Copoiul German

Câine copoi german pe o gazon verde

Copoiul German are o blană netedă, destul de scurtă.

Elegantul și puternicul Copoi German este una dintre cele mai vechi rase de câini din lume. Ca vânători de rasă exigenți, Copoii Germani sunt concepuți pentru a depista urmele animalelor. Dar această rasă inteligentă se bucură, de asemenea, dacă are ocazia să practice sporturi canine, cum ar fi antrenamentul cu manechine.

Aspect: câine tipic de vânătoare

Copoiul German este un câine extrem de frumos, ale cărui origini ca și câine de vânătoare sunt imediat recunoscute. Având capul mai degrabă îngust și un corp musculos, animalele un aspect nobil și robust în același timp.

Cât de mare este un Copoi German?

Cu o înălțime la greabăn cuprinsă între 40 și 53 de centimetri, Copoiul German este una dintre rasele de câini de talie medie. Ușor, dar cu o constituție puternică, el are un aspect elegant. Coada destul de groasă este izbitoare pentru corpul zvelt.

Această rasă de câine are o constituție îngustă și alungită, cu picioare înalte. Urechile plate atârnă în partea laterală a capului alungit și ușor. Între ele, ochii întunecați și prietenoși privesc cu atenție spre lume. Mușcătura fermă este, de asemenea, demnă de menționat.

Copoiul German poate fi recunoscut după blana deasă și netedă, care se continuă și pe burtă. Blana sa tinde să fie tare și fermă la atingere. Cu toate acestea, ea este destul de lungă pentru un câine cu părul scurt.

Ce culori poate avea Copoiul German?

Acest câine poate fi de culoare neagră, albă, roșie și maro. Deseori sunt întâlnite marcaje tipice copoilor:

  • marcaje albe pe frunte, pe gât, pe bot, pe burtă și pe membrele anterioare
  • pete întunecate pe spate
  • nările sunt de culoare închisă
Copoi german intr-o paturica confortabila
După o zi plină de activitate, Copoiul German își adună forțele.

Caracter: dornic de îmbrățișări

Copoii Germani sunt considerați patrupezi plăcuți, atât la vânătoare, cât și în familie. Fiind foarte vigilenți, extrem de inteligenți și sensibili, își însoțesc oamenii la bine și la rău și, de preferință, prin toată țara.

Capacitatea lor fantastică de a adulmeca mirosurile îi determină pe Copoi să iasă în natură, unde pot urmări urme timp de ore întregi, chiar și pe teren accidentat. Acești câini de vânătoare independenți și perseverenți nu ratează niciun vânat în păduri și pe câmpii. Totodată, le place să alerge în haită și să latre puternic.

Legătura strânsă cu omul său și câteva îmbrățișări după „muncă” sunt suficiente pentru a face fericit acest câine cu un caracter puternic.

Ce facem astăzi? Un Copoi German întâmpină noua zi cu o privire curioasă, o coadă vioaie și o sete de acțiune. Imediat devine clar: acest câine are nevoie de o misiune. Iubitul tău patruped vrea să fie solicitat – atât mental, cât și fizic.

Doar pentru părinți activi de animăluțe

Această rasă de câine aparține, prin urmare, persoanelor care sunt active în fiecare zi și care îi pot oferi câinelui o activitate utilă. Aceștia sunt în principal vânătorii. Doar acolo își pot folosi câinii pe deplin instinctele.

În prezent, acești patrupezi supli sunt folosiți în principal pentru vânătoarea de căprioare pe scară largă. Totuși, Copoiul poate fi folosit și pentru activități recreative, de exemplu în sporturile canine. Acest câine activ este potrivit pentru toate sporturile canine, cum ar fi antrenamentul cu manechine sau Agility.

Este Copoiul German un câine de familie?

Afectuosul Copoi își dorește să facă parte dintr-o familie. Caută un sentiment de siguranță și de reasigurare în compania oamenilor săi preferați.

