9 sfaturi pentru alegerea cuștii de transport pentru pisică

cum sa alegi cusca de transport pentru pisica

Cușca de transport se află printre echipamentele de bază pentru pisici. Indiferent că îți iei o pisică de la adăpost, de la crescător sau de la un prieten – animalul trebuie transportat în siguranță către casă. Vei avea nevoie de cușca de transport și pentru vizitele la veterinar. Așa că alegerea cuștii de transport pentru pisică trebuie să se întâmple chiar înainte de adopția animalului. În acest articol vei găsi 9 sfaturi pentru alegerea cuștii de transport pentru pisică.

Mărimea potrivită pentru cușca pisicii tale

Cușca ar trebui să fie suficient de mare ca pisica să stea în picioare, să se întoarcă și să stea întinsă comod. Dar nu trebuie să fie prea mare, pentru că atunci pisica poate aluneca din greșeală în timpul transportului. Evită acest lucru pentru a nu stresa și mai mult pisica.

Cea mai ușoară metodă de a convinge pisica să intre în cușcă

Foarte puține pisici intră voluntar în cușcă sau le place să fie puse în ea. Și să le convingi să iasă afară atunci când ajungeți la veterinar este o adevărată provocare pentru mulți stăpâni de pisici. O soluție ar fi alegerea unei cuști de transport pentru pisici cu deschidere de sus. Pentru că deschiderea de sus face să fie mai ușor să plasezi pisica în cușcă decât să o împingi prin ușița din față. Ideală ar fi cușca cu două deschideri – una deasupra și una în față.

Gândește-te la siguranță

Pisicile închise tind să dezvolte abilități de nemaivăzut și devin adevărați experți în evadare. Atunci când alegi cușca de transport pentru pisică, asigură-te că ușa se închide bine și că nu poate fi deschisă de felină. Cușca trebuie să fie robustă – la urma urmelor, trebuie să reziste ghearelor și dinților pisicii. Mânerul și curelele de prindere trebuie să fie stabile. Alege materialul din care e făcută cușca astfel încât pisica să nu își prindă ghearele în el sau să nu se poată răni în alt fel.

Fii atent la aerisire

O cușcă de transport nu înseamnă în general nimic bun pentru pisică. Deseori le așteaptă nedoritele vizite la veterinar la finalul călătoriei. Așa că pisicile sunt stresate când văd cușca. Stresul le poate face să gâfâie. Ele folosesc mai mult oxigen decât atunci când respiră calme. De aceea, atunci când alegi cușca de transport pentru pisică, ai grijă să fie una bine aerisită.

Gândește-te la igienă

Pisica poate avea mici accidente în timpul transportului, mai ales dacă este speriată. Un aspect ce trebuie evaluat în alegerea cuștii de transport pentru pisică este cât de ușor o poți curăța. Cuștile de transport din plastic sunt ușor de curățat.

Obișnuiește pisica cu cușca de transport

Deseori e o adevărată luptă să pui pisica în cușca de transport. Pisicile asociază în general cușca cu o vizită la veterinar și bineînțeles că nu vor să plece în excursii. E mai ușor dacă pisica asociază cușca cu ceva plăcut. Înainte de a o folosi pentru prima dată, pune cușca deschisă în casă, în aproprierea pisicii. Scopul este să o faci să accepte cușca drept un adăpost sigur. O pătură, jucăriile preferate și gustările pot face cușca să pară mai interesantă.

sfaturi pentru alegerea custii de transport pentru pisica © makam1969 / stock.adobe.com

Înlocuiește cușca de transport

Este o misiune dificilă să convingi pisica să intre în cușca de transport după ce aceasta deja a avut experiențe neplăcute în călătoriile anterioare. Până să îți dai seama, pisica se va ascunde în cel mai îndepărtat colț sub pat sau se va apăra cu ghearele și colții. În acest caz, o soluție ar fi o nouă cușcă de transport, de care să nu o lege resentimente. Dacă ești dispus să faci o nouă încercare, ține cont de sfaturile din acest articol în alegerea cuștii de transport pentru pisică. Cu puțină răbdare, poți obișnui pisica cu o nouă cușcă. cu cușca cu puțină răbdare și cu un model nou.

