Pisicii îi este cald: 5 sfaturi pentru îngrijirea pisicii pe timp de vară

Pisicii îi este cald. 5 sfaturi pentru îngrijirea pisicii pe timp de vară

Multor pisici le place să își încălzească blănița la soare pe acoperiș sau pe balcon. Însă și ele au limitele lor în zilele extrem de calde ale verii. Consecințele pot fi arsurile sau insolația. Următoarele sfaturi te vor învăța ce poți face atunci când pisicii îi este cald.

Crema de soare potrivită

Iată un lucru care suntem siguri că nu multe persoane îl știau: și pisicile se pot arde când e prea cald afară! Faptul că pisicile fără păr, cum ar fi Sfinxul, poate suferi din această cauză este destul de evident. Dar de ce sunt afectate și pisicile cu blană? Ele au mai puțin păr pe nas, urechi și pe burtă decât pe restul corpului. Expunerea excesivă la soare a acestor părți ale corpului poate duce la inflamarea pielii. Pisicile cu blana de culoare deschisă sau cu păr scurt au un risc mai mare de a se arde.

Primele semne ale arsurilor sunt înroșirea pielii, sensibilitate ridicată la durere și mâncărimi severe. În cazurile mai grave pot apărea grețuri și bășici dureroase pe piele.

Protejează pisica de arsuri aplicând o cremă de soare cu factor de protecție ridicat pe părțile corpului ce sunt expuse riscului. Atunci când alegi o cremă de soare potrivită, asigură-te că ea nu conține ingrediente dăunătoare, cum ar fi parfumuri sau alergeni.

Multă apă de băut

În zilele călduroase de vară felinele au nevoie de o cantitate mai mare de apă proaspătă de băut. Dacă pisica nu bea suficientă, există riscul de deshidratare. Uneori, chiar dacă pisicii îi este cald, ea nu va bea mai multă apă dacă nu o încurajezi. Folosește următoarele trucuri pentru ca felina să bea mai multă apă:

  • Pune mai multe boluri de apă sau fântâni de băut prin casă sau apartament.
  • Schimbă apa zilnic.
  • Recipientele de apă din grădină încurajează multe pisici de curte să bea apă când sunt afară.
  • Orice pisică se bucură de un pic de supă nesărată de pui sau de vită.
  • Suplimentează hrana uscată cu hrană umedă cu conținut ridicat de umiditate.

Citește și articolul nostru despre efectele deshidratării la pisici.

Oferă-i pisicii locuri în care să se ascundă de căldură

În timpul lunilor de vară podelele de culoare închisă și asfaltul se încălzesc atât de mult, încât e aproape imposibil ca felinele să umble pe ele. Dacă vrei să menții o temperatură răcoroasă pe podea, încearcă să pui pe jos pături umede sau de culoare deschisă. Covorașele de răcire sau un loc umbros sub un parasolar sunt de asemenea potrivite pentru acest scop.

Dacă ai o pisică de casă și nu de curte, poți de asemenea să deschizi ferestrele în timpul nopții sau dimineața devreme pentru a aerisi bine apartamentul. În timpul zilei, se recomandă să tragi perdelele sau jaluzelele și să menții întuneric. Acest lucru va păstra o temperatură confortabilă pentru tine și animalul tău, chiar și în zilele calde de vară.

O fântână de apă poate ajuta atunci când pisicii îi este cald

Răcorire într-un lighean

Felinele nu au cea mai bună relație cu apa. Însă atunci când pisicii îi este cald, această relație se poate schimba rapid. Așa că încearcă să îi oferi pisicii câteva posibilități de răcorire pe vreme de caniculă.

De exemplu, pisicile de curte s-ar bucura de un lighean cu apă proaspătă sau de stropitoare în grădină. Pe de altă parte, îi poți face o baie rece sau să îi oferi un prosop umed unei pisici de apartament.

Cuburile de gheață sunt o altă metodă delicioasă de răcorire. Dacă vrei să le faci mai interesante pentru pisică, ascunde o gustare în mijlocul cubului de gheață.

Protejează pisica de paraziți pe timp de vară

Căpușele și acarienii iubesc vara și temperaturile ridicate. Prin urmare, îi vei întâlni mult mai des în iarbă și în copaci în această perioadă. Acești paraziți pot transmite boli infecțioase periculoase pentru pisica ta. E important să protejezi pisicile de curte împotriva lor cu ajutorul măsurilor de deparazitare începând încă din primăvară.

În funcție de eficacitate și durată, ai de ales între diferite forme de deparazitare:

  • Zgărzile pot proteja împotriva căpușelor. Efectul durează de obicei câteva luni.
  • Picăturile se pun în spatele gâtului pisicii, pentru ca produsul să se răspândească pe întreaga blană a animalului.
  • Tabletele se administrează oral și cauzează moartea paraziților dacă mușcă felina.

Poți oricând apela și la veterinarul tău pentru mai multe informații despre ingrediente, dozaj și posibilele efecte secundare.

Cele mai utile articole
3 min

Cum se calculează vârsta pisicii în ani omenești?

După cum se știe, vârsta unui câine poate fi dedusă ușor: un an pentru câini este egal cu șapte ani la oameni, deși depinde și de rasa și greutatea câinelui. Atunci cum putem calcula vârsta pisicii în ani omenești? Și până la ce vârstă trăiesc pisicile? La ce vârstă o pisică este considerată bătrână?
5 min

Care sunt etapele de dezvoltare ale pisicilor și până la ce vârstă cresc?

Până la ce vârstă cresc pisicile și cât de mari se fac? Asta depinde de genotip pe de o parte, dar și de factori externi, cum ar fi nutriția. Creșterea pisicilor are loc în șase faze, ce se desfășoară pe parcursul primului an de viață. Este necesar să cunoști aceste etape de dezvoltare ale pisicilor, pentru a oferi puiului tău începutul perfect pentru o viață sănătoasă și pentru a îi oferi tot suportul necesar în timpul procesului de creștere.
8 min

Despre sterilizarea pisicii: la ce vârstă se castrează pisicile și alte întrebări

Nu prea există nimic mai drăguț pe lume decât un pisoi. Dar, din păcate, nu toți puii de pisică își găsesc un cămin. Pisicile fără stăpân se împerechează între ele sau chiar cu pisici domestice care au acces pe afară. Rezultatele acestor escapade sunt pisoi pe care îi așteaptă o viață mizerabilă pe străzi. Prin castrarea sau sterilizarea pisicii, vei preveni suferința unor suflete nevinovate!