ca și câine de pază, protecție și salvamontist, precum și ca și animal de companie și câine sportiv. Docilul și jucăușul Boxer poate fi chiar și lăsat în preajma copiilor și să se joace cu aceștia.

Este boxerul un câine sunt periculos?

Un Boxer German nu va mușca sau nu va fi agresiv fără motiv. Odată ce stăpânul său i-a dat semnalul că totul e în regulă, el se va lăsa convins de intențiile bune ale vizitatorilor și îi va place să își facă noi prieteni. Răbdarea sa înnăscută și încrederea în sine îi permit înainte de toate să se controleze mereu și alcătuiesc o imagine armonioasă cu trăsăturile de caracter, care inițial ar putea părea contradictorii.

Așa că aceștia nu sunt periculoși. Totuși, se poate întâmpla ca animalele tinere să sperie copiii sau adulții cu exuberanța lor. Pentru că puii nu cunosc limite în bucuria lor de a se juca și uneori reacționează neintenționat într-un mod prea energic.

Dresajul Boxerilor Germani

Dresajul consistent încă de la început este foarte important, pentru ca Boxerii tineri să învețe cum să se comporte cu grijă cu copiii (și cu adulții) – doar așa va învăța câinele că există anumite reguli și limite când ai de-a face cu oamenii. Însă acest lucru nu înseamnă că un Boxer adult, căruia nu i-a plăcut „școala” când era mic, nu poate învăța din nou.

Dorința de a învăța și de a asculta îl fac să fie un student foarte plăcut, a cărui educație va aduce rezultate pozitive. E important pentru Boxer ca „profesorul” său să îl trateze mereu cu calm, relaxat și cu un pic de umor. În caz de forță sau violență un Boxer German poate să își arate latura încăpățânată, care în nici un caz nu ar fi în interesul stăpânului.

Sfat: Dacă ești pe cale să adopți un câine dintr-un adăpost pentru animale, merită să petreceți câteva ore la o școală de dresaj.

Îngrijirea unui boxer este foarte ușoară: tot ce trebuie să faci este să-i periezi blana scurtă și ușor de întreținut din când în când și să-ți verifici prietenul cu patru picioare pentru călători clandestini, cum ar fi căpușe, după excursiile în natură.

Hrănește-l corect

Boxerii sunt câini foarte atletici. Prin urmare, hrana ar trebui să fie adaptată la nivelul ridicat de activitate. Unii furnizori au chiar și sortimente special adaptate nevoilor acestora.

Dacă nu ești sigur cum să-l hrănești, cere sfatul unui crescător sau medicului veterinar.

Sunt boxerii germani câini de familie?

Mulțumită caracterului lor calm și echilibrat, ei sunt câinii de familie ideali. Un Boxer German va fi potrivit și pentru familiile cu copii mici. Răbdarea sa, care nu are limite nici măcar cu copiii mici neastâmpărați, este remarcabilă. El iubește copiii mai mult decât orice și se joacă cu ei până când cresc.

Pe cât de iubitor și loial este față de familie, pe atât de atent și protector este față de lucrurile, care ar putea pune în pericol „paradisul din familie”. Un Boxer este inițial suspicios și distant față de străini. El nu va ezita să își protejeze și să își apere familia în caz de urgență.

Curajul său îl face să fie un câine de pază bun, care nu trebuie să inspire frică, în comparație cu alte rase din această grupă. Un Boxer German nu va mușca sau nu va fi agresiv fără motiv.

Un câine pentru începători?

Datorită acestei dorințe de a învăța și de a se supune, Boxerii sunt potriviți și pentru începători, deși acest lucru nu înseamnă să iei câinele fără să te informezi deloc.

Dacă un Boxer German va fi primul tău câine, ar trebui – pe lângă cunoștințele obișnuite despre rasa câinelui – să înveți câteva reguli privind dresajul său și unele exerciții, care să îi placă și care îți vor garanta că veți fi o echipă de nedespărțit.

Programul sportiv este în vârful listei de priorități pentru Boxeri. Aceștia sunt niște câini foarte agili, cărora le place să facă multă mișcare. Pot fi ținuți și în apartament, însă numai cu condiția să îi oferi suficiente activități în aer liber.

Iubesc plimbările lungi cu familia la fel de mult ca sesiunile de jogging cu stăpânul sau drumețiile în natură.

Combină mișcarea în aer liber cu mici jocuri, iar acesta va fi în extaz. Chiar și reprezentanții mai bătrâni ai rasei se entuziasmează la vederea unei mingi, a unui băț sau a unor jucării tip sfoară.

Comandă jucăria potrivită din magazinul nostru și începeți distracția!

Din păcate Boxerii sunt predispuși la diverse boli, cum ar fi deformări ale articulațiilor, displazie de șold, artroză sau spondiloză (artroza coloanei vertebrale). Tumorile și bolile la inimă apar și ele mai des ca la alți câini.