Pisica trebuie să se simtă comodă

Nu multor pisici le place să stea într-o cușcă goală. Așa că îți recomandăm să faci cușca cât mai comodă pentru pisică. Folosește materiale nealunecoase, de exemplu o pătură stabilă sau o saltea anti-alunecare. O pernă cu iarba-mâței poate face pisica să se simtă și mai confortabil.

Nu pune cușca de transport pe scaunul de la mașină

La fel ca în cazul câinilor, pisicile trebuie transportate în mașină în condiții de siguranță, pentru a evita pericolul unui eventual accident. Testele cu un câine manechin au arătat că, în cazul unui impact la 50 km/h, manechinul zboară în interiorul mașinii cu o greutate de treizeci de ori mai mare ca greutatea sa. Pentru ca pisica ta să nu devină un proiectil și să nu o pui în pericol pe ea și ceilalți pasageri, nu pune niciodată cușca de transport pe scaunul din spate sau din față al mașinii.

Testele au arătat că cel mai sigur loc pentru cușca de transport este la picioare, în spatele scaunelor din față. În timpul testului, s-a dovedit că materialul cuștii prinse cu centura de siguranță, nu a fost suficient de rezistent la un impact la 50 km/h. Ușa cu gratii și capacul s-au rupt din cauza greutății unei pisici artificiale de doar 4 kg.

Citește mai mult despre cum poți transporta pisica în mașină în siguranță.

Pe scurt: în alegerea cuștii de transport pentru pisică ține cont de următoarele:

  • Cușca de transport are două deschideri – una deasupra și una în față.
  • Cușca de transport este robustă și rezistă la ghearele și colții pisicii.
  • Mânerele și centurile de prindere sunt stabile.
  • Ușa se închide bine.
  • Cușca de transport este ușor de curățat.
  • Cușca de transport este bine aerisită.
  • Cușca de transport are o greutate proprie cât mai mică.
  • Pisica nu își poate prinde ghearele în ea sau nu se poate răni în nici un fel.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Cele mai utile articole
5 min

Transportul pisicii cu mașina

Pisicilor nu le place să călătorească. Orice schimbare de loc reprezintă un adevărat stres pentru aceste animale sensibile, pentru că sunetele și mirosurile neobișnuite le fac să reacționeze și mai nervos. Cu toate acestea, proprietarii lor sunt nevoiți ocazional să conducă mașina - fie pentru vizita anuală la veterinar, în caz de relocare sau  pentru o vacanță mai lungă. Mersul cu mașina poate să nu fie forma de călătorit preferată a pisicii tale. Dar cu puțină pregătire, poți face transportul pisicii cu mașina mai puțin stresant pentru amândoi.

5 min

Cu pisica în avion: ce trebuie să știi pentru o călătorie plăcută

O călătorie cu avionul este pentru pisică și mai neplăcută decât cea cu mașina. Mirosurile necunoscute, zgomotele puternice și egalizarea presiunii fac zborul incomod chiar și pentru pisicile liniștite de interior. Din păcate, nu este întotdeauna posibil să eviți să călătorești cu pisica în avion. Indiferent dacă te muți sau rămâi în străinătate pentru o perioadă mai lungă de timp, cu puțină pregătire, vei putea face ca zborul să fie cât mai confortabil pentru pisica ta.

7 min

Cum să acomodezi pisica în casa nouă? Sfaturi pentru o mutare mai ușoară

Pisicile își iubesc teritoriul, indiferent că vorbim despre cele de curte sau de apartament. Aici își fac plimbările zilnice, cunosc toate ascunzătorile și se fac comode în locurile lor preferate. Însă ce se întâmplă când vrei să te muți? Ce poți face pentru a acomoda cu ușurință pisica în casa nouă? Îți dăm noi câteva sfaturi despre acest subiect.