Prin urmare, această rasă orientată spre oameni nu se simte confortabil închisă într-o volieră pe termen lung. Dacă îi oferi condițiile potrivite, câinele de vânătoare german te va răsplăti cu un comportament vigilent, dar calm în casă.

Cu toate acestea, această rasă nu este un câine de familie pur, care să se mulțumească să participe doar la activitățile familiei. De două ori pe zi în jurul blocului și, în rest, să stea întins în fața canapelei? Cu un astfel de program, câinele va avea de suferit și va dezvolta probleme de comportament.

Activul patruped poate fi ținut într-un apartament sau într-o casă și nici nu are vreo preferință când vine vorba de oraș sau de țară. Cu toate acestea, este important ca animalul să fie scos la aer liber în timpul zilei și să facă multă mișcare.

Bine de știut: Un Copoi German știe ce vrea și este hotărât. Din acest motiv, rasa nu este potrivită pentru persoanele care au puțină sau deloc experiență cu câinii.

Copoii Germani nu au cerințe speciale în ceea ce privește nutriția și îngrijirea. Blana lor scurtă trebuie periată ocazional. După o vânătoare tumultuoasă prin noroi și murdărie, o baie este, de asemenea, bine venită.

O privire în interiorul urechilor lungi și lăsate ale Copoiului este și ea necesară, măcar o dată pe săptămână. Îndepărtează orice murdărie cu grijă din canalele urechii exterioare folosind apă caldă.

Cât de mult păr lasă un Copoi German?

Copoiul German nu are o tendință peste medie de a lăsa păr. Bineînțeles că acest lucru se întâmplă mai des în timpul perioadei de schimbare a blănii, dar este greu de observat datorită structurii scurte și netede a părului.

Cum ar trebui hrănit un Copoi German?

Cât de multă și ce tip hrană are nevoie un Copoi German depinde de diverși factori: activitatea zilnică efectivă joacă un rol decisiv, dar și vârsta și sexul prietenului tău blănos.

Câinii tineri și cei folosiți la vânătoare au nevoie de hrană cu un conținut ridicat de energie. În timpul perioadelor de odihnă și la bătrânețe, necesarul de energie al Copoiului German scade.

În mod normal, acest câine poate fi hrănit cu hrană uscată sau umedă disponibilă în comerț. Lasă câinele să digere în liniște după ce a mâncat.

Rasa de câini impresionează prin sănătatea sa robustă. Deși au un istoric de reproducere îndelungat, câinii sunt rareori afectați de boli ereditare.

Din când în când apare însă mielopatia degenerativă. Bineînțeles, că îți recomandăm să duci Copoiul German în mod regulat la veterinar și să respecți programările pentru vaccinările necesare.

Bine de știut: Câinii de vânătoare au, în general, un risc mai mare de a contracta „boala Aujeszky” (pseudorabia porcilor) din cauza contactului frecvent cu vânatul. Această boală rară este fatală și este transmisă în principal de porcii mistreți.

Cât trăiește un Copoi German?

Dacă este crescut și îngrijit corespunzător, patrupedul poate trăi până la o vârstă înaintată. În medie, acești câini își însoțesc părinții între 12 și 15 ani. Ei rămân activi și interesați până la adânci bătrâneți.

Copoii sunt adesea asociați cu triburile germanice. Aceștia îl numeau „Segusier” – un nume care a dispărut mai târziu.

Cuvântul „Copoi” apare pentru prima dată în formulele bisericești ale călugărului Marculf. Cu toate acestea, abia în secolul al XIX-lea se vorbește din nou de câinii de vânătoare de tipul celor cunoscuți astăzi sub numele de „Copoi German”.

În trecut, existau numeroase rase diferite din familia Copoilor. Din păcate, cele mai multe dintre ele au dispărut de-a lungul timpului. Cea mai importantă rasă locală, Copoiul de Westfalia, a dat naștere Copoiului German, cunoscut astăzi ca fiind standardul rasei.

