Transportul pisicilor

În principiu, pisicilor nu le plac călătoriile, precum câinii. În timp ce câinii sunt atașați de oamenii lor, pisicile sunt atașate mai degrabă de locul în care trăiesc. De teritoriul unde vânează șoareci, urmăresc păsări mici sau se răsfață cu iarba-mâței. Sau unde este căsuța lor de pisici. Bineînțeles, asta nu înseamnă că o pisică nu poate ajunge să aibă o legătură apropiată cu tine, stăpânul ei. Citește mai mult

6 min

9 sfaturi pentru alegerea cuștii de transport pentru pisică

Cușca de transport se află printre echipamentele de bază pentru pisici. Indiferent că îți iei o pisică de la adăpost, de la crescător sau de la un prieten – animalul trebuie transportat în siguranță către casă. Vei avea nevoie de cușca de transport și pentru vizitele la veterinar. Așa că alegerea cuștii de transport pentru pisică trebuie să se întâmple chiar înainte de adopția animalului. În acest articol vei găsi 9 sfaturi pentru alegerea cuștii de transport pentru pisică.
5 min

Cu pisica în avion: ce trebuie să știi pentru o călătorie plăcută

O călătorie cu avionul este pentru pisică și mai neplăcută decât cea cu mașina. Mirosurile necunoscute, zgomotele puternice și egalizarea presiunii fac zborul incomod chiar și pentru pisicile liniștite de interior. Din păcate, nu este întotdeauna posibil să eviți să călătorești cu pisica în avion. Indiferent dacă te muți sau rămâi în străinătate pentru o perioadă mai lungă de timp, cu puțină pregătire, vei putea face ca zborul să fie cât mai confortabil pentru pisica ta.
7 min

Cum să acomodezi pisica în casa nouă? Sfaturi pentru o mutare mai ușoară

Pisicile își iubesc teritoriul, indiferent că vorbim despre cele de curte sau de apartament. Aici își fac plimbările zilnice, cunosc toate ascunzătorile și se fac comode în locurile lor preferate. Însă ce se întâmplă când vrei să te muți? Ce poți face pentru a acomoda cu ușurință pisica în casa nouă? Îți dăm noi câteva sfaturi despre acest subiect.
4 min

Se pot supăra pisicile dacă sunt lăsate acasă?

Poate că ai trecut prin asta deja: te întorci din vacanță și abia aștepți să îți revezi iubita felină. Dar pisica pare să fie supărată și îți întoarce spatele. Pot pisicile să se simtă jignite? În articol vom analiza această întrebare.
5 min

Transportul pisicii cu mașina

Pisicilor nu le place să călătorească. Orice schimbare de loc reprezintă un adevărat stres pentru aceste animale sensibile, pentru că sunetele și mirosurile neobișnuite le fac să reacționeze și mai nervos. Cu toate acestea, proprietarii lor sunt nevoiți ocazional să conducă mașina - fie pentru vizita anuală la veterinar, în caz de relocare sau  pentru o vacanță mai lungă. Mersul cu mașina poate să nu fie forma de călătorit preferată a pisicii tale. Dar cu puțină pregătire, poți face transportul pisicii cu mașina mai puțin stresant pentru amândoi.

Este pisica un bun tovarăș de călătorie?

Datorită caracteristicilor rasei, unele pisici sunt, de exemplu, atașate în mod special de omul lor. În astfel de cazuri, să călătoriți împreună ar putea fi mai bine pentru animal, decât să stea acasă singure sau să petreacă concediul într-o pensiune pentru animale sau un loc asemănător.

Dacă te uiți la imagini cu unii oameni cu pisicile în ghiozdanele lor – special făcute pentru asta – ar putea părea că această metodă de a explora țări străine îi face plăcere și pisicii într-o anumită măsură. Dacă crezi poveștile auzite, atunci unii stăpâni de pisici reușesc să aibă concedii – parțial lungi și îndepărtate - destul de reușite cu felinele lor domestice.

În primul rând, trebuie să îți dai seama cum și cu ce mijloc de transport vrei să mergi în concediul de vis împreună cu felina ta. Dacă până și drumurile scurte cu mașina sunt insuportabile pentru pisica ta, atunci este clar că o călătorie lungă cu mașina iese din discuție. În acest caz, ar trebui să găsești o altă soluție pentru binele pisicii tale.

Atunci când mergi în concediu cu pisica, cel mai important este să prezinți la graniță un pașaport UE pentru animale. Conține toate vaccinurile importante și numărul cipului micii felinei. Acest lucru este important dacă, de exemplu, va fi nevoie să mergi la veterinar cu pisica ta într-o țară străină.

Așa cum știi probabil din numeroasele povești din mass-media, nu ar trebui să îți lași niciodată pisica singură în mașină la temperaturi mari, pentru că este un stres fizic foarte mare pentru aceasta.

Ar fi atât de groaznic pentru pisică să îndure temperaturi mari în mașină chiar și pentru o perioadă scurtă de timp, încât i-ar putea afecta grav sănătatea și bunăstarea. Sunt cunoscute și cazuri de deces ale pisicii cauzate de temperaturile mari din mașină.

Chiar și dacă pisica este capabilă să călătorească distanțe mari în mașină, ar trebui să ai totuși în vedere că va fi necesar să faci mai multe pauze decât dacă ai fi călătorit fără un animal. Obișnuiește felina să stea în cușca de transport din timp, înainte de a pleca în concediu. Oferă-i pisicii apă în mod regulat în timpul călătoriei.

Pot să iau pisica cu mine în tren?

Trebuie să te gândești bine înainte de a călători cu trenul alături de pisică. Pisica trebuie să fie într-o cușcă de transport care să nu depășească dimensiunile unei genți normale de călătorie și care să fie ținută în brațe sau sub scaun.

Dacă mergi în vagonul restaurant în timpul călătoriei, nu trebuie să lași pisica singură pe scaun. Ar trebui să îți iei măsuri de precauție pentru tine – și pentru pisica ta, bineînțeles.

Ce fac dacă pisica preferă să își petreacă concediul acasă?

Tot timpul te pui de acord cu partenerul tău privind locul unde vrei să îți petreci concediul. Și dacă partenerul tău, sub forma unei feline, preferă să stea acasă, ar trebui să fii atent la nevoile acesteia. Și la ale tale, bineînțeles.

Multe pisici, dacă nu chiar majoritatea, nu sunt potrivite pentru a călători. Schimbările de mediu, în mod special cele care necesită să parcurgă distanțe mari, nu sunt deloc tipice pisicii. În acest caz, cea mai bună soluție este de obicei să găsești pe cineva potrivit, care să aibă grijă de animalul tău în timpul concediului. Poți căuta un îngrijitor specializat, însă s-ar putea să te simți mai bine dacă alegi un cunoscut să aibă grijă de pisică atunci când tu ești în concediu. Cea mai bună alegere este de obicei cineva despre care știi că iubește în general pisicile sau iubește pisica ta în mod special și care s-a dovedit a fi de încredere.