Copoiul de Hanovra

Copoi de Hanovra

Copoiul de Hanovra este un patruped minunat pentru vânători și pentru stăpânii de câini cu experiență.

Copoiul de Hanovra este un tovarăș popular la sesiuni de vânătoare sau pentru serviciul de salvamont. Acest lucru se datorează în principal nasului său fin și pasiunii sale pentru urmărit. Când nu este ocupat cu urmărirea, este echilibrat, blând și prietenos. Iată un portret al rasei, de unde poți afla ce ar trebui să îi oferi câinelui în schimb.

Copoiul de Hanovra: portretul rasei

Informații sumare: Copoiul Hanoverian este un câine de vânătoare de rasă pură, de talie medie și puternic, care își pune toată forța, rezistența și devotamentul în munca de urmărire. În afara vânătorii, este calm și prietenos.
Înălțime la greabăn: 48-55 cm
Greutate: 25-40 kg
Speranță medie de viață: 10-14 ani
Preț: circa 500 Euro incluzând vaccinările
Caracter: instinct de vânătoare pronunțat, calm, prietenos, inteligent, afectuos
Blană: scurtă și deasă
Culoarea blănii: roșu deschis până la închis, ca de căprioară, mai mult sau mai puțin pătat, cu sau fără mască
Cerințe de dresaj: reduse
Cerințe de îngrijire: reduse
Nevoie de mișcare: ridicată
Origine: Germania

Aspect: dimensiune medie și bine proporționat

Fruntea este ușor încrețită, ochii întunecați strălucesc expresiv: un copoi de Hanovra, numit uneori și copoi hanoverian sau limier Hanoveran, are de obicei un aspect serios.

Și nu e de mirare: la urma urmei, rasa de vânătoare are o misiune importantă de îndeplinit: câinii sunt profesioniști în urmărirea animalelor rănite. Unul dintre lucrurile care îi ajută să facă acest lucru este nasul lor lat, cu nările larg deschise.

Cât de mare crește un Copoi de Hanovra?

Copoii hanoverieni fac parte din rasele de câini de talie medie. Aceștia pot crește până la o înălțime cuprinsă între 48 și 55 de centimetri și pot ajunge la o greutate cuprinsă între 25 și 40 de kilograme.

Având în vedere că alergarea este, de asemenea, una dintre sarcinile sale, copoiul hanoverian este bine proporționat și cu o constituție puternică. Membrele sunt musculoase, pieptul este lat și adânc, astfel încât patrupedul nu rămâne fără suflare nici măcar după distanțe lungi în pădure.

Apropo, încă un lucru tipic pentru copoii hanoverieni: două urechi înalte și lăsate care atârnă aproape de cap și sunt rotunjite în partea de jos.

Portret copoi de hanovra
Tipic copoiului de Hanovra: privire serioasă și urechi lăsate, drăguțe.

Ce culori poate avea patrupedul?

Culoarea de bază tipică a rasei este roșie, care variază de la roșu deschis la roșu închis de căprioară și poate fi mai mult sau mai puțin pătată. Există reprezentanți cu sau fără mască și orice câine are pete albe mici pe piept este, de asemenea, considerat un adevărat reprezentant al acestei rase.

Blana copoiului de Hanovra este scurtă, deasă și aspră. Ea este un pic mai lungă și mai dură pe marginea posterioară a coapselor și pe partea inferioară a cozii. Coada este ridicată și ușor curbată.

2024_04_Easter_Offer_1000x160_RO

De ce câine de urmă?

Câinii detectează această „urmă” a prăzii și astfel îi ajută pe vânători să găsească vânatul după împușcare. Acest lucru este, de asemenea, denumit urmărire.

Caracter: robust și pretențios

Copoiul hanoverian este un câine de vânătoare inteligent de rasă pură. Își face treaba cu pasiune și cu un angajament deplin. În acest fel, el beneficiază de o capacitate mare de concentrare și de un instinct de vânătoare pronunțat. De asemenea, este caracterizat de o natură calmă și încrezătoare.