Împerecherea prudentă este esențială pentru această rasă. În cadrul evaluării sănătății câinilor, ce urmează să fie împerecheați, ar fi ideal ca nu doar părinții să fie examinați, ci și frații, bunicii, unchii și mătușile acestora.

Câți ani are un boxer german?

Speranța de viață a acestor câini depinde de modul în care au fost crescuți. Dacă crescătorii acordă o mare importanță sănătății animalelor decât profitului, boxerii germani pot să trăiască până la o vârstă medie de doisprezece ani sau mai mult.

Bulldogii Germani, care sunt considerați a fi strămoșii direcți ai Boxerilor Germani, probabil radiau aceeași forță și energie. Câinii de tip Bulldog erau comuni în multe țări europene în Evul Mediu. Ei au fost înmulțiți în principal pentru a vâna animale sălbatice, cum ar fi urșii sau mistreții. Însă acești câini au fost antrenați și pentru lupte în Anglia din secolul al 16-lea până în al 18-lea, unde trebuia să se lupte cu tauri și să îi pună la pământ într-un mod similar ca la vânătoare.

Câinii cu un bot foarte lat și un nas întors erau selectați pentru împerechere, lucru care era de obicei responsabilitatea vânătorilor. Ei mușcau prada atât de puternic cu gurile lor late, încât aceasta cădea la pământ.

În timp ce statura și fizicul Bulldogilor are multe în comun cu trăsăturile Boxerului German, caracterul acestui câine de familie îndrăgit nu seamănă deloc cu cel al patrupezilor agresivi.

Întemeierea standardului rasei în München

Schimbarea caracterului descendenților acestuia este asociată cu apariția armelor de foc, care a făcut câinii irelevanți pentru vânătoare și împerecherea lor a ajuns să fie restricționată rapid.

Prin urmare s-a încercat crearea unei noi rase de câini prin încrucișarea Bulldogului Englez la finalul secolului al 19-lea, o rasă care, deși încă ne amintea de strămoșii săi, avea un caracter și o utilizare total diferite. În 1895 fondatorii acestei rase noi și-au unit forțele în Munchen pentru a forma primul „Club pentru Boxeri”.

Numele Boxerului German provine din termenul „Bierboxer”, folosit în Munchen. Crescătorilor din Munchen le era clar încă de la început cum voiau să fie acest „Bierboxer”: „Un câine frumos și elegant de familie, fără un aspect ciudat sau chiar respingător, fără o urâțenie de speriat.” Acest standard al Clubului pentru Boxeri, creat în 1905, este valabil și astăzi.

Celebru încă din 1930

Rasa a devenit faimoasă în toată lumea în anii 1930, când chinologul Friederun Stockmann a participat la numeroase expoziții și ceremonii de premiere cu Boxerii săi cu aspect perfect, „vom Dom”.

Împreună cu Boxerul său pe nume Lustig vom Dom, Stockmann a pus bazele înmulțirii Boxerilor de azi și a făcut ca această rasă să fie una dintre cele mai faimoase și îndrăgite în întreaga lume.

Doi pui de boxer german care se joacă pe iarbă
Puilor le place să se joace și să se distreze

Cumpărare: Numai de la crescători

Ai fost cucerit de acești căței drăguți? De dragul sănătății acestora, cumpărați-vă cățelul doar de la crescători responsabili.

Printre altele, apartenența la Boxer Club și prezența unor certificate pedigree cu emblemele VDH și FCI indică un crescător serios.

Cât costă un boxer german?

Dacă îl cumperi de la un crescător, ar trebui să bugetezi cel puțin 1.000 de euro pentru un cățel. La acestea se adaugă și costurile pentru primele achiziții (boluri, pătuț, vaccinuri) dacă este primul tău câine. Va fi mai ieftin dacă alegei un blănos dintr-un adăpost.

Concluzie: companioni ideali pentru familii și începători

Un boxer german este prietenos cu copiii și adulții, temperat și dornic să învețe. Acest lucru îl face un câine perfect pentru familii și iubitorii de câini care doresc să se aprofundeze dresajul câinilor.

Deoarece îngrijirea patrupedului nu ocupă mult timp, există mai multe oportunități pentru activități sportive, pe care boxerii le iubesc mai mult decât orice.

Cele mai utile articole
10 min

Labrador Retriever

Ușor de dresat, prietenos cu oamenii și puternic: Câinii din rasa Labrador Retriever sunt de talie medie. Labradorul este considerat câinele de familie ideal, dar, în același timp, este un animal care are nevoie de multă stimulare fizică și mentală.
8 min

Beagle

Picioarele scurte ale unui câine Beagle te pot induce în eroare – acesta te va ține mereu în mișcare și este întotdeauna plin de surprize. Câinii din rasa Beagle sunt prietenoși, activi, neînfricați și foarte inteligenți.
8 min

Pomeranian

Acești micuți nu impresionează prin mărimea lor, ci prin cât de prietenoși, încrezători și plin de energie sunt. Nu e de mirare că tot mai mulți patrupezi din această rasă tip Spitz cuceresc inimile și casele multor iubitori de câini.