Pe lângă Copoiul German, există și alte rase tipice țării, cum ar fi Copoiul Austriac. Apropo, Clubul pentru Copoi Germani (Deutsche Bracken Club) este responsabil pentru creșterea Copoilor Germani.

Copoi german pe malul unei ape
Copoiul German adoră să adulmece urmele vânatului în natură.

Cât costă un Copoi German?

Copoiul German este un câine de vânătoare popular. Un cățel costă de la crescător de la 1.000 de euro în sus. Devine mai scump dacă animalele au fost deja dresate pentru vânătoare.

Cumpără doar de la crescători serioși!

Dacă ești în căutarea unui câine de vânătoare de încredere, cumpără un Copoi German cu acte în regulă de la crescătorii de renume. Acești crescători își testează puii printr-un așa-numit test de performanță, în care sunt asigurate standardele de rasă relevante pentru vânătoare.

Bine de știut: De regulă, crescătorii își vând puii doar vânătorilor și nu părinților amatori de animăluțe.

Dar și o vizită la adăpostul de animale are avantajele ei: câteodată sunt șanse să găsești un Copoi German de rasă pură sau metiși de Copoi Germani, care ar fi fericiți să își găsească un cămin pentru codițele lor.

Concluzie: câine inteligent pentru familii de vânători

Copoiul German are un istoric îndelungat și a fost mult timp asociat cu vânătoarea. Inteligența și pasiunea sa pentru vânătoare fac ca această rasă să fie deosebit de interesantă pentru vânători.

Având în vedere că această rasă robustă de câine nu numai că vrea să fie ținută ocupată, dar vrea și să fie iubită, o viață de familie este ideală .

Profilul rasei

Pe scurt: O rasă veche de câine de vânătoare cu un nivel ridicat de inteligență, care se potrivește în special vânătorilor cu o legătură de familie. Robustul Copoi German are nevoie de o misiune, dar și de atenție plină de dragoste.
Înălțimea la greabăn: 53 cm
Greutate: 15-23 kg
Speranță medie de viață: 12-15 ani
Preț: De la 800 euro
Caracter: orientat spre oameni, dornic de mișcare, curios, sensibil, cu mult instinct de vânătoare
Blană: scurtă, fermă, netedă, deasă
Culorile blănii: negru, alb, roșu, maro
Dificultate de dresaj: redusă
Nevoie de îngrijire: redusă
Nevoie de mișcare: ridicată
Origine: Germania

Jana Schubert
Profilbild von zooplus Magazin Autorin Jana Schubert

Încă de când eram copil, preferam să mă joc cu pisica noastră persană decât cu ursulețul de pluș. Mai târziu, i-am bătut la cap pe părinții mei până când mi s-a permis să adopt un cal. Am avut multe experiențe memorabile alături de animalele mele de companie. Și chiar dacă viața alături de ele nu este întotdeauna ușoară, nu aș lua în considerare altă opțiune, pentru că nimic nu îmi ajunge la suflet precum companionii mei. Simt această magie chiar și atunci când scriu despre ele și sper ca o parte din ea să vă atingă și pe voi.


Articole similare
Cele mai utile articole
10 min

Labrador Retriever

Ușor de dresat, prietenos cu oamenii și puternic: Câinii din rasa Labrador Retriever sunt de talie medie. Labradorul este considerat câinele de familie ideal, dar, în același timp, este un animal care are nevoie de multă stimulare fizică și mentală.
8 min

Beagle

Picioarele scurte ale unui câine Beagle te pot induce în eroare – acesta te va ține mereu în mișcare și este întotdeauna plin de surprize. Câinii din rasa Beagle sunt prietenoși, activi, neînfricați și foarte inteligenți.
8 min

Pomeranian

Acești micuți nu impresionează prin mărimea lor, ci prin cât de prietenoși, încrezători și plin de energie sunt. Nu e de mirare că tot mai mulți patrupezi din această rasă tip Spitz cuceresc inimile și casele multor iubitori de câini.