Acest lucru nu înseamnă, însă, că singurul lucru la care se gândește non-stop este vânătoarea. Dimpotrivă: după ce își termină munca, vine la stăpânul său pentru o îmbrățișare și caută să fie aproape de oameni.

Compatibilitate și abilitate de a fi dresat

Față de străini, copoiul hanoverian este mai degrabă rezervat și pretențios și nu stă să fie mângâiat de oricine. Pe de altă parte, față de alți câini, este prietenos și deschis la minte.

Datorită inteligenței și calmului său, hanoverianul este ușor de dresat. Calmul pe care îl emană este așteptat și de la stăpânul său atunci când îl dresează – la fel ca și o anumită experiență. Câinele de vânătoare profesionist nu este, prin urmare, potrivit pentru începătorii fără experiență de vânătoare.

Copoi de hanovra intins pe iarba verde in parc
Întotdeauna gata de acțiune: copoiul de hanovra este un câine urmă dresat profesional.

Îngrijire: viața cu un câine de urmă este atât de ușoară

Un Copoi de Hanovra nu este doar ușor de îngrijit datorită valorilor sale interioare. Blana sa scurtă îți permite și ea să te descurci mai ușor cu acest frumos patruped:

  • Periatul ocazional este suficient pentru îngrijirea blănii sale scurte.
  • După o excursie în natură, ar trebui să inspectezi prietenul cu blană din cap până în picioare pentru a detecta paraziți sau răni, de exemplu.
  • Păstrează igiena urechilor sale lăsate prin curățarea regulată a acestora.

În magazinul online zooplus este disponibilă o gamă largă de produse de îngrijire pentru câini.

Creșterea: este un Copoi de Hanovra potrivit drept câine de familie?

Oraș sau țară?

Patrupedul nu va fi fericit într-un apartament de oraș. În schimb, are nevoie de un mediu în care să își poată practica pasiunea preferată. Pe scurt, este cel mai fericit lângă păduri și natură. Acolo își poate îndeplini sarcinile pentru care a fost crescut inițial.

Pentru cine este potrivit un Copoi de Hanovra?

Familiile experimentate de vânători, ofițeri de poliție sau membri ai unei echipe de câini salvamontiști pot oferi copoiului de Hanovra activitățile zilnice și nivelul de mișcare de care are nevoie.

Sport și activități pentru Copoiul de Hanovra

Câinii de urmă sunt specialiști în vânătoare care sunt dresați în urmărire de către crescătorii lor. Pentru ca ei să nu își „iasă din mână”, locul lor este în mâini experimentate care le pot oferi misiuni regulate ca și câini de vânătoare sau de salvare.

Prin urmare, copoiul hanoverian trebuie să fie solicitat în mod regulat și are nevoie de multă mișcare. Pentru misiunile adesea consumatoare de energie din timpul operațiunilor de vânătoare sau de salvare, câinele și stăpânul au nevoie de un nivel ridicat de fitness, pe care îl poți menține prin sporturi canine precum mantrailing.

Sănătate: patrupezi robuști și sănătoși

Deoarece „meseria” lor solicită foarte mult corpul câinelui, crescătorii acordă atenție unei sănătăți robuste. Nu prea se cunosc boli ereditare frecvente la copoiul hanoverian.

Pentru a asigura o reproducere sănătoasă, crescătorii examinează regulat „protejații” acestora pentru displazia de șold, printre altele, și acordă permisiunea de reproducere numai animalelor sănătoase.

Cât trăiește un Copoi de Hanovra?

Cu o creștere adecvată și o îngrijire conștiincioasă, copoiul hanoverian va ajunge la o vârstă cuprinsă între 10 și 14 ani. În medie, majoritatea câinilor din această rasă trăiesc până la vârsta de 12 ani.

Istoricul rasei: experți în urmărire din Hanovra

Copoiul Hanoverian este o rasă de câine din Germania și a evoluat, fără prea multe schimbări, din așa-numitul Leithund (lider al grupului). Această rasă de câine de vânătoare din Evul Mediu era considerată a avea un nas deosebit de bun. Astăzi se bănuiește că este vorba de un Brac.

Atunci când armele de foc au devenit parte integrantă a vânătorii, s-au schimbat și cerințele pentru câini. Prin urmare, a fost dezvoltat un câine de urmă, care a fost de acum înainte crescut pentru urmărirea vânatului mare.

Educație la școala de elită

În secolul al XVII-lea, casa regală de Hanovra a fondat Jägerhof. La această școală de elită, vânătorii, dar și caii și câinii de vânătoare au învățat arta vânătorii. Statura și culoarea câinilor de vânătoare au fost dezvoltate în continuare la Jägerhof.

Încă din 1894, Asociația Hirschmann se ocupă de rasa de câini, cu scopul de a menține reproducerea pură a patrupezilor. La scurt timp după înființarea asociației, a fost inventată denumirea „Copoi de Hanovra”, care este cunoscută și astăzi pentru câinii hanoverieni.

Dezvoltarea ulterioară a Copoiului de Hanovra

Copoiul Bavarez de Munte a fost creat prin încrucișarea copoilor hanoverieni cu bracii. Este adevărat că, din punct de vedere vizual, seamănă cu copoiul hanoverian. Cu toate acestea, varianta din sudul Germaniei este mai ușoară și mai agilă și, prin urmare, mai potrivită pentru utilizarea în munți.

Cumpărarea unui Copoi de Hanovra: unde poți găsi acești vânători profesioniști?

Calea clasică de a obține un copoi de Hanovra din Germania este prin intermediul Clubului Hirschmann. Cu toate acestea, oricine dorește să cumpere un cățeluș de acolo trebuie să aibă răbdare: părțile interesate trebuie, printre altele

  • Să fie membri ai unei asociații,
  • Să depună o aplicație pentru câine,
  • Să îndeplinească anumite condiții stricte,
  • Să fi absolvit un curs și
  • Să accepte o perioadă de așteptare de câteva luni sau chiar mai mult de un an.

Important:
Câinii sunt dați doar persoanelor cu experiență de vânătoare. Din păcate, amatorii nu au nicio șansă de a obține un cățeluș.

Cât costă un copoi de Hanovra?

Un pui de copoi de Hanovra costă în prezent 1.000 de euro la Asociația Hirschmann. Însă, pentru acest preț vei primi un câine cu un caracter puternic și robust, care este garantat că îndeplinește standardele rasei.

Concluzie: un câine ideal pentru vânători, ofițeri de poliție și salvamontiști

Obstacolele pentru achiziționarea unui copoi de Hanovra sunt mari. Și chiar dacă blănoșii sunt ușor de îngrijit și de dresat, ei sunt foarte pretențioși când vine vorba de întreținere.

Însă, dacă ai experiență cu câinii de vânătoare sau salvamontiști și îi poți oferi patrupedului „misiuni” regulate, un copoi de Hanovra este un tovarăș perfect pentru tine și familia ta.

Cele mai utile articole
10 min

Labrador Retriever

Ușor de dresat, prietenos cu oamenii și puternic: Câinii din rasa Labrador Retriever sunt de talie medie. Labradorul este considerat câinele de familie ideal, dar, în același timp, este un animal care are nevoie de multă stimulare fizică și mentală.
8 min

Beagle

Picioarele scurte ale unui câine Beagle te pot induce în eroare – acesta te va ține mereu în mișcare și este întotdeauna plin de surprize. Câinii din rasa Beagle sunt prietenoși, activi, neînfricați și foarte inteligenți.
8 min

Pomeranian

Acești micuți nu impresionează prin mărimea lor, ci prin cât de prietenoși, încrezători și plin de energie sunt. Nu e de mirare că tot mai mulți patrupezi din această rasă tip Spitz cuceresc inimile și casele multor iubitori de câini.